Horoscopen

Ik vond het altijd zo melig om mijn horoscoop te lezen toen we vroeger nog de leesmap hadden. Ik bekeek mijn horoscoop in de Tina of in de Libelle. Ik weet niet zo goed of ik geloof in horoscopen, maar ik vind het wel interessant. En soms klopt het ook nog.

Foto via Unsplash door Vincent Guth

Ik lees eigenlijk nooit daghoroscopen of horoscopen voor een bepaalde week of maand. Ik kijk altijd meer naar de algemene dingen van horoscopen en de wisselwerking met andere sterrenbeelden op het gebied van liefde of vriendschap. Dat vind ik altijd leuk om te lezen. En ik vind een jaarhoroscoop ook interessant om te bekijken.

Ik ben een Steenbok. En dit is doorgaans wat er over Steenbokken wordt gezegd:

 • Praktisch
 • Verstandig
 • Ambitieus
 • Gedisciplineerd
 • Geduldig
 • Voorzichtig
 • Grappig
 • Gereserveerd

Maar aan de andere kant…

 • Pessimistisch
 • Fatalistisch
 • Gierig

Voor mij heel herkenbaar allemaal. Alleen ik ben niet heel gierig, ik ben juist heel vrijgevig…voor mijn gevoel haha! Het geld vliegt eerder mijn zakken uit, hoewel ik wel heel verantwoordelijk ben met geld en altijd zorg dat ik iets achter de hand heb. Ik heb juist altijd een beetje een allergie voor mensen die gierig zijn. Maar dat pessimisme en faalangst? Heel herkenbaar. Zie je? Ik focus nu ook meteen op het negatieve, haha! Maar hé, ook al lijken deze eigenschappen negatief, het zijn in de basis allemaal goede kwaliteiten. Zo zorgt mijn pessimisme wel voor volharding en mezelf serieus nemen en zorgt mijn faalangst er ook deels voor dat ik goed werk wil leveren en leergierig ben om het beste uit mezelf te halen.

Wat ik herken uit de positieve eigenschappen zijn eigenlijk alle punten, behalve praktisch. Ik ben soms zo niet praktisch. Bijvoorbeeld met koken. Dan ga ik soms zo onlogisch te werk of met wiskundesommen. Of rommel opruimen, ik heb gewoon geen praktisch systeem. Ik moet er altijd hard om lachen, maar leer er wel weer van!

Dit is hoe de Steenbok wordt omschreven in relaties:

“Het sterrenbeeld Steenbok is een van de meest stabiele en serieuze tekens van de dierenriem. Deze onafhankelijke, betrouwbare persoonlijkheden hebben veel uitstekende kwaliteiten. Ze zijn meestal zelfverzekerd, wilskrachtig en kalm. In hun persoonlijke relaties voelen mensen onder het sterrenbeeld Steenbok zich vaak niet op hun gemak of zelfs volslagen ongelukkig. Ze zijn een beetje egocentrisch, maar niet té. Als ze mensen niet goed kennen, zijn ze erg voorzichtig en bemoeien ze zich liever met hun eigen zaken, met als gevolg dat ze vaak mensen aantrekken die hen niet begrijpen. Ze zullen kennissen behandelen met diplomatiek, tact en vooral gereserveerdheid. Ze zullen een paar goede vrienden hebben en zijn intens loyaal aan hun vrienden, maar als ze bitter worden, kunnen het ook intense vijanden worden.

Soms mogen ze het andere geslacht niet zo, dus ze zullen niet zo snel in een huwelijk springen, maar heel voorzichtig kijken of het juiste moment daar is. Eenmaal getrouwd zijn ze erg trouw, al worden ze wel snel jaloers. De meeste Steenbokken trouwen voor het leven.”

Nou, ik heb er niet veel aan toe te voegen, haha! Klopt als een bus wat mij betreft. Ik hou van mijn vrijheid en dat ik graag wil doen wat ik wil. Dat kan denk ik wel soms wat egocentrisch overkomen. Ik ben ook graag op mezelf en wat betreft mannen die naar me toe komen tijdens het stappen? Die wimpel ik meteen af en ik merk dat ik dat ook helemaal niet leuk vind, haha! Hups, opbokken. Hoe Jorrik mij ooit heeft veroverd weet ik ook niet… En over dat huwelijk? Ja, ik heb engelengeduld en wacht het perfecte moment af. En dat is nu daar. Dus voorzichtig ben ik zeker! Gelukkig vult Jorrik mij in die zin perfect aan, want hij is in tegenstelling tot ik impulsief, niet zo bescheiden en neemt veel meer risico’s. Hoewel ik hem daar om soms vervloek, waardeer ik het ook heel erg. Het heeft me veel geleerd de afgelopen jaren.

En qua vriendschappen wordt er gezegd dat Steenbok en Stier het perfecte paar zijn. Drie keer raden wat Willemijn is? Juist, een Stier. Je leest over de vriendschap tussen Steenbok en Stier dat er weinig sterrenbeelden zijn die zo goed met elkaar kunnen opschieten als de Stier en de Steenbok, het zijn net twee puzzelstukjes.

Ze begrijpen elkaar en zijn loyaal voor het leven. Ze denken en voelen op dezelfde manier. Ik herken heel veel van Willemijns patronen in die van mij en andersom. Ze beschikken haast over dezelfde persoonlijkheid, wordt er ook wel gezegd. Ik heb altijd een hele speciale vriendschap met Willemijn gehad, ze is echt mijn soulmate. Laatst in de auto zeiden we nog tegen elkaar als we op vrouwen zouden vallen, we zeker een relatie zouden hebben.

Ik heb ook mijn jaarhoroscoop 2017 even doorgenomen. Dat hele gedoe van hoe de planeten en sterren staan sla ik over, want dat vind ik saai en interesseert me niet zo. Daar lees ik een beetje omheen, maar wow…deze horoscoop klopt echt enorm. Het is gewoon bijna eng. Er staan ook een aantal hele leuke en mooie dingen te gebeuren dit jaar en dat klopt behoorlijk met alles wat ik hier lees. Zouden de sterren dan toch gelijk hebben?

Welk sterrenbeeld ben jij en wat herken jij wel/niet?

19 reacties

Nella -

Ik ben een Boogschutter.

“Boogschutters hebben een groot vermogen om te focussen en kunnen erg intens zijn. Maar het is erg belangrijk voor hen om hun energie te kanaliseren, anders zouden ze zichzelf verslijten. Over het algemeen maken ze loyale vrienden en geliefden.”

Ook ik schrik weleens hoe vaak mijn horoscoop overeenkomt met mijn personaliteit . Bovenstaande quote komt bijna 100% overeen met wie ik ben.

T. -

Goede ethiek toepassen voorkomt veel leed. Ethisch technisch verantwoord en veilig en mensen hun normen en waarden in hun waarde laten en niet de les lezen. Dat wat bij diegene z”n persoonlijke ontwikkeling past in vrijheid en niet van hogerhand de vrijheid opleggen en ontnemen met gevaarlijke toekomstvoorspellingen. Ze doen dit om macht te hebben over mensen van groei en dat je hier door sterker wordt met veel leed en schokkende nare ervaringen die zij van hogerhand laten doormaken. Dit is niet wat de vereniging wil en dit wordt als fatalistische astrologie gezien. Ze voelen zich ook nog voornaam en belangrijk Dat zie je ook in de gezondheidszorg zoals bij plastische chirurgie. Als het verkeerd gedaan is door een goedkope kliniek waar een verpleegkundige zich voor chirurg uitgeeft en fouten maakt. Z”on gezicht kan er nog minder door lijken of er heel raar uitzien of verminkt. Daarna moeten ze dat verwerken. Ze hebben geen empathie en kunnen zich niet in andermans gevoelens verplaatsen en het lijken wel celebrale narcisten die mensen als voorwerp zien en waar ze alles mee doen om zich zelf te bewijzen. En dit terwijl het om mensen gaat. Ze hebben geen gevoel en willen die ander liever niet zien genieten dan dat het er op lijkt alsof ze zich op hun af willen reageren. Zo kwamen daar ook mensen op cursus en zondagslezing waar ze op een zondag een gratis horoscoopbespreking deden bij iemand. Dan waren er ook types bij daar clienten weg haalden en zeiden dat zij het voor goedkoper deden. Toen dit uitkwam was diegene daar niet welkom meer en is toen zelf advertenties gaan zetten. In het begin ging het nog wel maar daarna niet meer. kwaadaardig als bij diegene waar die les van heeft gehad deed ie het zelfde. Toen ik dit verhaal vertelde nodigden ze mij uit en had ik dit maar niet gedaan want zo speelde men mij uit om zich beter te voelen zonder dat het over mij ging en voor mij was dan tegen mij. Ze zeiden ook nog een andere kant van de medaille willen laten zien terwijl zij het brein achter die medaille zijn en het zelfde deden maar mij tegenover elkaar uitspeelden als wraak. Men beschuldigde elkaar van geldingsdrang enz. Ze drukken zich uit in grof taalgebruik en noemen je plat en ordinair terwijl zij dreigen terwijl je in je recht staat en in logisch onderbouwde zinnen zegt waar het op staat. Mensen zijn in hun ogen alleen maar materiaal en laten mensen hele pijnlijke en schokkende dingen mee maken die niemand en ook zij zelf niet zouden willen. Het lijkt er op alsof zij alles mogen en die ander die het is aangedaan niets. Het is grensoverschrijdend gedrag. Ze hebben geen pensioen opgebouwd en daarom hebben ze dit als bijverdienste om hun dure pand op goede stand te bekostigen. Ze willen zich nergens voor verantwoorden en rekenschap afleggen voor het geen men heeft misdaan. het is villa dolorosa. De ziel is in de ether opgelost. Onschuldige hardwerkende en oudere mensen de wacht aanzeggen en de mantel uitvegen en dat voor iemand van midden in de twintig. Heel arrogant en opgeblazen en als je zegt wat zij hebben misdaan dan ook nog de politie bellen. Heel flemerig met gemaakte charme reclame maken en alleen als het in hun voordeel is en rekenschap afleggen ho maar, alleen de roes van de aandacht, de bewieroking van het publiek. In de V.S. heb je ook van die forensische nomaden die van staat tot staat trekken van die zwaar type misdadigers die zich uit allerlei situaties kunnen redden, en die door interpol gezocht worden en internationaal kaliber . Ze passen zich overal bij aan en hoe mensen hun maar willen zien dat kunnen ze spelen. Van die copycats en imitators en acteurs die een rol kunnen spelen zonder dat te zijn en in het voordeel van zich zelf en in het nadeel van die ander. Zo heb je astrologen die bij het vreemdenlingenlegioen hebben gezeten om hun straf te ontlopen konden ze zich daar anoniem aanmelden met een andere naam. Ze werden overal voor ingezet. Ze zeggen dat sommige mensen die bij het vreemdenlegioen zaten een steek aan loos zat en dat er seriemoordenaars bij zaten. Die astroloog heeft ook een zwervend leven gehad en het kwam heel onpraktisch deplorabel over. Het was alsof diegene niet goed om kon gaan met praktische zaken. Zo is die astroloog ook eens bijna ter dood veroordeeld onder Hitler Duitsland omdat ze “m een parasiet vonden die de maatschappij niets zou opleveren. En dook onder bij een communist. In de Vrij Nederland heeft ook nog eens een stukje gestaan met een client die daar ook door is benadeeld en voelde zich verraden. Het is nog steeds een pseudowetenschap. Als het gaat verenigen is de erkenning nabij aldus de vakvereniging. Astronomie wordt wel gezien als echte wetenschap maar astrologie nog niet echt. .

T. -

Een goede astroloog staat bij een vakvereniging ingeschreven die een ethische code voorstaat van verantwoord en betrouwbaar is. In een persoonlijk consult mogen ze ook niet de toekomst voorspellen omdat zij vinden dat de ontwikkeling z”n natuurlijke beloop moet hebben gehad. Ze moeten mensen opvattingen moreel in hun waarde laten en mensen niet de les lezen. Er zijn astrologen bij die een misdadig en crimineel ego hadden en die niet bij een vakvereniging stonden ingeschreven. Goede astrologen willen zich verenigen en willen niets te maken hebben met astrologen van een dergelijk allooi Ze vinden het duistere bijverdieners die op een achterafkamertjes werken. Zij maken dit vakgebied zwart en maken dat mensen het als pseudowetenschap blijven zien. Een officiele wetenschap is het nog niet. Alleen als men zich gaat verenigen is de erkenning na bij vinden ze. Als je er mee gaat voorspellen in iemand zijn persoonlijke leven is diegene niet vrij meer, Ze zeggen de sterren beinvloeden wel maar dwingen niet maar dwingen en beinvloeden is het zelfde. De toekomst is nog duister en onbekend en dit is occultisme en dat is duister en werken in het verborgene van wat nog niet bekend is. Vooral mensen die geloven is het een grote zonde om je hier aan over te geven. Omdat God over de toekomst gaat. Dan krijg je mijn tijden zijn in mijn hand in plaats van mijn tijden zijn in Gods hand en de mens wikt en God beschikt in plaats van andersom. Het is tegen de persoonlijke individuele vrijheid als je over andermans toekomst gaat. Dit is vrijheidsberoving en dat is strafbaar. Ieder moet de vrijheid hebben om te kiezen wat bij de ontwikkeling past. Zo zou je in de horoscoop van een toekomstig minister kunnen zien of die minister president van het land wordt om maar eens een voorbeeld te noemen. Sommige astrologen gaan heel ver en doen hele enge dingen in iemands persoonlijke leven waar je geen invloed op kunt uitoefenen vandaar kan het gevaarlijk zijn. het zijn immers occulte praktijken en werken in het verborgene van wat een mens niet mag en kan weten. Ze maken dingen mee die je schokkend en diepingrijpend zou kunnen noemen en anderen hebben dit omschreven als excessen. Zij maken de ziel stuk en de levensader. Je mag gerust stellen dat ze levensgevaarlijk zijn. Het zijn nepperige mensen. Opgedirkt opgemaakt met loden jassen en collegeschoenen met tassen met koperen hengsels en komen zeer gevoelskoud over. Als mensen zich bedrogen voelen krijgen ze een kort en snibbig antwoord of ze leggen de hoorn van de telefoon op de haak. Als je dan nog door wil gaan dreigen ze je voor de rechter te slepen. Goed met kwaad vergelden en er ook nog veel geld voor vragen. Het zijn enge egocentrische arrogante types met een crimineel ego die koste wat kost in de publiciteit willen staan. Het gaat je verstand te boven waar zij toe in staat zijn. Ze laten zich ook niet discreet uit over hun clienten. Ze menen ook niet wat ze zeggen. Heel hol en leeg en vorm gaat voor de inhoud. Het is het exterieur. Nep onecht. Wat ze hun door laten maken zijn zorgen geldzorgen blokkades relatiebreuken ontreddering crisisen paniek voorwerpen van emotionele waarde die afgepakt worden met misdaad te maken krijgen en arrestaties kortom in de meest nare situaties en omstandigheden kun je komen door dit soort zielszieke astrologen die zich als god wanen over mensen En kunt in levensgevaarlijke situaties terecht komen zoals suicide pogingen na crisis Na je beklag dat terecht is nog lasteren. Ook neerhalen op uiterlijkheden. het zijn pioniers die niet bij een vakvereniging staan ingeschreven. Het interieur ziet er heel eng en deplorabel en oubollig uit. Ze voegen er geheel geen psychologie in en vinden psychologie gezemel terwijl ze zelf fabels vertellen. Het leek wel de Lombroso karaktercrimineel met zo”n laag voorhoofd wordt ook wel getypeerd als de karaktermisdadiger of kern crimineel bij wie het in de kern van de persoonlijkheid zit dat te doen en niet te verbeteren is. Als je je verhaal wilt doen na wat voor onrecht je hebt meegemaakt krijg je daar nul op het rekest of een grote mond en een arrogante houding. Interessant willen voordoen en egocentrisch in de belangstelling staan en dat ze hun bewieroken en bewonderen zonder dat de prestatie er naar is dan kwaad. Geen wonder dat je dan kwade mensen krijgt die zich bedrogen voelen. . .

Valerie -

Ik ben al een tijdje bezig met astrologie en ik krijg er geen genoeg van. De horoscopen zoals ze in de krantjes staan is vaak onzin omdat het té algemeen is. De horoscoop alleen is nog maar het tipje van de ijsberg… Ga maar eens na wat je ascendant is of je maanteken, de standen van de planeten zijn véél interessanter dan alleen je zonneteken!

Marieke -

Fatalistme/fatalistisch zijn is iets heel anders dan faalangst. Het betekent dat je gelooft dat het noodlot onvermijdelijk is. Is dat ook op je van toepassing? Ik hoop het niet 😉

Mare -

Ben ook benieuwd hoe jouw sterrenbeeld een match vormt met Jorrik?

Anne -

Ik ben een vissen en ooit heb ik een boekje gekregen op mijn verjaardag dat het sterrenbeeld vissen helemaal onder de loep nam. Ik schrok ervan hoeveel het overeenstemde met hoe ik in het leven sta. Ik vind het vaak wel heel interessant om te lezen, vooral die jaarhoroscopen in december lees ik graag ;-). Maar ik geloof verder niet zoveel van de voorspellingen. Dan ben ik juist heel koppig: ‘We zullen het nog wel eens zien’.

Laura -

Horoscopen heb ik altijd al interessant gevonden ook. Lees het altijd wel als ik het tegen kom. Erin geloven doe ik niet echt, staat altijd zo algemeen dat er altijd wel iets van klopt. Wel is het grappig dat het broertje van mijn vriend precies op dezelfde dag geboren is als ik (alleen paar jaar later) en mijn vriend noemt me altijd tweeling met hem. We hebben dingen die we hetzelfde doen en zijn :’) Dat zijn dan van die eigenaardige typische dingen. Voorbeeldje: ik heb iets met vorken, als de grootte en vorm en dikte me niet lekker ligt, eet ik niet lekker, zijn broertje heeft precies hetdezelfde. Toen ie keer bij mij thuis at en andere vork vroeg, snapte ik dat meteen terwijl zijn vriendin vond dat ie zich aanstelde. En meer van dat soort kleine dingen gemeen. Dusja, misschien zit er toch wat in. Owja en op de dag dat ik verkering kreeg met mn vriend stond dat ook in de daghoroscoop van de Spits dat ik die dag een relatie zou aangaan.

Johanne -

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik in de verkeerde periode ben geboren. Als iemand weer eens begint met ‘Een stier is zus een stier is zo’, dan denk ik alleen maar: daar herken ik mezelf niet in. Wat ik mezelf wel vind, weet ik even niet meer. Vond (en vind) horoscopen stiekem wel heel leuk. Ook al geloof ik er niet in, ga je soms toch net even iets anders over je dag nadenken.

Elin -

Ooit werkt ik voor een tijdschrift waar ook een horoscoop werd gepubliceerd. Toen de vrouw die die horoscopen stopte, moest de redactie (zonder enige ervaring of kennis van zake) de horoscopen overnemen. Dus misschien kloppen ze, maar dat is omdat ze zo algemeen zijn ;).

Aida -

Leuk artikel! Ik heb een beetje het zelfde met horoscopen, veel interesse in maar weet niet of ik echt geloof er in. Maar er zijn zeker dingen die erg kloppen!

Loes -

Ik geloof niet echt in horoscopen denk ik, maar toch vind ik het wel leuk om te lezen! Ik ben een weegschaal en herken mezelf wel in sommige aspecten daarvan.

Julia -

Hoe bepalen jullie wanneer een artikel van Martine en wanneer een artikel van Willemijn online komt? Het valt mij op dat er steeds veel artikelen van een van jullie achter elkaar worden geplaatst. Vind ik soms wel jammer, want ik vind de artikelen van Willemijn over het algemeen leuker/interessanter. Terwijl ik ook hoor dat anderen de artikelen van Martine weer leuker vinden. Dus zou misschien fijner zijn als de artikelen wat meer afwisselen.

Willemijn -

Hoi! In principe wisselen we altijd om en om af (ongeveer dan). Maar soms is er even een verschuiving (zoals nu en vorige week) of zijn er omstandigheden, waardoor het iets meer geclusterd is. 😀

Mariska -

Ik ga eens lezen en ben Leeuw van horoscoop! :)

Maartje -

Wauw… Ik ben een Ram en bij het lezen van de derde zin van mijn jaarhoroscoop schrok ik.

Ik hecht niet veel waarde aan horoscopen, maar om te lezen dat sinds juni 2010 Uranus mijn leven behoorlijk op zijn kop heeft gezet, moest ik echt even slikken.
Dat klopt namelijk precies. Griezelig…

Gevolgd door: “je kan last krijgen van je ogen dit jaar.” 😐 Waar hangt die camera?!
Het is nog geen hooikoortsseizoen voor mij, maar heb inderdaad al enige tijd ontzettend (grotendeels onverklaarbaar) last van traanogen.

Jaren geleden vertelde een vriend eens dat de sterrenbeelden van mijn toenmalige vriend (waterman) en van mij perfect bij elkaar paste als bedpartners. :$ Hij had geen ongelijk…

Qua kenmerken klopt het sterrenbeeld grotendeels bij mij. Alleen ‘Niet grondig zijn’ is iets waarin ik mij niet kan vinden.

Denise -

Het punt van horoscopen is dat je ze op iedereen kunt toepassen… het steenbok lijstje komt voor 90% overeen met mijn karakter en ik ben ‘leeuw’. Tsja… persoonlijk vind ik het onzin.

Martine -

Ik heb dat zelf niet met de lijstjes van andere tekens. De enige die bij mij voor het grootste gedeelte klopt is de Steenbok. Dus dat zal ook per persoon verschillen.

marije -

Ik ben een schorpioen en een echte want alle kenmerken komen overeen.

Ik lees mijn jaar horoscoop altijd en haal dan de positieve dingen eruit

Reageer ook