De Grote Lush Bruisballen Test

Eindelijk, na al die jaren, hebben we een bad! En hoewel ik niet een mega fan was van badderen, ben ik met een bad toch wel heel blij. Want nu kan ik eindelijk eens op zijn tijd het bad in duiken met een Lush bruisbal! Ik bestelde een hele doos vol en besloot de ballen te reviewen. Zo dat jij weet of ze fijn zijn of niet. Somebody’s gotta do it. Zucht, wat een #zwaarleven heb ik. 😉

Ickle Baby Bot – €2,95

“Een zachte bath bomb die kleintjes kalmeert voor het slapen gaan. Deze bath bomb is zacht voor de tere kinderhuid; zo zacht zelfs dat ook je kleintje van 6 maanden al gezellig met Ickle Baby Bot mag badderen. Sandelhout en lavendel geven rust, en laten kleine kinderoogjes snel dichtvallen.”

Jelle is dol op badderen en daarom kocht ik speciaal voor hem deze Bath Bomb. De bruisbal is zeker een stuk milder en minder heftig dan andere bruisballen van Lush. Het badwater wordt lichtblauw van kleur van deze Bath Bomb en ruikt kruidig, op een zachte manier. Je hebt niet het idee dat je in een groot parfumbad baddert. Ideaal voor tere kinderhuidjes dus! Of als je gewoon zin hebt in een licht geurend bad zonder al te veel spanning en sensatie. Ik vond ‘m leuk.

Milky Bath – €5,95

“Het land van (soja)melk en honing? Bijna. Milky Bath doet wonderen voor je huid. Opwekkende sinaasappelolie en verzorgende sojamelk trakteren je op een flinke dosis vrolijkheid. De biologische cacaoboter, glycerine en het maïsmeel zorgen voor een extra zacht velletje. Verkruimel onder stromend water en je badkuip verandert vanzelf in luilekkerland.”

Oh jaaaa, mijn favoriet van allemaal! Wat een heerlijke Bubble Bar is dit! Milky Bath maakt het badwater een beetje wittig, alsof er inderdaad een scheutje melk aan toegevoegd is. Hij ruikt zacht en een tikje fris. De zilveren glittertjes die toegevoegd zijn als ‘dopje’ geven je huid een heel subtiel glittertje. De Bubble Bar is heel lief voor je huid. Na afloop voelt mijn huid heerlijk zacht aan en ik vind hem niet te sterk geparfumeerd. Ik kan er zelfs in bad mijn benen mee scheren, zonder dat ik irritatie krijg. Normaal krijg ik dat wel heel snel, zelfs van hypoallergeen scheerschuim! LOVE IT! Deze koop ik zeker weten vaker.

Yoga Bomb – €5,95

“Yoga is da bomb, en nu ook letterlijk. Wanneer je deze meditatieve bath bomb in het water laat vallen, verschijnt er een betoverend oranje, paars en turkoois kleurenpallet. Kalmerende sandelhout- en wierookolie veranderen je badkamer in een oase van rust. Kamferhout en olibanum zorgen voor een heerlijke geur die nog lang blijft hangen. Adem diep in, zak onderuit en ontspan…”

De volgende Bath Bomb die ik probeerde was Yogo Bomb. En shit zeg, wéér zo’n lekkere! Ik word een echte ‘Lushie’, geloof ik. Yoga Bomb een heerlijke kruidige bruisbal. Perfect voor een avondje ontspannen badderen. Hij doet inderdaad een beetje denken aan de geur wierook (maar niet té) en verder ruik ik ook een klein beetje citrus. In eerste instantie wordt het water oranje, maar na verloop van tijd kleurt de bal paars en turkoois. Het bad krijgt dan een beetje een viezig bruin kleurtje. Of om met Djurre’s woorden te spreken (ik was destijds nog zwanger van Gijs): ‘Zo, zijn je vliezen spontaan gebroken of zo?!’. Mannen… 😉

Sakura – €4,95

“Vier het feest van de lente, met deze frisse bloemengeur. Geïnspireerd door het Kersenbloesemfestival in Japan viert deze bath bomb de eerste tekenen van de lente. Kalmerende mimosa en jasmijn, citroen en sinaasappelbloesem vormen een heerlijk parfum.

Sakura is visueel niet zo’n spetterende Bath Bomb, maar als je van rozen houdt dan weet ‘ie je vast en zeker te bekoren. Ik persoonlijk ben niet zo van de rozengeur dus ik vond hem wel aardig, maar niet super bijzonder. Het water kleurt ook heel saai lichtroze. De vorige Bath Bombs waren lekkerder én leuker wat mij betreft!

You’ve Been Mangoed – €3,45

“Kun je wel wat extra energie gebruiken? Citroen-, limoen- en citroengras- olie, kom er maar in! Dit tropische trio spant je huid ietsje aan en schudt je lekker wakker. Amandelolie en boters uit mango en avocado voeden je huid en maken deze heerlijk zacht. Begin je dag fris en fruitig met You’ve Been Mangoed: deze feloranje en groene badolie geeft je energie voor tien.”

Dit is een Luxury Bath Oil. Dit zijn kleine bolletjes op basis van Shea Butter en geurende etherische oliën. Ze maken geen schuim. Het is eigenlijk gewoon een badolie in vaste vorm. Het product smelt in het warme badwater en creëert zo een olielaagje in je badwater. Ik vind het heerlijke producten! Je huid wordt er zo lekker zacht van. Als je namelijk uit bad komt is je lichaam gehuld in een geurend olielaagje. In dit geval wel een groenig olielaagje, wat zorgde voor vlekken op mijn witte handdoek. Gelukkig kreeg ik die er wel uit in de was. Ook in je bad krijg je een vette, gekleurde rand. Meer dan met de andere producten die ik van Lush testte in deze review, viel me op. Maar ik vind ‘t prima, het is namelijk een heerlijk product. Ook ideaal om je benen te scheren tijdens het badderen! Doordat je huid vet is glijdt je mesje zo over je benen. You’ve Been Mangoed ruikt trouwens lekker naar citrusvruchten.

Razzle Dazzle – €3,45

“Last van piepende gewrichten of stijve spieren? Geef ze een gezonde smeerbeurt van framboos, bergamot en Perzische limoen! Razzle Dazzle kleurt je bad vrolijk roze, heefteen overheerlijk zoete geur en de oliën en boters zorgen voor een zijde zachte huid.”

Deze is LEKKER! Lekker fris en zoet. Dit is hetzelfde product als de You’ve Been Mangoed van hier boven. Ik ben echt dol op deze producten. Wederom was mijn hele badkuip roze gekleurd na het badderen, maar who cares. Badderen met Razzle Dazzle was genieten!

Mijn persoonlijke favorieten zijn toch wel de Luxury Bath Oil’s. Ik ben dol op dit soort oliebadjes want mijn huid wordt er zo heerlijk zacht van. De vlekken in je bad en op de handdoek neem ik dan maar op de koop toe, hihi. En Milky Bath koop ik ook sowieso weer, hmm!

Wat zijn jouw favorieten producten voor in bad/van Lush?

20 reacties

Wendy (B) -

Die bath oils zijn inderdaad zalig!

Sharon - Choose to Shine -

Ik ben erg benieuwd naar de Milky Bath Bubble Bar en ga deze zeker kopen!

Sandra -

Oooh! Hier was ik precies aan toe! Volgende week definitief gesprek met onze aannemer om de badkamer te verbouwen. Eindelijk een bad! Ik houd me nog in om gelijk een hele lading aan bath bombs te kopen, eerst even afwachten wat het allemaal wordt 😀

Quinty -

Wat vind ik het jammer dat ik geen bad heb! Vooral als ik al deze lush producten zie.

Anne -

Ooo, heerlijke review. Ik woon in een tijdelijk huis en kan nu echt niet meer wachten tot ons nieuwe huis met bad klaar is!

Murl -

Ahhhhh leuke review! Ik vind het toch wel echt leuk als er af en toe een make up lookje tussen zit of een review van huidproducten etc :)

Denise -

Ja, hier hetzelfde. Het hoeft niet vaak, maar zo nu en dan wel erg leuk!

Haydée -

De bruisballen van Lush vind ik ook heerlijk! Ik gebruik ze op een speciale gelegenheid (als extraatje op een bijzondere dag) of neem ze mee op reis.

Larissa -

Ik miste het hebben van een bad al, maar na het leven van jouw review mis ik het nog meer. Wat heerlijk klinkt het zeg! Ik weet in ieder geval wel wat ik de komende maanden geef als cadeautjes.

Danique -

Heerlijk! Ik heb thuis een bad en ik ben dol op badderen! Alleen heb ik nog nooit een Lush bruisbal gekocht, eigenlijk voornamelijk omdat ik ze best wel prijzig vind voor hun eenmalige gebruik..

Joyce - LemonyLifeNL -

Wat een heerlijke producten! Ik heb helaas geen bad thuis dus kan het niet gebruiken. Zo jammer!

Lindsey Beljaars -

Ah ik ben dol op de bruisballen van LUSH!

Liset -

Jammer dat ik geen bad heb, want dan had ik me er lekker ingedompeld! Leuk dat robotje voor de kinderen, maar die laatste ‘you’ve been mangoed’ klinkt ook heerlijk.

Linda -

Het ziet er allemaal gezellig uit, maar is het niet chemisch voor je huid met al die kleurstoffen en glitters? Ik zou na het badderen nog het gevoel hebben vies te zijn denk ik.

Denise -

Lush gebruikt alleen maar natuurlijke bestanddelen voor het maken van hun producten. Is dus eigenlijk niets chemisch aan.

laura -

ik douche me altijd nog even snel af na het badderen, want je zit toch in je eigen vuil. en met de bath bombs van lush blijft het verzorgde ook na een korte douche!

Susan -

Zo lekker. Ik heb ook nog wat bruisballen van Lush liggen.. Gauw weer even gebruik van maken!

Romy -

Oh ik wil ook echt een bad! Deze bruisballen klinken zo heerlijk, vooral die Milky Bath!

Nora -

Oh heerlijk lijkt me! Ik denk dat ik die luxury oil (roze!!) ook ga bestellen, maar misschien neem ik dan ook gewoon wat andere erbij: net als jij een hele doos vol🤗 Dank voor de review!

marije -

Oh als ik dit lees, dan mis ik echt een bad. Ze klinken allemaal heerlijk zeg!

Reageer ook