Willemijns geurkaarsen stash

Ik ben dol op geurkaarsen. Tijdens de herfst- en wintermaanden brand ik praktisch iedere dag wel een geurkaars. Zowel de geur als het warme licht vrolijken me altijd op. En omdat het voorlopig nog wel even winter is in Nederland, is het tijd voor een beetje licht en warmte! Dit is mijn geurkaarsen stash van dit moment!

Anthropologie – Avocado & Mint

Dé beroemde avocado en munt geurkaars die ik alweer bijna 3 jaar geleden in New York kocht is natuurlijk al lang op. Maar hoe blij ben je dan als je bestie eentje voor je meeneemt? Super lief dat Martine de hele Anthropologie afspeurde naar de Avocado & Mint geurkaars (die inmiddels een nieuwe verpakking had – dus het was zoeken naar een speld in een hooiberg). Dit is een geurkaars die ik het liefst in de lente en zomer brand, omdat ‘ie heel fris ruikt. Echt zo’n kaars die je aansteekt op zo’n dag waarop je je huis een voorjaarsschoonmaak geeft. Hmmm!

Rituals – Green Cardamom

Op dit moment brandt in de woonkamer de geur Green Cardamom van Rituals. De geur is subtiel, maar wel lekker. De kaars ruikt heerlijk zacht en fris. Groene thee of kardemom kan ik er zelf niet echt uit halen, maar dat zachte en frisse is inderdaad wel zo’n geur waar cosmetische geuren die de naam ‘groene thee’ dragen op lijken.

Meraki – Sandalwood + Jasmine

Deze kaars staat nog onaangebroken in mijn kast. Het is de eerstvolgende kaars die ik ga branden in mijn woonkamer, nadat de kaars van Rituals op is. Martine en ik kochten hem eind vorig jaar bij Laif & Nuver (Groningse interieurwinkel) en ik kan niet wachten tot ik hem aan kan steken. Hij ruikt fris en toch warm, echt een Willemijn-geur.

Rewind – Rosé

De kaarsen van Rewind zijn super uniek. De verpakking is gemaakt van gerecyclede wijnflessen. Iedere geur heeft dan ook een naam van een wijn. Ik heb de geur Rosé. De kaarsen van Rewind zijn heel sterk en zijn dan ook goed te ruiken in je huis. Super lekker, maar zorg wel dat je een geur koopt die je echt heel lekker vindt. De eerste keer dat ik een kaars van Rewind kocht was ik hem heel snel zat omdat ik de geur te sterk en uiteindelijk niet lekker vond, haha! Heb je een grote woonkamer, dan is Rewind echt heel geschikt want je ruikt de kaarsen super goed.

Rosé is trouwens een licht zoetige geur met bloemige en fruitige noten.

Wax Lyrical – Fired Earth

Dit is een heerlijke kaars met de geur van pepermunt en tijm. In eerste instantie zou dit me nooit aanspreken, maar ik was blij verrast toen ik snuffelde aan deze kaars. Hij heeft veel weg van de Avocado & Mint kaars van Anthropologie. Hmmm, misschien vind ik pepermunt-geuren toch wel lekker, haha!

Brand jij graag geurkaarsen? Zo ja, wat zijn jouw favorieten?

23 reacties

Romana -

Woodwick kaarsen hebben mijn leven veranderd 🙂 Ik houd ook zo van een lekkere geur in huis en deze kaarsen zijn sterk en branden veel uren. Echt een aanrader🤗

Sarah -

Mijn favoriete geurkaars is christmas eve van yankee candle! Ook macaron treats vind ik geweldig lekker.

Monique Hoevens -

Hoe heerlijk ik de producten van Rituals ook vind, de geurkaarsen vind ik echt van zeer slechte kwaliteit, Rituals onwaardig! Tunnelen als de ziekte en je ruikt ze nauwelijks. Yankee candle hetzelfde probleem, en nog een erg onsympathiek bedrijf ook. Ik zweer bij de geurkaarsen van Sandy Bay Londen, gelukkig nu sinds kort ook voorzichtig aan in Nederland verkrijgbaar. Dezelfde goede kwaliteit als bijvoorbeeld Baobab en Jo Malone, maar wel een stuk beter betaalbaar. En ook prachtig van design, en lust voor het oog! Ook Bath en Bodyworks vind ik goede kaarsen.

Bianca -

Ik ben echt dol op geurkaarsen en heb er megaveel *bloos*. Vooral de geurkaarsen van Rituals, Meraki & Jo Malone zijn favoriet, maar ook de geurkaarsen van Bath & Bodyworks die ik in Amerika bestel. Heerlijk! Echte genietmomentjes!

Alex -

Ik ben een beetje moeilijk met geurkaarsen omdat ik het vaak te veel vind. Maar ik ga zeker een keerjte naar deze kijken! :)

Mariska -

Sandalwood en Jasmine zijn toch wel een combinatie van mijn favoriete geuren. Leuk artikel :)

Heidi -

Wat heerlijke geuren zijn het. Hier brand der ook af en toe eens kaarsen. Nu sta der een kaars met de geur appel en kaneel vind ik ook zo een heerlijke geur.

Marjan -

Heeflijk, geurkaarsen. Ik heb beneden meestal een afwisseling van geurkaarsen van Yankee Candle en dan de votives, die doen het een uur of 8. Op mn slaapkamer heb ik de geur Amber staan van Sissy-Boy, heel lekker warm en zacht, maar als ik hem gewoon open doe en niet aanzet, vult de kamer zich ook al met de heerlijke geur! En ik vind de grape&fig geurkaars van Dille&Kamille ook heel lekker :) die is op helaas 😉

liza -

Hihi het is reWINEd :) daarom de kurkentrekker

T.Huisman -

Heerlijk om een geurkaarsje aan te steken. Voor zo wel de sfeer als ook de geur. Die van Warwick met 100 branduren en het ruikt naar pasgewassen wasgoed. De kaarsen knetteren ook nog iets waardoor je de indruk krijgt dat je voor het haardvuur zit. Heel knus en gezellig. Echt sfeervol en romantisch.

Haydée -

In de winter houd ik ook wel van geurkaarsen. Helaas vind ik dat ze vaak te subtiel zijn. In de IKEA verkochten ze voor kerst geurkaarsen die naar gemberkoekjes met kaneel ruiken. Ik probeerde er eentje, en de woonkamer rook heerlijk naar koekjes, zonder dat de geur overheersend werd. Ik ben teruggegaan, en heb meteen een voorraad ingeslaan! 😀

Nicole -

Wat een mooie en luxe geurkaarsen. Ik vind de uitstraling alleen al altijd wat hebben. Ik heb zelf een hele mooie van Tilly, die staat ook echt prachtig op mijn plankje!

Amelie -

Ik heb bijna alle geurkaarsen van de Rituals wel geprobeerd; ze zien er prachtig uit maar ruiken thuis te weinig, zelfs de grote, er komt te weinig geur van af. De Yankee candles heb ik dan liever, vooral de Fireside treats, hmmmm. Diptyque kaarsen vind ik ook heerlijk maar die zijn me net wat te duur, net als Jo Malone die schijnen ook erg lekker te zijn maar ook prijzig. Ik heb bijna elke dag in de winter kaarsen aan dus dan gaat het hard…

Christien -

Ik houd vreselijk van kaarsjes, alleen op het moment heb ik 3 dwergpapegaaien op mijn kamer en die kunnen helaas niet goed tegen kaarsen. In de zomer heb ik een lavendel geurkaars en die doe ik aan als de vogels op het balkon staan te zonnen. Nog een voordeel: muggen houden absoluut niet van lavendel!

Danique -

Ik ben ook echt dol op geurkaarsen. Het liefst heb ik ze de hele dag aan. Helaas gaan ze dan wel snel op en dat vind ik dan ook weer jammer van de prijs..

Nadine -

Ik hou van geurkaarsen! Mijn favoriet is toch mijn geurkaars van de Rituals. Vorig jaar heb ik ook een lekkere geurkaars gekocht bij de Primark. Eigenlijk moet ik ze vaker gaan aansteken maar vaak vergeet ik het. Zonde, want een lekker ruikend huis is fijn!

Malou | Blonde Blossom -

Wat hebben al jouw geurkaarsjes een mooi etiket zeg! Ik houd wel van geurkaarsen, maar ik vergeet ze nog iets te vaak te branden eigenlijk. En ik heb eens gehoord dat er gevaarlijke stoffen in kunnen zitten, dus een beetje huiverig ben ik wel! Heerlijk ruiken ze gelukkig wel altijd. Malou x

Susan -

Ik ben ook gek op geurkaarsen!

Romy -

Ja, ik ben ook echt dol op geurkaarsen! Mijn favoriet zijn de Yankee’s Candles. Toch jammer dat ze zo prijzig zijn!

Ingrid -

Mijn favoriet is van &otherstories en ruikt naar roosjes, heerlijke subtiele geur, maar wel aanwezig. In de winkel vind ik deze serie rituals kaarsen nooit zo lekker, fijn dat hij het in huis wel goed doet!

Ingrid -

Ik ben dol op geurkaarsen, vooral die van Rituals.
Maar……mijn man vind het vreselijk ‘stinken’. Dus helaas alleen gewone kaars gezelligheid hier in huis. Soms steek ik weleens de fik in een geur waxinelichtje maar daar trapt meneer niet in:)

Liset - Beautydagboek -

Ik heb wel geurkaarsen, maar ik steek ze veel te weinig aan! Ik vergeet het vaak, maar ik heb er dan ook eentje die vrij intens is. Je hoeft hem maar eventjes aan te steken en dan ruikt het al lekker. Die van Rituals lijkt me heerlijk. Die wil ik wel even ruiken binnenkort. Mooie verpakking ook!

marije -

Die van de Rituals was zeker bij mij ook een favoriet. En de vijg variant van de Hema is een grote favoriet.

Reageer ook