Wat hebben we deze week gegeten? #4

Ik heb weer een nieuwe ‘Wat hebben we deze week gegeten?’? Ik vind het zo leuk dat deze rubriek in de smaak valt (letterlijk haha)! Ik doe namelijk gewoon maar wat iedere week. Zo ook deze week. Ik probeerde weer een paar nieuwe recepten uit en maakte wat klassiekers van hier thuis.

Maandag

(Bovenste foto) Op maandag probeer ik een recept van Sabine: Sinaasappelkip met parelcouscous. Ik vond het heel leuk om eens te maken, want ik had nog nooit sinaasappel in combinatie met kip gemaakt. Ik verving de kippenpoten wel voor kipdijfilet stukjes, omdat ik dat prettiger eten vind. Ik vond het wel lekker, maar persoonlijk niet voor herhaling vatbaar. Niet mijn combi.

nasi

Dinsdag

Jaaa, dat was lang geleden! Nasi! Zonde eigenlijk, want wat is het toch lekker. Ik maak het met rijst (liefst van de vorige dag), een pakket met nasi groente, knoflook, ketjap manis, ketjap asin en een Maggi blokje (zo’n kleine vierkante). Erbij eten we sperziebonen, een eitje en er is pindasaus.

Woensdag

Ik maakte veel nieuwe recepten deze week, ik had zo’n bui! Hihi! Ook nieuw is deze One Pot Pasta van Iris. En wow, SUCCESJE DIT! Het was echt ontzettend lekker en ook meer dan goedgekeurd door Jelle. Win win!

Donderdag

Bijna iedere week op het menu sinds ik het ontdekte: zoete kikkererwten stoof. Zo lekker! Het komt uit het boek ‘All day bowl’. Je maakt het met knoflook, ui, gerookte paprikapoeder, tomatenblokjes, bouillon, kikkererwten en parelcouscous.

Vrijdag

Vandaag improviseerde ik een beetje. Ik had (verse) spinazie en aardappels en vond ook nog tomaatjes en creme fraiche in de koelkast. Dus maakte ik er een spinaziestamppotje van. Je kookt de aardappels en stampt deze fijn. Daarna bak je de spinazie in olie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de creme fraiche en tomaatjes toe. Dit mengsel roer je vervolgens door de aardappelpuree. Hij was erg lekker, alleen een beetje nat. Dus de volgende keer laat ik de spinazie even uitlekken voor ik het door de gestampte aardappels doe. Erbij aten we een kipsaucijsje.

Zaterdag

Ik duik de keuken in met het kookboek ‘Plenty’. Hierin vond ik een recept genaamd ‘Overvolle groentetaart’. Je roostert de groenten in de oven en vult de taart met deze groente, ricotta, feta en losgeklopt ei. Hij was lekker, maar ik was niet blown away moet ik zeggen.

Zondag

En op zondag bleek ik nauwelijks nog wat in huis te hebben haha! Daarom maakte ik dit beschamende, karige maaltje. Pasta (wel met olijfolie, zeezout en peper, duh!), gekookte wortels en zalmfilet. Het vulde, laten we het daar op houden. 😉

In totaal aten we deze week maar twee keer vlees en één keer vis. Not bad! Ik heb namelijk als doel om minder vlees te eten en wil het liefst naar twee keer per week. Nailed it!

Wat heb jij gegeten afgelopen week?

20 reacties

Monique -

Geweldige rubriek! Ik mis soms zo de inspiratie met 2 kinderen en een baan….
En ook hier ben ik zo blij met de eerlijkheid als het niet zo lekker was :-) maar dat is jullie succes ook met álles wat jullie schrijven of vloggen: eerlijkheid. Van ondergepoepte kinderen en geen reservekleding mee hebben tot dagen waarin je je gewoon ruk voelt en het ff niet meer weet en tot droogekookte fluitketels en pannen 😃😂❤

Carla -

Ik ben wel nieuwsgierig naar het recept van de zoete kikkererwtenstoof :)

Roos -

Ja lap zeg, nou heb ik honger!

Linda -

Lap zeg?! Hahah zeker 20 jaar niet gehoord, ik krijg een flashback naar Samson en Gert

aida -

Hihi ja idd!!

Pauline -

Die One Pot Pasta trekt me heel erg aan en ook de pan waar het in gemaakt is.

Sharon -

Mwah deze week is niet echt een week van mijn smaak denk ik haha. Maar wel een leuke rubriek!

Loes -

Handig artikel! Vind jullie borden ook zo mooi!

Lindsey Beljaars -

Oeh zitten zeker lekkere dingen tussen!

msevairene -

Die groententaart ziet er nochtans super lekker uit !
Ik heb al een hele tijd een grote zak kikkererwten staan, moet er dringend eens een stoofpotje mee maken.
Fijn dat je minder vlees wil eten ! Ik hoef ook niet zonodig steeds vlees of vis te hebben.

Alice -

Jeeej, wat fijn, weer nieuwe inspiratie! Zondag sla ik even over 😉 maar de rest gaat op m’n lijstje.

Mirte -

Die kikkererwtenstoof klinkt goed! Een van mijn favorieten is de Marokkaanse kiptajine van Uit Pauline’s Keuken. Al heel vaak gemaakt en nog steeds zo ontzettend lekker! Maak hem ook regelmatig vegetarisch met wat extra groenten (courgette en aubergine) en kikkererwten kunnen er dan ook prima in.

Roos -

Genius! Die veggie variant ga ik zeker maken!

Michelle -

Love deze rubriek voor de inspiratie. Als ik zo’n megabloemkool of broccoli of iets in die zin heb, maak ik er vaak soep van. Echte soepmensen hier. Wij eten ook veel minder vlees dan voorheen. Beetje onbewust gegaan, maar vind het nu eigenlijk wel heel fijn zo.

Dita -

Heerlijk! Echt een inspiratiepost voor mij. Wij aten couscous salade, pasta, aardappelen, soep en brood en we halen vaak 1x per week eten. Chines,patatje oid.

Susan -

Ik moet wel lachen om die bloemkool overal erbij. Grappige combinatie! Die One Pot pasta van Iris lijkt me erg lekker. Ik ga die onthouden.

Willemijn -

Haha oh ja dat wilde ik er nog bij schrijven. Ik had bij m’n AH echt zo’n enorme bloemkool gekregen dat we er meerdere keren van konden eten haha!

Neverdullmoments -

Heerlijk, zo meegluren;) ik heb deze week gegeten: 3 x Griekse tapas (we zijn in Kos!), moussaka, risotto, nasi en aardappelen groente vlees 😉 zo zonder foto’s klinkt het toch wat minder fancy allemaal, maar o zo lekker!

marije -

Mmmh zitten weer lekkere inspirerende dingen bij. Ga ze even opschrijven :)

Lucy -

Vergeet dan niet het laatste recept!!

Reageer ook