Ideeën voor ons nieuwbouw huis #2

Een paar maanden terug schreef ik voor het eerst over ideeën voor ons nieuwbouw huis. De update viel in de smaak dus ik besloot er weer eentje te maken. Vandaag deel ik mijn ideeën voor raambekleding, een kleur op de muur en de plannen voor onze badkamer.

Bron

Raambekleding

Ik vind lamellen mooi, maar na een ritje door onze nieuwe wijk twijfelde ik al een beetje. Bijna ieder huis heeft het momenteel! Niets mis mee natuurlijk, maar ik vind het wel leuk om dat net iets anders te hebben. Daarnaast was ik laatst bij kennissen op bezoek die echt een spik en span huis hebben, maar toen ik zag hoe veel stof er op de latjes lag en ze doodleuk vertelde dat ze dit MEERDERE KEREN PER MAAND schoonmaakte, was ik volledig genezen. Nope, ik ga voor gordijnen denk ik! Lekker ouderwets, maar ik denk dat het in een nieuwbouwhuis juist sfeer en warmte geeft.

Keurtje op de muur

Zoals ik al eerder schreef, wil ik graag een kleurtje op de muur. En zeker nu we in ons tijdelijke huis een blauwe muur hebben (die had die kleur al) en ik merk wat voor sfeer dat geeft, weet ik zeker dat minimaal 1 wand een kleur moet krijgen. Alleen wat voor kleur, daar denk ik nog steeds over na. Wat opties…

Wauw! Ik vroeg welke kleur het is en het is ‘Greige’ van Flexa. Een kleur die tussen grijs en beige in zit.

Bron

Bron

Bron

Maar wat ik ook heel erg tof vind, is een donkergroene/smaragdgroene muur! Ik zat eerst na te denken over een smaragdgroene bank, maar dat vond ik toch wel behoorlijk gewaagd. Ik koop liever een goede bank in een neutrale kleur die jaren mee kan. Nu is een donkergroene muur ook wel gewaagd, maar die kun je met wat moeite wel weer wit verven natuurlijk…

Bron

Bron

Bron

Tof toch? Ik ben benieuwd of dit het uiteindelijk ook wordt, of dat ik toch voor iets anders ga…

De badkamer

Eind vorig jaar hebben we de badkamer uitgezocht. En dat was nog een flinke klus! Djurre en ik liggen bijna altijd op één lijn, maar hier kwamen we niet helemaal uit. De vloer was een lastige. Maar… uiteindelijk is het gelukt! We gaan voor grote witte wandtegels, een lichtgrijze/-beige vloer, een wit hoogglans badmeubel en zwarte kranen/douche/afvoer! Jep, dat lees je goed. En eng dat ik dat vind! Omdat het zo anders dan anders is. Maar tof vind ik het wel! Overigens gaan we nu, door deze keuze, ook al het deurbeslag in het hele huis in het zwart aanschaffen. Wel zo mooi om eenheid te creëren.

Ik kan niet wachten tot de aannemer gaat beginnen aan de binnenkant en we echt een idee gaan krijgen van de binnenkant. Na bijna een jaar naar tekeningen gekeken te hebben, heb ik zo’n zin om nu eens echt het huis te gaan zien en ervaren! Maar dat duurt nog wel even. Geduld is een schone zaak… Tot die tijd ga ik lekker verder pinnen en inspiratie op doen.

38 reacties

Nanette -

Erg mooie foto’s. De witte wandtegels voor de badkamer zijn ook een goede keus. Dat ziet er sowieso het mooiste uit.

Tio -

Ik vind die smaragdgroene kleur ook erg chic staan voor op de muur en verder het andere zoals de bank neutraal in een neutrale kleur. Het resultaat is verrassend. Ook de kleuren van de badkamer zijn harmonieus op elkaar afgestemd. In rustige kleuren.

Linda -

Voor de jongenskamers kun je misschien bij de een die bergen uitzagen en bij de ander een boom? Daar kun je ook weer creatief mee zijn door er een uil of een andere vogel op de muur te schilderen of ook uitzagen of een aapje. :) ik heb trouwens ook hele leuke leerzame wereldkaarten voor kinderen ontdekt met dieren en mensjes (indianen chinezen spanjaarden ijsberen) op de plek waar ze leven. Zien er super leuk uit! Weet alleen niet waar :s

Carla -

Leuk om te zien! Ik heb zelf ook een donkergroene muur in de woonkamer, gang en slaapkamer en het is echt heel gezellig dat donkere. Vooral savonds met de verlichting aan en de rest neutraal houden, is het zo sfeervol. En anders is er altijd nog witte verf als je het helemaal niks vind :)

Danique -

Mooi die zwarte kraan enzo!
Ik heb zelf lamellen in huis zwart met houtnerf. En door de houtnerf zie je stof niet goed. Ik doe het denk ik 1x in de 2 maanden schoonmaken. En dan doe ik het dicht en zet ik de stofzuiger erop. Dan hoef je niet 1 voor 1 de latjes af te gaan. Ik heb dan alles in 15 min schoon! (Terwijl het een oppervlakte is van 6 meter bij 3)

Bianca -

Echt leuk dat je voor zwarte kranen bent gegaan, het is zo mooi! Wij hebben dat in de keuken + zwarte inbouwspots en deurknopjes op de kastdeurtjes en kijgen er altijd complimentjes over :-)

Mariska -

Ja, een smaragdgroene bank is tof! Is echt heel mooi denk ik en meteen een mooie eyecatcher, zeker in combi met greige muren :) ik wil jou aanraden om een binnenhuisarchitect in de arm te nemen. Die kunnen bij dit soort keuzes echt heel goed helpen, juist als je eigenlijk iets gewaagder wilt maar niet durft.

Kirsten -

Wauw die groene muur lijkt me geweldig!! Of heel donkerblauw, vind ik ook echt prachtig. Ben echt mega benieuwd hoe alles er straks uit gaat zien. Beloofd veel goeds met jullie stijl!

Susan -

Te gek! je brengt me op een idee met die zwarte deurklinken en kranen: in de keuken in ons nieuwbouwhuis word de wasbak + kraan + ‘lijsten’ zwart, tof om dat verder door te voeren :)

Susan -

Oh en niet te lang nadenken over die kleur op de muur. Gewoon doen en als je het niks vind is het ook zó weer iets anders. Ik geef de ‘kleurmuren’ in huis elke 1-2 jaar een ander kleurtje, dagje werk en je hebt weer een huis dat als nieuw aanvoelt :)

Lysanne -

Prachtige inspiratie foto’s heb je! Ik heb zelf 2 tips misschien :)
1. Kijk eens naar Duettes. Hebben wij ook, in combinatie met overgordijnen. Minder inkijk overdag en in de avond kan je de gordijnen compleet dicht doen waardoor je maximale sfeer creeert. En geen stof!
2. De kleur; early dew van Flexa. Is een groen kleurtje, maar niet super fel. Wij hebben deze in de slaapkamer en in de huiskamer.

Verder hebben wij in de huiskamer veel verschillende bruin/taupe tinten, met dus die early dew, beetje geel in de accessoires en veel groen (planten). Heel sfeervol (al zeg ik het zelf ;)) ik stuur je graag foto’s als je dat wilt! Liefs!

nicole -

Hallo Willemijn weet je waar je ook naar zou kunnen kijken ipv lamellen paneelgordijnen, daar kun je ook mee variëren want je kunt ze langs elkaar schuiven dus je kunt spelen met hoe je ze gaat hangen…..
Wij hebben afgelopen dec ook een huisje gekocht en ik heb nu deze paneelgordijnen en ik ben er zo blij mee :-)
Heel veel succes in ieder geval met keuzes maken en veel plezier straks in jullie nieuwe huis.

Diana -

Waaaauw die groene muren!!!!! Smaragd is heel mooi met goudkleurige accesoires, dat is ook echt jouw kleur toch willemijn. Zwarte kraan vind ik ook prachtig. Wauw wauw wauw

Chantal -

Ik kan kleur op de muur echt aanraden! Geeft zoveel sfeer! Wij zitten momenteel in de verbouwing van ons huis en ik heb een wand in de woonkamer okergeel geverfd. Ik vond het super spannend maar het is zo gaaf geworden! En als het toch niet wat is dan heb je het ook zo weer in een andere kleur geschilderd dus ik zeg doen! :)

Ilse -

Leuke ideeen heb je!
Wat een valkuil is voor veel mensen is om een soort van op Vt wonen geïnspireerd Huis te creeeren waarbij je eigen gezelligheid en smaak een beetje wegvalt! Wij hebben zelf ook een donker groene muur gehad en een petrol kleur! Maar wel iedere keer voordat het een trend kleur werd! Zodra het een trend word zie je het bij iedereen terugkomen! En ben je er sneller op uitgekeken!
HetZelfde geldt voor zwart wit geïnspireerde slaapkamers voor kinderen! Gestijld in een sfeer die voor kinderen weinigzeggend is! Een bonte gezelligheid straalt veel meer gevoel van geborgenheid uit! Probeer er een mooie mix van te maken/vinden. Een stukje trend en een stukje van jullie zelf! Dan krijg je de meest sfeervolste kamers!

Martine -

Daar sluit ik mij helemaal bij aan.
Het valt mij op dat op dit moment (bijna) iedereen zo’n VT wonen inrichting heeft.
Niets eigens meer.
Heel jammer.
Wij zitten momenteel ook in een verbouwing maar hebben wij hebben ons door niets anders dan ons eigen smaak laten leiden.
Ik had geen dikke map vol met plaatjes of heel moodboards op pinterest.
Toen wij samen in de winkels waren en rondliepen kozen wij uit wat wij zelf mooi vonden.
Dat heeft geleid tot mooie, donkere “houten” tegels op de badkamervloer en een bank (die bestaat uit 2 losse elementen) waarvan de ene kant zacht roze is en het andere element blauw, grijs, groen gestreept.
Het klinkt wellicht afschuwelijk maar ik kan je verzekeren dat het prachtig is en, gelukkig, heel eigen.
Willemijn, wat betreft de muur: ga inderdaad eens voor een andere kleur dan “greige”…of kies voor behang.
Wij gaan 2 muren behangen in ons nieuwe huis.
Het is prachtig en het vliesbehang van tegenwoordig trek je zo van de muur wanneer je het zat bent.
En het maakt een muur net wat origineler dan verf 😉
Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Henrieke -

Oh dat ziet er allemaal erg leuk uit. Ik ben ook veel afleveringen van VTwonen aan het kijken om ideeën op te doen. En natuurlijk Pinterest, love it!
De zwarte kranen vind ik echt prachtig, staat zo chic en stoer tegelijk, mooi hoor!

Kimmetje -

Kleur op de muur kan ik iedereen aan bevelen. Wij hebben zelf donker smaragd groen zoals jij wil, in de huiskamer. Geeft een mooie sfeer hoor. Ook hebben we in de slaapkamer kleur, maar dan okergeel. Leuk te combineren met blauw, wit en donkerbruine meubels.

Paula Zee -

Ik haaaat lamellen…. Ik vind ze zo sfeerloos.. vooral van buiten naar binnen vind ik ze echt niet mooi 🙈

Lisa -

Haha, wij hebben ook (smalle) lamellen en meer dan een jaarlijkse poetsbeurt hebben die niet nodig 😉 En dat terwijl ik een redelijk obsessed poetsfreak ben 😀 (moet ook, met 2 allergische personen in huis)

Yannick -

Zwart deurbeslag is idd super tof. Heb spijt dat wij dat niet genomen hebben, al kan dat uiteraard nog zonder veel problemen vervangen worden als de spaarpot terug aangevuld is 😉

Wat de lamellen/luxaflex betreft: wij hebben vrij brede witte lamellen aan alle ramen in onze voorgeven. We zijn daar waanzinnig blij mee (hier is het overigens nog niet zo populair dat iedereen het heeft ;-)) en het stof valt ontzettend mee. Op het wit Zoë je het eigenlijk niet, pas na enkele maanden begin je kleine spikkeltjes te zien. Nu goed, ik kuis die regelmatig af, maar ik krijg best voldoening van zo’n klusjes, het is niet dat het vaak nodig is. En met een swiffer duster zijn zelfs de lamellen van onze hele hoge ramen (2m50 lamel, hoge plafonds…) snel schoongemaakt!

Loes -

Je inspiratiefoto’s zien er echt al prachtig uit! Ik ben heel benieuwd hoe jullie hier je eigen draai aan gaan geven. Ik houd zelf heel erg van lichte kleuren in mijn huis.

Margot -

Wat leuk om te lezen! Ik ben heel benieuwd naar jullie badkamer en het getwijfel over kleuren herken ik heel erg. Ik zit ook heel erg et twijfelen welke kleuren ik op de muur wil in ons nieuwbouwhuis.

Noor -

Dat groen ziet er zo gaaf uit!!

J -

Leuk, al die voorbereidingen! Maar ook lastig om al die keuzes te maken voor een huis dat nog niet staat lijkt me! Greige vind ik heel mooi, maar groen springt er meer uit. Het is maar net wat je zoekt. Wat betreft de raambekleding, mijn ouders hebben luxaflex wat tussen het glas zit! Je kunt het gewoon open en dicht doen, maar er komt dus helemaal geen stof tussen. Ideaal!

Daphne -

Wat leuk om je inspiratie te zien en te lezen! Ik heb jullie pas “net” ontdekt (hoe dat mogelijk is met zoveel volgers vraag ik me af), maar aangezien we een beetje in dezelfde fase zitten heel herkenbaar! (Lees: baby nr 2, nieuwbouw huis, nu tijdelijk huis). Enne wij gaan ook (gedeeltelijk) voor gordijnen! Veel succes met jullie zoektocht naar inspiratie en de uiteindelijke uitvoering 😊 Ik vind je ideeën erg leuk!

Willemijn -

Welkom 😀

Anne marije -

He Willemijn,

Wat tof dat mijn huis voorbij komt op deze blog als inspiratie. :) Inmiddels is bij mij greige weer weg; en heb ik voor een lichtgroene kleur gekozen van flexa, die hebben echt de mooiste tinten. Ik ben benieuwd hoe je huis gaat worden!

Charlotte -

Een donkergroene muur ziet er inderdaad gaaf uit! Ik vind donkerblauw ook wel heel mooi.
Het lijkt me ook heel leuk als je een house tour filmt wanneer alles klaar is 😉
Of een roomtour van de aparte kamers.

Dees -

Leuk zeg! Let ook op dat kleuren anders kunnen uitpakken dan je denkt. Zo hadden wij een prachtige taupe kleur op onze wanden aan laten brengen. Toen de meubels geleverd werden kon ik wel door de grond zakken. Door het licht leek overdag de wand wel roze, wat verschrikkelijk vloekte. Ergste was nog dat deze specifieke kleur ons geadviseerd was en dat toen ik daar op terugkwam men zei dat we er maar aan moesten wennen. Uiteindelijk alle wanden weer over laten sauzen in opnieuw een taupe kleur zonder rode ondertonen.

Amelie -

Je hebt het over lamellen maar die heeft bijna niemand meer dat zijn brede lange stroken die naar beneden hangen. Je bedoelt denk ik luxaflex of plissés of duettes dat zijn horizontale. Alleen gordijnen is niet handig want dan heb je overdag niks en kijkt iedereen naar binnen. Wij hebben aan de straat kant overal plissés die je zowel boven als onder dicht kan doen maar hier kan je ook gordijnen bij doen. Achter aan de tuinkant hebben we inbetweens hele dunnen gordijnen. Laat je heel goed informeren bij een raambekleding zaak want er is heel veel mogelijk voor heel veel geld!

Lien -

Wij hebben in ons nieuwe huis 1 muur in die smaragd kleur geverfd. Ik vond het eng omdat het zo donker is, maar het is zo gaaf geworden!! Ik heb het gecombineerd met een oker gele stoel. Brengt zoveel sfeer, dus ik zeg doen! :)

Ingrid -

Wow, prachtig die groene kleur! Ik vind greige ook mooi, maar zo neutraal en veilig, dat is eigenlijk geen kleur op de muur maar gewoon ‘muur’. Qua gordijnen kan je ook allebei doen, dan kan je overdag lamellen /luxaflex /rolgordijn sluiten tegen de zon waar nodig en savonds de gordijnen voor sfeer.

Maj -

Trouwens, overweeg bij een lichte kleur als greige eens om alle muren die kleur te geven. Mijn ouders hebben een aantal jaar geleden op aanraden van een interieurstyliste alle muren in de woonkamer een lichtroze-paarse-grijze kleur gegeven. Zo veel getwijfeld om na de eerste muur ook de andere muren te verven, maar uiteindelijk toch gedaan. Het geeft een mooi rustig effect, juist doordat alles één kleur is.

Maj -

http://blog.mliees.com heeft ook zo’n groene muur. Misschien vind je daar nog meer inspiratie…

Femke -

Wat spannend allemaal en tof om over na te denken. Ik zit midden in de verbouwing van mijn nieuwe woning en wij twijfelen ook nog een beetje voor de kleur. Mijn broer – die schilder is – heeft gisteren twee ‘proefjes’ meegenomen en die hebben we gisteren op de muren aangebracht. Vandaag in daglicht gaan we kijken welke van de twee het wordt. De ene is wat meer grijs, de andere is ook grijs maar wat meer groenig, heel mooi.

Martina -

Ik zou sowieso voor die donkere kleur gaan, zo mooi en chic! En inderdaad oververven kan altijd. Wel even checken of het met de vloer en meubels past maar denk dat het heeeeel moooi zou worden! Zelf wil ik ook graag een donkere kleur op een muur, of donker, wat ruwer behang. Inderdaad ook om het wat minder saai te maken. Ik zit te denken aan een muur bij de eethoek en een muur in de slaapkamer! Twijfels over donkergroen (past goed bij de eethoek en schilderij) en donkerblauw voor de slaapkamer. Maar heb nog geen knopen door durven hakken 😉

Suzanne -

Tof hè, zo’n nieuwbouw woning, maar ook veel uitzoeken 😱. Wij wonen sinds afgelopen december in onze nieuwbouw woning.
Qua raambekleding geef ik je meer dan gelijk! Wij hebben ook lang getwijfeld tussen plisse/shutters of gordijnen en zijn uiteindelijk toch voor gordijnen gegaan. Het brengt met sfeer met zich mee en doet ook nog ‘s wonderen voor de akoestiek. En, wat voor ons ook een belangrijke factor was is het gebruik van je ramen. Wij hebben van die draai/kiep-ramen en als je dat iets voor hangt, ín het kozijn, kan je ze bijna niet gebruiken en kan ‘t dan dus minimaal open.

Reageer ook