Muziek uit de jaren 2000

Onze video over kinderprogramma’s uit onze jeugd was een groot succes. Massaal deelden jullie met ons jullie favoriete programma’s, films en herinneringen hieraan. Maar over muziek uit de jaren 2000, mijn tienerjaren, heb ik ook nog wel een boekje open te doen. Hier een greep uit de ballades waarmee ik zwolg in mijn liefdesverdriet en waarop ik danste tot in de vroege uurtjes.

Fergie – Big Girls Don’t Cry (2006)

Oh oh, dit nummer… Ik weet nog heel goed dat ik het uitmaakte met mijn vriendje en in de bus zat met betraande ogen terwijl dit liedje galmde uit de oordopjes van mijn MP3 spelen (jongens, een MP3 speler, wie kent het nog?!). ‘Fairy tales don’t always have a happy ending, do they. And I foresee the dark ahead if I stay’ en dan het hoogteppunt: ‘Big girls don’t cry, maar ik wel… boehooeeee!’ #ZWELG

https://youtu.be/agrXgrAgQ0U

JoJo – Leave Get Out (2004)

Ja, ja, ja, JoJo! Love her! Zij maakte zulke lekkere muziek. Dit was het perfecte break up nummer: ‘Get Out, (leave) right now. It’s the end of you and me. It’s too late (now) and I can’t wait for you to be gone’. OH YEAH!

Of wat dacht je van Too Little Too Late (2006). Ook zo’n heerlijk nummer! Dit nummer luisterde ik tegelijk met het nummer van Fergie. Fergie als ik wilde zwelgen in medelijden, JoJo als ik in een boze fuck-you-bui was.  ‘Lul dat je bent, boooehoeeee!’

Go find someone else
In lettin’ you go, I’m lovin’ myself
You gotta problem
But don’t come askin’ me for help
‘Cause ya know

It’s just too little too late
A little too wrong

https://youtu.be/s8LIRtPnuA8

Justin Timberlake

In 2003 ging ik met mijn moeder en twee vriendinnetjes naar het concert van Justin Timberlake ging. Dé Justin van NSYNC. Destijds was hij één van mijn favoriete artiesten. Een aantal van mijn favoriete nummers: Señorita, Like I Love You, Cry Me A River, Rock Your Body,

https://youtu.be/TSVHoHyErBQ

The Black Eyed Peas – Where Is The Love (2003)

Wie van onze generatie kent het niet? Dit was een super populair nummer in 2003. En nog altijd vind ik het een heel tof nummer.

Eminem – The Eminem Show (2002)

Grijs gedraaid, heb ik Eminems album ‘The Eminem Show’. Ik kreeg het album van mijn vader cadeau destijds (ik was 12). Ik geloof dat hij géén idee had welke teksten er op stonden haha! Het was het perfecte album om keihard aan te zetten als ik weer eens in een boze puberbui was.

Destiny’s Child

‘Say my name, say my name!’ Of: I’m a survivor, I’m gonna make it! I will surive. Keep on surviving!’ Ik was altijd fan van Michelle. Zo jammer dat je na de breakup van Destiny’s Child bijna niets meer van haar hoorde…

Nelly ft. Kelly Rowland – Dilemma (2002)

Kelly ging nog wel eventjes door na Destiny’s Child. Zo nam ze een duet op met Nelly, Dilemma. Een prachtig romantisch nummer: ‘No matter what I do, all I think about is you’. Zwijmel…

https://youtu.be/8WYHDfJDPDc

Ook vond ik het nummer Stole, uitgebracht in 2002, erg mooi. Het gaat over jongeren die onder druk staan, gepest worden of onzichtbaar zijn en uiteindelijk zelfmoord plegen. De melodie is mooi, maar de tekst is eigenlijk nog veel mooier.

https://youtu.be/5o01uU7OdnQ

Sugababes

Ook zo’n heerlijke girls band! Round Round, Push The Botton en Too Lost In You waren enkele van mijn favoriete nummers.

Kelly Clarkson

Weer zo’n artiest met nummers die je aanzet als je luduvudu hebt. Because Of You was zo’n eentje voor mij. Of Since U Been Gone.

https://youtu.be/R7UrFYvl5TE?list=PLdq8YZzQBHEs9vk3_04CNbJhchFgJ16Ok

P!nk

Huge P!nk fan at the time! Meerocken op ‘So What (I am a rockstar!)’, dansen op Get The Party Started, keihard meebleren met ‘Don’t Let Me Get Me’ of wat dacht je van Just Like A Pill en Family Portrait. Jep, ik was dol op P!nk.

Maria Mena

Ik luisterde bijna nooit hele albums van artisten. Ik hield de top 40 bij (iedere vrijdag op TMF en later MTV), maar van Maria Mena had ik wel het album ‘ Apparently Unaffected’ (2005). Daar stonden prachtige nummers op, zoals Just Hold Me, Miss You Love en All These Times.

https://youtu.be/MBH-QbN5BcQ

Jay Z ft. Linkin Park – Numb Encore (2004)

Zo’n freaking lekker nummer! Rap en rock in één. Ik herinner me nog hoe ik op de fiets naar school zat en dit keihard meezong, samen met een vriendinnetje.

https://youtu.be/JcOwJh4F40M

Good Charlotte

Ook een super populaire band uit mijn brugklas periode is Good Charlotte. Wat dacht je van The Anthem, I Just Wanna Live, Girls & Boys (Girls don’t like boys, Girls like cars and money. Boys will laugh at girls when they’re not funny).

https://youtu.be/desJKYvdq9A?list=PL4VYFygGLAWZG0V94G5x0eUaD8KGKrRVh

Green Day

Ook een toffe band uit (ongeveer) diezelfde periode was Green Day. Boulevard Of Broken Dreams is volgens mij een van hun meest populaire nummers. Maar ook Wake Me Up When September Ends was een van mijn favoriete nummers.

https://youtu.be/Soa3gO7tL-c?list=PLo6aG-353Cqkrei8GU5adW9ZDbW_5Nl1X

Christina Millian – AM to PM (2001)

Een liedje waar ik als jonkie heel veel naar geluisterd heb is AM to PM van Christina Milian. Het was zo’n nummer waar je van die heerlijke danspasjes op kon doen die je op jazzballet leerde, haha!

En ook When You Look At Me (2001) was zo’n goed jazzballet nummer. Kijk voor de lol even naar de clip hieronder, DIE OUTFITS!!! Zo oldskool!

https://youtu.be/nxRIjRSzxGo

Stacie Orrico – Stuck (2003)

ZO VAAK GEDRAAID. Niet normaal. Zo’n heerlijk poprock nummer. Sowieso maakte Stacie toffe nummers, want ook van ‘There’s Gotta Be More To Life’ was zo’n eentje die ik non stop kon luisteren.

Ik kwam op Stacie voor dit lijstje omdat Martine zei: ‘Heb je die ene met die moedervlek er in?’ Daarna kreeg ik een spraakberichtje waarin ze Stuck neuriede en ik herkende het gelijk. Stacie Orrico, de laatste in dit lijstje, maar wel een hele grote favoriet uit die tijd!

https://youtu.be/rbR73AITYz0

Oh jongens, ik blijf maar doorgaan. Hoe meer ik opschrijf hoe meer ik terug ga in de tijd en op gouwe ouwe nummers kunt. Zo zou ik nog willen vertellen over Usher met het nummer ‘Yeah’, ik heb daar zo vaak in de discotheek op gedanst. Of over mijn herinneringen aan The Pussy Cat Dolls, Britney Spears, de nummers van Anastacia, Krezip, Aaliyah en Samantha Mumba (misschien zo 1 2 3 een onbekende naam, maar zoek haar maar eens op! Ze heeft een paar grote hitjes gescoord!). Er zijn nog zo veel meer artiesten, maar ja, dan wordt dit artikel wel héél lang. Dus ik stel voor om, als dit in de smaak valt, een tweede deel te maken.

En nu zijn jullie aan de beurt! Welke artiesten of nummers uit jouw tienerjaren heb jij specifieke herinneringen aan of luisterde jij veel?

23 reacties

Jennifer -

Geweldig! In die tijden hadden we zo’n goede muziek. Zo jammer dat nu alles een beetje van het zelfde is (of lijkt dat alleen maar..?)

Marielle Peeters -

Jaaaa leuk artikel dit, héérlijk !
Hier een groot P!nk fan, Robbie Williams ( lekker ding ) en Kane met “Rain down on me” ook super! Anouk is ook een topper maar meer van nu eigenlijk. Level 42 en Di-rect! Met t nummer ” inside my head” grijs gedraaid!:-))

Karin -

Haha, ik moest ook gelijk aan Stacie Orrico denken! Anyplace Anywhere Anytime van Nena en Kim Wilde vond ik ook fantastisch, weet nog dat ik elke week Top of the Pops (haha!) keek met mijn moeder toen dit liedje daar op nummer 1 stond. :)

Richelle -

Ik luister eerlijk gezegd bijna alleen maar muziek uit de jaren 2000.. De top 100 van 2000 t/m 2005 staat non-stop op repeat in de auto en op kantoor :p Nu ik het zo opschrijf, schaam ik me wel een beetje.. x

Sofie -

Ik ga atijd naar zeroes heroes in tivoli vredenburg! (utrecht) Alleen maar muziek van dit tijdperk<3 Aanrader!

Danique -

Wat een fijne nummers allemaal! Erg leuk om terug te luisteren.

Alex -

Greed Day en Boulevard of Broken Dreams!! Zo’n leuk nummer! Ik vond toen ook Avril Lavigne super tof en Billy Talent. En toen natuurlijk Sunrise Avenue, die waren in Duitsland heel bekend, maar in Nederland volgens mij niet? Iig was Fairytale Gone Bad mijn favoriet nummer! :)

Brenda -

P!nk is nog steeds een favoriet van mij! Haar concert zijn zó gaaf :)

Linda -

*aventura- obsession hahah

Linda -

Linkin park had zo’n nummer die ik leuk vond terwijl ik veel R&B luisterde. Ashanti, Usher, Vertura ofzo al die uitgaansnummers. Een hoop eendagsvliegen waarschijnlijk maar leuke herinneringen

Amy -

Ahh superleuk om hier wat nummers uit die ‘goede oude tijd’ terug te zien. In een nostalgische bui zoek ik wel eens een playlist op in Youtube of Spotify met allemaal dit soort nummers. Ik was heel erg fan van Britney Spears tot ik naar haar 1e concert in NL ging.. dat viel zwaar tegen (hoewel dat nog 90’s was denk ik), later maakte LinkIn park me enorm blij :)

Loes -

Super leuk! Bij al deze nummers dacht ik ‘oh ja!’ haha. Ik was altijd groot Kelly Clarkson fan.

Malou | Blonde Blossom -

Haha, al deze nummers! Justin Timberlake is nog steeds favoriet hoor, en ik vond Cry Me A River echt geweldig! Ik had echt hetzelfde met Fergie als jij, hilarisch! Malou x

Gabrielle -

Ik heb heb het al in de reacties gelezen, maar Within Temptation, Avril Lavigne.
Die eerste (WT) doet het nu nog steeds goed, zeker de moeite om eens te luisteren.

Willemijn -

Bij iedere reactie denk ik ‘Oh ja die had je ook nog!’ Hihi!

Carina -

Alles ken ik gewoon, hahah. Ben nog steeds fan van Kelly Clarkson. Sugababes mooiste nummers vond ik Shape en Ugly. Christina Aguilera ben je nog vergeten denk ik? Fighter bijvoorbeeld, of Dirty wat toen echt superschokken was met die clip. Within Temptation, Avril Lavigne (Nobody’s Home, Sk8er boi), Blue.. leuke tijd. 😀

Carina -

Oh en Simple Plan natuurlijk!

Nathalie -

Zooooo herkenbaar alle nummers! Super leuk! Echt mijn middelbare school muziek!

Ingrid -

Alsof t gisteren was:) Een beetje in jouw stijl: Jamelia – Superstar. Ik was zelf altijd fan van James Blunt, my chemical romance, alterbridge, placebo, stereophonics etc. En natuurlijk Justin timberlake, Robbie Williams, Brian mcfadden (real to me), Keane, Mario (I don’t wanna know), hoobastank (the reason), three Doors down, en iets later toen ik net studeerde Amy McDonald. Toen ik wat jonger was heb ik ook veel Di-rect geluisterd. Ik heb nog superveel cd’s liggen waar al die nummers op gebrand zijn.

Willemijn -

Oooh ja heerlijke nummers die je noemt! Zo leuk dit!

Rosanne -

Oh heerlijk deze nostalgie!
Ik luisterde laatst op Spotify hitzones uit het jaar 0. Heerlijk om weer even terug de tijd in te gaan :)

Sharon -

Super leuk! Gouwe ouwe zitten er tussen. Ik ga Spotify gelijk aanzetten ♪

Martina -

Nostalgie al die oude nummers!

Reageer ook