Mijn wensen voor 2017

Ik ben niet echt iemand die doelen stelt, ik heb er zelfs een beetje een allergie voor. Het past niet bij mij. Zoals Elliot Hulse zou zeggen behoor ik meer tot de river people. Ik spring in een rivier die mijn interesse heeft en laat me gewoon meevoeren met de stroming. De kansen die ik krijg, grijp ik aan en ik laat het allemaal gewoon gebeuren.

Foto door Mariska – Grotografie

Daarom stel ik verder weinig doelen in het leven, voor mij zijn het meer diepe wensen. Mijn wensen voor 2017 zijn:

1) Meer quality time met mijn partner

Mijn vriend en ik werken beiden veel, waardoor we vaak uitgeblust na een dag werken op de bank zitten. Het lijkt me heel leuk als we vaker wat leuke uitjes samen plannen, want ik vind het heel gezellig om samen leuke dingen te doen. Hier wil ik ook meer tijd voor vrij maken. Dit heeft ook te maken met dat ik er voor wil zorgen dat ik mijn werktijden beter in ga delen (zie de rest van de lijst) en ook stop op een bepaalde tijd en me daar aan hou.

2) Een grote reis maken en 3/4 “kleinere vakanties/weekendjes”

Jaaa, ik wil sowieso in 2017 een grote reis maken van twee of drie weken. Waarheen weet ik nog niet. Misschien wel naar Californië met mijn vriend of een ander mooi land. Ik zou ook wel weer graag een keer naar Afrika willen. Goed, een grotere reis dus. Als we Noa zo lang kunnen missen dan haha! Het lijkt me ook heerlijk om weer een keer met mijn zus en/of andere familieleden op vakantie te gaan. Zo wil ik nog graag een keer met Renate zo’n zon/zee/strand vakantie doen in Kroatië ofzo. En ik hoop dat er ook nog tijd en ruimte is om gezellig met mijn bestie weer zo’n leuke trip te maken binnen Europa á la Milaan. Met Nienke heb ik nog een keer op de planning staan dat we naar Parijs gaan, dat lijkt me fantastisch. Zij heeft een grote liefde voor deze stad, het lijkt me heel gezellig om dat met haar te doen.

3) Alleen op reis

Ik wil ook weer een keer alleen weg, net als toen naar Ameland. Of even twee dagen op een stilte retreat ofzo, dat lijkt me heerlijk. In ieder geval binnen Nederland, want ik merk dat ik het nog steeds griezelig vind om in mijn eentje buiten de grens te gaan.

4) Ik zou dit jaar wel willen trouwen…(hint hint haha)!

Ik kan het natuurlijk ook zelf vragen, wie weet doe ik dat wel. Het lijkt me heel leuk om dit jaar te trouwen, het is namelijk een speciaal jaar voor ons. Hoe kun je dat nou beter vieren dan samen op deze manier ook nog eens de liefde te vieren op een speciale dag? 😉

5) Een “nieuw” huis

Ons huis wordt helemaal verbouwd door de woningbouwvereniging. Heel fijn, ook al zie ik er wel tegenop want dan moet ik wel even een maand ergens anders gaan wonen en het geeft natuurlijk altijd troep. Maar ik ben wel heel blij dat ze van alles gaan vernieuwen. Ik wil dan gelijk van de gelegenheid gebruik maken om de bovenverdieping van mijn huis wat gezelliger te maken en de kamers een make-over te geven.

6) Goed voor mezelf zorgen

Ik wil voldoende rust nemen en genoeg slapen. Onder andere door er voor te zorgen dat ik na 19:00 ‘s avonds niet meer aan het werk ben. Nu werk ik heel vaak nog ‘s avonds als mijn vriend toch moet werken. Maar het zou fijner zijn om gewoon net als de meeste mensen na 18:00 toch aanstalten te gaan maken om achter mijn laptop vandaan te kruipen in plaats van met vierkante ogen door te gaan tot 23:00 met van alles en nog wat. Daarnaast wil ik wat meer mijn eetpatroon onder de loep nemen, beter mijn maaltijden plannen en ook het sporten weer oppakken. Ik mis het sporten namelijk! Ik wil graag hierin een goede balans voor mezelf vinden.

Mijn wens voor de wereld

En ik heb niet alleen maar wensen voor mezelf, maar ook voor de wereld en andere mensen. Ik wens dat we allemaal dichter tot elkaar mogen komen en ons nog meer met elkaar gaan verbinden. Dat we kwetsbaar durven te zijn en voor elkaar openstaan zonder voor de ander in te vullen of (teveel) te oordelen. Dat we naar elkaar luisteren zonder te spreken. Dat liefde steeds maar mag overwinnen van angst in een onzekere wereld zoals deze en we een balans leren vinden tussen voor jezelf opkomen (zelfliefde) en er voor elkaar zijn (collectieve liefde). Daar is 2017 “waarschijnlijk” wat te kort voor, maar ik wens dat het begin er mag zijn op grotere schaal.

16 reacties

Mimi -

Wow, je bent al hard op weg! Ik woon in Parijs, dus als je tips nodig hebt hoor ik het graag 😉

Sofia -

Prachtige foto & nog meer prachtige wensen voor dit jaar. Wauw. Ik hoop zo dat ze allemaal mogen uitkomen! 😘

Jessica -

Wat een mooie wensen. Misschien dat ik dit jaar ook een keer alleen op pad ga, een nachtje weg, of een dagje texel ofzo…

Diana -

Ik werk nu maandag tm zaterdag van 11 tot 11. Slopend! Mijn wens voor mezelf is dus rust vinden en normale tijden werken, en een normaal sociaal leven opbouwen.

Mya -

Mooie wensen! Ik heb ook al een aantal plannen voor dit jaar waaronder de stijl van mijn woonkamer veranderen van modern landelijk naar beachlook. Ben vandaag al gelijk begonnen met de muur verven!

Ilona Wielinga -

Wat een mooie doelen heb je gesteld! Ik doe zelf niet aan goede voornemens maar heb dit jaar wel een aantal doelen voor mezelf op een rijtje gezet :)

Kirsty -

Mooie wensen! Ik herken mij heel erg in het ‘s avonds te lang doorwerken. Ik heb hier ook een neiging toe, maar vervolgens kan ik dan niet meer slapen omdat het werk in mijn hoofd blijft zitten. Voor mij dus ook een aandachtspuntje om ‘s avonds gewoon tijd voor mijzelf te pakken!

Amy -

Wat een mooie wensen voor het komende jaar Martine! Als deze allemaal mogen uitkomen ga je een prachtig jaar tegemoet. Geniet ervan!

Japkejanneke -

Wat een mooie wensen voor 2017! Die quality time met mijn partner zou ik ook graag meer Willen. Daarnaast wil ik in 2017 proberen om mijn telefoon vaker weg te leggen.

Liset - Beautydagboek -

Mooie wensen Martine, leuk om te lezen wat jij voor dit nieuwe jaar graag ziet gebeuren. Dat trouwen is wel een mooie hint, haha. Hopelijk leest hij dit artikel :). Zo’n verre reis lijkt me ook heerlijk, maar dan moeten mijn kids wel wat groter zijn. Dan kunnen ze het bewust mee maken en is het ook wat makkelijker met reizen.

Dita -

Mooie wensen! Qualitytime met mijn vriend vind ik ook erg belangrijk. Zeker nu onze dochter Mila alweer 11 maanden in ons leven is. Toevallig gaan we deze week voor het eerst samen een nachtje weg.

MARIJKE -

Mooie wensen en leuk om het zo concreet voor jezelf op te schrijven. Ik heb eigenlijk nooit goede voornemens of plannen. Ik ben ook meer van het ‘ik zie wel wat er op mijn pad komt’!

marije -

Mooie en haalbare wensen. Het gaat je vast lukken om ze uit te voeren. Ben benieuwd welke rivieren in 2017 je nog meer in springt.

Rosalie -

Ik ben ook een river person. Maar ik stel wel korte termijndoelen. Anders weet ik niet in welke rivier ik moet springen 😉

Femke -

Mooie wensen heb je. Ik heb ook de wens dat we allemaal wat aardiger zijn voor elkaar, zowel in real life als online (want al die internethelden van tegenwoordig.. doen de wereld niet veel goeds), dat de ellende in de wereld een stuk minder mag worden. Komend jaar wil ik mijn verdeling werk/ blog/ privé ook wat beter op orde krijgen. Ik ga verhuizen naar onze nieuwe woning, ik ga trouwen, een verre reis maken. Een hoop wensen die uit gaan komen dit jaar.

Henrieke -

Dat zijn mooie wensen. Meer quality time met je partner is erg belangrijk, daar zou ik ook aan moeten werken. Het moet niet vanzelfsprekend worden. Succes en go for it!

Reageer ook