Fijn aan ons nieuwe huis

Het is voor ons even slikken en doorbijten, dit tijdelijke huis waar we nu wonen. Wat hadden we graag gelijk in ons nieuwbouwhuis getrokken. Maar ja, het is niet anders. En we hebben ten minste een (heel ruim) dak boven ons hoofd. Daarnaast zijn er ook wel degelijk een paar fijne dingen aan ons nieuwe huis. Dit zijn ze!

‘De Waszolder': HEILIG verklaard door mij. In onze vorige huizen stond de wasmachine altijd op de overloop en de wasmanden zwierven ergens daar in de buurt. Bij ons thuis zijn de wasmanden bijna altijd vol. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan wassen. Maar nu heb ik een gigantische zolder waar de wasmachine kan staan, ik alle was neer kan kwakken (uit het oog, uit het hart 😉 ) en de was ook nog eens kan drogen. Nooit meer lakens aan de slaapkamerdeuren drogen. Nooit meer wasrekjes in de woonkamer, tuin of op de overloop. En nooit meer rondslingerende was in een straal van 2 meter rondom de wasmanden. I-de-aal.

Aparte wc: YES, eindelijk geen wc meer die aan de woonkamer grens waardoor je in de lucht van de nummer 2 van de ander eet/kookt/tv kijkt. Zo fijn! Daarnaast heb ik nu eindelijk eens een frisse wc! In zo’n klein hokje ruik je de luchtverfrisser namelijk veel beter dan wanneer je wc in de badkamer zit. Yay, blij mee!

Ruime woonkamer: Dit is vooral heel fijn voor Jelle. Ruimte zat voor al zijn speelgoed en om rond te kunnen kruipen.

Kinderopvang op loopafstand: Onze vorige gastouder woonde net op zo’n afstand dat ik de fiets of de auto moest pakken. Dit was vooral lastig toen Jelle nog niet in een fietszitje kon. Nu baby 2 bijna gearriveerd is, is het daarom wel zo fijn dat de kinderopvang nu op een paar minuten lopen zit. De kids naar de kinderopvang brengen is zo een eitje! Nou ja, logistiek gezien dan. Want mijn god, twee kinderen klaarmaken voor vertrek en in de wagen snoeren, dat moet een behoorlijke klus worden!

Een groot bad: Zo fijn! De eerste weken ben ik zeker een keer per week in bad gegaan met Jelle. Hij vindt het grote bad geweldig. Djurre en ik overigens ook. Badderen op zijn tijd is zo lekker!

Parkeren op je oprit: Wat voelt dat als een luxe aan, nadat we jarenlang keer op keer meerdere rondjes door onze wijk moesten rijden om überhaupt een plekje binnen een straal van 500 meter van ons huis te kunnen vinden! Yay!

De vaatwasser: Need I say more?

Ach, dit huis is misschien zo slecht nog niet. We hadden het slechter kunnen treffen. En daarnaast is het maar voor een jaar (hopelijk zelfs minder). Volgende week vrijdag komt er trouwens ook een housetour online, voor wie het leuk vindt! :-) Wat vind jij fijn aan jouw huidige huis?

32 reacties

Paula -

Ik vond in bad gaan vroeger altijd heel fijn en ontspannend, nu kan ik er niet meer van genieten gek genoeg. Ik kan ten eerste de rust niet vinden om in bad te gaan, en als ik erin zit heb ik het meteen koud en heb ik spijt dat ik niet onder de warme douche ben gaan staan.. ik hou ervan om de dag van me af te spoelen :)

T. -

Het is ideaal zo”n waszolder waarbij je de was niet door huis ziet slingeren of aan een droogrekje ziet hangen in de kamer. Vroeger kwam ik wel eens bij een klasgenootje op bezoek en die waren kleinbehuisd en hadden het wasrekje met wasgoed in de woonkamer drogen, dichtbij de kachel. heerlijk zo”n ligbad. Toen ik vroeger nog op een flat woonde had ik een zitbad maar een ligbad is nog beter. Met geurende olie er in om te ontspannen. Van die relaxmomenten die je in een ligbad kunt hebben. Spa at home. De kinderen kunnen er lekker in spelen met een speeltje voor in bad of een badeendje. Of spelen met badschuim. Lekker knus badderen en dat je daar de ruimte voor hebt. In het huis waar ik daar voor heb gewoond had een lavet en daar moesten wij in. Er was niet al te veel ruimte want de was moest daar ook gedaan worden. Dan ging dat in het lavet met de kookwas in de handketel en die zette men op het vuur en daarna in het lavet en dan in de centrifuge. Wij hadden toen nog geen wasmachine. Mijn tante had een wasmachine met droger en dan kwam de was droog uit de wasmachine vandaan waarna zij de was zo in de kast kon doen. Dan heb je geen droogrek of lijn meer nodig om de was aan op te hangen. Ook heeft mijn moeder de was wel eens aan de lijn gehangen in de slaapkamer en dan sliep ze daar ook gewoon tussen de was in die daar aan de lijn hing. terwijl de was hing te drogen las mijn moeder nog in een boek voordat ze ging slapen. Soms hadden wij de was ook wel eens buiten aan een rekje hangen. Dan rook de was zo lekker naar de buitenlucht als je de was “s avonds droog binnenhaalde. Het is wel ideaal zo”n wasruimte en dat er nergens anders in huis de was rondslingert. . .

Jocelyn -

Haha, je wasverhaal! Dat kan echt nog veel erger! In het huis van mijn ouders slapen zij beneden, ik en mijn broertje boven waar wij ook onze eigen badkamer hebben (ideaal). De overloop boven is een grote verzamelplek van wasmanden met vieze was, wasmanden met schone was, droogrekjes, een kast met kleding die nog verdeeld moet worden over de slaapkamers en een strijkplank. Nu komt dus het ergste; de wasmachine en droger staan beneden in de bijkeuken. Je raadt het al; ook daar staan meerdere wasmanden. Nee, in ons huis is het nooit wasvrij. Ik zou ook heel graag een ruimte in huis willen waar alles met betrekking tot de was verzameld kan worden. Deur dicht en je hebt er geen last meer van!

Kim -

Het enige fijne aan ons huis is, het is hartje centrum. Alles op loopafstand! Verder is het gewoon veel te klein met 1 slaapkamer, een gang, badkamer en een woonkamer met keuken erin. Volgende maand krijgen we de sleutel van het huis dat we gekocht hebben gelukkig en in maart kunnen we er sowieso wel in! Dan hebben we 4 slaapkamers waarvan 1 op zolder met dakkapel, badkamer met ligbad en aparte douche, carport, keuken met alles ingebouwd, ik kan niet wachten!

Dita -

Wat een fijne pluspunten! Heerlijk :)
Wat fijn is aan ons huis, de ruimte, 2e wc boven, fijne tuin, leuke buurt, een bad en kdv en voor straks de school op loopafstand. Nu alleen nog een mooie keuken en badkamer.

Felicia -

wij zijn op zoek naar een ander huis omdat we nu in een flat zitten 3 hoog en het is er fijn ruime woonkamer alleen met de 4 de op komst niet erg handig
wij zijn op zoek naar een eengezinswoning met tuin
ons derde dochtertje is nog maar 9 maanden dus het zal druk worden
wij hebben wel een droger is zo fijn en makkelijk

huisjeboompje.beesje -

wij wonen vrij klein (naja,vind k dan). ben namelijk opgegroeid in een huis met 3 verdiepingen en tuin erbij en de auto lekker voor de deur. nu wonen we (partner&kind) in een flatje op de bovenverdieping, wat ik naar verbazing zoveel fijner vind! zo knus! zou er echt nevernooit uit willen eigenlijk. alles op 1 verdieping, de laatste deur is van ons dus de buren lopen niet continu langs, zolder erbij voor alle spullen die ik daar kwijt kan, t enige wat k nu best vermoeiend vind is dat er geen lift is. pfff, dat is meestal zo zwaar met een dreumes en boodschapjes. maar als we straks nummer 2 erbij krijgen (wat we graag willen) ben k bang dat we “moeten verhuizen”. het is ook lekker dichtbij t centrum, dichtbij mijn werk. heerlijk is dat! en ja hoor wat helemaal prettig is, dat ik snel klaar ben met stofzuigen etc! haha! toen jij voor t laatst in je oude huis was in dat ene vlog van je, moest ik er gelijk aan denken dat k ooit ook uit dit huis zou moeten:( kzou denk k echt hard janken hoor! haha, groetjes!

Yvonne -

Ohhhh herkenbare dingen! “Een aparte wc”, ooit van jezelf gedacht dat je daar zo ultiem gelukkig van zou worden? Ik ben ook net verhuisd, ben 32 en heb eindelijk weer een badkamer (in mijn vorige huisje noemde ik het mijn “natte cel” :P) en jajajaja ook die vaatwasser en een zolder voor het wasrekje ipv op de slaapkamer… I LOVE IT!

Steffi -

Vind het toch wel weer mooi, ondanks dat je in een best rotte situatie zit (natuurlijk kan het altijd erger) weet je er toch nog wat moois van te maken! Best een knappe/mooie eigenschap hoor :)

Jeanet -

Heel herkenbaar! Wij wonen nu 8 maanden in ons nieuwbouwhuis, geniet iedere dag ervan na hiervoor met twee baby’s, twee volwassenen en twee katten opgepropt te hebben gezeten in een huurappartement van 42 m2 met een slaapkamer! Maar ik ben stiekem zo nieuwsgierig in welke wijk van Groningen je nu eigenlijk woont haha! Ik hoef geen straat of adres hoor, maar ben gewoon nieuwsgierig :)! Wat zal het straks fijn zijn als jullie eigen mooie huis klaar is!

Lianne -

Dat zijn inderdaad hele fijne pluspunten! Mooi dat je het positieve ervan inziet, want het lijkt mij een hele rompslomp twee keer in ongeveer 1 – 1,5 jaar tijd verhuizen. Succes!

Fabienne -

Wij hebben 2,5 jaar geleden een nieuwe aanbouw aan ons huis geplaatst en nu hebben we dus een grote woonkeuken wat op zich al heerlijk is… Maar het meest fijne… We hebben daar vloerverwarming…! Ik zou daar in de winter het liefst de hele dag op de grond gaan liggen… Dat is wel zo ongelofelijk fijn!

Veer -

Leuk!! Ik ben gek op mijn plekje op de bank. Ik heb een hoekbank en dat ene plekje is heilig. Mijn eettafel bij het raam waar ik aan werk waaraan ik net iets te lang naar buiten kijk en de keuken. De ruimte! Heeeeeerlijk!

Mariska -

Toch wel erg fijn dat er ook wel fijne punten zijn ja :) je moet er toch best een tijdje verblijven.

Lilian -

Wat een leuk lijstje! Ik ben van een slaapkamer met gedeelde keuken en badkamer naar een studio van 12m² gegaan (incl. douche, wc en keuken ja!) en nu woon ik alweer 2 jaar in een 2 kamer appartement met aparte slaapkamer, heerlijk! Volgende huisje wordt er 1 met een balkon! :-)

Mya -

Klinkt lekker! Ik vind het heel fijn aan mijn huis (appartement) dat alles op dezelfde etage is, heerlijk met schoonmaken! En natuurlijk ben ik blij met mijn grootste liefde; de vaatwasser!

Carmelina -

Oh zo herkenbaar! Van parkeren buiten de ring en nog met de tram of bus naar huis moeten naar parkeren op eigen oprit en gewoon beide auto’s daarop kwijt kunnen wat een feest! Helemaal met 2 kleine kinderen (1 van 21 maanden en 1 van 4 maanden) ideaal!
Tsja dat truttige nieuwbouwwijkje waar we nu wonen is zo slecht nog niet.. :)

marrie -

Waarom neem je geen droger? Echt een must met 2 kids straks. Scheelt zoveel gedoe.

Linda -

Ben ik de enige die het niet vertrouwd dat Willemijn iets post en reageert 😀 ik zie het hele ritueel van Jelle zn bevalling nog voor me dat Martine iets op Twitter geplaatst had voor haar ofzo haha. Vanaf nu vertrouw ik het niet meer! Heeeel verdacht..

Martine -

Haha nou maak je geen zorgen, ik heb niets geplaatst uit haar naam :)

Heleen -

Fijn dat een tweede keus toch zo prima is! En zoals hierboven ook gezegd: je hebt nu alle (of nou ja, een beetje met zo’n kleintje) om rustig te kijken naar hoe je alles wilt. Juist doordat je nu ook dingen ziet in dit huis die heel fijn of juist minder zijn.

Fleur -

Ja ik herken je! Ik ben vanaf een 65m2 appartement naar een 120m2 benedenverdieping gegaan! Wel maar een slaapkamer, dat is het enige minpunt. Mijn pluspunten zijn dan ook:
1. De grote keuken, met veel keukenkastjes! Eerst hadden wij maar 6 keukenkastjes inclusief de kast onder de zink en boven de afzuigkap meegerekend. Nu hebben we er zeker het dubbele, eindelijk kunnen mijn pannen en borden en etenswaar in de hele keuken bewaard worden!
2. De bijkeuken met inbouwkasten! Eindelijk een plek om fatsoenlijk de voorraad, bbq en tuinspullen te bewaren!
3. De slaapkamer met 4 inbouwkasten, heerlijk! Het is misschien ouderwets, ziet er niet super mooi uit maar wel echt geweldig! Mijn vriend en ik zaten eerst samen in een pax kledingkast (ja echt, eentje! konden onze kleding er niet eens in kwijt!) en nu ruimte genoeg!
4. De openhaard, need to say more?
5. De woonkamer is heel groot, er staan maarliefst 3 banken in en nog genoeg ruimte over! Ik voel me hier zo thuis!

Anouk -

Ik woon al mijn hele leven in dit huis, ik woon dus nog thuis, maar ik vind mijn slaapkamer heerlijk helemaal sinds ik al mijn meubels heb versleept en het lijkt alsof hij 2x zo groot is geworden :)

Lotje -

Wij wonen nu een jaar in onze nieuwbouwwoning!
Heel fijn dat alles super geïsoleerd is! (Scheelt enorm in kosten)
Overal vloerverwarming! Dikke plus!
Ruime badkamer
Voor en tijdens de bouw de keuzes maken hoe je het huis precies wilt (uitbouw, dakkapel, openslaande deuren, muren schuiven enz)
Bij de oplevering in een casco huis komen en het langzaam zien veranderen in je eigen huis!

Willemijn -

Oh ja wat kijk ik uit naar weer een goed geïsoleerd huis hebben. Dat is zo’n gigantisch verschil, ook in behaaglijkheid! Heerlijk!

Nancy -

Ik ben heel benieuwd naar jullie nieuwe woning!

Jose -

Ik woon in een tochtig, vochtig, oud en koud huurhuisje in Utrecht… Maar het is ons eerste huisje en het is helemaal perfect. Ik vind het leuk dat we een tuintje met een schuur hebben, dat we onze keuken een soort groen hebben geschilderd en dat we een hele fijne grote eettafel hebben waar je heerlijk aan kunt zitten. We zijn hier heel gelukkig! :)

Martina -

Dit lijstje is ZO herkenbaar! Wij zijn een aantal keer verhuisd en iedere keer hadden we dit soort geluksmomentjes! Eerst de ruimte, het bad en de vaatwasser en later ook de heerlijkheid van je eigen oprit op kunnen rijden. Heerlijk! Ik moest trouwens lachen om de foto met de blauwe muur. Ik ben ook nog niet uitgeverft in ons huidige huis. Maar welke kleur en tot waar de kleur moet komen is lastig..

MARIJKE -

Klinkt goed! Wij hebben ook een enorme zolder waar de wasmachines staan. De ene kant hebben wij ladenkasten en een enorme steigerbuis waar alle kleding kan hangen. Aan de andere kant van de zolder hangt alle was. Zo ideaal!

Malou | Blonde Blossom -

Wow je huis klinkt eigenlijk hartstikke ideaal zo! Die waszolder hadden wij ook in ons vorige huis, vond mijn moeder extreem fijn! Ik hoop voor je dat je snel in jullie nieuwbouwhuis kunt! Malou x

Henrieke -

Jammer dat je zo lang moet wachten op het nieuwe huis, wij wachten nu ook sinds april. Maar weet je, je hebt wel heel rustig de tijd om alles uit te zoeken en je hoeft niets overhaast te beslissen. Wat voor keuken je wil bijvoorbeeld. Je kan maanden doen over het uitzoeken van de vloer en wat je op de wanden wilt. Maar niets liever dan gelijk in je perfecte droomhuis gaan wonen, I feel with you :)

marije -

Je noemt wel hele fijne pluspunten op. Een was zolder en bad. I would die for it. Bij mij is het uitzicht en de ruimte geweldig

Reageer ook