2Try: Tasty Kipfilet

Ik denk dat velen van jullie het kanaal Tasty wel kennen. Je ziet vaak de lekkerste gerechten voorbij komen van Tasty via social media. Laatst zag ik dat ze op een hele leuke manier vier keer kipfilet hadden bereid. Ik besloot een van de vier manieren uit te proberen.

https://www.youtube.com/watch?v=jjDDUC8QvH8

Echter logen de reacties onder de video er niet om. Mensen vonden het niet lekker gekruid, Tasty wist niet hoe ze kip klaar moesten maken volgens hen en ze vonden het totaal niet origineel. Niet heel veel positieve feedback dus, er was behoorlijk wat kritiek.

Al een keer eerder maakte mijn moeder een variant op de Tasty kipfilets. Zij deed er verschillende soorten wortel onder met wat olijfolie, zout en peper. Daarna de kip er op en daar deed ze wat knoflookboter over heen en Italiaanse kruiden. Dit vouwde ze dicht met aluminiumfolie. De worteltjes die er onder zaten waren echt waanzinnig lekker. Maar wij vonden beiden de kip nogal droog geworden. Het leek wel alsof er toch veel meer knoflookboter of iets anders ‘nats’ bovenop had gemoeten.

Dus ik dacht: ik doe eens een tweede poging. De kipfilet met asperges, tomaat en pesto sprak me wel aan. Ik besloot deze variant te maken en nog een tweede variant waarin ik nog wat Italiaanse kruiden toevoegde en wat mozzarella onder de kip. Ook voegde ik nog wat extra kaas toe aan de bovenkant. Eens kijken of het veel verschil maakt en of de kip minder droog is. Ik gebruikte wel gewoon bakpapier zoals in de video in plaats van aluminiumfolie. Het lijkt me op een of andere manier dat dat veel meer ademt, geen idee of het zo is maar ze doen het niet voor niets in de video op die manier dacht ik bij mezelf.

Originele Tasty recept

Ik heb het precies zo gedaan als in de video, dus als je wilt weten hoe je het moet maken bekijk dan de video even. Het viel me op dat het ontzettend simpel is. Binnen 10 minuten heb je dit gerecht in de oven. De wachttijd is ongeveer een half uur maar in die tussentijd kun je mooi even opruimen of iets anders doen.

Ik vond het bakpapier er goed overheen vouwen en wegstoppen nog het lastigste. En als je het er uit haalt, is er natuurlijk best wel wat vocht vrijgekomen van de asperges, olijfolie, tomaat en de pesto. Dus mijn tip om het netjes op een bord te krijgen? Als je de kip er uit haalt, schep alles eerst voorzichtig op een groot bord. Dan hou je dat bord als ‘vochtvanger’ anders wordt alles namelijk zo nat. Ik schep het daarna over op een ander bord en leg de tomaatjes er even weer netjes op. Anders heb je veel te veel vocht op je bord en dat is niet lekker als je er bijvoorbeeld nog iets anders naast wilt serveren op het bord.

En dan de smaak: ik vond het heel lekker. Ik was positief verrast. Ik vond het qua kruiden prima en de asperges gaven er ook een hele lekkere smaak aan. Daarnaast was de kip helemaal niet droog. Het smaakte echt goed en ik vroeg me zelfs af of kaas wel iets toe zou voegen. Het is zeker een lekkere en simpele manier om kip klaar te maken.

Mijn Tasty recept

Het enige wat ik er aan heb veranderd is wat kaas toegevoegd en als extraatje Italiaanse kruiden. De opbouw is dan als volgt:

1) Doe de asperges op het bakpapier.

2) Strooi hier wat zout, peper en olijfolie over

3) Leg er plakjes mozzarella op

4) Leg de kipfilet over de mozzarella heen

5) Kruid de kip met een klein beetje zout en peper

6) Smeer ongeveer twee eetlepels pesto over de kip heen

7) Maak het af met tomaatjes, Parmezaanse kaas en wat Italiaanse kruiden

8) Bij het serveren kun je er nog wat basilicumblaadjes op leggen

Ik vind persoonlijk wel dat deze variant er net nog wat lekkerder uit ziet. Alsof het meer ‘af’ is. Tijd om te proeven. En wat me eigenlijk op viel was dat het helemaal niet zoveel uitmaakte. De kaas maakt het ietsje romiger en zouter maar verder? Ik was best wel verbaasd, ik dacht dat dit veel lekkerder zou smaken maar ik vond het nu niet perse een toevoeging. Grappig, dat had ik niet verwacht.

Het grote verschil vind ik ‘m vooral in hoe het er uit ziet. Je ziet het op de foto’s niet zo goed, maar de kaas zorgde er voor dat het vocht wat minder snel ging lopen terwijl dat bij het andere gerecht niet zo was. Maar qua smaak vond ik het originele recept van Tasty ook heel smaakvol dus kaas is niet perse een toevoeging.

Ik heb trouwens niet beide gerechten opgegeten haha, dat werd me teveel. Ik heb van ieder de helft geproefd en de andere helft was voor Jor haha!

Ik vind zelf niet dat dit heel erg vult en zou het niet beschouwen als een avondmaaltijd. Als ik dit ‘s avonds zou eten dan zou ik er zelf nog wel een paar aardappeltjes (uit de oven) bij doen en/of een frisse salade. Maar al met al moet ik zeggen dat dit wel een heel simpel, leuk en smaakvol gerechtje is om te maken. Een aanrader!

16 reacties

Lieve de vries -

Misschien een tip voor de volgende keer: door het gebruiken van groene asperges wordt het geheel veel minder waterig, aangezien witte asperges van nature veel meer vocht hebben. In de video hebben ze ook de groene gebruikt. Alsnog zit jouw versie er onwijs lekker uit :)

Martine -

Goede tip, alleen groene kun je (geloof ik?) op dit moment niet in de winkel kopen. Vandaar dat ik witte heb genomen uit blik…natuurlijk zijn verse het allerlekkerst maar ja.

Lisa -

Ik reageer normaal bijna nooit, maar wilde even Zeggen dat ik meer van dit soort artikelen wil! 😀 lekker simpel en goedkoop, super handig voor een studentje die niet kan koken hihi

Dieuwertje -

Kan de droge kip die je toen bij je moeder had ook niet komen door de lange oventijd? Ik zou denken dat 20/25 minuten ook de kip gaar zou krijgen, misschien eens proberen met een vleestherometer?

Martine -

Het viel mij op dat een kipfilet ook behoorlijk dik is, dus voordat ook de binnenkant volledig gaar is moet de kip toch best wel even in de oven. Die van mij was in ieder geval niet droog! Ik denk echt dat het kwam bij mijn moeder doordat de knoflookboter misschien toch teveel in de kip trekt en dat alles dan uitdroogt.

Nancy -

Tasty wel eens voorbij zien komen op Facebook, zo te zien moet ik het toch vaker kijken!

Emmelie -

Ik voel een nieuwe rubriek opkomen..
2wmn test Tasty of 2wmn versus Tasty

In ieder geval leuk artikel :)
Geeft wel weer aan dat die filmpjes echt prima te doen zijn en ik heb nu een reden om het inderdaad eens t proberen.
Zou het ook met kabeljauw kunnen denken jullie?

Mieke -

Kabeljauw kan zeker denk ik, zou dan echter wel een kortere oventijd nemen. Iets van 15 minuten is denk ik wel voldoende. En misschien dan juist iets minder vocht, want vis is van zichzelf natter vergeleken met kip.

Jessie -

Ja dat doe ik regelmatig! Met zalm ook een aanrader trouwens.
Ondergrond van worteltjes/asperges/plakjes courgette, vis erbovenop en afmaken met een eetlepel pesto/tapenade/pompoenpurree, en wat kruiden. Kwartier in de oven is inderdaad genoeg, succes!

Ingrid -

Of onder 2Tast

Jose -

Ok ik ben gek op eten, maar ik had echt nog NOOIT van tasty gehoord. Leef ik onder een steen ofzo? Iedereen schijnt het te kennen.. Shame on me. Ziet er wel leuk uit hoor, ik krijg echt trek van die kip! :)

Willemijn -

Ik kende het ook niet hihi 😛

Kirsty -

Klinkt erg lekker! Lijkt mij leuk om deze manier van kip klaar maken eens te proberen.

Desirée -

Dat ziet er echt heel erg lekker uit zeg!

MARIJKE -

O ik ben gek op die tasty filmpjes. Vooral de lekkere toetjes e.d. die ze maken!

marije -

Het klinkt echt super lekker! Ik vind Tasty heel erg inspirerend en haal er leuke en lekkere dingen weg. Maar ik heb helaas ook wel eens dat er iets niet helemaal klopt.

Reageer ook