Waar ik naar uit kijk

Gister was ik uitgerekend! Op het moment dat ik dit schrijf zitten we middenin een mooie nazomer en kan ik me nog niet voorstellen dat het straks winter is en we ons tweede zoontje mogen verwelkomen. Een gek idee. Maar ook (vooral!) een heel mooi idee! Dit is waar ik naar uit kijk wanneer hij straks geboren is.

Foto door Mariska de Groot

Voor het eerst z’n gezichtje zien. Sinds we weten dat we weer een jongetje verwachten, zie ik alleen maar een tweede mini-versie van Jelle voor me. Op de 20 weken echo zagen we een jochie dat als twee druppels water op de foto’s van Jelle’s 20 weken echo leek. Het profiel lijkt dus in elk geval hetzelfde te zijn. Maar hoewel broertjes natuurlijk heel erg op elkaar kunnen lijken, zullen ze – als ze inderdaad erg op elkaar lijken – alsnog van elkaar verschillen! Ik ben daarom zo benieuwd hoe hij er uit ziet. Ik kan me er totaal geen voorstelling van maken!

Even met z’n drietjes zijn. Dit vond ik doodeng met Jelle destijds en daarnaast was ik echt een beetje van de wereld na de bevalling waardoor ik me weinig meer herinner. Nadat ik weer een beetje opgelapt was en de kraamzorg de boel had opgestart, was het tijd voor de eerste avond alleen. Ik vond het zelfs zo eng dat ik mijn moeder – die gelijk was gekomen – wanhopig heb gevraagd om te blijven, toen de kraamhulp ‘s avonds vertrok. Deze keer zal ik dat denk ik een stuk minder hebben. We weten nu hoe het moet, been there, done that. Ik weet dat we het kunnen! En ik denk dus zelfs dat ik het heerlijk ga vinden om even met zijn drietjes te zijn.

De eerste ontmoeting met z’n grote broer. Oh wat kijk ik daar naar uit! Jelle die voor het eerst zijn broertje gaat ontmoeten. Ik heb er zo’n zin in! Ik ben benieuwd hoe hij gaat reageren.

Een nieuwe poging om borstvoeding te geven – Klinkt misschien een beetje gek, na het drama (want dat was het) van de vorige keer. Maar op dit moment kan ik alleen maar uitkijken om een nieuwe poging te wagen. Jep, ondanks dat ik weet wat stuwing en tepelkloven betekent. En ondanks dat ik het kolfapparaat wel 100 keer uit het raam heb willen gooien. Ik heb weer nieuwe, goede moed en ik zie deze keer wel hoe ver ik ga komen.

Aaah, zo spannend jongens! Misschien is ‘ie er al (zo ja, dan heeft dat online gestaan), maar misschien laat ‘ie ons ook nog even in spanning wachten… Keep you posted!

25 reacties

Kirsten -

Met z’n drieetjes of dan juist met z’n vieren? :)

Alex -

Zo leuk om te lezen! Ik kan me goed voorstellen dat het allemaal erg spannend is, ook al heb ik zelf nog geen kinderen. Ik ben erg benieuwd over de verhalen die dan hier op de blog komen te staan! Heel veel succes! xx

Anneke -

Wat een mooi verhaal om te lezen! Ik weet zeker dat jullie de eerste dag net zo goed gaan doorstaan als met Jelle, want dat ging toen ook heel goed. Heel veel succes met de laatste loodjes Willemijn!

Willemijn -

Heee Anneke 😀 Wat leuk! Ik heb je nog als voorkeur opgegeven en hoop je stiekem weer te zien. Maar dat heb ik (en jij vast ook niet) natuurlijk niet voor het zeggen hihi!

felicia -

hij maakt het wel spannend je zoontje in de buik
mijn oudste dochtertje kwam 2 weken eerder de tweede 8 dagen eerder
en de derde ze is nu 9 maanden oud zij kwam 1 week later
de verloskundige had al een afspraak voor mij gemaakt vor het ziekenhuis voor de gyn als ons meisje niet spontaan zou komen maar die zelfde nacht nog is het begonnen en werd ze geboren
dus donderdag werd ze toch nog uit zichzelf geboren
en het ging super snel een kwartier bij elkaar. ik had gekozen voor een ziekenhuis bevalling maar ze kwam thuis precies toen we wilde vertrekken brak mijn water en werd ze geboren.
bv goed dat je het weer wilt gaan proberen
ik heb alle drie mijn dochtertjes bv gegeven
nu ben ik zwanger van de vierde en ga weer bv geven. ik ben in augustus uitgerekend
misschien een kleine tip houd er rekening mee dat het pas de derde dag of vierde dag goed op gang komt. het lijkt dan alsof er niks uit komt van melk en zonde maar meestal haken de meeste moeders dan af en gaan over op fles voeding
maar juist dan moet je even volhouden de baby moet ook steeds meer melk aanmaken
en doet dat door zo vaak mogelijk aan te worden gelegd aan je borst
hoe meer de baby trekt hoe meer melk er op gang komt en dat kost in het begin een beetje tijd.
de oudste van mij wilde na 4 maanden niet meer
maar de tweede en derde heb ik lang gegeven .

Roos -

Zo spannend! Als ik dit lees begint het bij mij ook wel te kriebelen wat betreft een tweede…! En qua borstvoeding zou ik je zo veel tips willen geven maar hier zijn mijn belangrijkste:
1. Voed niet op de klok! Als er iéts is wat echt totale onzin is, dan is het wel ‘elke 3 uur voeden’. Het duurt minimaal 6 weken totdat je productie echt goed op gang is en in die 6 weken is je baby geprogrammeerd om die tot het maximale op te voeren. Dat betekend dus eigenlijk dat je baby heel veel wil drinken om er voor te zorgen dat jij een goede productie opbouwt en dus lang kan blijven voeden. Ja, het is vermoeiend, nee niet altijd leuk, maar twijfel niet aan jezelf noch aan je productie als je kindje elk uur wil voeden of 2 uur achter elkaar of en combi van die twee! Vertrouw op je lichaam.
2. Als het voeden pijn doet, laat dan checken of hij geen verkort tongriempje heeft. Hier in Engeland wordt dat standaard gecheckt, maar mijn ervaring is dat dat in NL eigenlijk standaard over het hoofd gezien wordt! Het komt heel veel voor en het kan voor zowel de baby als de moeder een nightmare zijn! Tepelkloven zijn eigenlijk al een aanwijzing dat je baby dit jou kunnen hebben.
3. Skin on skin. In een ideale wereld breng je de eerste 6 weken na je bevalling naakt met een blote baby aan je tiet door onder een berenvel. Maar helaas levert dat in de praktijk nogal wat problemen op. Probeer zoveel mogelijk skin on skin momenten in te bouwen, bijvoorbeeld voor een voeding of elke ochtend en avond. En dan bedoel ik blote baby op jouw blote bovenlijf. Ik hoef je denk ik niet te vertellen dat dit hierdoor zowel de hormonen oxitocine als prolactine worden aangemaakt en die zijn beiden mega belangrijk.
Oké, dit was mij (totaal ongevraagde) advies wat betreft de borstvoeding. Misschien lees je dit geeneens, maar dan heb ik het in ieder geval gezegd! Liefs van een moeder die 11 maanden gevoed heeft!

Nicole -

Wat spannend allemaal! Hopelijk komt ‘ie er snel aan!

Nanda -

Zo goed dat je borstvoeding opnieuw probeert! Het kan zo fijn zijn. Schakel direct een lactatiekundige in óf bel de VBN. (Vereniging Borstvoeding Natuurlijk.) (http://borstvoedingnatuurlijk.nl)

Naomi -

Oh en trouwens, over de borstvoeding..bij allebei m’n dochters de borstvoeding niet kunnen doen (te onzeker of ze wel genoeg kregen) en bij m’n zoontje echt goed doorgezet en hij dronk echt gelijk goed aan de borst. Had zelfs geen stuwing want hij dronk alles weg. Ik heb hem 6 maanden volledig kunnen voeden, met 6 maanden pas vast eten gegeven en toen liep het heel snel terug..maar ben er nog steeds supertrots op dat ik t zo lang heb volgehouden, ondanks dat ik nog 2 kinderen had rondlopen en moest kolven op m’n werk. Het gaat je vast wel lukken. En zo niet, dan heb je je best gedaan.

Naomi -

Oh en trouwens, over de borstvoeding..bij allebei m’n dochters de borstvoeding niet kunnen doen (te onzeker of ze wel genoeg kregen) en bij m’n zoontje echt goed doorgezet en hij dronk echt gelijk goed aan de borst. Ik heb hem 6 maanden volledig kunnen voeden, met 6 maanden pas vast eten gegeven en toen liep het heel snel terug..maar ben er nog steeds supertrots op dat ik t zo lang heb volgehouden, ondanks dat ik nog 2 kinderen had rondlopen en moest kolven op m’n werk. Het gaat je vast wel lukken. En zo niet, dan heb je je best gedaan.

Suus -

Knap dat je weer gaat proberen om borstvoeding te geven! Maar maak het je zelf niet lastig hoor.
Hier helaas lukte het niet en bracht het mij alleen maar tranen dus gestopt, denk ook niet dat ik het nog een keer zou proberen bij een 2e. Maar wie weet verander ik weer van gedachte mocht ik weer zwanger zijn;-)
Hoop dat de kleine zich snel aankondigd! Spannend!!!!! Nog even volhouden

Nancy -

Wat spannend, ik kan zelf bijna niet meer wachten tot je bevallen bent!

Debby -

Ahh ik hoop zo voor je dat het gaat lukken met borstvoeden! Het is echt heeeel heftig en kost veel energie, maar het is zo zo zo mooi en dankbaar <3

Mariska -

Lijkt me inderdaad wel spannend om te zien hoe Jelle op zijn kleine broertje gaat reageren :)

Naomi -

Aahhh t is zo spannend nu en alle dingen zijn zo herkenbaar <3
Ik kon me niet voorstellen dat ik van m'n 2e kind net zoveel zou houden als m'n 1e kind. Was daar ook een beetje bang voor dat dat niet zou zijn. Gelukkig was ik echt op slag verliefd op haar. De ontmoeting tussen hun was ook zo leuk! We hebben t toen ook gefilmd en dat is zo leuk om terug te zien.
Veel succes strakjes met je bevalling en de tijd daarna. Ik hoop dat alles soepel en snel verloopt. Xx

Kirsten -

Heel spannend! Nog heel eventjes. 😉

Liset - Beautydagboek -

Ja, die spanning om te weten hoe je kindje er uit gaat zien! Helemaal als je voor de tweede keer een jongetje krijgt, lijkt het me moeilijk voor te stellen dat hij er anders uit gaat zien dan Jelle. En met borstvoeding geven; gewoon positief blijven dat het dit keer wel gaat lukken! Wie weet gaat het nu allemaal anders. En een tip tegen de stuwing (ja, ik vond dat ook verschrikkelijk pijnlijk!); witte koolbladeren kneuzen en in je BH stoppen. Dat geeft echt enorm veel verlichting! Echt zo’n grootmoederstip, maar ik was blij dat ik die kreeg toen ik van mijn tweede beviel. Ik wenste toen dat ik het al bij de eerste had geweten, want het scheelt heel veel. Succes en nu nog even afwachten wanneer nummer 2 zich aandient!

Kiss & Make-up -

Spannende tijden! Hopelijk heb je deze keer meer success met het borstvoeding geven.

Liek -

Jaaa yes wat tof en stoer dat je weer bv gaat proberen! Het was bij mij ook zo’n mega strijd: kloven, tepelhoedjes en miljoen tranen. Maar nu al 10 maanden bv 😀
Heb je die horigen kolf?

MARIJKE -

Wat spannend zeg! Dat wachten is echt zo spannend. Heel veel succes!

Susan -

Heel spannend allemaal! Ik ben erg benieuwd hoe Jelle reageert op zijn jonge broertje. Over ”de ontmoeting” bij mijn broer en zus wordt bij ons thuis soms nog wel eens gepraat haha!

Margot -

Wat leuk om te lezen en wat spannend allemaal! Geniet ervan als het zover is!

Charlotte -

Hopelijk laat jullie mannetje jullie niet heel lang meer wachten! Geniet van al deze momentjes straks!

marije -

Spannende tijd! Ben heel erg benieuwd hoe Jelle het straks gaat vinden.

Marina -

Aaah wat spannend, de due date! Ook al worden er maar weinig baby’s echt op deze datum geboren, het is natuurlijk wel een bijzondere dag. Ik hoop voor jou dat de kleine zich snel aandient, want oooh wat duurt wachten lang op dit moment! ( Ik was zelf 41 week en 3 dagen…pff)
Heel veel succes met de bevalling, en ik duim voor je dat de borstvoeding deze keer gaat lukken! xx

Reageer ook