Shipito

Ik hoorde al een keer eerder dat ik eens Shipito moest proberen, aangezien ik zo nu en dan weleens iets bestel uit Amerika. Toen mijn droomtrouwschoenen alleen maar naar staten in Amerika werden verzonden en niet internationaal, herinnerde ik me Shipito. Ik besloot het te proberen.

Bron foto: Unsplash

Shipito is een bedrijf wat er voor zorgt dat je “een adres” in Amerika hebt. Dat is  in werkelijkheid het adres van een van hun magazijnen. Daarna verschepen zij het naar jouw gewenste adres, of dat nu in Nederland is of een ander land. Je moet het zien als dat je iemand kent in Amerika, daar laat je het pakje bezorgen en diegene stuurt het vervolgens naar jou. Heel erg handig!

Bij Shipito kun je een abonnement afsluiten of een gratis account aanmaken. Als je heel vaak pakketjes laat bezorgen en gebruik wilt maken van allerlei mogelijkheden, dan kun je wellicht beter een abonnement afsluiten. Als je net als ik heel af en toe iets bestelt vanuit Amerika, kun je met een gratis account ook prima uit de voeten. Je betaalt dan alleen zo’n $4 als je eenmalig gebruik wilt maken van Shipito voor dat ene pakketje.

Je krijgt bij Shipito drie adressen bij een ‘gratis’ account: een in de staat Nevada, een in staat Californië en een in Oostenrijk. Die van Oostenrijk snap ik niet helemaal, maar ik heb wel eens gehoord dat sommige (Duitse) webshops binnen Europa alleen naar Oostenrijk verzenden. Dus kun je dat mooi weer via Shipito omzeilen.

Als je een betaald account hebt bij Shipito heb je naast deze adressen ook nog de keuze om het te laten verzenden naar een Shipito magazijn in Oregon en schijn je ook wat minder kosten hoeven te betalen aan belasting.

Goed, ik liet dus mijn Ted Baker schoenen via de Amerikaanse webshop bezorgen naar mijn Shipito adres in Nevada. Je kunt zelf in je Shipito account een ‘te verwachten pakket’ invullen. Ook moet je een ‘customs declaration’ invoeren voor de douane. Als je dit niet naar waarheid invult en je wordt gepakt, dan levert dat natuurlijk vertraging en moeilijkheden op. Ik gok dat velen het niet helemaal naar waarheid invoeren, om natuurlijk zo min mogelijk invoer- en douanekosten te betalen.

Ik vond het op zich best wel lang duren voor mijn Ted Baker pakket in Nevada was. Als je pakketje aan komt in het Shipito magazijn, word je op de hoogte gesteld via de e-mail. Dus toen het langer dan een week duurde, ging ik me zorgen maken. De schoenen had ik namelijk al betaald…stress!

Gelukkig kwam daar het verlossende mailtje en vulde ik alle gegevens naar waarheid in. Ja, ik ben namelijk een te brave burger en betaal graag veel geld aan de douane alias ‘ik-ben-gewoon-een-schijterd’. Bij het verzenden naar een adres in Nederland of een ander land van jouw keuze kun je voor een luttel bedrag nog allemaal dingen toevoegen. Bijvoorbeeld een “fragile sticker”, extra doos er om heen, ze kunnen de factuur verwijderen, ze kunnen een foto maken van de inhoud van het pakket als je dat wilt. Dat soort dingen kosten allemaal ongeveer $1 – $2.

Ik voegde een extra doos toe en een “fragile sticker”. Daarna kun je kiezen wie het pakket gaat verzenden (DHL enzovoort) en hoe lang het gaat duren. Hoe langer je moet wachten, hoe minder geld het kost. Ik moest de schoenen echter vrij snel hebben dus ik betaalde (schrik niet) ongeveer $55 in totaal. Ik had het pakket wel binnen 3 werkdagen in huis dus dat was ontzettend snel.

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor 20-35 dagen wachttijd en dan kost het zo tussen de $25/$30. Dat scheelt, maar nog vind ik het best wel veel geld. Misschien verschilt het ook per grootte en gewicht van het pakket? Dat durf ik niet te zeggen.

Ik ben dus zeker wel enthousiast over Shipito, maar ik gebruik het wel echt alleen in gevallen dat het niet anders kan. Ik vind het namelijk behoorlijk duur ondanks de goede service. De schoenen waren namelijk al $200, daarnaast betaalde ik ook nog eens iets van €80 invoer-/douanekosten en dus nog $55 voor Shipito en verzendkosten. Al met al was ik dus een behoorlijke smak geld kwijt voor mijn schoenen. Maar goed, het zijn wel mijn trouwschoenen dus dan is het geoorloofd…denk ik 😉

24 reacties

Nicole -

Ah die schoenen zijn zo mooi, ik zeg al heel lang dat als ik ooit ga trouwen, ik die schoenen wil :) Ik heb echt een ted baker crush, dus ik snap helemaal dat je dit er voor over hebt, je trouwt maar één keer.

Selda -

Ik heb ze op de asos site gezien, ik weet niet of de kleur precies hetzelfe is maar de meeste maten zijn verkrijgbaar

Dana -

Lord, wat een smak geld! Nu heb je gelukkig wel je schoenen. Als ik dat wist kon ik best in UK voor je kijken :)

Marjan -

Ik ben nu wel benieuwd naar de schoenen! En ik vind je geen schijterd, maar een eerlijkerd! Er zijn regels opgesteld over belastingen, waaraan je je dient te houden. De staat loopt anders belastinggeld mis, die het niet kan uitgeven of via andere regels moet innen, linksom of rechtsom moet dat geld ergens vandaan komen. Dus dan liever op de eerlijke manier! 👍🏻

Rosalie -

Ik dacht dat Ted Baker een UK merk is? Tenminste, in Londen struikel ik over de Ted Baker winkels. Vanwaar deze omweg via Amerika? En een hele dure zeg! Voor dit soort aankopen kan ik me voorstellen dat je een uitzondering maakt. Maar toch, poeh poeh.

Miriam -

Maar Ted Baker verstuurd toch gewoon naar Nederland. Hoezo dan voor deze weg gekozen en de Bijenkorf heeft ook Ted Baker. Of waren ze niet meer verkrijgbaar?

Martine -

De officiële webshop is UK, maar die had mijn maat niet meer. En bij de Bijenkorf hadden ze die schoenen niet verkrijgbaar. IK heb natuurlijk wel research gedaan 😉

Mare -

Wow dat is echt een hoop geld zeg.

Nicole -

Wat prijzig allemaal! Gelukkig kun je wel zo bestellen vanuit Amerika dus dat is wel erg fijn.

Loes -

Oh dit klinkt handig zeg! Vind het inderdaad wel prijzig, maar het klinkt ideaal als je per se iets wil hebben. En voor dingen zoals je ideale trouwschoenen, is het het natuurlijk waard.

Roos -

Zeg, ik kan een enorme spuit 11 zijn hoor… maarreh: ging jij niet trouwen in Las Vegas Tien?… Dan hedde ge ze toch ook gewoon daar terplekke kunnen kopen? Of ben ik nou gek?

Martine -

Had gekund maar de kans dat mijn maat er niet meer zou zijn tegen die tijd was groot en daarnaast moet ik natuurlijk wel zien of de schoenen bij mijn jurk staan 😉

Marielle Peeters -

Ben nou wel benieuwd naar je trouwschoenen ! Haha😁 Maar ik kende dat bedrijf nog niet, lijkt me wel handig in sommige gevallen zoals dat van jouw! Je trouwt toch maar 1 x in je leven ! ( als het goed is en vooral blijft )😊

Malou | Blonde Blossom -

Pfoe, ik geloof dat ik het nog niet 100% snap maar ik vind het wel heeeeel veel geld dat er nog bovenop komt… Voor trouwschoenen mag het inderdaad, maar zelf zou ik het niet zo doen! Malou x

Amelie -

Ik ben wel heel benieuwd wat je nu gaat doen als de schoenen niet passen! 😉

Martine -

Tja niks haha maar gelukkig heb ik Ted Bakers dus ik wist de maat wel.

Kirsty -

Ik vind het ook eigenlijk nog best duur! Nu zou ik ook net als jou alles gewoon eerlijk invullen, dus misschien dat het voor degenen die het wel anders durven te doen goedkoper.

Mariska -

Ik heb er ook wel eens over gelezen inderdaad, klinkt wel handig en als goede service ondanks de hoge prijs. Die opties vind ik trouwens een goede toevoeging!

holly -

Ik vind Shipito erg handig en maak er graag gebruik van om Colourpop artikelen te bestellen. De verzendkosten gaan idd n.a.v het gewicht van het pakket. Ik ben meestal zo n 14 euro kwijt aan de verzending.

Charlotte -

Ik heb laatst bij Colourpop besteld, maar toen kon je gewoon naar Nederland laten verzenden. Het is wel de eerste keer dat ik daar besteld, dus hoop dat alles goed gaat haha

Sandra -

FromUS2Eu is ook zoiets. Heb lang geleden alweer die Facebookpagina er van geliked :) maar volgens mij nog nooit daadwerkelijk iets besteld

Anouk -

Handig, maar wel echt heel erg duur!

Susan -

Ja ik vind het ook te duur, dan is het gewoon niet leuk meer om iets te bestellen. Voor je trouwschoenen snap ik het wel!

marije -

He wat handig zeg! Zo kun je tenminste in alle Amerikaanse winkels bestellen. Wat een uitvinding.

Reageer ook