2Fix: Kleding

Helaas had ik laatst mijn gloednieuwe blouse van Gsus verpest. Ik baalde enorm van de chloorvlek die er in zat, want het was mijn nieuwe favoriete blouse. Ik besloot de blouse niet weg te doen maar een tweede kans te geven door de blouse zwart te verven. Benieuwd naar het resultaat?

https://youtu.be/2hI78ZJWjKc

 

19 reacties

Lisa -

Gaaf geworden! Ik heb al meerdere malen verschillende items geverfd met Dylon! Afgelopen zomer mijn vieze oude witte all stars groen geverfd. Erg veel complimenten over gekregen, super leuk.

Martine -

Wat een supertof idee, hoe doe je dat dan met die witte zool? Wordt die dan ook niet groen of plak je daar iets over heen?

Shanti -

De verf pakt alleen op stof! Als je bv iets verft met duidelijk zichtbare stiksels, blijven de stiksels ook anders dan de kleur vd verf. Ik heb op deze manier ook al menig wit kledingstuk met vlekken die er niet meer uitgingen een nieuw leven gegeven :)

Sandra -

Ik heb zoiets ‘n paar jaar terug ook gedaan met 2 witte shirtjes. Goedkoop gekocht bij H&M en ‘n poging gedaan tot ombre verven.. was best oké gelukt.
Ik had het toen trouwens allebei in emmers gedaan. En je kan het ook in bad doen, als je dat hebt.
Wil dit trouwens nog wel eens ‘n keer proberen met een, door de zon verkleurd, zwart dekbedovertrek en het dan opnieuw zwart zien te krijgen. Helaas moet dat dan wel in de wasmachine, want geen bad en het overtrek is grooooot. Maar goed, eens verder kijken hoe het jou af gaat met je bloesje en kussensloop.

Oh, hoe is het trouwens nog gegaan met het schoonmaken van je wasmachine daarna? En de kleding die je erna hebt gewassen? :)

Martine -

Helemaal prima, mijn wasmachine heb ik daarna nog een keer leeg laten draaien op 90 graden met een kopje chloor en een halve fles schoonmaakazijn. De rubberen rand heb ik schoon gemaakt met een allesreiniger doekje en ziet er goed uit. Ook de kleding die er daar na in ging, zag er prima uit: geen zwarte resten.

Pauline -

Ik heb nog nooit gereageerd op jullie leuke blogs, vlogs etc. maar geniet er wel van.
Ik verf mijn vaal geworden kleding altijd met Dylon. Ik vind het fantastisch en de kleuren blijven heel lang mooi. Ik vind wel dat jou wasprogramma op 40 graden heel lang duurt.
Mijn programma duurt 1 uur, dus dan ben je binnen 3 uur klaar met verven, wassen en machine schoonmaken.Ik vind het schoonmaken van de machine echt erg meevallen en zeker gezien de resultaten die je bereikt met het verven. Je kleding krijgt gewoon een “tweede”kans.

sandra -

Bij het wisselen van ons interieur wilde ik nieuwe grijze overgordijnen…maar die prijs…..
Heb onze oude beige gordijnen een verf beurt gegeven met zo’n pakje en het is super mooi geworden!

Rianke -

Ik moet even reageren! Het is net of ik naar mezelf zit te kijken als de wasmachine klaar is :’) Echt zo grappig!
Inhoudelijk: ik was bang dat de chloorvlek zichtbaar zou blijven ook al koos je voor zwart. Chloor tast haast de stof aan zo agressief is het. Ben eigenlijk benieuw hoe het er live uit ziet omdat je zegt dat het dan nog minder op valt.

Nienke -

Dank voor deze video. Ik denk dat ik nu mijn vest die al jaren in de kast ligt met een vlek ook maar ga verven. Het enige waar ik dan ook tegenop zie en dat ik het nu nog steeds niet heb gedaan is dat ik dus ook bang ben dat het m’n wasmachine verkloot.

Madebyuna -

De vorige eigenaren van mijn bank, hebben de hoezen donker blauw geverfd. Het is heel mooi geworden en niemand die deze kleur Ikea bank heeft haha

Willemijn -

Slimmmm! 😀

Eline -

Wat een leuke en nuttige video! Het resultaat is echt mooi, ik vind die contrasterende stiksels juist leuk maar het zal inderdaad niet altijd goed uitpakken. Ben ook wel benieuwd hoe lang de verf mooi blijft en of die bij een volgende normale wasbeurt nog afgeeft aan je andere kleding. Maar wat een klus om je wasmachine schoon te moeten maken! Ik heb ook al heel vaak met zo’n doosje Dylon in mijn handen gestaan maar dat schoonmaken houdt mij toch een beetje tegen, haha 😉

Nora -

Oooh Martine, ik vind je meke-up in deze video zo mooi, zowel op de dag van het verven als de morgen erna! Wat is de rode lipstick die je draagt? <3

Martine -

Dat is Jeffree Star Checkmate :)

Nora -

Dankjewel! <3

Ilona Wielinga -

Superhandige video, en het eindresultaat mag er zeker wezen! ziet er goed uit

Liset - Beautydagboek -

Ik verf wel eens een donkerblauwe spijkerbroek die krijgt dan echt weer die intense denimkleur. Wel is het inderdaad opletten dat je stiksels niet een andere kleur hebben, dat gaat dan opvallen ;).

Agata -

Heel leuk om te zien. Ik heb het zelf nog nooit gedaan.
Trouwens, ik vond al dat de vorige kleur van de blouse niet echt jouw kleur was (te warm?) en dit zwarte/grijze staat je veel beter :)
Ik had wel een iets diepere zwarte kleur verwacht.

Linda -

Superfijn artikel! Altijd al willen proberen, maar nooit gedurfd. Dit was een hele fijne betrouwbare manier om te kijken hoe het werkt en óf het werkt.

Reageer ook