Onmisbare producten in het huishouden

Er zijn een aantal rakkers in mijn huishouden waar ik niet zonder kan. Van die dingen die ik al jaren koop of gebruik. Zonder die dingen, voel ik me onthand! Vandaag vertel ik over onmisbare producten in het huishouden.

Foto door Mariska de Groot

Dyson handstofzuiger

Yes, love mijn Dyson! Het is zo ontzettend handig met Saar. Voor ik mijn ‘Fluffy V6′ had, stofzuigde ik minimaal 2 keer per dag met mijn grote stofzuiger. Nu doe ik dat nog maar 1 keer per dag en houd ik het verder bij de Dyson die voor het grijpen staat in de meterkast. Niet elke keer dat gezeul met de grote stofzuiger, maar gewoon even snel hier en daar wat haren en andere kruimels opzuigen.

Etherische olie voor op de stofzuigerzak

Dit doe ik al heel lang. Wat druppeltjes olie (of parfum) op de stofzuigerzak en het ruikt heerlijk fris wanneer je met de stofzuiger door het huis bent geweest. Ook ideaal wanneer je huisdieren hebt want dan zul je het fenomeen ‘stinkende stofzuigerlucht’ wel goed kennen. 😉

Robijn wasmiddel

Robijn heeft wat mij betreft de lekkerste wasmiddelen! Mijn favoriet is de witte fles met ‘Hypoallergeen’ (bullshit natuurlijk) er op. Die ruikt zo lekker! Ook de wasverzachters van Robijn vind ik heerlijk!

Microvezeldoekjes

Deze vliegen er hier altijd doorheen. Er ligt er sowieso altijd eentje op het aanrecht om de boel een beetje droog en schoon te houden. Daarnaast poets je er moeiteloos je RVS kookplaten mee schoon en fungeren ze perfect als stofdoek.

Glorix schoonmaakdoekjes

‘Over een halfuurtje piep ik even bij je langs!’ Eh, oke, leuk! Maar… Die wc moet eigenlijk nog een beurt hebben! Story of my life. Daarom heb ik van die reinigingsdoekjes van Glorix voor de badkamer. Even snel over de pot heen en het ziet en ruikt ten minste weer even fris. Die grote beurt, die komt later wel!

Leifheit dweil

Ik heb mijn Leifheit dweilstok (inclusief dweilen) al bijna 9 jaar en hij werkt nog super goed ondanks dat ik hem zeker 2 keer per week gebruik. Dit is net als zo’n peperdure Brabantia prullenbak… Het kost wat, maar het is echt het investeren waard!

Allesreiniger spray

Als ik uitgebreid ga schoonmaken gebruik ik het liefst een sopje. Maar wanneer ik tussendoor wat wil schoonmaken gebruik ik graag allesreiniger in spray-vorm. Spuit, spuit, veeg, veeg (met die eerder genoemde microvezeldoek), en het is weer even opgefrist. Ideaal!

Wat zijn voor jou onmisbare producten in het huishouden?

33 reacties

Sanne -

Wow! Hoe ben je op het idee gekomen om een luchtje in je stofzuiger te doen? Geniaal!

Huisinfo -

Die Dyson handsofzuiger klinkt hemels! Ben ook geen fan van op en neer sjouwen van de stofzuiger over ons twee verdiepingen tellende huis. Vooral niet als die deuken maakt in de muur. Bedankt voor de tips!
Groetjes,
Vivian de Lange

Claa -

Dasty! Gele voor de keuken, roze om te stoffen (rondsprayen en navegen met een, jawel, microvezeldoekje), paarse om de toiletten te poetsen. Witte heb ik ook, maar die spray lekt dus die staat ongebruikt.
Vileda dweil: ideaal! Met een speciale emmer met voetpedaal waardoor de dweil ronddraait, om hem uit te wringen. Daardoor dweil je zonder natte handen! Mijn vriend vond het dweilen zo zelfs leuk. (Hoewel hij het daarna toch niet meer gedaan heeft. Haha)

Grootste huishousergernis: de trap. De enige plek in huis met vloerbedekking, zwarte! Combinatie met onze kat is hopeloos. De trap vangt alles op: kattenbakkorrels, plukken kattenhaar, mijn haar, stof. Sta ik weer met Henry te jongleren op de trap. Het liefst trek ik die vloerbedekking er vanaf. Ik vind het maar smerig.

Tio -

Ik heb wasverzachter van eigen merk van de Aldi maar wil Robijn ook wel eens proberen. Die morgenfris van Robijn lijkt me lekker ruiken. De was ruikt heerlijk fris na het gebruik van wasverzachter. Ze zijn in heerlijke geuren verkrijgbaar. Er zijn best handige dingen in het huishouden die veel tijd en moeite besparen. . .

Mandy -

Super goed idee die olie! ik doe altijd een beetje op een papieren zakdoeje in mijn kledingkast :)
verder zou ik idereen als tip willen geven: OPTIDEE!
dit kun je kopen op thuis party’s zeg maar net als tuperware maar dan textiel.
echt te aller aller beste schoonmaakdoeken! de vaatdoekjes gaan niet muf ruiken, de raamdoek maakt alles streeplozer dan mijn karcher, de rvs doek poetst alles schoon zonder agressieve middeltjes, de dweil heeft een stok die uit zichzelf rechtop blijft staan en het aller fijnst zijn de gezichtdoekjes waar je zelfs waterproof make-up zonder makeup reiniger kunt afpoetsen. wel zo lekker voor je huid!

Hedi -

Ik vind dit soort blogs heerlijk, altijd leuk wat anderen voor tips hebben! Ik ben helemaal weg van mijn Kärcher raamwisser, die zou ik voor geen GOUD meer willen missen!!!

Evelien -

Hoi, sinds kort ook dezelfde fluffy van Dyson in huis! Een investering maar dubbel en dik iedere € waard!

Tallina -

WD40! Wil je rvs streeploos laten glanzen? Na het schoonmaken een klein beetje WD40 erop spuiten en met keukenpapier inwrijven. Geen streep meer te zien.
En ipv olie kan je ook een klein beetje wasmiddel (uiteraard in poedervorm😉) opzuigen, ruikt ook heerlijk!

Mariska -

Robijn heeft absoluut de meest lekkere wasmiddelen en wasverzachters, maar voor mij is dat altijd een soort luxe. Een keer in de zoveel tijd koop ik het, omdat ik het best duur vind. Meestal koop ik gewoon huismerk :)

Jackelien -

Ik ga die glorix doekjes eens proberen!
Misschien iets handigs wat ik sinds een tijdje gebruik: stofwisdoekjes (voor de swiffer, goedkope van de zeeman) gebruiken om je trap mee te ontdoen van stof en haren. Scheelt zoveel gezeul met een stofzuiger!!

Sarah -

Oh die stofzuiger is echt een aanrader! Ik raad ‘m ook echt iedereen aan. Heerlijk als je kinderen hebt (en/of huisdieren). Vloer is zo opgefrist.

Talitha -

Ik vind jullie schoonmaak artikelen juist erg leuk! Ik gebruik nog steeds de wc blokjes van de Action die Willemijn een keer tipte :-) En de ‘wc schoonmaak routine’ van Martine blijft me ook altijd bij als ik de wc een grote schoonmaak beurt geef, haha. Grappig, om te zien dat dat echt zo verschilt per persoon. Ik ben namelijk 20, maar volg jullie al jaren. Ik woon nu net een jaar samen en heb een kleine van bijna een jaar, en hoewel ik dus een stuk jonger ben heb ik wel het idee dat ik aardig ben meegegroeid in het hele ‘van LLG naar 2WMN’ verhaal. Ondanks dat ik echt van make-up en dergelijke houd, trekt dit mij (nu) meer. En wat betreft grote schoonmaak/huishoud favoriet: de rosé chique wasmiddel en wasverzachter van Robijn. Hemels, die geur!

Mare -

Super tips vooral dat van die olie en stofzuiger die ga ik onthouden!

Manon -

Dasty van de Wibra. babypoeopvlekken of zelfs bloedvlekken uit witte stof no problemo! en dat is alleen het was gedeelte ook voor de schoonmaak top spul 😊

cindy -

Ik maak zelf mijn allesreiniger spray en heb zo’n busje in de keuken, wc en badkamer staan met bijhorend microvezel doekje. Is handig zo kan je snel even elke keer kuisen. Zo’n draadloze stofzuigee staat op mijn lijstje voor boven te zetten want elke keer die zware stofzuiger naar boven is me wel wat.

Anke -

Misschien gek maar ik vind dit soort blogjes juist geinig en leuk om te lezen! Snap niet zo goed dat mensen zo de moeite nemen om te laten weten dat ze hier niet meer vinden wat ze zoeken…zo gaat dat soms met blogs, lijkt mij..anyway on topic: ik vind voor de dreumes-wasjes de witte Persil onmisbaar, ruikt heerlijk en ik geloof wel dat het minder agressief is maar heb me daar niet in verdiept.
Ik zou het trouwens heel leuk vinden om een blogje te lezen over je favoriete baby/peuter verzorgingsspulletjes, zoiets is er misschien al eens geweest maar een update daarvan zou heel leuk zijn!

martina -

die dyson lijkt me perfect, helemaal met oog op onze houtkachel en hans en grietje taferelen door het huis… wel dure krengen…

Inge -

Bij mij onmisbaar: Dreft, voor alles (dweilen, ramen poetsen, afwassen …)
Verder: soda, microvezeldoekjes, azijn.
Qua wasverzachter kies ik gewoon degene met de lekkerste geur, geen vast merk.

Cora -

Dasty! Van de Wibra

Anne -

Joh, wat een goed idee die olie! Nooit aan gedacht, maar zeker nodig. En microvezeldoekjes.. tja ik kan er niet genoeg hebben. Zo fijn!

Neverdullmoments -

“Heb je weer wat kattenbakkorrels opgezogen? De stofzuiger meurt!” Story of our life haha. Handig, die olie!

Eva -

Wat een goede tip zeg die olie op een stofzuigerzak! Ik ga dat meteen doen!

Johanne -

Oooh, ik wil ook zo graag een Dyson. Ik durf alleen niet zo goed. In minder dan anderhalf jaar tijd heb ik drie nieuwe stofzuigers moeten kopen omdat ze allemaal supersnel kapot gingen, haha.

Kris -

Dat hadden wij thuis ook, al meerdere stofzuigers versleten in korte tijd omdat ze steeds maar stuk gingen en toen toch maar een dyson gekocht. Hij werkt nu al meer dan drie jaar voor ons. Het is even geld maar uiteindelijk bespaard het geld

Johanne -

Aah gelukkig, ik ben dus niet de enige bij wie dat gebeurt ;-). Bedankt, ik ga toch maar eens wat serieuzer naar een Dyson kijken!

Yvonne -

De snoerloze Dyson staat ook op onze wishlist. Lijkt me echt zo ideaal! En ik ben ook echt Robijn wasverwachter fan :) Vind die blauwe, morgenfris (?) al jaren het lekkerst en hij verveelt me nog steeds niet. Vaak bij de Kruidvat in de aanbieding, van die grote flessen. Die Glorix wegwerpdoekjes tip vind ik trouwens wel een goede!

Sara -

Leuk artikel! Als 26-jarige vind ik dit toch interessant. We proberen allemaal het huishouden onder de knie te krijgen denk ik, want niemand zal het echt leuk vinden om te doen.

Anneloes -

Wij hebben sinds vorige week ook een Dyson en wat een GEWELDIG ding is dat zeg!! Kost wat, maar dan heb je ook wat haha. Leuk artikel!

Lisa -

Onmisbare rakkers in het huishouden, de rommella, mijn favoriete schoonmaakartikelen. Ik vind het zo onwijs jammer dat LLG is verdwenen en dit zo’n Libelle blog (sorry) is geworden, terwijl jullie van die leuke jonge meiden zijn. Pff ik mis het. Ik kom ook niet vaak meer kijken en als ik het doe moet ik zeggen dat ik bijna altijd teleurgesteld ben en geen artikel lees. Het is natuurlijk een eigen keuze geweest, maar wel jammer. Ik denk dat jullie meer bezoekers zouden trekken als je ook nog af en toe wat beauty doet, of over bijvoorbeeld leuke restaurants, steden, interieur schrijft, i.p.v schoonmaakmiddelen als 26-28 jarigen. Maar nogmaals, het is jullie eigen keus, maar vind het wel jammer. Jullie NARS lipstick review vergeet ik niet meer!

Martine -

Hi Lisa, dat vind ik nogal kort door de bocht. De artikelen die je nu noemt komen echt sporadisch voor op 2WMN dus bijzonder dat je alleen die onthouden hebt. Blijkbaar blijven ze wel hangen 😉 Ik heb even gekeken en er staat hooguit 10x op een jaar (op een jaar!!!) een artikel op 2WMN over schoonmaken. Dus 10 artikelen van de 365 op een jaar. En dat je jong bent en dan niet daarover zou moeten schrijven vind ik maar een raar argument. Als je een eigen huis/appartement hebt, ontkom je daar gewoon niet aan dus dat heeft geen bal met leeftijd te maken mijn inziens.

Er staan genoeg inspirerende stukken hier op 2WMN over veel uiteenlopende onderwerpen, maar misschien kom je nu gewoon tot de conclusie dat de stijl en onderwerpen van 2WMN niets voor jou zijn en dat is ook helemaal prima.

Jana -

Onmisbaar voor mij in het huishouden: mijn poetsvrouw 😀 Geweldig, dat mens!

Eline -

Veel dezelfde favorieten hier! Als je het hebt over schoonmaakproducten dan ben ik fan van het merk ‘method’. Die hebben een allesreiniger spray in een prachtige designfles met een heerlijke geur. Dán is schoonmaken ineens best leuk. Mijn absolute huishoudtool is de kleefroller van Ikea. Daar zwaai ik bijna elke dag mee. Even over de bank, het bed, de badmat, m’n sokken…

marije -

Robijn was verzachter .. daar word ik helemaal blij van. En van Glorix doekjes .. beste uitvinding ever!

Reageer ook