Achter de schermen bij The Bodyguard!

Vorige week was ik de mazzelaar die samen met een +1 naar musical The Bodyguard mocht in het Beatrix Theater Utrecht. En dat niet alleen. Ik kreeg ook een kijkje achter de schermen, interviewde The Bodyguard himself en genoot daarna van een heerlijk diner en de musical natuurlijk. Wauw!

In het kort is dit heel beknopt waar het verhaal over gaat, ik ga natuurlijk niet teveel verklappen:

“Frank Farmer, voormalig secret service agent, wordt ingehuurd om superster Rachel Marron te beschermen tegen een onbekende stalker. Kan hij het gevaar op afstand houden? Of zorgt de aantrekkingskracht tussen hen voor een veel grotere uitdaging?”

Showtime! Het zit helemaal vol zoals je kunt zien! En het was heel gezellig publiek, we hebben nog met een aantal mensen gepraat tijdens de pauze. Er hing een leuke sfeer!

The Bodyguard duurde in totaal 2,5 uur inclusief pauze. Maar de tijd vloog voorbij! Ik verklap nogmaals natuurlijk niet teveel van het verhaal, maar het was fantastisch. Doordat er ook af en toe musicalleden door het publiek liepen, werd je er helemaal in meegenomen.

Nienke en ik hebben een geweldige avond gehad. We hebben de rest van de week met de prachtige nummers van Whitney Houston in ons hoofd gezeten. Ik vond het mooi dat ze de nummers niet hadden vertaald maar gewoon in het Engels hadden gezongen. En wat zongen ze prach-tig! Kippenvel! Vooral bij de nummers I Will Always Love You (finalenummer), I Have Nothing en I Wanna Dance With Somebody. Nou ja, eigenlijk alle nummers waren super!

Maar ook de chemie tussen Frank Farmer en Rachel Marron was zeker aanwezig op het podium. We zaten op het puntje van onze stoel te wachten op de eerste zoen!

We snappen wel waarom The Bodyguard de AD Publieksprijs heeft gewonnen voor beste musical. Het enige wat ik kan zeggen is: ga er heen! Deze musical/popconcert met alle hits van Whitney Houston mag je gewoon niet missen! Je kunt hier je tickets bestellen!

Voordat de show begon, kregen we nog een rondleiding backstage. Ik vond het wel heel tof dat wij een kijkje achter de schermen kregen van Dave Mantel (Frank Farmer) en Nurlaila Karim (Nicki Marron, de jaloerse zus van Rachel Marron). Het was leuk dat we op die manier zo gaandeweg vragen konden stellen.

Dit is de ruimte waar de musicalsterren zitten om een hapje te eten en te drinken. Dit is waar we eigenlijk de rondleiding begonnen en kennis maakten met April Darby (Rachel Marron), Nurlaila Karim (Nicki Marron), Dave Mantel (Frank Farmer) en Patrick Martens (SY Spector). Ik vind het heel leuk dat ik de mogelijkheid heb om hen te ontmoeten en zo wat beter te leren kennen. Dat geeft voor mij nog meer kleur aan de al zo spectaculaire musical.

Mijn favoriete afdeling: de pruiken. Ik zou hier wel de hele middag pruiken willen passen. Die paarse vind ik heel tof! Het was grappig om de pruiken te herkennen tijdens de show. “Kijk, kijk, kijk: daar is die paarse!” De pruiken worden voor iedere show weer opnieuw in model gebracht.

En dit is de ruimte voor de warming-up. Hier wordt ook flink getraind zoals je kunt zien en er staat ook een piano. Ik vond het verfrissend om te horen dat Nurlaila aangaf dat ze wat betreft stemhygiëne niet het beste schoolvoorbeeld is. Voorheen dronk en rookte ze meer wat invloed heeft gehad op de stem. Ik vond het wel heel eerlijk dat ze dat vertelde. Wat ik ook mooi vond, is dat ze vertelde dat ze niet te geschoold wilde klinken wat betreft haar zangstem. Ze vindt het juist belangrijk om haar eigen identiteit te behouden en de nummers eigen te maken. En dat konden Nienke (mijn +1) en ik zeker terug horen tijdens de show. Prachtig! Ze zong zo mooi, zo gevoelig en authentiek!

Ik vroeg daarnaast ook aan Dave Mantel en Nurlaila welke eigenschappen zij meenemen naar hun werk. Dave gaf aan dat hij de lat toch altijd wel vrij hoog legt voor zichzelf en daarmee ook een klein beetje voor anderen. Hij wil er altijd het allerbeste van maken. Nurlaila vertelde me dat zij toch wel een beetje de moederrol heeft achter de schermen. En…ze zijn vrijwel nooit zenuwachtig voor een show begint. Ook de verschillen tussen hen vond ik leuk om te horen: zo is het moment dat Dave naar de kap & grime moet voor hem echt even een ontspanningsmoment, terwijl Nurlaila liever haar make-up zelf doet, dat is voor haar een moment van ontspanning voor de show.

Leuk om zo iets meer te weten te komen over de personen die bepaalde rollen vertolken!

En als Nurlaila wacht op een scène? Dan zit ze in deze ruimte bij de kleren te lezen, te breien of een andere hobby uit te oefenen. Daar moesten we wel om lachen, we zagen haar al zitten.

Het lijkt me weleens interessant om te zien hoe dat gedurende de show gaat achter de schermen. Ze kunnen dan natuurlijk geen ‘pottenkijkers’ gebruiken, maar ik ben benieuwd hoe zo’n snelle wissel er dan uit ziet. Soms moet het gewoon binnen 12 seconden!

Verder vond ik het ook interessant om te horen wat voor leven zij hebben naast de musical. Dave Mantel vertelde dat de musicalbusiness toch altijd wel onzeker is. Het is onzeker of je voor de rol wordt gecast, of je de rol mag behouden, je wordt daarnaast ook soms afgewezen op basis van uiterlijk omdat ze een bepaalde look zoeken en dat is iets wat je moet leren om je niet persoonlijk aan te trekken of soms trekt een musical niet genoeg mensen om te blijven bestaan. Dat klinkt toch in mijn oren best wel onzeker en daardoor pittig. Hij doet er, net als Nurlaila, nog dingen naast zoals fotografie zodat hij niet afhankelijk is van de musicalbusiness. Hij houdt er juist van dat hij verschillende dingen doet in het leven en niet alleen maar op de planken staat. En Nurlaila geeft stemcoaching aan (beginnende) musicalsterren. Mooi om zo hen beter te leren kennen.

Nienke en ik waren zo gek om hoge hakken aan te trekken en we hadden er geen rekening mee gehouden dat het kijkje achter de schermen best wat tijd in beslag nam. Dus voordat de show begon, trokken we ze stiekem even uit!

Daarna hebben we heerlijk gegeten en gezellig gekletst met andere bloggers en degenen die zij mee hadden genomen. Het eten was echt heerlijk! En voor we het wisten was het al 20:00 en begon de show.

Nienke en ik hebben een fantastische avond gehad, het is echt een aanrader om naar The Bodyguard te gaan. Ik wil nog een keer!

Wil je meer informatie over musical The Bodyguard en tickets bestellen? Kijk dan op de website van Stage Entertainment. En mocht je gaan: alvast ontzettend veel plezier en zing vooral mee met de prachtige nummers van Whitney Houston! PS: Kijk uit voor de stalker… 😉

10 reacties

Kaylee Joosten -

Wat een interessant artikel. Erg leuk ook om te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Cheryl -

Ik ben inmiddels 2 keer geweest, ik vond het fantastisch. De laatste keer was met mijn moeder, heb ik even geluk dat ze nog een keer wil gaan, ik sla het niet af :)

Kim -

Grappig dat ze van die film nu ook al een musical hebben gemaakt. Is wel ideaal natuurlijk met die prachtige ballads van Whitney Houston.

Eline -

Leuk om te zien!
Ik heb de musical twee keer mogen bekijken, hij is echt heel erg mooi.

Mya -

Wat leuk om te lezen en gaaf dat jullie die rondleiding kregen!

Ingrid -

Mooie rondleiding!

Elize| girlonthewhitebike -

Superleuk om te lezen! Ik ben zelf ook geweest, prachtige musical!!

Stephanie -

Wat leuk! Ik ga ook a.s. vrijdag, heb er zin in!

Petra -

leuke sneak peak :) ik ga a.s. vrijdag! super veel zin in 😀

Martine -

Veel plezier! 😀

Reageer ook