2Keep a Diary: REÜNIE & EFT

Woehoe, eindelijk tijd voor mijn diary! Afgelopen weekend had ik het nogal druk waardoor ik maandag even een moment voor mezelf heb genomen. Maar speciaal voor jullie natuurlijk mijn diary vol gezellige foto’s!

Maandag

Die begon niet zo lekker. Ik voelde me niet zo fit en was niet productief, ik had weinig energie. Wat ook wel logisch was, er is veel gebeurd de afgelopen weken. Ik twijfelde nog of ik zou gaan weekvloggen, maar daar was ik nog niet aan toe merkte ik. Dus maandag deed ik rustig aan.

Ze zijn nog steeds bezig met de renovatie van mijn huis, dus ik woon nog bij schoonmams. Zij had vlak voor deze thee uit het assortiment ging nog een paar pakjes liggen in de kast. En dit…dit is het aller-aller-allerlaatste zakje. SNIF!

‘s Avonds aten we een bonenschotel met avocado en tortilla chips. Niet echt een bijzondere dag, maar wel lekker rustig.

Dinsdag

‘s Ochtends vind ik Noa op de stoel. De bench zat niet goed dicht en dan gaat deze stouterd maar al te graag in de loveseat liggen wat niet mag.

Na het uitlaten van de hond, werkte ik verder de hele ochtend en ‘s middags had ik zin in een warme lunch. Ik besloot wat aardappeltjes met broccoli te maken.

En Noa kreeg ik ook wat gekookte broccoli, die is daar helemaal gek op.

Zoals je ziet, zou Noa het allerliefst mijn laatste hapje broccoli ook nog opeten.

Na uren naar een scherm te hebben gestaard, wil ik even naar buiten om te genieten van het mooie weer. Ik ga met Noa lekker naar het bos aan het eind van de middag.

Op de terugweg doe ik boodschappen. Ik eet alleen vanavond en heb enorme zin in stokbroodjes met kruidenboter. Ik maak er een salade bij van cherrytomaatjes, komkommer, avocado, mozzarella, limoensap en wat olijfolie, zout en peper. Zo’n lekkere combinatie!

Woensdag

De volgende dag ga ik naar Willemijn. Ze moet met Gijs naar het consultatiebureau en ik pas even op Jelle…en Saar.

Wij vermaken ons hier wel. Honden en kinderen, allemaal bij tante Tien. Jelle is zo makkelijk (en ondeugend!). Geef hem een bal en je hebt geen kind aan hem.

Als Willemijn terug is, lunchen we gezellig met zijn drietjes aan tafel. Dat is lang geleden, gezellig! Haha, en in die ene tel heeft scherpe mama Will al weer door dat Jelle stiekem het mes van tafel wil pakken. Echt, kinderen zijn belachelijk vlug.

Als “toetje” nemen we een KinderSurprise ei, nomnomnom!

Na nog even gezellig met Gijs te hebben geknuffeld, ga ik weer op huis aan. Zo leuk, ik herken al die kleertjes nog van Jelle!

Eenmaal thuis laat ik Noa een uur uit en je gelooft het niet, maar ik vind gewoon nieuwe gympen in een prullenbak. Ik wilde een poepzakje weggooien en zag toen deze er in liggen. Raar toch? Ik neem ze mee naar huis en pas ze nog ook. Wie gooit dat nou weg? Ze zijn gewoon helemaal nieuw en er is niks mis mee.

‘s Avonds eten we een “Aziatisch prakkie”. Het smaakt heerlijk, dat gaat er wel in.

Noa is de laatste maanden veranderd in een schooier. Of wil ze gewoon graag bij het baasje zijn?!

Donderdag

Goedemorgen lieffie!

Ik laat Noa uit, het is weer fantastisch weer. Ik word zo blij van de zon! Ik ga vandaag weer de hele dag naar de Academie in Amersfoort en ik kan met Jorrik meerijden want hij moet ook die kant op. Zalig!

Van 11:45 tot 16:30 heb ik aan een stuk door les. Daarna ga ik met een groepje gezellig naar Saladebar SEM en bestel een salade met biefstukreepjes. Daarna gaan we nog tot 21:30 door. Het is altijd een lange dag, maar tegelijkertijd vliegt het altijd voorbij. Om 00:00 ben ik uiteindelijk weer thuis.

Vrijdag

Vandaag heb ik een leuke afspraak in de agenda. Maar eerst…werken. Onder andere werk ik de mail voor ChickStart bij. Mochten jullie nog interesse hebben in het Body Positive event van 8 april, wees er dan snel bij. Er zijn nog maar drie kaarten! Ik kreeg ook de vraag of dit event over het accepteren van je uiterlijk ging. Dat is niet waar we op focussen met dit event, we gaan je leren om niet teveel in je hoofd te zitten (teveel denken) maar juist om te leren luisteren naar de signalen van je lichaam (voelen). Daardoor zal er vanzelf ook met de tijd meer zelfacceptatie -van jouw uiterlijk- ontstaan.

Ik zit vandaag weer heerlijk in tijdnood. Ik moet een recept voor een campagne helemaal omgooien waardoor er tijdsdruk ontstaat. En…vaak ontstaan er dan bij mij ook last-minute leuke ideeën. Zoals deze servetjes waar ik paashaasjes van gemaakt heb. Cute hè?

Hè, hè…en dan is het eindelijk tijd voor wat leuks! Ik ging naar Groningen en zag na 8 jaar een oud studiegenootje van de logopedie opleiding terug. Dat was ontzettend leuk. Wij zaten bij elkaar in het eerste jaar van de opleiding, maar Renée stopte na een jaar. Toch heb ik nog vaak aan haar gedacht en daarom vond ik het zo leuk dat ze me mailde voor een kopje koffie. We hadden elkaar heel veel te vertellen. Hoewel we alleen zouden lunchen en een terrasje zouden pakken, was het zo gezellig dat we ook uit eten gingen.

Dus gingen we voor tapas. Wat een heerlijke middag en avond was dit. Ik was pas rond 23:00 thuis. Ik heb er enorm van genoten!

Weekend

Tijd voor een ontbijtje met yoghurt en blauwe bessen. De volgende dag zat ik weer om kwart voor 8 ‘s ochtends in de auto. Ik had namelijk een cursusweekend op de Psychosynthese Academie in Amersfoort. Ik had me opgegeven voor de cursus EFT: Emotional Freedom Techniques.

Het was zo inspirerend. Niet te vatten in woorden, het is iets wat je zelf moet ervaren. Maar even heel kort door de bocht: het zijn technieken die je kunt leren om gevoelens te reguleren en daardoor heel je automatisch ook oude gevoelens/patronen uit het verleden. Het is heel bijzonder dat je dit gewoon zelf kunt doen en het werkt!

Dus hier ben ik twee dagen lang mee bezig geweest van 10:00 tot 17:00. Het was echt heel mooi, ik ben weer behoorlijk wat inzichten rijker. En…het was ook nogal intensief. Wat was ik moe. Gelukkig hoefde ik zaterdagavond niet terug naar Groningen maar kon ik bij mijn schoonzusje en haar moeder blijven slapen, die wonen in de buurt.

Dus ook de hele zondag was ik weer te vinden bij de Academie. Ik heb nu twee dagen EFT gehad en heb er nog vier te gaan. Dit soort cursussen kun je trouwens ook volgen als je de beroepsopleiding niet doet. Iedereen kan mee doen.

Op 20 mei is er een Open Dag van de Academie in Amersfoort waar ik binnenkort nog wat meer over vertel. Hou die dag vrij, want je kunt een aantal hele toffe inspirerende workshops volgen en…het is gratis! Plus: er is ook een workshop speciaal voor moeders. Ik ben zelf ook aanwezig die dag.

Dus mocht je geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, is dit een mooie laagdrempelige manier om er eens kennis mee te maken. Er zijn tal van dingen die je kunt doen op de Academie en ik vind het heel leuk dat ik de lezers die geïnteresseerd zijn in alles wat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft hierin mee kan nemen. Binnenkort dus meer en dan vertel ik je ook hoe je jezelf aan kunt melden, want vol = vol en aangezien het gratis is zal het behoorlijk snel gaan.

Uiteindelijk was ik op zondagavond om 20:00 weer thuis. We aten simpel tomatensoep met een salade van mango en geitenkaas. Wat een heerlijke en intensieve week was het weer.

29 reacties

Nina -

Ik heb een paar boeken over EFT en probeerde het ooit eens een halve minuut op eigen houtje. Toen dat uiteraard niet werkte, legde ik de boeken aan de kant, maar de techniek is altijd door mijn hoofd blijven spoken. Ik vind het al jaren zo jammer dat België op dat vlak nog een beetje achterop hinkt tegenover Nederland, jullie hebben zoveel meer cursussen en workshops rond dat soort thema’s dan wij hier. Benieuwd naar je verdere ervaringen hiermee!

Martine -

Ik snap je, vanuit een boek zou ik het zelf ook lastig vinden. De man van wie ik EFT krijg, is echt fantastisch: wat een expert. Hij geeft uitstekende begeleiding en weet/kan zoveel met EFT. Wie weet kun je een keer EFT dag in Amersfoort doen. Soms zijn er gratis dagen EFT waar je dan kennis kunt maken met de techniek!

Selena -

Ik ben benieuwd naar je ervaringen met EFT. Ik heb er zelf een poosje aan gedaan en het heeft me veel geholpen. Toen ik het in je blog weer las was het een soort van wake-up-call dat ik het misschien weer eens op moet pakken 😊

Linda -

Ik dacht ook eerst die schoenen zijn gestolen of er is iets vies mee gebeurd.. Maar een andere theorie is misschien heeft een persoon er om emotionele redenen afstand van gedaan. Zo heb ik ooit een nieuw flesje parfum weggegooid omdat ik ALLES wat ik van mn ex had gekregen weg wilde doen. Weggeven was geen optie, het moest de kliko in..

Myrna -

Heeerlijke thee! Ik heb nog een paar zakjes 😉 Jammer dat die uit het assortiment is..

Renee -

Haha die schoenen 😂 Heerlijke middag met je gehad meis en je bent zo inspirerend bezig! Blijf vooral in die energie doorlopen….misschien wel in nieuwe schoenen?😉

Mare -

Heerlijke week Martine en wat een prachtig initiatief het Chickstart event!
Zou je ook nog een blog willen wijden EFT lijkt me zo leuk om te lezen hoe je het ervaren hebt?

Alex -

Wat raar met de schoenen! Maar wel cool! Klinkt als een leuke week! :)

Danique -

Wat tof die schoenen! Ik vraag me echt af waarom iemand die weg zou gooien.. Zonde!

Britt -

Leuke week! Ik vind jullie vriendschap zo mooi, ondanks de drukke levens toch de tijd vinden om het zo gezellig te hebben. En wat gek van die schoenen zeg, maar daarbij: jij hebt nu een paar nieuwe haha!

Loes -

Fijne week weer! Ik vind kindersurprise eieren ook zo lekker! En wat gek van die schoenen? Heel apart.

Roos -

Het ziet er uit als een hele fijne week! Wat gek van die schoenen zeg… Goed dat je ze er nog uit hebt kunnen pikken.

anna -

Leuke foto’s! Wel een erg intensieve week zo te lezen. Inderdaad heel raar van die schoenen in de prullenbak, nouja, heb je er weer een mooi paar bij haha 😉

Mya -

Lekker druk weekje! Maar wel leuke/ gezellige dingen! Maar wel raar van die schoenen in de prullenbak.. Dat doe je toch niet? (ok blijkbaar wel).

Michelle -

Wat een intensieve week! Kan me zo indenken dat dat af en toe emotioneel best pittig is. Dat van die Nikes is heel bizar. Het eerste wat ik dacht was inderdaad ook dat ze vast gejat zijn. Nou ja, nu heeft er tenminste nog iemand plezier van!

Jeanet -

ah die Nikes! Ik dacht ook gelijk : straks heeft iemand ze gestolen. Of heeft de kat eroverheen gepiest oid (maar dat had je dan wel geroken 😂). Of het was gewoon voorbestemd dat jij ze zou vinden ;)!

Anne -

Hey Martine, is dit niet gewoon de thee die je zo lekker vindt?
https://www.ah.nl/producten/product/wi381399/ah-groene-thee-sinaasappel-en-papaya
Als je in de beschrijving kijkt zie je dat er ook meloen en aloë vera in zit. Gewoon een nieuwe verpakking dus!

Martine -

Die heb ik wel eens geprobeerd maar gek genoeg vond ik het niet hetzelfde smaken. Raar he?

Margot -

Wat een leuke en drukke week! En fijn dat die cursus zo goed bevalt!

Amy -

Wat een mooie week heb je gehad. Gaaf is dat he als je iemand ‘van vroeger’ weer spreekt en het enorm goed klikt? Jullie Chickstart event spreekt me trouwens enorm aan maar op 8 april kan ik echt niet. Komt er mogelijk nog een editie?

Martine -

Dat weten we op dit moment nog niet, maar we zullen het in ons achterhoofd houden :) !

Kelly -

Wat een fijne week weer ! En natuurlijk heel gaaf dat je weer wat inzichten hebt geleerd. Fijne week weer!

Susan -

Ik denk inderdaad ook dat die Nikes gestolen waren. Zo zonde! Die paashaasjes zijn trouwens super schattig! Leuk!

MARIJKE -

Wat leuk om Renee in je diary te zien! Leuk dat het zo gezellig was. Knap hoe je alles doet hoor, behoorlijk intensief allemaal. Topper! O en die nikes in de prullenbak is wel heel apart haha maar ze zijn super leuk. Gelukje dat ze je passen :)

Renee -

Haha he Marijke wat leuk om jou hier te zien😄 Wat is de wereld toch klein😘

Henrieke -

Wow die Nikes, echt raar, misschien had iemand zo gestolen en toen spijt gekregen misschien, wat raar! Gebruik ze maar lekker, nieuwe schoenen als afval is zooo zonde.
Ik hoop dat jullie huis snel klaar is, daar ben je vast wel aan toe. Fijne week!

marije -

Wat een fijne week met leuke dingen. Het weekend van je weekend klinkt reuze interessant. Wel heel raar die nikes in de prullebak .. waarom zou iemand dat doen?

Femke -

Wat heb je een fijne week gehad. Heerlijk hè, dat fijne, zonnige, warmere weer! Leuk als zo’n date met iemand van vroeger zo gezellig is.

Reageer ook