5x Leuke dingen om te doen met je vriendin(nen)

Met je vriendinnen kun je uren kletsen en thee drinken, toch? Maar het is ook wel eens leuk om samen iets te ondernemen. Samen er op uit of iets doen wat je in je eentje misschien nooit zou doen, bijvoorbeeld. Vandaag een paar leuke dingen om te doen met je vriendin(nen).

Foto door Mariska de Groot

Wellness/sauna

Deze staat voor mij ergens hoog in het favorietenlijstje. Heerlijk! Ik zou zelf nooit alleen naar een wellness gaan. Nee, laat mij maar met een vriendin gaan. Lekker samen een beetje badderen onder het genoeg van lekker eten en drinken en al kletsend een dagje ontspannend. Zo fijn!

Zelf vind ik dit wel echt een uitje voor met z’n tweetjes of een klein groepje. Ik denk namelijk niet dat de andere gasten het kunnen waarderen wanneer jullie met z’n tienen door de sauna paraderen haha!

Shoppen in een nieuwe stad

Pak de kaart van Nederland erbij, kijk waar jullie nog nooit geweest zijn en ga er naartoe! In een nieuwe stad zie je altijd andere winkeltjes en doe je leuke ontdekkingen. Daarnaast kom je op deze manier ook nog eens ergens. Zo staat op het shopstad-lijstje van mij en Martine: Antwerpen, Hamburg, Maastricht en Den Bosch.

Workshop of cursus volgen

Zijn jullie beiden, of als vriendinnengroepje, dol op taarten bakken? Volg dan samen eens een workshop taarten bakken. Of boek samen een cursus dansen, ijvoorbeeld. Of wat dacht je van een leuke cursus op het gebied van zelfontwikkeling, iets creatiefs of een cursus naaien? Zo doe je iets leerzaams/leuks en heb je ondertussen ook nog een quality time met elkaar.

Een lezing/museum/beurs bezoeken

Het leuke aan verschillende vriendinnen hebben is dat je waarschijnlijk met iedere vriendin andere interesses deelt. Ik ken iemand die een ‘museum-vriendin’ heeft. Met die vriendin reist ze alle musea in Nederland af. Ook kan het heel leuk zijn om met een vriendin een lezing of beurs te bezoeken. Houd je beide van interieur? Bezoek dan eens een woonbeurs. Samen in verwachting? Dan moet je toch eigenlijk wel naar de negenmaandenbeurs. 😉 Voor elk interessegebied zijn er wel interessante lezingen, musea en beurzen te vinden.

Naar het theater/een concert/festival

Dit doe ik zelf eigenlijk veel te weinig! Ik zou zelf nog wel eens met Martine naar Brigitte Kaandorp willen, of samen naar een concert van Beyonce bijvoorbeeld. Dat zou me echt super leuk lijken!

Wat vind jij leuke dingen om te doen met je vriendin(nen)?

Pssst van Tien: “Afgelopen weekend heb ik een studieweekend gehad van mijn opleiding, mijn 2Keep a Diary (geen weekvlog dit keer) zal daarom morgen online komen!

21 reacties

Lonneke -

Als echte bosschenaar moet ik jullie natuurlijk wijze op de bossche bollen van Jan de Groot :-) En jullie kunnen ook 2 uitjes in 1 doen: een dagje Den Bosch en dan meteen een workshop bossche bollen maken! Ook leuk in Den Bosch is een Dieze tocht maken. Met een bootje over de Dieze varen. Er zijn verschillende routes, maar erg leuk is de historische route die ook onder de stad door gaat. En natuurlijk is het een leuke stad om te winkelen. Vooral de winkeltjes in de kleine zijstraatjes zijn het leukste.

Mare -

Inderdaad leuke ideeën, maar ik mis een beetje de uitwerking. Een workshop is idd een leuk idee, maar zijn er ook verrassende workshop, misschien dingen waar ik of de lezers niet eerder van hebben gehoord of die jullie willen volgen in de toekomst en wat is jullie onderliggende motivatie. Voor ieder interessegebied zijn er wel cursussen maar waar denken jullie dan aan, wat willen jullie absoluut nog eens leren of meemaken!

Britt -

Hele handige tips, zeker voor als je even inspiratieloos bent!

Mya -

Genoeg leuke ideeën! Mijn beste vriendin woont ver bij mij vandaan, dus we zien elkaar niet mega vaak, maar als we elkaar zien was het vroeger vaak: een theaterbezoek (buitenland of gewoon nederland). Maar zaterdag over een week gaan we voor het eerst samen shoppen. Ze is echt al 12 jaar m’n bff maar dat hebben we gewoon nog nooit eerder gedaan. Wel b.v. gewoon wandelen, dvd’tjes kijken en kletsen uiteraard. En uit eten gaan ook vaak. Binnenkort dus ook shoppen, nu al zin in!

Yvonne -

Samen sporten! Ik doe dat eigenlijk nooit met vriendinnen maar dat lijkt me juist wel hartstikke leuk. Samen koken of iets bakken vind ik ook leuk. Ohja, groepjes in de sauna: inderdaad, niet doen. Ik kwam eens zo’n groepje tegen op een sauna dagje en hoewel de meesten gelukkig gewoon rustig waren, was er natuurlijk ook eentje die gewoon praatte alsof ze op de markt stond… niet relaxed!

T. -

Lijkt me leuk een dag shoppen en bij te kletsen en het hebben over van alles en nog wat en een te terrasje pakken of een restaurant in gaan en leuke dingen gaan bekijken. .

Heleen -

Klinkt gezellig! En Den Bosch is super leuk ben ik sinds dit weekend achter. M’n zoontje vond vooral het kattencafé heel erg leuk.

Loes -

Leuke tips! Shoppen en lekker eten zijn mijn favoriete dingen om te doen met vriendinnen. En eindeloos thee drinken en kletsen natuurlijk haha.

Charlie -

Ik vind jullie site top! Vind dit artikel wel een tegenvaller en weinig vernieuwend/origineel. Standaard activiteiten die je vaak al doet, wat dat betreft vind ik het artikel niets toevoegen. Verder ben ik fan van jullie!

Amy -

Wat een prachtige foto van jullie samen, dames! Ik ben niet zo van het uren shoppen, maar samen naar een concert gaan of een workshop doen is ook erg tof. Hoewel lekker op het terras hangen en uren kletsen ook favoriet is hier 😉

Lindsey Beljaars -

Allemaal hele leuke ideeën!!

Eva -

Leuk al die verschillende dingen! Ik ben momenteel 20 en hou ervan om uren op het terras te zitten met vriendinnen! Verder spreken we af om dit jaar niet op vakantie te gaan en gaan we de hele zomer alle festivals af, zeker niet goedkoop maar het is het wel waard! :)

Liset -

Naar een concert gaan, is erg leuk! Maar lekker theeleuten thuis of ergens shoppen/eten is ook altijd geslaagd.

Margot -

Een dagje sauna maakt mij ook altijd heel happy!

Romy -

Yay voor shoppen in een nieuwe stad! Ik herken trouwens wat je zegt over een museumvriendin, een terrasjesvriendin etc. Ik doe ook graag met elke vriendin een bepaald soort activiteit. Altijd echt genieten!

Susan -

Winkelen vind ik ook erg leuk! Of eten! Het liefst allebei 😉

MARIJKE -

Wat een leuke ideeën! Bij mij en mijn vriendinnen komt het er toch vaak op neer dat we ergens afspreken met de kids erbij. Kunnen de kids mooi met elkaar spelen en wij lekker bijkletsen. Of we gaan samen uiteten. Ook altijd een goed idee!

Denise -

Mochten jullie naar Maastricht gaan, ga dan sowiezo naar Maison Blanche Dael (enorm leuk klein en knus winkeltje die allemaal eigengemaakte thee en koffie verkopen, echt heerlijk) en naar Boekenwinkel Dominicanen (is een enorme boekenwinkel in de dominicanen kerk, je kunt hier ook heerlijk een kop koffie of thee drinken). Allebei zeker de moeite waard dus noteer ze maar alvast ergens!

Kelly -

Ik vind het altijd leuk om te gaan winkelen met vriendinnen!

Femke -

Wat ik leuk vind is om lekker een hapje te gaan eten (zowel lunch als diner), een feestje bezoeken, naar een concert gaan, maar ook lekker wandelen en dan een eind weg kletsen :-).

marije -

Het liefst hang ik uren op een terras met vriendinnen maar we hebben ook uitjes zoals films en musea die we doen. En ik heb mijn creatieve vriendengroep met wie ik vaak crea dagjes doe of workshops volg. Vind de afwisseling erg leuk

Reageer ook