De Waterlelie, Zevenhuizen

In mijn weekvlog kon je zien dat ik weer een sauna ging uitproberen, dit keer samen met mijn zus. Ik had van lezeressen op 2WMN gehoord dat de Waterlelie in Zevenhuizen ook heel fijn was. Dat trok mijn aandacht en het ligt praktisch om de hoek.

Een aantal van jullie vroegen me al op Instagram of de Waterlelie iets was. Nou, dat heb ik eens even heerlijk uitgeprobeerd en ik kan zeggen dat ik zeker enthousiast ben over dit saunacomplex! Persoonlijk vind ik de Waterlelie denk ik fijner dan Thermen Zuidwolde waar ik laatst nog met Willemijn ben geweest.

De Waterlelie heeft 9 sauna`s, een buitenbad van 21 graden en een buitenbad van 30 graden en een grote tuin met veel loungeplekken.  Ideaal ook in het voorjaar en de zomer. Maar ook binnen heb je veel loungeplekken, waarvan twee grotere plekken bij het haardvuur. Daarnaast kun je er heerlijk eten en kiezen uit veel verschillende beautybehandelingen: hamam, rasul en maar liefst 14 verschillende soorten massages. Dat vind ik echt een enorme keuze! Ze hebben ook nog allerlei Bodybehandelingen zoals het Pasja ritueel waarbij je 3-in-1 hebt: Hamam, Rasul en een India massage. Maar ook nog een aantal bodypakkingen met sinaasappel/citrus of Argan olie/rozemarijn. En dan heb ik het nog niet gehad over de manicure/pedicure behandelingen of gezichtsbehandelingen. Oh ja en je kunt ook nog onder de zonnebank of je voeten laten behandelen bij de Dr. Fish Spa.

En…je hoeft niet perse naar de sauna om deze behandelingen te krijgen. Je kunt ze gewoon los boeken zonder naar de sauna te gaan. Dat vind ik ook wel goed om te weten!

De hele dag door zijn er ook nog opgietrituelen en in het weekend is er nog een extra opgietritueel om 21:30. Daarnaast kun je verschillende arrangementen boeken of zelf je saunadag samenstellen. Kortom, je kunt jezelf volledig verwennen bij een dagje Waterlelie. En eerlijk gezegd, had ik dat niet gedacht toen ik het gebouw bekeek aan de buitenkant. Ik dacht dat het veel kleinschaliger zou zijn qua behandelingen en sauna’s.

De ruimtes om je om te kleden en te wachten op de behandelingen zien er prima uit. Niet heel bijzonder. De omkleedruimte is wel wat aan de krappe kant maar op zich goed te doen. De kluisjes gaan open door middel van een pincode die je zelf verzint. Dat vind ik wel heel handig, zo heb je geen gedoe met een sleutel of pasje dat kwijt kan raken.

Mijn zus en ik besloten de avond van tevoren dat we er heen wilden gaan om een uur of elf. Dus dat was al te laat om het Winter Relax arrangement te boeken bij de Waterlelie. Dit arrangement bevat een kop thee/koffie met gebak, lunch of diner en een India Massage van 25 minuten. Maar eenmaal de volgende dag aangekomen vroeg ik aan de medewerkster achter de balie of er toevallig nog niet een gaatje was en konden we alsnog het Winter Relax arrangement boeken. Heel netjes en fijn!

En die India Massage…wow. Ik ben niet zo snel onder de indruk van een massage maar deze was heerlijk en duurde veel te kort. Ik lag op een verwarmde massagetafel, dat was überhaupt al hemels. Wat een sensatie. We kregen een duo massage en dat is toch wel heel gezellig zo in dezelfde ruimte ook al praat je niet. De masseuses waren heel kundig en vriendelijk. Tessa, mijn masseuse, leek heel goed aan te voelen waar precies mijn blokkades zaten. Na afloop was ik totaal ontspannen en voelde ik tegelijkertijd nieuwe energie door mijn lichaam stromen. Heer-lijk! We zeiden beiden tegen elkaar: “Dit zou je minimaal een uur moeten ondergaan!” Nu, twee dagen later, voel ik nog steeds hoe soepel ik ben. Na deze ervaring ben ik enorm benieuwd naar allerlei andere massages en beautybehandelingen bij de Waterlelie.

En check die mega koppen thee die je kunt bestellen. Misschien dat het op de foto niet zo groot er uit ziet, maar deze koppen kwamen gewoon als ik dronk tot aan mijn haargrens. Huge! En niets zo lekker als flink veel thee, zeker bij een dagje sauna.

Oh en trouwens, de maaltijdsalades bij de Waterlelie zijn goddelijk. Ik had een maaltijdsalade met zalm en mijn zus een met geitenkaas. We zijn op zich beiden niet zo’n fan van maaltijdsalades maar deze? Verrukkelijk! Het eten is daar echt goed!

Overal zijn er gezellige zithoekjes met grote plaids. Hier zaten we gezellig samen onder en mijn zus genoot van een rood wijntje. En ze hebben overal schilderijen hangen van kunstgalerij RoesD die je volgens mij kunt kopen. Ik rij soms weleens voorbij kunstgalerij RoesD in Tolbert maar ik ben er nooit binnen geweest, maar heel tof om nu deze schilderijen eens te zien.

De sauna’s zelf vond ik er ook mooi uit zien. De panorama sauna vond ik leuk vanwege het uitzicht, de zoutsteen sauna is ook heel mooi en de douches bij de Hamam zien er heerlijk uit. Daarnaast staan er overal mooie standbeelden en zijn voetenbaden ook mooi versierd met mozaïek. De Waterlelie is zeker een mooi en sfeervol saunacomplex. Toen wij er waren lagen er ook allemaal witte plastic balletjes in de buitenzwembaden. Het was zo leuk om daar doorheen te zwemmen en om ze weg te gooien. Dat gaf om een of andere reden een heel ontspannend gevoel. En serieus, de Waterlelie heeft volgens mij de koudste douches/dompelbaden die ik ooit heb gevoeld. Man man, afkoelen is daar geen probleem.

Maar we hebben ook een aantal verbeterpunten:

  • We vonden de twee bakken van de Fish Spa er niet heel fris uit zien. Nu ben ik persoonlijk sowieso geen fan van deze leuke knabbelvisjes spa. Ik vind het sneu voor deze diertjes dat ze in zo’n kleine bak zitten en ook een onhygiënisch idee dat ze aan veel voeten hebben geknabbeld.
  • Ik vond het speculaasgebak met stoofpeertjes nogal droog. Mijn zus deelde deze mening.
  • De stilteruimte die boven is, ziet er super uit. Overal luie stoelen met een kussen en een dekentje. Ook liggen er magazines en brandt er een haardvuur. Maar daardoor is het ook veel te warm. De ruimte is niet heel groot en het vrij warme haardvuur maakt dat het niet zo lekker is om daar een dutje te doen. Je wordt er heel duf van en niet op de goede manier.
  • Ik kon op de website niet vinden of er ook vrouwendagen zijn bij de Waterlelie. Dat zou wel fijn zijn, want niet iedereen houdt van een gemengde sauna.
  • Kijk bij het afrekenen het bonnetje goed na, bij ons was er een fout gemaakt en €30 teveel in rekening gebracht.

Maar op deze verbeterpunten na, vonden we het echt heerlijk. We hebben enorm genoten en volgende keer gaan we lekker een hele dag. Wil je nog meer informatie en de tarieven bekijken? Zie dan de website van de Waterlelie.

Een andere tip die ik nog kreeg van een lezeres voor een fijne sauna in het noorden des lands is Beauty Sauna Peize. Die staat op het lijstje! Mochten jullie nog meer saunacomplexen weten die we uit moeten proberen omdat je er nieuwsgierig naar bent of heel enthousiast, laat het vooral weten.

Dit is geen betaalde samenwerking, het saunabezoek plus de behandelingen en het eten/drinken hebben we zelf betaald.

15 reacties

Karin van den Berg -

een dagje sauna, heerlijk!
Ik heb al aardig wat sauna complexen met mijn bff gehad. Groot/klein/luxe/budget.
Onze favoriet is en blijft Elysium, en dat is al jaren zo. We genieten daar het meeste, veel keus en wij rollen om 9.30 de sauna in en rond 23.00 er pas weer uit. Bij Elysium is het alsof we op minivakantie zijn. Zoveel keus, we hebben ons vast rondje en pakken altijd een gemengde dag in het weekeinde. Het feit dat ik op 15 minuutjes van Elysium af woon is ook een groot pluspunt na een dag chillen ook weer zo thuis en zo mijn bed in :-)

Heidi -

Wat heerlijk is het daar.
Jammer dat ik in België woon.

Jessica -

Wat ziet het er mooi uit! Zeker een om te onthouden.

Julie -

Fijne review! Ik vind het zo leuk dat jullie ook dit soort dingen meenemen op jullie site. De sauna in ‘s gravendeel is ook echt heerlijk, die zal Martine wel kennen. Het is alleen jammer dat ze daar de horeca vergunning niet rond krijgen. De sauna an sich is geweldig.

Michelle -

Dit was ook de eerste sauna waar ik was geweest :)
Vroeger durfde ik nooit naar de sauna met m’n vriendinnen. ‘Maar je hebt toch niks anders dan anderen?’, vroegen ze dan. Ik had zoiets van uh, jawel. Ik heb nog een strak, jong lichaam. Ik was bang dat ik teveel op zou vallen en mensen me aan zouden staren (ja, gek hè?).
Inmiddels iets meer dan een jaar geleden m’n sauna-angst overwonnen en de Waterlelie was héél fijn :))

margriet -

dit klinkt ook (overwegend) lekker. Ik heb ervaring met Peize, Loppersum en Nieuweschans. Loppersum is kleinschalig, Peize en Nieuweschans allebei prima en wisselen we een beetje af.

Ansjuh -

Lekker hè, de sauna :)
Maarruh. In Gorredijk zit een heerlijke sauna, saunastate heet ie geloof ik. Kleinschalig maar genoeg sauna’s en heel ontspannen. En ook in Joure zit een goede, al was daar destijds de bar wel heel donker/wat ouderwets ingericht, maar de sauna’s enzo waren wél heel goed.
Verder ben ik echt groot fan van Thermen Bussloo.

Rosa -

De sauna in Gorredijk wilde ik ook al aanraden. Niet heel groot maar (deels daardoor) wel heel gemoedelijk van sfeer. En ze hebben er voldoende faciliteiten om je een dagje of dagdeel in te vermaken.

floor -

http://www.thermengoirle.com/
misschien vinden jullie een spa ook fijn.

Leuk zo’n dag met je zus

Yvonne -

Leuke review, ik ben zelf al een aantal keer naar De Waterlelie geweest en ik deel jullie mening. Wist je trouwens dat die bolletjes in het water ervoor zorgen dat het zwembad minder afkoelt en dat ze dus minder energie hoeven te gebruiken om het water warm te houden?

Liefs

Martine -

Nee dat wist ik niet, wat een goed idee zeg!

Margot -

Dat klinkt fijn zeg, nu heb ik helemaal zin om snel ook weer naar een sauna te gaan!

Susan -

Wat een fijn en duidelijk artikel. Lekker eerlijk ook! Hou ik van.

Ingrid -

De waterlelie in Zevenhuizen was de eerste sauna waar ik ooit kwam en ik was inderdaad onder de indruk. Heel veel oog voor detail en veel verschillende fijne sauna’s. Ik kan me ook herinneren dat er boven niemand zat, maar volgens mij was het toen juist koud. De sauna in Peize is ook heerlijk inderdaad. Ik ben zelf ook nog in de sauna in Loppersum geweest, die was heel kleinschalig in een oud gemeentehuis, dus erg mooi en sfeervol. Er is trouwens ook een soort saunapas waarmee je allerlei sauna’s in Noord nl kunt uit proberen, misschien is dat iets voor jullie?

marije -

Klinkt super goed zeg! De massage lijkt mij heerlijk. Leuk dat je dit zo spontaan met je zus hebt gedaan.

Reageer ook