Mijn hobby’s en bezigheden

‘Mijn naam is Willemijn, ik ben 9 jaar en mijn hobby’s zijn schrijven’, lees ik in een oud vriendenboekje. Al zo lang ik me kan heugen is schrijven mijn hobby. Meer hobby’s had ik eigenlijk nooit. Maar sinds schrijven ook voor een groot deel mijn werk is geworden (ook al voelt dat niet zo), heb ik er ook wat andere hobby’s bij gekregen.

Foto door Mariska de Groot

Koken en bakken

Toen ik uit huis ging en in mijn studententijd terecht kwam, gaf ik weinig om koken. Kip Madras uit een pakket was zo’n beetje mijn meest hoogstaande culinaire standje. Of nee, dat was de nasi met ketjap en heel veel zout! Weinig soeps dus. Ook de jaren erna kon koken me niet echt bekoren. Pas de laatste pak ‘m beet drie of vier jaar ben ik langzaam maar zeker steeds meer plezier gaan krijgen in koken. Ik ging steeds vaker experimenteren met gerechten, probeerde steeds vaker iets totaal nieuws uit en deed meer mijn best om nieuwe dingen te koken. Ik kreeg er steeds meer lol in! En dat is niet meer weggegaan. Sterker nog, sinds we kinderen hebben ben ik eigenlijk alleen nog maar doller geworden op koken. In het weekend (want Djurre is dan thuis) is eten koken is echt een me-time momentje voor me. Dan sta ik zo een uur in de keuken om iets lekkers te bereiden. Vaak iets nieuws of een variatie op een gerecht dat we al kenden.

Het leuke aan koken vind ik dat het een heel dankbare klus is. Ik vind het echt heel leuk om te zien wanneer Djurre en Jelle een nieuw gerecht echt geslaagd vinden. En stiekem word ik er nog veel blijer van wanneer ik het zelf ook lekker vind, haha!

boterkoek

Bakken heeft me nog veel langer niet kunnen bekoren. Ik heb het niet echt meegekregen vanuit huis, waardoor ik de lol er nooit zo van in zag. Ik heb er eigenlijk ook totaal geen gevoel voor. En nog veel minder het geduld om precies bezig te zijn met decoratie. Maar toch ga ik het steeds leuker vinden! Grappig detail is dat ik het bakken toch eigenlijk wel heb ontdekt door de advertorials die we op 2WMN regelmatig hebben. Zoals de Nestle Triple Treat taart, Granny’s Appeltaart en campagnes die we hebben mogen maken voor Dr. Oetker. Sinds dien ben ik steeds vaker zelf gaan bakken. Zo maakte ik onlangs voor het eerst zelf brood, toverde ik een lekkere boterkoek op tafel (binnenkort hierover meer!) en bedacht ik zelf een kraamtaart met muisjes. Het leuke aan bakken vind ik dat als je snoept, je er ook echt weet wat er allemaal in zit en dat je moeite hebt moeten doen om te maken. Ik heb als doel voor mezelf gesteld om zo min mogelijk koekjes en taart nog zelf te kopen en zo veel mogelijk zelf te gaan maken. Want het is niet alleen veel leuker, maar ook nog eens veel lekkerder!

Sporten

Oke, een echte hobby kan ik het misschien niet noemen, maar het is wel iets wat ik echt voor mezelf doe en van oplaad. Ik heb het sporten enorm gemist nadat ik na 30 weken zwangerschap stopte met sporten. Op het moment dat ik dit schrijf (januari) ben ik nog hoogzwanger en kan ik niet wachten om weer te beginnen. Ik ben benieuwd of ik tegen de tijd dat dit online komt, de ruimte en puf weer heb kunnen vinden om te sporten. Helaas zal ik niet meer teruggaan naar mijn oude sportschool en personal trainer, want dat is net wat te ver weg sinds we verhuisd zijn. Hopelijk vind ik een nieuwe fijne sportschool en trainer!

Projecten en plannetjes

Ik kan helemaal opgaan in het maken van plannetjes en het opzetten van projecten. Mijn huidige project en misschien wel de allerleukste ever, is het maken van plannen voor ons nieuwe huis. Ik wil per kamer plannen gaan opzetten. Welke kleuren kiezen we voor de accessoires? Gaan we voor een kleur op de muur? Wat voor vloer? Hoe kunnen we de jongenskamers tof inrichten? Avond na avond kan ik hier mee bezig zijn. Ik heb alles inmiddels al 10 keer omgegooid, maar who cares! Het is zulk leuk tijdverdrijf! En tijdverdrijf kunnen we in dit geval goed gebruiken want het duurt nog behoorlijk lang tot ons huis af is…

Andere projecten of plannen kunnen dingen zoals vakantie zijn, maar ook plannen voor de toekomst of werken aan persoonlijke doelen. Ik vind het heerlijk om dingen uit te denken.

Je leest het, geen hobby’s zoals handwerken of muziek maken voor mij. Ik hou meer van praktische dingen. Heel lang dacht ik dat dit geen hobby’s waren, maar eigenlijk vind ik dit prima hobby’s. Een hobby is toch gewoon iets wat je graag voor jezelf doet, ter ontspanning en je vrije tijd? Ik ben benieuwd naar jouw hobby’s!

27 reacties

Yvonne -

Leuk dat je óók zo gek bent op projecten opzetten… ik vind plannen maken dus ook echt fantastisch en kan me helemaal verliezen in reisplannen maken. Maar ook nu ik voor mijn (beginnende) blog wat meer structuur begin te zien. Dat begint een hele leuke nieuwe hobby te worden, en dat is fijn want ik vind het heerlijk om te schrijven. Verder heb ik zelf eigenlijk net iets teveel hobby’s, want ik sport ook nog graag, alleen kost alles bij elkaar helaas net teveel tijd. Dus moet ik toch elke week een beetje schipperen hiertussen.

Audrey -

Leuk artikel! Schrijven en bakken/koken hebben we met elkaar gemeen. Sporten juist absoluut niet, haha. De enige sport die ik doe is agility, samen met mijn hond. Lekker samen bezig zijn en haar door het behendigheidsparcours leiden. Snelheid, de strategie uitstippelen, en bovenal heel veel gezelligheid met mijn clubgenootjes tijdens trainingen en wedstrijden!

Tio -

Een hobby geneest, schreef homeopaat Dokter Vogel ooit eens in zijn boeken. Ik mag wel zeggen dat het voldoening en plezier geeft als je iets goed kunt zoals schrijven van verhaaltjes schrijven en tekenen koken naaien knutselen lezen creatief bezig zijn. Vroeger deed men aan huisvlijt. Dan maakten ze een poppenkamer met een stukje vloerbedekking er in en de meubeltjes waren van hout. En zo maakte men allemaal dingen voor in de poppenkamer of in het poppenhuis. Op den duur werd knutselen je hobby waar je je helemaal in uit kon leven. Mijn vader heeft ooit eens een poppenhuis voor ons gemaakt en hier waren we hartstikke blij mee. Het leven is maar een leeg en kaal zonder hobby. Iets wat je voldoening geeft en goed af gaat geeft je toch weer een goed gevoel. Her geeft de omgeving ook veel plezier dat iets goed afgaat en dat de omgeving complimenten geeft. Dat is ook weer stimulerend en motiverend.

Tio -

Als het je goed lukt dan krijg je er een goed gevoel van en vroeger was dat speelgoed en poppen. Ik kon me uren met poppen vermaken en het speelgoed. Dan fantaseerde ik dat het leerlingen waren en dat ze naar school toe moesten en dan maakte ik ook schriftjes van gekleurd vouwpapier. Het was een heel eigen fantasiewereldje waar in ik leefde en heb die hobby onlangs weer opgepakt. Het was een leuke tijd.

Tio -

Vroeger op school maakten we wentelteefjes. Gebakken brood met suiker en kaneel er op. kerriesoep met een klontje boter en kerrie bouillon en maizena vermicelli peterselie en tomatensoep met ketchup bouillon maizena gehaktballetjes er in doen en koken. Verder hebben we chili con carne gemaakt en custard pudding en griesmeelpudding, gemarmerde cake met een helft chocoladebeslag er in doe en het gewone beslag er dan boven op doen. We hebben ook speculaas gebakken met speculaaskruiden en in de oven en Jan hagel koekjes met suiker er op en Appeltaart en mokkataart met amandelschaafsel aan de zijkant van de taart doen. Je moest ook mokka op de zijkant van de taart doen met een spatel. Wij kregen een taartdoos mee van school en daar kon je de taart in doen en mee naar huis nemen. Wij hebben ook cakeles gebakken in van die cakevormpjes. Het waren heerlijke cakejes die ik had gebakken. Mijn moeder kon heerlijke hache maken van uien en eigenlijk alles wel. Op school gebruikten ze goedkope alminiumpannen en niet van R.V.S. staal en B.K. pannen, dit zijn merkpannen en dan proef je wel het verschil als het in goede pannen is gekookt. .

Mya -

Leuk om te lezen! Ik heb juist niks met koken en bakken (wel met het opeten ervan!), voor mij kan het allemaal niet snel genoeg klaar zijn, haha. Maar ik experimenteer wel af en toe met koken door gewoon wat dingen bij elkaar te gooien en te kijken of dat bevalt. Dat geeft dan wel weer een goed gevoel als dat slaagt!
Verdere hobbies zijn lezen, wandelen, kleuren omdat het zo lekker ontspannend is, musicals bezoeken, fotograferen, schrijven, video’s maken, reizen. Genoeg dus!

Maryam -

Leuk om te zien dat sporten er ook in voor komt. Ik begin er de laatste tijd meer plezier uit te halen en me er goed bij te voelen =)

Natasja -

Wat een fijne hobby’s! Leuk om te lezen dat je ook op latere leeftijd hobby’s krijgt. Herkenbaar!

Kelly -

Heerlijke hobby’s ! Ik hou ook van koken en bakken, en ook lezen en wandelen met de hondjes en nog van veel meer haha.

Madelaine -

Bakken vind ik ook echt zo leuk! Ik kan me er echt uren mee zoet (;)) houden. Daarnaast ben ik een groot fan van motorrijden en autorijden. Voor velen is een auto iets om van A naar B te gaan, voor mij (ons, ook voor mijn verloofde) is het echt een levensstijl.

Rachel -

Wat een heerlijke bezigheden, ik vind koken, lezen bloggen, youtube ook onwijs leuk om te doen.. maar.. gewoon even een avondje netflix met mijn vriend vind ik ook heerlijk!

Renée -

Spinning, 2×2 uur in de week, mijn verzorgpaard, sims4 spelen. Waar ik amper aan toe kom: tekenen en schilderen.

Anna Laura -

Wat een fijne hobby’s heb je! Ik houd ook echt van koken en bakken, hoewel ik er vrij weinig tijd voor heb en ik nog thuis woon maar als ik het kan doen word ik er heel gelukkig van! En ik houd ook heel erg van lezen en kalligraferen! Oh en schrijven. Zo fijn!

Loes -

Mijn hobby’s.. Films kijken, lezen, bakken en bloggen! Ik doe het allemaal graag. Zeker in de vakantie kan ik echt boek na boek uitlezen haha. Mooi rijtje heb jij gemaakt, ik ben ook dol op projectjes!

Marjan -

Hardlopen, oh wat fijn is dat. Ik probeer het 4x/w te doen, maar in ieder geval 2x. Anders word ik chagrijnig. En koken! Sinds kort hebben mijn vriend en ik een biologische groente-abonnement, waarmee we wekelijks voor 3-4 dagen groente krijgen. Ook groente die ik zelf niet zo snel zou kopen (winterpostelein, aardpeer, pastinaak). Ik vind het heel leuk om daar steeds weer een nieuw recept bij te proberen.

Doortje -

Leuk om te lezen! Ik vind het ook heerlijk om in de keuken te staan koken en bakken… nu met de oudste van 5 is dat nog leuker 😉 en ik hou enorm van lezen, lekker met een boek op de bank…

Japkejanneke -

Sporten is mijn grote hobby, maar daarnaast vind ik het ook leuk om met onze nieuwe woning bezig te zijn. We gaan, als alles doorgaat, in juli verhuizen. Ik kan uren spenderen op Pinterest!

Dita -

Leuk om te lezen. Een van mijn hobby’s is toch echt wel met interieur bezig zijn en met (kids)styling. Verder vind ik koken erg leuk.

Susan -

Sporten! Heerlijk. Ben nu alweer een tijdje uitgeschakeld en mis het echt haha. Opeens zoveel vrije tijd :p

Renske -

Leuk artikel! Maar ik mis een kopje; foto’s en fotoboeken maken.
Of ben je daarmee gestopt? Nee toch?

Groetjes!

Willemijn -

Jaaa dat is er eigenlijk ook wel eentje inderdaad 😀

Renske - Rennebol -

Haha ik kon me je mooie fotoboeken herinneren, vandaar.

huisjeboompje.beesje -

knutselen! plakken, knippen etc geeft me heel erg rust. kheb nu net weer een cadeau voor me tante die (kanker) heeft heel gezellig ingepakt! helemaal happy nu dus :)

Curly Creative -

Leuk om te lezen Willemijn! Als echte foodie verbaast het sommigen dat ik koken vroeger ook niet veel aan vond. Tegenwoordig probeer ik net als jij ook graag dingen uit (al blijkt mijn man een echte boer toch durft hij te proeven)

Andere hobby’s zijn voornamelijk creatief en dan op allerlei vlakken.. met eten, tekenen, schilderen, sieraden etc. En nu we straks ouders worden ben ik ook lekker bezig met de babykamer en alle decoratie. Heerlijk

X

Tineke -

Leuk om over jouw hobby`s te lezen. Bloggen is mijn grote hobby. Maar binnenkort wil ik eens op naailes gaan. Het lijkt me zo leuk om zelf shirtjes voor mijn zoontje te maken, leuke stofjes te zoeken enz.
Liefs

Henrieke -

Leuk om te lezen, zo blijkt maar weer dat hobby’s kunnen veranderen door de jaren heen. Ik word wel heel blij van handwerken, het liefst maak ik alles zelf!

marije -

Sporten en koken, heerlijk. Als iets je blij maakt, lekker doen. Ik vind dat het dan zeker wel onder de noemer hobby valt. Helemaal als je er van ontspant en blij wordt

Reageer ook