2Entertain: Boeken, films & serie tips

Ik vind het altijd leuk om boeken, films en docu’s op aanraden van andere mensen te kijken. Vaak zijn het namelijk goeie! Deze keer deel ik zelf een lijstje met inspirerende, leuke en spannende boeken, films en documentaires die ik onlangs gelezen en gekeken heb.

Foto door Mariska de Groot

Boeken

Neem een geit – Claudia de Breij

Dit boek van Claudia de Breij gaat over levenslessen. En niet zo maar levenslessen… Het zijn levenslessen van oudere, bekende mensen die ze interviewde, gemixt met haar eigen levenslessen.Zo interviewde ze voor dit boek onder andere de door mij zo bewonderde Rende Gude (hij bracht haar op het idee om dit boek te maken), Willeke Alberti en Hans Wiegel. Voor onze generatie misschien wel niet heel bekende personen, maar niet minder inspirerend.

Het zijn allemaal korte verhalen van een paar pagina’s met leuke anekdotes, herinneringen en boodschappen. Ze lessen gaan over seks, liefde, kinderen, carrière, leven en dood. Zwaar is het boek desondanks niet. Claudia heeft er haar heerlijke gevoel voor humor in weten te leggen en dit boek lees je met een grote lach en misschien een heel klein traantje hier en daar.

Mindful Mama – Iris Bouwman

Mindfulness is helemaal hip de laatste jaren, maar eigenlijk is het niets meer dan je aandacht in het hier en nu hebben en accepteren van wat er op dat moment is. Mindfulness is bij uitstek geschikt voor moeders en daarom schreef Iris Bouwman Mindful Mama. Het boek is praktisch en realistisch. Het zegt niet: ‘Het is een makkie om met mindfulness rustig te blijven als je peuter een driftbui heeft, je newborn huilt om voeding en de hond zich ondertussen tegoed doet aan je nieuwe paar schoenen.’ Het zegt wel: ‘Het is oke dat je gefrustreerd bent en hoe eerder je dat van jezelf accepteert, hoe sneller de donkere wolk weer over is.’ Niet super vernieuwend als je al een beetje thuis bent in mindfulness, maar het biedt wel veel herkenning, tips en een paar handige oefeningen.

Films

Intouchables

Deze Franse film gaat over een allochtone man die net uit de gevangenis komt en een rijke man met een dwarslesie. Op hilarische wijze komen de twee bij elkaar en samen beleven ze van alles. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee. En zonder het eind te willen verklappen, maar dat doe ik nu wel een beetje, kan ik zeggen dat ik het zo leuk en verrassend vond dat de film geen dramatisch einde had met de dood (wat voor de hand liggend is), maar juist een vrolijk eind! Heerlijk, vond ik dat. Een prachtige, gevoelige en grappige film die ook nog eens op een waar gebeurd verhaal gebaseerd is. Echt een enorme aanrader!

Me Before You

Als je zin hebt in een heerlijke romantische dramafilm waarbij je ook nog eens hard kunt lachen, dan moet je zeker eens deze film kijken. Martine en ik keken deze film vorig jaar zomer in de bioscoop en we hebben gegierd en gejankt. Echt een prachtig liefdesdrama en een beetje vergelijkbaar met een film zoals The Notebook!

Series

Mr. Selfride

Vorig jaar september was de laatste aflevering van het vierde en laatste seizoen. Vanaf aflevering 1 ben ik al grote fan. De serie gaat over Mr. Selfridge, een Amerikaan die in begin 1900 in Londen een groot warenhuis opent, Selfridges genoemd. Je ziet in de vier seizoenen hoe hij zijn onderneming opbouwt, volgt de levens van een deel van het personeel en Harry’s persoonlijke leven. Het schijnt een gedramatiseerde versie van het ware verhaal achter Selfridges te zijn. Als je van Engelse kostuumdrama’s houdt, dan zul je Mr. Selfridges zeker kunnen waarderen. Maar ook als je niet zo’n liefhebber bent (zoals ik), is de serie heerlijk om te kijken. Een goede balans tussen drama, humor en een goed verhaal. Echt een aanrader!

Welke boeken, films en series heb jij onlangs gekeken en vond je een aanrader?

22 reacties

joyce -

Ga de Film Lion kijken! Lang geleden dat ik zo diep onder de indruk en met tranen in mijn ogen de bioscoopzaal uit kwam!

Kim -

Intouchables gebruiken wij op de opleiding (social work(sph/mwd)) voor ons portfolio verslag. Vond het een hele indrukwekkende maar ook grappige film!

Pauline -

Intouchables is misschien wel mij meest favoriete film.
Ontroerend en humoristisch en naar waarheid.

Anna -

Misschien heb ik het al gezien, maar als je Mr. Selfridge leuk vind, moet je zeker Downton Abbey een kans geven! Een van de beste series die ik ooit heb gezien! Nog een serietip; Prison Break. Heel iets anders dan Downton, maar zeker niet minder leuk! Tot slot nog een filmtip; Brimestone. Die heeft echt een heel goed verhaal, maar is wel echt duister, dus wellicht niet voor iedereen weggelegd.

Jerrica -

Als ik een serie mag aanraden is dat The OA. Deze is te zien op Netflix. Mijn broer en ik hebben deze met open mond bekeken. Het zijn 8 afleveringen van ongeveer een uur. Om een klein beetje te vertellen waarover het gaat, het gaat over een jongedame die plotseling verschijnt nadat ze is ontvoerd. Maar de vraag is, waarom was ze ontvoerd… Het is een pracht serie, een echte aanrader. 10 out of 10

Mare -

Leuk om je favo’s te lezen. Mindful Mama is idd een goed boek. Leestip: Vleugellam van Susan Randy Meijer is een prachtig boek.

Loes -

Leuk artikel! Les Intouchables is inderdaad prachtig. Ik raad ook zeker La Famille Belier aan, denk dat je die ook wel kan waarderen.

Gwen -

Heb je the bridge al gezien Willemijn? Echt iets voor jou omdat je the killing leuk vind! Echt aanrader. Momenteel ben ik verslaafd aan the 100, ook erg leuk.

Susan -

Oh! Ik wilde the Bridge ook tippen. Echt een fantastische serie!

Bianca -

Intouchables is echt een prachtige film! Wij kijken graag series en hebben onlangs de series “The Principle”, “Blindspot” en “The Night Manager” gezien. Echt aanraders!
Qua boeken lees ik vooral spirituele en psychologische boeken, maar het boek van Claudia de Brei klinkt ook erg interessant (en leuk)!

Danique -

Ik vind Intouchables echt prachtig! Me before you heb ik nog niet gezien, maar die ga ik zeker op mijn ‘to see’ lijstje zetten!

Ann -

Film: Florence Foster Jenkins. Met Meryl Streep en Hugh Grant. Mooi, ontroerend en geweldig knap vals gezongen!

Suzanne -

Ik denk dat jij dan Call the midwife ook wel kunt waarderen.

Margot -

Die films zijn allebei aanraders inderdaad!

Susan -

Me before You wil ik nog kijken!

Eveline Fleur -

Bij Me Before You heb ik ook keihard uitgehuild in de armen van mijn verloofde haha. Het is zo’n mooie film! Riverdale is ook echt een leuke serie, mocht je pretty little liars, Gilmore girls en gossip girl leuk vinden. <3

Lonneke -

Neem een geit! Ik heb er toch best veel aan gehad. Ik had het boek in mijn zwangerschap al gelezen, misschien scheelt dat. Die series allemaal nog niet gezien, oeps!

MARIJKE -

Intouchables vond ik inderdaad een super leuke film!

Eva -

Inthouchables, een van de beste films die ik ooit heb gezien!

Kelly -

Ik ben vooral benieuwd naar Mr. Selfride! Dat lijkt me echt iets voor mij. Intouchables is prachtig!

marije -

Intouchables is een van mijn alltime favorieten. Ik vind Omar Sei geweldig. Het boek van Claudia de Brei staat nog steeds op mijn to read. Ik ben nu The Paradise op Netflix aan het kijken. Ik vind dat echt een aanrader.

Femke -

Mr. Selfride moet ik echt eens gaan kijken, dat lijkt mij zo’n leuke serie.

Reageer ook