Onmisbare dingen in mijn voorraadkast

Ik heb zo mijn standaard voorraadjes aan etenswaren in mijn voorraadkast. Van die dingen die onmisbaar zijn. Denk aan kruiden, basisproducten en sausjes. Vandaag vertel ik over de onmisbare dingen in mijn voorraadkast.

Ik had natuurlijk een hele lijst kunnen maken over alles wat ik zo al op voorraad heb. Maar dan ging het een beetje lijken op dit artikel over mijn basisboodschappenlijst. Met dit artikel bedoel ik meer van die echte favorieten die soms ook wel een beetje typisch zijn bij ons thuis.

Tomatenblokjes uit blik: Altijd handig om een voorraadje van in huis te hebben! Met tomatenblokjes maak je lekkere sauzen en soepen. Dit, plus nog een paar andere ingrediënten als ui en knoflook en je tovert zo een lekker soepje of sausje voor bij de pasta op tafel.

Taco saus: Hmmmm! Ik eet overal taco saus bij.  Op tosti’s, bij Mexicaans eten, bij chips… Het is een soort van ketchup speciaal voor mij!

Instant noodles: Noodles zijn altijd goed, zeker die van YumYum uit een plastic baker. Kruiden en kokend water erbij en smullen maar! Altijd handig om in m’n kast te hebben als ik zin heb in een warme, makkelijke lunch.

Zeezout: I looooove zeezout! Nee, niet gewone keukenzout, maar echt zeezout. Ik doe overal zeezout op. Pasta (met knoflook en olijfolie!), acocado, tomaten, door het eten. Ik neem het leven graag met een snufje zeezout, zou ik wel kunnen zeggen. 😉

Chilipoeder: Een van mijn favoriete kruiden! Ik ben dol op pittig eten en met chilipoeder kun je bijna alles pittiger maken.

Kaneel: Het leven is beter met een snufje kaneel. Door mijn havermout, door stoofschotels (ja, echt!), door curry’s, tajine gerechten, over (gebakken) appeltjes, bij de yoghurt.

Thee: Ik zit nooit zonder thee. Als mijn voorraad (met minimaal 8 verschillende soorten) over de helft op is, ren ik snel naar de Simon Levelt voor een aanvullen. Zonder thee zitten zou voor mij zijn als zonder elektriciteit zitten…

Wortels, komkommer en cherrytomaatjes: Iedere week sla ik wat in om van te ‘snoepen’ die week. Of om als lunch te eten. Onmisbaar!

Dessertrijst: Dit heb ik al jaren standaard op voorraad. Ik maak niet vaak rijstepap, maar ik heb het liever wel altijd in huis. Ik krijg namelijk altijd ‘s avonds trek in rijstepap, en dan wil/kun je niet meer naar de winkels. Ik maak het zelf het liefst met veel suiker en melk (minimaal 30 minuten koken) en een flinke snuf kaneel. Hmmm!

Wat is er onmisbaar in jouw voorraadkast op het gebied van eten en waarom?

19 reacties

Nicole -

Wat leuk om te zien wat voor jou onmisbaar is! Het klinkt allemaal erg lekker, ook al heb ik veel dingen nog nooit zelf geproefd!

Bianca -

Hier ook (heel veel) thee, maar ook koffie! Verder veel verschillende soorten kruiden, noten, zilvervliesrijst (hoewel ik steeds vaker ‘bloemkoolrijst’ maak), quinoa pasta, amandel- & speltmeel en altijd wortels (voor mij en ons konijn haha). En ja ook altijd chocolade… Kan een vrouw daar echt zonder?!

Mirte -

Wij hebben best een grote standaard voorraad. Sowieso heel veel verschillende kruiden, verschillende vormen pasta, couscous en rijst. Met blikken tomaten en groenten in de vriezer is er altijd wel wat te eten. En met bloem, verschillende soorten suiker, roomboter, eieren en chocolade is er ook altijd wel iets lekkers te maken :)

Amber -

Ook een theefanaat hier! Ik hou heel erg van Lady Grey – het liefst met een scheutje melk (en ja, mijn vriend verklaarte me daarom voor gek, haha!).

Ingrid -

Ik ben niet zo van de voorraad, maar thee en kruiden heb ik inderdaad altijd wel in huis. Koffie natuurlijk ook. Daarnaast altijd magnetronpopcorn als snack en verschillende oliën, azijn en kruiden om dressings te maken. Zout hebben we wel, maar gebruik ik bijna nooit. Heb erg mijn best gedaan dat af te leren en dat is gelukkig geslaagd.

Natascha -

Leuk om te lezen, hier ook een grote thee fan! Waar zijn die leuke voorraad potten van waar de thee in zit?

Mare -

Muntthee! en tomatenpuree en peper @Willemijn: Ben ook benieuwd naar jouw favoriete thee voorraad.

Pauline -

Mmmmm Simon Levelt heeft de lekkerste thee en een enorme keus.
Toamtenblokjes, pasta , rijst die moet je gewoon in voorraad hebben

Esmee -

Kaneel is heel veelzijdig en je kan het in veel meer gerechten kwijt dan je zou denken… Juist bij hartige gerechten vaak zo lekker! Ik sluit me ook helemaal aan bij de tomatenblokjes en de instant noodles. Zeezout zou sowieso echt iedereen in z’n keukenkast moeten hebben staan, no question about it!

Anouk Schrijver -

Ik ben heel benieuwd wat je favoriete Simon Levelt smaakjes zijn?
Ik ben echt fan van de bio rooibos/earl grey, de sweet fire en de sterrenmix. Beveel jij nog iets aan?

Myke -

Ik heb ook altijd een enorme voorraad thee, ik kan écht niet zonder! Ik zorg dat ik altijd slaapthee, ontbijtthee en Earl Grey in huis heb. Met hen kan ik de hele wereld aan, haha.

Lindsey Beljaars -

Ik vind vooral thee en kruiden echt onmisbaar!!

Loes -

Vooral thee is onmisbaar! Maar ook pasta, tomatenpuree, rijst etc. zijn dingen die wij altijd in huis hebben.

Jorienke -

Ja super handig voor in huis. Ik heb ook altijd kip , pasta en een pak groenten in de vriezer liggen. Kan ik altijd wel wat mee maken:)

Lara -

Tomatenblokjes zijn echt een must-have voor iedere voorraadkast. Ik ben nog student maar ik heb toch ook een behoorlijke voorraad van vanalles. Ik heb eens nagedacht en wat ik altijd op voorraad heb:
-tomatenblokjes inderdaad
-verschillende soorten volkoren pasta
-rijst, bulgur, couscous, woknoedels
-polenta
-verschillende soorten linzen
-thee (veel te veel)
-walnoten
-heeel veel gedroogde kruiden
-bloem, meel, bakpoeder etc
-knoflook, ui

misschien nog wel meer maar dit heb ik sowieso altijd in huis. Met alleen verse groente erbij kan altijd wel maken waar ik zin in heb. Ideaal!

Margot -

Tomatenblokjes uit blik hebben wij ook altijd in huis en kaneel gebruik ik ook voor alles! (Ook door m’n pastasaus!)

MARIJKE -

Wat een handige verzameling! Ik heb ook bijna alles van jouw lijst op voorraad, behalve tomatenblokjes dan. Ik gebruik altijd tomatenpuree. Verder heb ik ook altijd boter, suiker en meel op voorraad zodat ik altijd koekjes of cupcakes met mini-me kan maken!

Kelly -

Er zitten hele herkenbare dingen tussen ! Ik heb het liefst altijd de tomatensaus op voorraad en spaghetti, voor in geval van nood, als er iets mis gaat met koken bijvoorbeeld.

Marije -

Grappig hoe ieder zijn ding heeft. Sowieso snoeptomaatjes, blauwe bessen en ongebrande noten staan standaard in mijn voorraad. Thee heb ik hetzelfde als jij, moet ik in huis hebben. En qua kruiden kan ik niet zonder knoflookpeper

Reageer ook