Wat hebben we gegeten deze week? #3

Omdat ‘ie zo goed in de smaak valt (haha, ‘smaak’) heb ik vandaag weer een ‘Wat hebben we gegeten deze week?’ voor jullie. De derde editie alweer! Dus als je weer benieuwd bent wat ik vorige week op tafel toverde, lees dan zeker verder.

Maandag

(Foto bovenaan het artikel) Yesss, al een tijdje favoriet hier thuis, de visstick wraps! Leuk weetje: Van dit gerecht stond afgelopen donderdag het recept online maar ik fotografeerde en schreef dit gerecht al vorig jaar oktober, zodat ik nog een beetje rustig aan kan doen na de bevalling.

Sinds dien (oktober bedoel ik dus) staat dit gerecht hier regelmatig op tafel. Super lekker en makkelijk!

Dinsdag

Ik maakte chili con carne. Chili is voor mij echt zo’n go to comfort food recept. Makkelijk te maken, het lukt altijd en je warmt van niets meer op dan van chili con carne. Ik ben er ontzettend dol op in elk geval. En Jelle ook, dat is weer mooi meegenomen natuurlijk! We aten er ook een halve avocado bij voor extra vitamines. Jammie!

Woensdag

Ik ben dol op ovenschotels, zeker nu we kinderen hebben. Je gooit de boel bij elkaar in een ovenschaal en de oven doet het werk. We aten pompoen, wortel, paprika, aardappel en Catalaanse worstjes uit de oven. Beetje olijfolie, tijm, zout en peper erbij, 30 minuten op 200 graden en tussendoor een keertje omscheppen.

Donderdag

Vanavond eet ik alleen – Djurre is weg voor zijn werk – en ik maak een simpel maaltijdje klaar. Piadina (een soort dikke wrap, op z’n Italiaans) met tonijn uit blik, gegrilde tomaat, augurk, rucola en een beetje mayonaise.

Vrijdag

Ook deze avond eet ik alleen en ik heb zo geen zin om te koken. Thank god voor afhaal en bezorging! Ik neem wat mee vanuit de stad van de Indonesische toko. Ze hadden een menu voor €11 waarbij je 4 gerechtjes kreeg (ik koos voor het vega menu) en een bakje nasi goreng. Het was zeker lekker, maar mijn favoriet blijft toch wel Surinaams en Indiaas.

Zaterdag

Vanavond maak ik spitskoolstamppot. We eten de laatste maanden veel stamppotten omdat Jelle dol is op stamppot. Deze keer maak ik spitskoolstamppot. In een wok bak ik in wat olie, 350 gram spitskool, een paprika in stukjes en plakjes (verse) rookworst. Dit kruid ik met kerrie, peper en zout. Als dit lekker doorbakken is meng ik het met twee theelepeltjes mosterd door de aardappelpuree en klaar! Echt super lekker!

Zondag

Ik maak dit recept van de Albert Heijn. Pappardelle met kip en een heerlijke tomatensaus met olijfjes, cherrytomaten en ui. Ik ontdekte het een paar maanden geleden in de maaltijdbox van de Ap en heb het opgeslagen zodat ik het nog een keertje kon maken. Ik serveer er zelf wel nog extra groente bij (broccoli deze keer), want ik vind de portie groente van het recept een beetje magertjes.

Wat heb jij de afgelopen week allemaal gegeten?

17 reacties

Nicole -

Wat kun jij toch goed koken zeg! Echt heerlijke recepten allemaal.

diana -

Willemijn bedankt voor de inspiratie. altijd lekkere recepten op 2wmn ook van martine.

Britt -

Chili, heerlijk! Dat zou ik elke week wel kunnen eten. Die spitskoolstamppot ziet er ook heerlijk uit!

Eveline Fleur -

Lekker zeg! Die wrap lust ik ook wel als lunch, haha.

levende autist -

Wat ziet dat er smakelijk uit. Chili con carne al heel lang niet meer op, maar het is zo lekker.

Mariska -

Dat ziet er allemaal wel echt heel erg lekker uit. Chili con carne is en blijft een van mn favorieten :)

Loes -

Dat ziet er heerlijk uit allemaal! Ik ben ook dol op ovenschotels, zo lekker makkelijk en makkelijk klaar te maken ‘s middags al, als dat zo uit komt.

Malou | Blonde Blossom -

Ohh die pasta lijkt me echt heerlijk! Ik wil best bij jou komen eten, haha. Zo’n ovenschotel is echt heerlijk vind ik, ook lekker dat je er tijm bij deed. Malou x

Lonneke -

Oh nee wat creatief.. ik heb bijna iedere avond aardappels, groente en vlees op tafel staan. Ik zal toch eens gaan kijken voor simpele gerechten die toch wat spannender zijn dan wat ik normaal gesproken eet :-)

Lindsey Beljaars -

Leuk om te lezen! Allemaal lekkere dingen! :)

Dionne -

Ziet er heerlijk uit! Altijd handig om wat inspiratie op te doen!

Margot -

Die wrap met tonijn vind ik wel een heel goed idee voor als ik weer een keer alleen eet. En die piadina’s ga ik onthouden.

Susan -

Vooral de wraps lijken mij lekker. Die met visticks!

MARIJKE -

Chili maak ik ook vaak, ook handig om als extra porties in de vriezer te hebben. Ik maak het alleen zonder gehakt aangezien ik geen vlees eet maar blijft makkelijk en favoriet!

Liset -

Grappig, bij mijn kids zijn stamppotten ook favoriet! Heerlijk vinden ze het!

marije -

Wat een lekkere gerechten weer. De wraps en de pasta zien er echt heerlijk uit.

Femke -

Oehhh op de stamppot na, had ik zo heel de week bij je aan kunnen schuiven. Wat een lekkere dingen allemaal. De stamppot ongetwijfeld ook, maar dat is gewoon niet mijn ding.

Reageer ook