Psychosynthese Open Huis 20 mei 2017

Heb je altijd al meer willen doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Ontdekken wie je bent en waar jouw kracht ligt? Samen met de Psychosynthese Academie in Amersfoort hebben we een toffe open dag georganiseerd met allemaal inspirerende gratis workshops waaronder ook een speciaal over moederschap. Meld je snel aan want vol = vol! Zo ziet de dag er uit.

Foto via Unsplash door Daiga Ellaby

Het Open Huis van de Psychosynthese Academie vindt plaats op zaterdag 20 mei 2017 van 09:30 tot 15:30 in Amersfoort, meld je hier aan. En via deze link kun je de workshops bekijken.

Ik vind het zo gaaf dat ik samen met de Psychosynthese Academie mee heb mogen denken over de invulling van het Open Huis. En hoe tof is het dat het gewoon allemaal gratis is? Daardoor is het heel toegankelijk. Het Open Huis is voor iedereen vanaf 18 jaar. Ik weet hoeveel geld je normaal gesproken voor zo’n dag moet betalen. Geloof me, dan is €150 heel normaal. Daarom vind ik het zo mooi dat de Academie dit allemaal gratis en vrijwillig doet. Wat mij betreft de uitgelezen kans als je een begin wilt maken met je persoonlijke ontwikkeling of deze wilt verdiepen.

Ik kreeg altijd al veel vragen over persoonlijke ontwikkeling naar aanleiding van mijn persoonlijke artikelen, als in: ‘Waar begin ik?’ ‘Welke boeken moet ik lezen?’ ‘Wie, wat, waar?’ Dit is voor mij ook een soort droom die uitkomt. Nu kan ik samen met de Academie jullie ook echt iets aanbieden waar ik helemaal achter sta.

Je kunt deze dag kiezen uit meer informatie over de beroepsopleiding en/of een aantal workshops volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben ook aanwezig op de open dag en Willemijn hoogstwaarschijnlijk ook. Dus als je het leuk vindt, kun je ook nog met ons een praatje maken in de pauze. Dat vinden we gezellig!

Dit is hoe de dag er uit ziet. Zoals je ziet is er een splitsing tussen de beroepsopleiding (blauw) en persoonlijke ontwikkeling (oranje). Bij de Psychosynthese Academie in Amersfoort kun je namelijk veel meer dan alleen een beroepsopleiding volgen zoals ik doe, maar daar kunnen de trainers je van alles over vertellen.

09.30 – 10.00 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00 – 10.30 uur Welkom en lezing ‘De kracht van zelfontplooiing’
10.30 – 12.00 uur Workshops of Beroepsopleiding

 • Ontstressen – Martine Ducheine
  Rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan… Herkenbaar? En wil je het anders?
En mag dat niet al te veel tijd én energie kosten? In deze workshop leer je jouw stress te verminderen waardoor je lekkerder in je vel zit, meer evenwicht ervaart en je energie overhoudt voor jezelf en de mensen om je heen!
 • Vrijer leven deel 1 en/of 2 – Maurice van der Weele
  Deel 1: We kennen het allemaal:  vast zitten in wat er allemaal moet. Zou het niet fijn zijn als dat anders kan? Waarom lukt het vaak zo moeilijk om meer ruimte te maken voor wat we willen? Om wat vrijer te leven? In deze workshop leer je hoe je dat wel kunt doen en misschien wel veel makkelijker dan je dacht.In deel 2 van deze workshop krijg je concrete tools om direct te kunnen gebruiken. Zodat je in je eigen leven al meteen meer vrijheid en ruimte kunt ervaren.Deel 1 kun je gewoon volgen. Maar om deel 2 te kunnen volgen, moet je eerst deel 1 hebben gevolgd.
 • Moeder zijn, hoe doe je dat? – Gwen van der Weele
  Een nieuwe fase, een nieuwe rol: Moederschap!
  Met veel liefde en toewijding zet jij je in voor het moederschap, er zijn veel momenten waarop je geniet van het moederschap maar er zijn ook momenten waarbij je kunt gaan twijfelen en je afvraagt:
 Ben ik wel een goede moeder?
 Hoe houd ik alle ballen hoog?
 Ben ik te overbezorgd
? Hoe begrens ik mijn kind?
 Welke verwachtingen heb ik van mijn kind en van mijzelf als moeder? 
In deze korte workshop krijgen (toekomstige) moeders een inzicht naar ”bewuster” moederschap.
 • Meditatie – Agnes Janmaat
  Een korte introductie in meditatievormen, zoals we die kennen in Psychosynthese. 
Deze meditaties zijn gericht op het ontdekken en ervaren van jouw zielskwaliteiten.

Ben je geinteresseerd in de beroepsopleiding? Dan volg je in plaats van de workshops deze twee onderdelen:

 • Techniek van het ideale model – Kirsten Koetsier
  ‘Een vogel pikt zich een weg uit een ei. Een knop komt tot bloei in een roos. Een ster krijgt vorm door de verdichting van gaswolken in de ruimte. Gesmolten mineralen koelen af tot prachtige kristalpatronen. Er lijken dingen te zijn die horen te gebeuren.’
  — Piero Ferrucci
  Hoe zit dat met mensen? Zijn wij ook geneigd ons volgens een dergelijk innerlijk plan te ontplooien of is ons leven een en al toeval? Psychosynthese gaat er vanuit dat in ieder van ons al het ideale patroon aanwezig is. Het ontdekken hiervan en afstemmen erop is een levenswerk.  Wil je kennismaken met de techniek van het ideale model? Kom dan naar deze workshop.
 • Informatie Beroepsopleiding Psychosynthese – Jaap Buijs & Wendy Smit
  In deze informatieve bijeenkomst informeren we je over de inhoud en de structuur van de Beroepsopleiding Psychosynthese: Transpersoonlijke psychotherapie, counseling en coaching. Deze opleiding start in september 2017 op de vrijdagochtend en –middag.

12.00 uur – 13.15 uur Lunch (dit is ook gratis!)

 • ‘Meet & Greet’ met trainers en cursisten
 • Stamtafel waaraan trainers informatie geven over de training Persoonlijke Ontwikkeling
  Heb jij je wel eens afgevraagd of de opvattingen die je hebt, nog wel bij je ‘passen’? Of je keuzes kunt maken, zonder schuldgevoel? En gevoeligheid en intuïtie kunt combineren met daadkracht? Geef je persoonlijke ontwikkeling een boost door naar je kracht en je mogelijkheden te kijken en met passie en zelfvertrouwen door het leven te gaan.

13.15 – 14.45 uur Workshops of Beroepsopleiding

 • Meesterschap deel 1 en/of 2: een workshop speciaal voor mannen – Ingeborg Horst en Gerard Toussaint
  Het loopt niet meer zoals het altijd liep;
  Het werkt niet meer zoals voorheen;
  Ik ben de controle kwijt;
  Ik wil weer invloed;
  Mensen om mij heen reageren anders;
  Ik ben aangekomen op een kruispunt.

Deel 1 kun je gewoon volgen. Maar om deel 2 te kunnen volgen, moet je eerst deel 1 hebben gevolgd.

 • Krachtig én vrouwelijk deel 1 en/of 2 – Annemieke Schalkwijk
  Deel 1: Praktische oefeningen om je vrouwelijke kracht meer te voelen, te vergroten en in te zetten. Je kunt ervaren wat dit voor effect heeft op jou en op anderen. Laat je verrassen! Deel 2: In deze verdieping op Krachtig én vrouwelijk deel 1 gaan we nog meer oefenen in vaardigheden om jouw vrouwelijke kracht meer te voelen, te vergroten en in te zetten.

  Deel 1 kun je gewoon volgen. Maar om deel 2 te kunnen volgen, moet je eerst deel 1 hebben gevolgd.

 • Meditatie – Agnes Janmaat
  Een korte introductie in meditatievormen, zoals we die kennen in Psychosynthese.
 Deze meditaties zijn gericht op het ontdekken en ervaren van jouw zielskwaliteiten.

En wederom: ben je geinteresseerd in de beroepsopleiding? Dan volg je in plaats van de workshops deze twee onderdelen:

 • Techniek van het ideale model – Kirsten Koetsier
 • Informatie Beroepsopleiding Psychosynthese – Jaap Buijs & Wendy Smit

14.45 – 15.30 uur Gezamenlijke afsluiting

Via deze link kun je jezelf aanmelden in het algemeen maar ook voor specifieke workshops die jou interesseren. Dan ben je verzekerd van een plaats in de workshop die jij graag wilt volgen. Op de dag zelf kun je nog meedoen met de workshops waar nog plaats is. Ik raad je daarom aan jezelf aan te melden voor de workshops naar jouw keuze, gezien het feit dat dit allemaal gratis is en er veel animo is voor het Open Huis. Het zou jammer zijn als de workshops waar jij interesse voor hebt al vol zitten.

Als je nog vragen hebt, kun je ze hieronder stellen of via de contactpagina van de Psychosynthese Academie. Hier vind je ook het adres waar het Open Huis plaats zal vinden.

Zoals je leest is er die dag ontzettend veel te doen en te leren. En naast gratis workshops en een gratis lunch, krijg je aan het eind van de dag ook nog eens een goodiebag mee. Het lijkt me supertof om natuurlijk allerlei lezeressen van 2WMN daar te mogen ontmoeten.

En voor degenen die het allemaal heel spannend vinden, hoop ik toch dat je komt. Ik herken die spanning, maar geloof me: het is net een warm bad als je bij de Academie komt. Het is een hele fijne, veilige omgeving met ontzettend deskundige en lieve mensen. Ik weet als geen ander wat voor positief effect psychosynthese en persoonlijke ontwikkeling op je leven kunnen hebben en daarom lijkt het me zo mooi om jullie daar ook op deze laagdrempelige manier kennis mee te laten maken. Kom jij ook en welke workshops zou je graag willen volgen? Iedereen vanaf 18 jaar is welkom dus neem gerust iemand mee, zolang je jezelf en de ander maar aanmeldt via deze link. Ik hoop jullie op 20 mei te zien!

PS: Mijn ervaring met de Beroepsopleiding Psychosynthese lezen tot nu toe? Lees dit artikel!

26 reacties

Tessa -

Ik heb mij net ingeschreven voor het open huis in juni :)
Zijn jullie dan ook aanwezig?

Liefs, Tessa

Anouk -

Gisteren ingeschreven, kom samen met mijn moeder. Spannend, heb er zin in! Wanneer kunnen we de bevestigingsmail verwachten? We hebben deze beide nog niet gehad.

Karin - Psychosynthese Academie -

Hallo Anouk,
Ik heb vanmorgen alle aanmeldingen verwerkt, dus als het goed is, heb je de mail inmiddels ontvangen.
Fijn weekend! Groetjes, Karin

Denice -

Oh WAUW! Ik heb al een hele tijd niet meer gereageerd haha! Maar ik heb me meteen verdiept in de workshops en me ingeschreven, ben de laatste tijd superveel bezig met zelfreflectie en ik merk gewoon dat dit op mijn pad komt om me een duwtje in die richting te geven!

Denice -

Hoe en wanneer weet je eigenlijk of je op tijd was met aanmelden?

Karin -Psychosynthese Academie -

Beste Denice, Iedereen krijgt persoonlijk bericht. Dan weet je of je mee kunt doen, de workshops voor persoonlijke ontwikkeling zitten inmiddels vol. Wel is er nog plek in de beroepsopleiding en voor mannen in de workshop Meesterschap. Maar je krijgt hier nog mail over.
Misschien in juni, maar zeker op 9 september plannen we weer een Open Huis. Noteer deze vast in je agenda!

Denice -

Hoi Karin, bedankt voor je antwoord! Is er misschien een reservelijst waar nog een plekje over is? Ik hoor het graag :)

Karin - Psychosynthese Academie -

Hoi Denice,
Ik heb je inmiddels gemaild, je staat op de wachtlijst en je hoort nog van mij.
We vinden vast nog wel een plekje, op 20 mei of in juni, maar zeker op 9 september, ons volgend Open Huis!
Fijn weekend, Karin

Annika Kempers -

Wat interessant! Ik heb zeker wel interesse, maar vind het wel spannend! Ik weet niet zo goed of ik alleen durf te gaan.. Ga er nog eventjes over nadenken!

Martine -

Je kan altijd iemand meenemen. Vriend, vriendin, moeder, vader, zus, broer. Ik ben toen met mijn vriend gegaan en hij had toen ook een workshop gevolgd. Was heel leuk om daar over na te praten. En er komen sowieso heel veel mensen alleen dus kom vooral!

Alex -

Klinkt geweldig! Helaas is het voor mij sowieso veel te ver – maar ik wens iedereen veel plezier :)

Karin - Psychosynthese Academie -

Wat een leuke reacties. Ik ontmoet jullie graag op 20 mei op de Academie.
En als je er niet bij kunt zijn, stuur me dan even een mailtje op info@psychosyntheseacademie.nl, dan houd ik je op de hoogte van het volgende Open Huis.

Ricky -

Oh hemel… Ik heb me aangemeld… 39 jaar, in een huwelijk, 2 kids en ik weet niet waar ik het zoeken moet.. 1000 rollen te vervullen, en die vervul ik goed….Maar mijn eigen rol dan? En ik dan? Ben bang… Een stap naar iets nieuws gezet… Ben ook benieuwd, nieuwsgierig…. We gaan het zien…

Martine -

Wauw wat mooi en moedig! We raken als mensen nooit uitgeleerd, in welke fase we ook zitten. Ik weet zeker dat dit je weer wat handvatten kan geven. Leuk dat je komt!

Petra -

Aangemeld! Dit is een enorme stap uit m’n comfort zone, maar ik ben zó nieuwsgierig… Spannend! Bedankt voor het delen en de aanmoediging ;).

Minka -

Het lijkt mij zeer interessant maar ik twijfel want ik heb drie jaar geleden mijn NLP Maters gehaald bij het IEP in Nijmegen (puur voor mijn persoonlijke ontwikkeling overigens) en dat was een pittig traject. Als ik over psychosynthese lees herken ik veel terug in NLP. In hoeverre is deze opleiding nog een aanvulling? En zo ja wat is dan precies het verschil? Ben oprecht heel benieuwd en geïnteresseerd.

Martine -

Hi Minka, ik zou echt even bellen met Karin van de Psychosynthese Academie. Zij kan je het beste antwoorden geven op deze vragen!

Minka -

Dank je wel :)

Karin - Psychosynthese Academie -

Hallo Minka,
Je kunt me altijd even bellen op 033-4622576, of je inschrijven voor de workshop en informatiebijeenkomst van de Beroepsopleiding. De trainers kunnen je hierin zeker adviseren.
Graag tot ziens op 20 mei a.s.

Ellen -

Leuk! Ik heb me aangemeld :)

Liset -

Interessant, ik ga eens kijken of dit wat voor me is en of ik ook kom. Lijkt me leuk om hier meer over te weten te komen!

Martine -

Ja gewoon doen! Het is heel leuk om jezelf op een andere manier te leren kennen en heel waardevol. Ik hoop dat je komt!

Tessa -

Yes, op deze aankondiging wachtte ik! Ik heb me meteen aangemeld. Super spannend maar ik kijk er nu al naar uit! Ook om jou, Willemijn en andere meiden te ontmoeten!

Martine -

Superleuk! Wat voor workshops ga je doen? En ik snap dat het spannend is maar komt echt helemaal goed! Tot 20 mei, zin in!

Anne -

Ah vind het echt superjammer dat ik er niet bij kan zijn :( Als er nog eens zoiets wordt georganiseerd, laat je het dan weer weten?

Enne, ik wens je een hele fijne bruiloft toe! (Kan elk moment gebeuren toch?)

Liefs,
Anne

Karin -Psychosynthese Academie -

Hallo Anne,
Misschien in juni, maar zeker op 9 september is er weer een Open Huis.
Stuur mij even een mail op info@psychosyntheseacademie.nl dan houd ik je persoonlijk op de hoogte van de toekomstige evenementen.

Reageer ook