I Love Sleep Tag

Ironisch genoeg komt er in de periode waarin ik het minste slaap (hallo new born!), een tag over slapen online van mijn hand. Tja, what can I say. Pas als je een slaapgebrek hebt, besef je je hoeveel je van slapen houdt, ofzo? Hoewel dat ook niet helemaal waar is, want ik ben altijd al dol op slapen geweest. Hoe dan ook, ik vul de I Love Sleep Tag in!

Foto door Nomao Saeki

De bedenker van deze tag is Jorien van Energie+

1. Hoe laat ga je meestal naar bed?

Dat verschilt een beetje en hangt af hoe laat ik kan opstaan. Ik zorg namelijk dat ik toch wel 8 uur kan slapen, ik merk dat mijn lichaam daar echt behoefte aan heeft. Normaal ga ik rond een uurtje of 22.00 slapen. Als ik dan weer om 6.00 uur/7.00 uur wakker word, heb ik mooi 8 uur geslapen. Als Jelle een periode heeft dat ‘ie heel beroerd slaapt (‘s nachts meerdere keren wakker), of zoals nu (of ‘binnenkort’? Ik schrijf dit artikel vooruit 😉 ), met een pasgeboren baby, dan lig ik er nog vroeger in. 21.00 uur, of als het heel gek gaat soms zelfs al wel om 20.30 of 20.00 uur.

2. Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Tanden poetsen, haar in een vlecht/knot/lage staart, in bed liggen, telefoon op slaapstand, nog even met Djurre k(l)etsen (oke, die woordgrap is heel flauw 😛 ), licht uit en tukken maar. Truste!

3. Wat doe je als je niet kunt slapen?

Het komt echt bijna nooit voor dat ik ‘s avonds niet kan slapen. Dan moet ik wel heel onrustig zijn in mijn hoofd. Als dat het geval is, dan probeer ik meestal op mijn ademhaling te letten en gedachtes uit mijn hoofd te ‘ademen’ (trucje dat mijn moeder me vroeger als kind leerde) – een soort mediteren is dat misschien. Werkt vaak als een trein!

4. Wat is je favoriete slaaphouding?

Op mijn zij, met mijn gezicht naar de buitenkant van het bed. Dus of dat nu links of recht is, altijd met mijn gezicht naar van het bed af. Oh, en met dekens tussen mijn benen en het puntje over mijn oor. Hahaha! Jep, ik heb zo mijn rare slaap-trekjes. Maar die heeft iedereen toch?

5. Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Eigenlijk liever voor niets… Maar als ik iets moet noemen, dan een toffe vakantie naar een heerlijk (ei)land ver weg van hier!

6. Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Mijn wekker, die Jelle heet, gaat om 6.00 uur. Soms zelf om 5.30 uur. Ik heb serieus al 1,5 jaar geen wekker meer gezet haha!

7. Snoozen of direct opstaan

Direct opstaan, sowieso! Ik heb gelukkig geen moeite met opstaan, tenzij ik heel weinig slaap heb gehad. Snoozen vind ik helemaal niet zo lekker, het is alleen maar uitstel van executie wat mij betreft.

8. Slaap je uit in het weekend?

Niet echt meer, sinds we – daar is ‘tie weer – kinderen hebben. Maar wat we wel doen is extra lang in bed blijven liggen in het weekend. HEERLIJK!

9. Welke rare dingen doe je in je slaap?

Niet zo veel naar mijn weten. Maar dat zou je eigenlijk aan Djurre moeten vragen.

Oh, ik weet al wat! Als ik eerder naar bed ga dan Djurre en hij zegt of vertelt iets als hij naar bed komt, dan praat ik gewoon heel adequaat terug. Toch ben ik het 9 van de 10 keer vergeten de volgende ochtend. Haha!

10. Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Twee.

11. Wat heb je aan in bed?

Het liefste niets. En als het heel koud is een t-shirt van Djurre.

12. Slaap je met sokken aan?

Nee, ieks! Dan kan ik echt niet slapen.

13. Hoe groot is jouw bed?

1,40 meter. Groter past helaas niet in onze slaapkamer. Dat grote bed staat sowieso op mijn wensenlijst voor wanneer we verhuizen.

14. Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Op mijn telefoon kijken hoe laat (correctie: vroeg) het is. Daarna kijk ik als het kan (lees: Jelle zich nog even vermaakt in bed) het liefst nog even op social media en lees ik comments bij op 2WMN.

15. Droom je elke nacht?

Ze zeggen van wel toch? Maar ik kan ze me lang niet altijd meer herinneren.

16. Welke droom of nachtmerrie kun je goed herinneren?

Haha ik heb een nachtmerrie die ik altijd heel goed onthouden heb! Ik heb een keer gedroomd dat er een kreeft in mijn bed zat. In mijn droom smeet ik de kreeg keihard weg. Vervolgens werd ik wakker van een enorme knal. Bleek ik in mijn slaap mijn telefoon vastgepakt te hebben en die tegen de muur te hebben gegooid. OEPS!

Ha, wat een leuke tag dit! Ik ben benieuwd naar jullie slaap-eigenaardigheden! Vertel, waarin slaap jij? Hoe lig jij het lekkerst? En wat is jouw slaapritueel?

18 reacties

Patricia -

Hahaha die woordgrap 😂👌🏽 Ik heb ook minimaal 7/8 uur slaap nodig. Gelukkig slaapt onze dochter van 16 maanden meestal tot 07:00 uur. In bed een shirtje met onderbroek aan al zou mijn man liever willen dat ik naakt slaap.

Anna -

Ik slaap ik pyjama, altijd op mijn zij. Eerst tanden poetsen, daarna naar t andere huis(huis bestaat uit 2 kleinere huizen aan elkaar) dan pyjama aan en mijn bed opmaken als ik dat nog niet in de ochtend gedaab heb. Daarna mn medicatie innemen en dan nog wat op mijn mobiel rommelen.

Manouk -

Normaal reageer ik niet zo snel, maar hier moet ik toch even mijn verhaal doen! Ik slaap al mijn hele leven slecht. Sinds mijn 15de (nu 22) ervoor naar de dokter geweest. Hij had er eigenlijk geen boodschap aan, ‘het slechte slapen hoort nou eenmaal bij je’ en ‘dan moet je er maar mee zien te leven’. Het heeft echt een mega impact op je leven, en het is zo ongelooflijk frustrerend. Een tijd geleden toch maar weer naar de dokter gegaan, zelfs mijn vader meegenomen ter morele steun, ik zat er zo erg doorheen. Anyway, eindelijk doorverwezen en na vele (slaap)onderzoeken verder blijkt dat ik een serieuze vorm heb van ‘restless legs syndrome’ en daar krijg ik nu best heftige medicatie voor (zelfde spul als dat mensen met Parikson krijgen). Ben daar letterlijk net een week mee gestart en ervaar heftige bijwerkingen (blughhh) en qua slapen merk ik nog geen verbeteringen. Echt heel vervelend (understatement). Dat is mijn slaapverhaal ha ha! X

Anoniem -

Misschien moet je een keer kijken naar Neurofeedback. Dat doe ik zelf nu voor mn slechte slaap. En het werkt goed. Misschien helpt het jou ook :)

Jennieke -

Zo Manouk, wat heftig voor je zeg! Ik hoop echt dat de medicatie aan mag slaan zodat je goed kan slapen in de toekomst. Die bijwerkingen lijken me heftig met zulke sterke medicatie… Sterkte meid!

Judith -

Ik ga stuk om die woordgrap! Lekker eerlijk toch? 😉

Robin -

Haha ik vind dit zo’n leuke tag. Heb die tijden terug ook een keer ingevuld op mijn blog. Superleuk om te lezen! Hopelijk is Gijs een langere slaper 😉

Kiss & Make-up -

Haha, die laatste nachtmerrie, oops! Arme telefoon… :-) Ik herinner me een gelijkaardige droom, maar dan met een gigantische spin.

Margot -

Haha dat laatste stukje maakte me wel aan het lachen! Oeps! Ik ga nog maar even genieten van uitslapen de komende maanden. Ik kan juist slecht opstaan ‘s ochtends dus dat gaat wennen worden als onze kleine er is.

Nadine -

Haha dat stukje met die kreeft! Hopelijk was je telefoon niet kapot. Ik wil nooit aan de kant van de deur slapen als we ergens overnachten, dan voel ik me minder veilig of zo. Een keer sliepen we in een vakantiehuisje en aan de muur hingen schilderijen met poppen. Ze hadden ook echt van die enge ogen zoals je in films ziet. Er kan niets gebeuren, maar ik kon toch wat fijner slapen toen mijn vriend de schilderijen van de muur had afgehaald en had omgedraaid hihi.

huisjeboompje.beesje -

leuk artikel! ik heb een eigen “slaap” kussentje. zo’n lange smalle waar ik aan knuffel tijdens t slapen :) nam ‘m zelfs mee naar de bevalling in t ziekenhuis, val echt moeilijk in slaap zonder hihi

Liset - Beautydagboek -

Oh, haha die droom van de kreeft! Bizar! Ik hoef ook nooit een wekker te zetten en ik kijk ook altijd direct hoe ‘vroeg’ het is ;). En nee, je hoeft mij ook nergens voor wakker te maken ‘s nachts, laat mij maar lekker slapen!

Romy -

Wauw, ik vind het maar knap, met z’n tweeën in zo’n klein bed! Wel lekker gezellig bij het k(l)etsen 😉 En ideaal zo’n levende wekker, alhoewel hij soms wel erg vroeg gaat zo te horen.

Susan -

Leuke tag om te lezen. Moest wel even lachen om je nachtmerrie haha!

Kelly -

Haha dat met die kreeft is geniaal !! Leuke tag :) Ik schijn behoorlijk veel te praten in mijn slaap aldus mijn vriend. Maar dat is meestal als ik druk in mijn hoofd ben.

marije -

Super leuke tag! Ipv een kreeft had ik laatst een muis naast mij in bed. Heb alleen niet met mijn telefoon gegooid .. hahah

Femke -

Hahahaah dat laatste stukje met de kreeft/ telefoon, dat zou mij ook kunnen overkomen. Hier ook een ‘knus’ ben van 1.40, maar de wens is er zeker om met onze verhuizing een groter bed te kopen. We zullen zien!

Reageer ook