De lekkerste gerechten van 2016

Oke, oke, het is misschien een beetje laat om nog iets over 2016 te zeggen… Maar jullie moeten me het maar vergeven. Ik schrijf dit artikel namelijk hoogzwanger in de laatste week van december (ter voorbereiding op mijn bevallingsverlof) en heb enorme cravings op dit moment. Daarnaast ben ik aan het terugblikken op afgelopen jaar en zo kwam ik op het idee van dit artikel. Want ik heb zo lekker gegeten in 2016! Dit waren mijn favoriete en lekkerste gerechten van 2016.

Zoete aardappelsoep

Mega succes! Zo leuk als je denkt dat het ‘wel lekker’ wordt en het uiteindelijk je favoriete soep wordt! Deze zoete aardappelsoep is echt zo lekker. Martine is er ook enorme fan van geworden en dat terwijl ze niet van zoete aardappel houdt. Woehoe! Hij is echt heel lekker. Had ik al gezegd dat ‘ie lekker was?

Goulash

In 2016 maakte ik voor het eerst stoofvlees, in de vorm van goulash. En ook dit werd een groot succes. Inmiddels eten we het zeker 2 keer per maand. Het is een super makkelijk recept, het duurt alleen eventjes voor het klaar is. Ik maak het ook vaak een dag van te voren, wanneer ik de volgende dag weinig tijd heb om te koken. Daarnaast heb ik as we speak een grote pan op staan waarvan de helft in de vriezer gaat. Handig voor in de kraamtijd straks!

Appeltaart van Granny’s Wereldberoemde Appeltaart

Het was een ‘moetje’ omdat het een advertorial was, maar draaide uit tot de aller-, aller-, allerbeste appeltaart van heel 2016. De appeltaart van Granny’s Wereldberoemde Appeltaart is zo freaking lekker jongens… Ik maak hem – ja, écht – bijna maandelijks.

Gado Gado

Nooit eerder maakte ik zelf pindasaus maar toen ik Gado Gado wilde maken ontdekte ik hoe makkelijk dat eigenlijk is! Sowieso is deze Gado Gado zo makkelijk. En heel gezond door de gestoomde groente!

Lasagne met gegrilde paprika en aubergine

Binnenkort komt er een artikel online over mijn favoriete pastagerechten en daar zit deze lasagne ook in. Daarom laat ik er nu niet te veel over los, maar ik kan je vast vertellen: mijn originele recept voor lasagne maak ik nooit meer sinds ik dit recept heb ontdekt…

Bietenstamppot

Ook een stamppotje dat favoriet is geworden in 2016. Het begon met een recept voor Jelle maar groeide uit tot één van onze favoriete stamppotten. Vooral de ui, het spek en de appel maken het. Hmmm!

En nu zijn wij heel benieuwd welke recepten jij via 2WMN ontdekt hebt en welke voor jou een succes was! Let us know!

19 reacties

bo -

Oh heerlijk zulke topics, mag veel meer en vaker hoor dit hihihi!

Marije -

Hmmm, gado gado! Lekker! Ik heb nog nooit iets via jullie site gemaakt, oeps! Ik zou toch wel heel graag de zoete aardappelsoep willen proberen, dus daar moet ik maar snel eens de ingrediënten voor kopen. Of bestellen haha. Want je boodschappen laten bezorgen is zó fijn!

Mare -

Ik heb hüttenkäse dankzij jullie helemaal herontdekt!

Merel -

Ik maak regelmatig de tomatenrisotto van jullie site. Beetje aangepast naar eigen smaak, telkens weer een succes!

Willemijn -

Wat leuk om te lezen 😀

Sweet little kitchen -

Oeeh die appeltaartmix moet ik nog steed een keer proberen, lijkt mij zo lekker!

Noor -

Ik kook thuis één per week (ik ben 16 jaar) en heb de zoete aardappelsoep inmiddels al weer twee keer gemaakt, hij is favoriet thuis!

Heleen -

Haha, bij ons is het met die bietenstamppot op precies dezelfde manier gegaan. Hij is ook zo lekker makkelijk en snel om te maken. ♥ it

Esmee -

Ik vind jullie recepten zo leuk en vooral lekker! Ik moet bekennen dat ik vaker een recept van jullie blog pak dan van de zogenaamde echte foodblogs, dit doordat jullie recepten vaak zo lekker toegankelijk maar toch verrassend zijn. Keep up the good work!

Willemijn -

Wauw, wat een tof compliment 😀

Maartje -

Mee eens! Veel toegankelijker inderdaad, love it!

Lysanne -

Zoooo eens!! Als ik weer eens met mn eetplanning voor komende week voor mn neus zit en het even niet weet, is het altijd http://www.2wmn.nl…. :p Heerlijk makkelijke en vaak gezonde gerechten!

Malou | Blonde Blossom -

Aaahhh die lasagne! Die klinkt heerlijk. En Gado Gado maakt mijn moeder ook vaak, daar ben ik grote fan van. Bietenstamppot lijkt me trouwens ook leuk, en als pasta fan ben ik erg benieuwd naar je favoriete pasta gerechten! Malou x

Truusje -

De zoete aardappelsoep en de bietenstamppot heb ik beide geprobeerd, vind ze alle twee super Lekker!

Willemijn -

Super leuk om te horen 😀

MARIJKE -

Oeee lekkere gerechten hoor. Ik ga die appeltaart zeker een keertje proberen!

Kelly -

Hmmm ik krijg honger van het zien van al t lekkers!

Britt -

Hmm, vooral die goulash en de soep lijken me lekker, die ga ik eens proberen!

Anouk -

Wat een leuk artikel, vooral de lasagne en de goulash lijken me superlekker! Ik heb afgelopen jaar eindelijk de perfecte curry gemaakt dus die heeft vaak op tafel gestaan. En zelfgemaakte tomatensoep, maar die is al jaren een all-time-favourite!

Reageer ook