Zwangerschapsupdate: Nu mag je komen!

Oh kleintje, wanneer zal je komen? Ik ben zo benieuwd! Voor mijn gevoel zeg ik iedere keer weer ‘Het duurt nu niet lang meer’, maar nu, nu duurt het echt niet lang meer! Haha. Vandaag heb ik een zwangerschapsupdate van week 36 tot en met 38.

Week 36

  • Ik herinner me weer hoe je je voelt aan het eind van je zwangerschap! PROPVOL! Ugh… De oncomfortabele weken zijn aangebroken. Geen enkele manier van zitten of liggen is nog echt fijn voor langere tijd. Slapen is hiermee ook echt vervelend geworden, evenals lang stilzitten. Het wordt krap daarbinnen!
  • Ik ga weer voor controle naar de verloskundige. Het zag er allemaal weer netjes uit (dat wil zeggen: bloeddruk, hartje, groei van de buik) .

Week 37

  • Mariska gaat mijn bevalling fotograferen en deze week spreken we door hoe het in zijn werk zal gaan. Spannend, maar ook heel leuk! Het is natuurlijk super intiem, zo’n bevalling, maar ik wil zo graag foto’s als herinnering. Ik weet namelijk bijna niets meer van Jelle’s geboorte. Ik ken Mariska inmiddels al jaren, dus als iemand het mag doen, dan is zij het. Oh, ik ben zo benieuwd!
  • Ik heb nog steeds last van voorweeën en harde buiken. Naast ‘s nachts, heb ik ze nu ook overdag. Ze zijn veel sterker dan destijds bij Jelle, wat heel normaal schijnt te zijn bij een tweede zwangerschap.
  • Bah, ik slaap echt enorm slecht door de zwangerschap. Ik lig niet lekker meer, heb last van harde buiken, voorweeën en rugpijn. Iedere keer als ik me omdraai word ik wakker. Met als gevolg dat wanneer ik vroeg in de ochtend (als in 5.00 uur of zo) wakker word, ik het zo gehad heb met slapen en klaarwakker ben, dat ik er maar uit ga. Gaap!

Week 38

  • Ik kwam in 24 uur, 1,5 kilo aan. OMG! Gelukkig weet ik dat het vocht is, want mijn vingers zwellen op en ook mijn voeten beginnen aan hun opmaat. De vorige keer was dit het voorteken van de start van de bevalling. Zal het dan nu echt niet lang meer duren…?
  • Maar… Het mag niet deze week gebeuren! Djurre is namelijk de hele week weg van huis voor een hele belangrijke cursus die hij echt moet volgen (wat een timing he!). Het is letterlijk billen knijpen deze week, haha!
  • De voorweeën, die best wel sterk waren vorige week, zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en ik ben zwanger zijn opeens ook weer wat minder zat. Ik denk serieus waar dat het te maken heeft met het feit dat Djurre weg is en ik dus niet ‘mag’ bevallen. Ik geloof er echt in dat je mentaal veel invloed uit kunt oefenen op je bevalling en dat merk ik nu ook maar weer eens. Bijzonder toch?
  • De babykamer is af, het kraampakket is binnen, het pakje ligt klaar, de duowagen en autostoel van Joolz staan klaar en ook alle spullen om te kolven en te voeden zijn uitgekookt. We zijn er klaar voor!

Ook al ‘mag’ je vanaf 37 weken bevallen, vanaf nu ‘mag’ ik ook echt van mezelf bevallen. Want: Djurre komt vandaag terug van zijn cursus/werk! Baby, melden maar! 😛 En snel een beetje. 😉 Laat ons alsjeblieft niet nog 2 (of 4!!!) weken wachten, we willen je zo graag ontmoeten!

30 reacties

Joyce -

Ik kreeg mijn eerste met 42 weken en mijn tweede met 37 weken. Is dus geen peil op te trekken.

Nicolien -

Oh dat je inderdaad niet “mag” bevallen ken ik! Mijn vriend was een weekend weg met z’n werk en ik had last van mijn buik. Achteraf is het toen al begonnen. Gelukkig heeft hij niets hoeven te missen, maar wat was ik onrustig.

felicia -

jeetje willemein wat knap dat je zo zonder djurre thuis was en met de zenuwen of de bavalling niet al zou doorzetten zonder hem
ik weet nog hoe streng ik zei tegen mijn man bij mijn 3 bevallingen schat je moet uit je werk komen zodra ik bel en de weeen zijn begonnen
je moet hier meteen zijn
wel iets makkelijker want hij werkt in het restaurant van mijn familie
verder is hij een echte huismus werkt alleen en is verder thuis dus ver weg zit hij gelukkig nooit en is savonds altijd thuis
nu ben ik in verwachting van de vierde pas in augustus uitgerekend duurt nog even haha
ben benieuwd naar je bevalling
ons derde dochtertje en vierde zullen ook niet zo veel schelen 18 manden.
veel succes met alles.

Britt -

Ooh ik vind het zo leuk voor jullie! Ik ben zo benieuwd, maar ik weet zeker dat je al trots mag zijn op hoe je er nu uitziet, je bent een geweldige moeder, van binnen en van buiten! We tellen af!

Nathalie -

Oh het blijft zo spannend. Ik ben voor de 29e januari uitgeteld dus we gaan zeer gelijk aan op 😉 Ik vind het nu al leuk dat onze zoontjes vrijwel even oud zullen zijn en je verhalen hier op de blog nog herkenbaarder zullen voelen.
Veel succes met de bevalling! Hier wordt het wegens stuitligging een geplande keizersnede helaas, dus wij weten de geboortedatum stiekem al. Gek he!

Linde -

Spannende tijden! Niks aan dat je niks meer “normaal” kan! Hopen dat kleintje 2 snel mag komen! Mijn 1e kwam met 38.2 maar mijn 2de met 41 weken! Elke dag na 38 weken voelde toen als “overtijd”! Ga maar uit van 42 weken! Dan is elke dag eerder mooi meegenomen! Succes in iedergeval! Go for it

Diana -

Spannend!!! Ik hou steeds je instagram stories in de gaten hahaha

Jose -

Ooohhhhhh wat stoer dat je het aandurfde om alleen thuis te zijn zo vlak voor de bevalling! Gelukkig is je man nu weer thuis, pfjoe! Succes met de laatste loodjes!

Lonneke -

Oh wat spannend allemaal zeg. Ik ververs iedere dag wel 10 keer jouw social media in de hoop jullie knulletje te verwelkomen. Ben zo benieuwd. Laatste loodjes wegen écht het zwaarst, geniet er nog maar even van? Nou nee, laat die baby maar komen én dan lekker genieten met zn viertjes! ^^

Agneta -

Leuk om zo te lezen waar je mee rondloopt zo aan het einde van de zwangerschap. Hoop voor je dat het idd niet lang meer zal duren en jullie met zijn vieren ook heerlijk kunnen genieten.

Liefs Agneta

Alex -

Wat leuk! Ik denk ook dat je mentaal een grote invloed hebt, ook gewoon op je lichaam. In een drukke periode “mag” je niet ziek worden, dus wordt je pas in je vakantie ziek. Gaat altijd zo, toch?

Ellen -

Hoi,

Vraagje waar is die gele rok van?? En is het ook een echt zwangerschapsrok?? Vind hem zo gaaf (en zelf ook zwanger…)

Willemijn -

Hij is van Vanilia, uit de zomercollectie van vorig jaar. Dus geen speciale rok en ook niet meer verkrijgbaar. Sorry! :( Haha!

Ellen -

Helaas!! Vind die kleur zo gaaf! Haha
Succes met de laatste loodjes!

Anita -

Je ziet er prachtig uit! Maar balen van de voorweeën! Hier ook nog minder dan 4 weken te gaan en ben heel benieuwd naar onze kleine meid! Ze ligt in stuit dus het gaat een keizersnede worden onder algehele narcose ivm mogelijke bloedstollingsafwijking. Heel benieuwd hoe ik het ga ervaren!

Willemijn -

Oh wat spannend joh! Veel succes en alvast een fijne kraamtijd gewenst! 😀

Veerle -

Leuk om te lezen. Hier zwanger van eerste kindje en vandaag uitgerekend. Al 4 weken oefenweeen dus de frustratie begint steeds meer te komen. Wil ons kleine mannetje zooooooo graag ontmoeten. Ben benieuwd wanneer jij gaat bevallen en hoe het gaat. Succes met de laatste loodjes!

Kirsten -

Wow! Nu gaat het echt snel..! Succes lieve Willemijn!

Debby -

Bijzonder dat je het laat vastleggen :) Heb zelf mijn bevalling helaas onder narcose moeten doen en die foto’s zijn het enige wat ik nog heb. Hoop dat het een hele mooie en fijne bevalling wordt! Heb zelf veel gehad aan je vorige bevallingsverhaal, er sprak zoveel vertrouwen uit! Succes 😀

Leonie -

Oooo! Zo spannend. Ik vond dat vocht vasthouden zo vreselijk… ik had voeten als Shrek en dat eind juli, haha.
Succes met de laatste loodjes. Hopelijk hoeven jullie niet lang meer te wachten!

Maaike -

Heel veel succes met de laatste lootjes! Dat babytje 2 maar snel in jullie armen mag liggen!

Marinka -

Oooh wat ben je mooi zwanger! Heel veel succes alvast met de bevalling en hopelijk laat de kleine niet zo lang meer op zich wachten. Vind het altijd heel leuk om te lezen. Helemaal nu ik zelf sinds 2 maanden moeder ben geworden! Zo bijzonder. (ben pas na 42 weken bevallen.. pff!! Ik gun het jou eerder hoor!!)

Liset -

Je ziet er nog stralend uit zeg zo aan het einde! Fijn dat je de week dat Djurre weg was, hebt kunnen overbruggen. Zou wat zijn als dan de bevalling zou starten. Heel veel succes met de laatste loodjes!

Rachelle -

Ten eerste heel veel succes met de bevalling straks! Heel spannend lijkt me! Vraagje ik las net ook dit artikel dat je schreef toen je net voor het eerst zwanger was http://2wmn.nl/2015/05/zwanger-advies-gevraagd/ en vroeg me af misschien kun je hier nu als ervaringsdeskundige nu zelf antwoord op geven! Ik heb namelijk afgelopen donderdag positief getest en ik zit nu precies met al deze vragen! 😊

Wendy -

Ohh, dat lijkt me inderdaad ook echt interessant!

MARIJKE -

Wauw wat zie jij er aan het eind van je zwangerschap nog fantastisch en stralend uit zeg. Heel veel succes met de laatste loodjes!

Tineke -

Wat een spannende tijd, het kan nu elk moment gebeuren! Ik vind het altijd zo raar om bij anderen over de laatste weken te lezen. Zo lang ben ik gewoon nooit zwanger geweest.
Liefs

Michelle -

Willemijn, wat heb je toch een prachtige zwangere buik!

Esmée -

Hoi Willemijn!
Wat spannend dat het elk moment zo ver kan zijn! Als rasechte ‘lurker’ die nu toch maar de moeite heeft genomen te reageren, wil ik ook maar meteen zeggen dat ik alle zwangerschapsupdates onwijs leuk en interessant vind om te lezen! Heel veel succes met de laatste loodjes! X

Willemijn -

Wat leuk dat je wat achter laat, yay! 😀 Dank je wel!

Reageer ook