Wat hebben we gegeten deze week? #2

De eerste ‘Wat hebben we gegeten deze week?’ viel in de smaak (letterlijk en figuurlijk :P) en daarom besloot ik er gewoon een rubriekje van te maken! Vandaag laat ik je zien wat ik afgelopen week ‘s avonds gegeten heb. Komt ‘ie!

Maandag

We weten vanavond pompoenschotel uit de oven met bloemkool, paprika, courgette, wortel, pompoen en naanbrood. We zijn alledrie dol op dit gerecht. Ik gooi alles (op het brood na) in een grote ovenschaal, sprenkel er olijfolie over, wat peper, parikapoeder, tijm en rozemarijn en zet het zo’n 30 minuten in de oven op 200 graden (af en toe even omscheppen). Zout voeg ik tegenwoordig vaak pas achteraf toe als het op mijn bord ligt, zodat het eten niet te zout is voor Jelle.

Je kunt er brood bij serveren zoals ik deed deze keer, maar ook krieltjes, rijst of cous cous. What ever you want!

Dinsdag

Ik haal een restje viscurry uit de vriezer en eet dit met wat zilvervliesrijst. Stom genoeg vergat ik een foto te maken dus de foto die je hier ziet is van het recept dat ik alweer ruim twee jaar geleden op 2WMN plaatste. Het is nog altijd een succesrecept hier thuis!

Woensdag

Ik ben dol  op chili con carne. Zeker nu het winter is! Ik maak het met kidneybonen, zwarte bonen, paprika, wortel en mais. Lekker veel kruiden (zoals paprikapoeder, korianderpoeder en wat komijn), een blik tomatenblokjes en sudderen maar. Ik maakte het vega deze keer omdat ik het belangrijk vind minimaal 1 keer per week (maar liever vaker) vegetarisch te eten. Erbij serveer ik quacamole en zure room. Hmmm!

Donderdag

Ik maak een recept uit de Allerhande: Krieltjes met een beetje roomboter, zout en dragon. Super lekker! Dat ga ik vaker maken. Daarbij eten we snijboontjes en een zalmburger. Een lekker ‘AVG’tje’, zoals foodbloggers dit noemen haha!

Vrijdag

Ik maak een bonenstoof met vegaballetjes. Die vegaballetjes vond ik wat muffig smaken, maar de bonenstoof zelf was wel erg lekker. Ik maakte het met ui, wortel, paprika, een grote pot bruine bonen, paprikapoeder en een blik tomatenblokjes. Super simpel, maar smakelijk! Wat betreft die vegaballetjes, hebben jullie misschien aanraders? Deze waren van de Appie, maar ik vond ze niet zo…

Zaterdag

We eten kip kerrie naar het recept van BrendaKookt. Ik ben fan van Brenda’s recepten omdat ze bijna altijd heel makkelijk te maken zijn. De kip kerrie was erg geslaagd! Ook wat Jelle betreft!

Zondag

Op zondag eten we hutspot. Lekker makkelijk en één van mijn favoriete stamppotten. Ik maak het heel simpel met aardappels, een zak hutspotgroente en een scheutje melk met een klontje boter. Met (verse) rookworst. Hmmm!

Wat heb jij onlangs gegeten?

37 reacties

Amber -

Als je chili con carne zonder vlees maakt wordt het dus eigenlijk chili sin carne 😉 Misschien zou je ipv de vega balletjes van de AH falafel kunnen gebruiken? Dat zijn ook balletjes, en die zijn zo lekker (die vd jumbo vind ik het beste) ^^

Brenda -

He, dit lees ik nu pas! Wat goed om te horen dat de kip kerrie een succes was. Zelfs bij Jelle! Fem heeft hem nog niet eens gehad, dus ik denk dat ik deze snel op het menu ga zetten :) Xx

Nicole -

Jij kookt altijd zulke lekkere dingen en altijd lekker gevarieerd. Heel leuk om te zien!

Marit -

De indische balletjes (Tivall) vd Appie vind ik lekkerder dan de andere soorten balletjes. Misschien die eens proberen? Het blijven natuurlijk balletjes, maar met een sausje kan het wel lekker zijn.

Lindsey -

Ja leuk dit! Ik ben vaak inspiratieloos.. dus erg handig👍

Nancy -

Wat handig dit, en gevarieerd!
Krijg er trek van.. (net thuisbezorgd ingeschakeld, met schuldgevoel achteraf inbegrepen). VOLGENDE WEEK ga ik recepten maken uit mijn net bestelde vegan receptenboek, ben benieuwd.
Geniet van jullie weekend:)

Lisa -

Ik reageer nooit, maar ik ben zelf vegetariër en vind die balletjes van de AH zelf ook totaal niet lekker. Ik ga er altijd speciaal voor naar de Aldi, bij mij liggen ze bij de zakjes groenten in de koeling, in groene bakjes. Ze zijn echt heel lekker, zeker het proberen waard! En een stuk goedkoper, onder de €2.

Evelien -

Leuke inspiratie voor mijn boodschappenlijstje. Het ziet er heerlijk uit!

Vera -

Heel leuk om te zien! Fijn dat je vaker vegetarisch probeert te eten. Daar word ik heel blij van :) De falafel balletjes van AH en Tivall zijn heel erg lekker, echt een aanrader! Lekker in een pita broodje met groenten en guacamole maar het kan eigenlijk door alles. En producten van de Vegetarische Slager zijn altijd héél erg goed.
Fijn weekend!

Mare -

@Willemijn: Als je plan bent een vega product te reviewen zou je dan ook willen vertellen in hoeverre het doet smaken naar vlees, want daar zit een behoorlijk verschil in. Soms kan ik mijn vriend makkelijk voor de gek houden, maar soms als het teveel smaakt naar groente gaat het niet lukken.

Mare -

Leuk dat dit een vaste rubriek wordt!
@Willemijn: Zou je ook iedere keer een ander vega product willen reviewen, want ik zoek ook een beetje mijn weg in lekkere vleesvervangers.

Maud -

Eet je echt zulke kleine porties of is dat alleen voor de foto en gooi je daarna nog een keer je bord vol?

Kirsten -

Klinkt heerlijk! Komt AVG niet vanuit de studenten? Wij zeggen t onderling ook allemaal.. ‘vanavond eten we AVG mensen’. 😀

Britt -

De vegetarische balletjes van Jumbo.. jammie

Bianca -

Leuke & lekkere recepten! Ik vind de biologische groentenburger van AH wel erg lekker en verder varieer ik vaker met noten ipv vlees. Een lekkere curry met cashewnoten (ipv kip bijvoorbeeld) is favoriet bij ons.

Maaike -

Leuk artikeltje, en goed om te zien dat je vaker vega wil eten! Daar wordt ik blij van. Waar ik dan weer minder blij van wordt is die “guacamole” van woensdag… come on Willemijn, een paar gesneden stukken avocado, dat is geen guacamole! Je trapt op mijn Bourgondische hart zo. 😉 Probeer eens een échte guacamole erbij te maken, heel makkelijk en superlekker.

Willemijn -

Hahaha! De guacamole staat niet op de foto 😛 Ik zou noooooit gesneden avocado guacamole noemen!

Femke -

Wat mij betreft wordt dit een vaste rubriek, leuk om te lezen!

Janneke -

Ahhhh! Heerlijk om dit artikel te lezen bij de lunch! Krijg er gelijk inspiratie van 😉

Ik ben nu al benieuwd naar de volgende 🤗

Deborah -

Wat een heerlijke en gevarieerde eet-week. Ik heb weer inspiratie opgedaan voor volgende week. Vegetarische balletjes vind ik ook niet echt lekker. Ik zou het dan eerder met “kip”stukjes maken.

Heleen -

Ik ga de chili een keer maken, klinkt lekker. Ervaring met vegaballetjes in een pasta heb ik niet, maar ik kan falafel en dingen van Vivera wel aanraden.
Nog een vega-aanrader: gevulde aubergine. Recept heb ik onder ‘website’ geplaatst. Mijn aanpassingen: ik doe er nog een bakje champignons bij. Ik snij dat heel fijn en gaat bij het aanbraden van het vruchtvlees van de aubergine erbij. En meer kruiden, zoals peper en oregano.

Lara -

Wat leuk om te zien en wat goed dat je vaker vegetarisch probeert te eten! Zelf eet ik al jaren vegetarisch en ook al een behoorlijke tijd half vegetarisch en half vegan. Qua vleesvervangers zijn balletjes nooit echt aanraders(vaak harstikke droog en vreemd qua smaak), alleen de notenballetjes van Goodbite zijn best lekker. Qua vleesvervangers kan ik je Goodbite sowieso aanraden! Deze vervangers smaken erg goed, vooral de gemarineerde filet is favoriet. Deze lijkt behoorlijk op kip (mijn vriend vindt het zelfs lekkerder en hij is een echte vleeseter). Sowieso is kip naar mijn mening wat makkelijker te vervangen. Vegetarische kipstukjes kun je bijvoorbeeld ook marineren zoals je met stukjes vlees zou doen. Probeer het eens!

Elize| girlonthewhitebike -

Superleuk en inspirerend om te zien! Ik merk toch dat mijn man en ik snel in het zelfde eten blijven hangen! Dit zijn leuke tips:)

EliseDingen -

Eigenlijk chilli sin carne, aangezien het vegetarisch was :) Wij eten ongeveer de helft van de week vegetarisch. Vooral wraps met zelfgemaakte guacamole en Indiaase curry’s gaan er (vegetarisch) goed in!

Malou | Blonde Blossom -

Wat leuk om dit te zien! Lekker veel uit de oven, houd ik van. Wat betreft die balletjes, bij de Jumbo heb je notenballetjes van GoodBites als ik me niet vergis. Die dingen zijn zo mega lekker! Echt een enorme aanrader, ook gewoon als snack tussendoor. Malou x

Simone -

Goed dat je een paar keer per week je vlees wil laten staan! Bedankt :)

Wat vega balletjes betreft zijn die van Tivall echt een aanrader. Daarnaast heeft Vivera ook een aantal hele lekkere vervangers, ik ben vooral fan van hun krokant snitzels! (Allemaal gewoon te koop bij de AH)

evelien -

Ik vind het eerlijk gezegd jammer dat de foto’s niet allemaal recent zijn of van een andere blog komen..

Verder zeker leuk om een kijkje te krijgen in je eetschema!

Willemijn -

Snap ik! Vond ik zelf ook. Maar het is zo lelijk fotograferen nu het donker is (dat zie je aan de foto’s die wel ‘live’ zijn), dat ik graag even gebruik maakte van Brenda’s mooie foto. En de andere keer was ik het helaas gewoon vergeten in de avondhectiek, zoals ik schreef. Het was even niet anders en ik wilde hem toch posten omdat het populaire artikelen zijn. Volgende keer weer beter! :-)

Jose -

Lieve Willemijn, zou je misschien een artikel willen schrijven (of laten schrijven door iemand?) die verstand heeft van goed foto’s maken als het donker is of als je eten wil fotograferen of gewoon over fotografie in het algemeen? Ik zou namelijk ook graag dingen over eten willen schrijven soms (lekker vaag) en ik loop er ook tegenaan dat ik geen licht heb na vijf uur (en wij eten vaak pas half negen.. dus helaas!). Ik vind het wel heel leuk om dit soort artikelen te lezen, dus je mag hier best een vast rubriekje van maken! :)

Denise -

Waar je je al niet druk over kunt maken.

Marijke -

Lekker! Bij mij ook vaak het best gelezen artikel van de week, mijn weekmenu’s. Is ook zo leuk om bij een ander te zien wat er gegeten wordt!

Renate -

De Indische balletjes zijn lekker van de AH. Zelf doe ik ze naast het gerecht ipv er door anders worden ze zo zacht/zompig.

Willemijn -

Ja misschien was dat het ook wel, dat ik ze mee verwarmd had ipv in de koekenpan gebakken. Thanks! 😀

Martina -

Mmmmm die kip kerrie ziet er heerlijk uit! Net zoals de eerste schotel uit de oven

Kelly -

Mag ik aanschuiven aankomende week ? Ziet er erg lekker uit allemaal!

Femke -

Op de hutspot na, zou ik het allemaal zo willen eten. Lekker en gevarieerd zeg :-)!

marije -

Wat leuk en inspirerend als jullie dit vast gaan doen. Ik at deze week vooral makkelijk omdat ik zo druk was.

Reageer ook