Waar ik naar uitkijk in 2017

Het is de eerste week van januari 2017. Het heeft altijd iets bijzonders voor mij, de start van een nieuw jaar. Het voelt altijd net even anders dan andere weken. Een van mijn favoriete dingen om rond de jaarwisseling te doen is terugblikken en vooruit kijken. Dit is waar ik naar uitkijk in 2017.

Foto door Mariska de Groot

Januari

De eerst volgende spannende en gelijk de grootste gebeurtenis van 2017 is natuurlijk de geboorte van onze tweede zoon! Ik zit middenin de laatste loodjes op dit moment. Ik kijk er met de dag meer naar uit. Ik wil m’n baby vasthouden, ontmoeten, zijn gezichtje voor het eerst zien en cocoonen met mijn gezinnetje van vier. Het duurt niet lang meer!

Februari

Dit zal een rustige maand worden. Of nou ja, rustig… Rustig qua afspraken en wat we gaan ondernemen dan want zo’n pasgeboren baby zet je leven even flink op de kop tijdelijk! Ik kijk uit naar eindeloze knuffelsessies met ons baby’tje, Jelle kennis laten maken met zijn broertje en een – hopelijk – voorspoedig lichamelijk herstel.

Voorjaar

Voor het voorjaar van dit jaar staan op dit moment nog geen grote dingen gepland. Er zal vast genoeg leuks staan te gebeuren, maar voor nu is het nog een verrassing wat dat zal zijn.

Waar ik op dit moment ook heel erg naar uit kijk, en jullie gaan me uitlachen omdat ik dit nu zeg, is om weer te gaan sporten! Zeg ik dat echt? JA, dat zeg ik echt! Ik mis het. Of nou ja missen… Dat zeg ik niet helemaal goed. Ik mis het goede gevoel dat ik achteraf van het sporten krijg. Het moment van sporten zelf kan me echt gestolen worden, ik heb er een gruwelijke hekel aan, maar na afloop voelde ik me elke keer zo goed en trots dat ik het weer geflikt had ondanks dat ik er zo’n hekel aan heb… Ik verlang er naar om dat gevoel weer te krijgen. En stiekem wil ik ook gewoon weer graag sporten om weer een beetje in vorm te komen. 😉

April

Wat ik natuurlijk wel weet is dat ik dit voorjaar, in april, 27 ga worden. 27… Dat komt toch al aardig dichtbij de 30! Stiekem vind ik dat alleen maar leuk. 30 is het nieuwe 20 toch? 😉

Zomer

Over 30 gesproken… Djurre wordt dit jaar 30! Ouwe bok, die vent van mij! 😛 Maar verjaren doet hem goed! Hij wordt met de jaren knapper! 😉

Als alles mee zit (dat wil zeggen: een blije baby, geen financiële tegenvallers en Djurre die genoeg vrije dagen heeft) dan gaan in de zomer ook eindelijk weer op vakantie! De laatste keer was een weekje naar Frankrijk in de lente van 2016. We zijn zo toe aan zon, zee, strand en even weg zijn. Waar naartoe weten we nog niet, dat zien we tegen die tijd wel!

Daarnaast zullen we in de zomer druk zijn met zaken rondom ons nieuwe huis. Rond deze periode zal de afbouwfase beginnen. Dat betekent dat de buitenkant van het huis zo goed als af is en ze binnen aan de slag gaan. Dit brengt veel keuzemomenten met zich mee, iets waar we goed over na moeten denken.

Najaar/winter

Ons huis wordt opgeleverd! Dit is op de geboorte van baby 2 na, het grootste hoogtepunt van dit jaar! Djurre en ik kijken hier al bijna een jaar naar uit. We zullen zo blij zijn als het straks, na ruim 1,5 jaar eindelijk af is! De maand van oplevering is nu nog niet bekend, dat kan ergens in oktober al zijn, maar ook pas december. Of, als we heel veel pech hebben, pas begin 2018. (Maar daar denk ik nog maar even niet aan!) Het hangt sterk af van het weer gedurende de komende maanden en hoe voorspoedig andere zaken van de bouw verlopen. Spannend!

En bij een nieuw huis horen nieuwe meubels! Wat we uiteindelijk gaan kopen is volledig afhankelijk van hoeveel spaargeld er uiteindelijk na het woon-klaar maken van ons huis overblijft, maar dat er iets gekocht gaat worden, dat weet ik wel zeker. 😛 Sowieso een nieuwe bank. En misschien ook een nieuwe eethoek. Een groter bed zou ook leuk zijn! En leuke kussentjes, plaids en een vloerkleed. En een mooie kast in de woonkamer. Je hoort het, genoeg om over te dromen in 2017…

Verder wordt Jelle alweer 2 in november 2017. Nu ik dit schrijf, eind december 2016, klinkt dat héél oud en héél ver weg. Hij is immers pas net 1 geworden! Haha! Maar… wel iets om naar uit te kijken! Ik vind 2/3 jaar zo’n leuke leeftijd!

Wat heb jij op de planning staan voor 2017 waar je ontzettend naar uit kijkt?

22 reacties

Mariska -

Dat klinkt toch wel als een heel erg leuk jaar inderdaad! Ben benieuwd wanneer de baby wordt geboren.

T. -

Het is wel iets om naar uit te kijken. Nieuw huis en nieuwe meubels en een buitenlandse vakantie in het verschiet met mooi weer. Het zijn bij mij de kleine dingen die het “m doen want ik ga nooit naar het buitenland. Ik kan er niet altijd invloed op uit oefenen maar in het buitenland is het vaak warmer dan hier en daar ben je meer verzekerd van mooi weer dan in hier.

Sietske -

Wat een leuke dingen allemaal zeg! Leuk 😀 Voor ons gaat dit ook een bijzonder jaar worden. We gaan over 5 weken trouwen en worden in juni of juli ook heit en mem 😀 en ik ben samen met mijn zus zwanger dus we worden ook nog weer eens oom en tante we schelen maar 2 weken 😀
Veel succes met de laatste loodjes. Ik ben zo nieuwsgierig naar de naam 😀

Heleen Schrijvershof -

Wat een gave dingen om naar uit te kijken zeg! Heel veel plezier gewenst dit jaar 😀

Sandra -

Wat een spannend jaar heb je voor de boeg! Ik ben heel benieuwd hoe Jelle zal reageren op zijn broertje! “Geniet” van de laatste loodjes, binnenkort kan je je 2de spruit bewonderen :).

Mya -

Ik ga vrijdag over een week naar de vakantiebeurs, 17 januari naar de concerttour van Pia Douwes en ook ik ga een nieuwe bank kopen dit jaar, waarschijnlijk ga ik die eind juni bestellen. Allemaal super veel zin in!

Christa -

Ik wil de pret niet drukken, maar voor mij wordt het niet zo’n geweldig jaar helaas. Een jaar met veel ziekte, waarschijnlijk veel angstaanvallen, veel mri-scans en wellicht bestralingen. Wat ik wil zeggen en waar ik zeker ook niet bang voor bent dat je dat niet doet, is GENIET! Het leven gaat niet altijd over rozen. Ik gun jullie een fantastisch jaar!

Dian -

Sterkte.

Malou | Blonde Blossom -

Wat heb je een gave hoogtepunten om naar uit te kijken! Ik ga dit jaar studeren, op kamers, ook twee dingen waar ik enorm naar uit kijk. Verder hoop ik enorm te gaan groeien met mijn blog! Malou x

Moira -

Wat ik dit jaar ga doen is verhuizen vanuit een suburb naar de stad in Auckland waar ik woon. Verder wil ik graag meer sporten aangezien ik totaal niet fit ben. Ik wil graag wat strakker in mijn vel zitten. Verder gaat denk ik 2018 echt mijn jaar worden.

Jorinde -

Wat ga je een ontzettend leuk en spannend jaar tegemoet! Mooie dingen om naar uit te kijken! Ik kijk heel erg uit naar een stedentrip naar Valencia aankomend voorjaar en voor de rest hoop ik gauw een appartement te vinden en te verhuizen.

Britt -

Oeh spannend! De geboorte komt heel dichtbij nu inderdaad, maar wat zal het fijn zijn als hij er eenmaal is, we wachten af! Leuke dingen op de planning zie ik zo, wat leuk én fijn dat het huis dan eindelijk af is bijna!

Sandra -

Je hebt een spannend en leuk jaar voor de boeg lees ik! Ontzettend leuk!

Voor mij wordt het ook een gek jaar. In eind februari starten we met IUI en hoop ik dat we in 2018 eindelijk een kindje mogen verwachten. Verder ga ik met mijn moeder 2 weekjes naar onze fam in polen en begin ik met een nieuwe studie. Ik ben benieuwd wat 2017 verder brengt 😁

Suzanne -

Mooie dingen om naar uit te kijken

Kelsey -

Bij mij is de eerste week van januari anders net pas begonnen en nog lang niet voorbij haha

Willemijn -

Het artikel is een stukje vooruit geschoven omdat Martine ziek is. Hij was eigenlijk voor iets later gepland, haha!

Ilona Wielinga -

Je gaat zo te lezen weer een ontzettend leuk en spannend jaar tegemoet.
Ik heb zelf nog geen geweldige plannen voor 2017, ik zie wel wat het jaar me gaat brengen.

Dita -

Wat spannend allemaal! Geniet van dit jaar!

MARIJKE -

Wat een leuk en spannend jaar voor jullie! Lijkt mij erg bijzonder om de band te zien groeien tussen je 2 kinderen. Wij krijgen in april van dit jaar onze tweede kindje. Zo leuk en spannend!

Paola -

Wat een mooi vooruitzicht! Ik heb eigenlijk nog helemaal geen plannen. Ik ben benieuwd wat het jaar gaat brengen.

Femke -

2017 wordt echt een geweldig leuk jaar voor jullie. Ik hoop dat alles wat jullie wensen waar mag worden. Zelf ga ik ook een leuk 2017 tegemoet! Over een maandje krijgen wij de sleutel van onze nieuwe koopwoning, 2 maanden is de overdracht van ons koopappartement. Dat betekent 2 maanden verbouwen en dan moet de woning wat meer naar onze smaak zijn. Vervolgens ga ik in de zomer trouwen én als honeymoon gaan wij samen op reis naar Thailand!

marije -

Het gaat een geweldug jaar voor jullie worden!

Mijn enige prioriteit is op dit moment mijn revalidatie traject optimaal benutten en afmaken het eerste kwartaal en dan zie ik wel verder. Nog geen grote plannen eigenlijk.

Reageer ook