Zwangerschapsupdate: 35 weken zwanger

35 weken zwanger. Geloof jij het? Ik niet! Mijn god… 35 weken. En ik moet nog zó veel. De babykamer is nog lang niet af. Er moet nog gewassen worden. En mentaal ben ik er ook nog niet helemaal klaar voor, hoor… Maar dat komt allemaal goed, daar ben ik van overtuigd. Vandaag weer een zwangerschapsupdate van de afgelopen weken.

Foto door Mariska de Groot

Week 33

 • Kinderopvang: check! Mini 2 is nu ook ingeschreven bij het kinderdagverblijf en zal straks in dezelfde groep als Jelle komen. Als ‘ie 4 à 5 maanden oud is zal hij daar naartoe gaan. Vind ik even slikken, want ik vind het wel wat voor zo’n baby’tje op een kinderdagverblijf in een grote groep met kinderen. Maar ik had wel een prettig gevoel bij het verblijf waar we Jelle en zijn broertje hebben ingeschreven dus het is oké.
 • Ik ben best een beetje trots op mezelf! Ik heb voor 7 weken vooruit gewerkt. Zo kan ik de eerste weken na de bevalling rustiger aan doen. Wel zo fijn!
 • Deze week zijn we druk met verhuizen dus er gebeurt op het gebied van zwanger zijn niet zo veel. Te druk om te zwangeren haha! 😉

Week 34

 • De babykamer is geleverd! Het volgende babykamer-ding op de to do lijst is ons roze kastje, dat eerst beneden in ons oude huis stond, schilderen en opknappen. Dit wordt namelijk de kledingkast.
 • De nieuwe kinderwagen is binnen! Woehoe! We zetten ‘m natuurlijk gelijk in elkaar. Ook is het autostoeltje geleverd.
 • Als de baby Jelle’s voorbeeld volgt, dan komt ‘ie over 5 weken besef ik me deze week. 5 weken! Dat is praktisch volgende week! WOW!
 • Ik heb last van mijn hormonen en nesteldrang. Ons nieuwe huis is oud, tochtig, koud en heel vochtig. Ik krijg er de kriebels van en zou het liefst continu alles van top tot teen schoonmaken. Maar dat gaat lichamelijk dan weer niet. IRRITANT!
 • Daarnaast stoort het me dat ik nog steeds niet het kamertje op orde heb. Die arme Djur werkt zich een slag in de rondte en doet zijn best, maar we komen gewoon tijd te kort. Hopelijk komen we hier snel aan toe, want ik wil aan de slag met inrichten!
 • De verloskundige komt op huisbezoek voor een controle en het doorspreken van de bevalling. Ik heb zo’n schat van een verloskundige. Ik vind het heel leuk en bijzonder dat ze voor de tweede keer bij mijn bevalling gaat zijn.

Week 35

 • De commode en het ledikant staan. Yes! Ik kan beginnen met inrichten en wassen. Zo’n fijn idee! Ik begin dan ook gelijk. Héérlijk. Djurre gaat ondertussen verder met het opknappen van de kledingkast.
 • Ik ga los tijdens de sale van Tumble ‘n Dry, één van mijn favoriete merken voor baby- en kinderkleding.
 • Net als de vorige keer met Jelle begin ik de baby nu steeds minder te voelen. Schopjes veranderen in ‘schuivende brokken’. Het wordt krap daarbinnen!
 • Ik krijg meer een meer honger. Ik eet als een bootwerker en mijn zoete trek is niet te stillen. VREET! Ook dit lees ik trouwens terug in mijn dagboekjes van mijn zwangerschap van Jelle, precies rond dezelfde week. Zo grappig!
 • Wat wel anders is deze keer, is dat ik eigenlijk veel minder hoef te plassen. Om maar te zeggen: bijna niet! Heel af en toe kruip ik ‘s nachts uit bed om te plassen. Heerlijk! Niet dat ik doorslaap hoor, want Jelle is een nachtbrakertje haha!
 • Ook hilarisch om terug te lezen is dat ik vorig jaar nog niet die vluchttas had gepakt. Ook nu is dat nog niet zo haha!
 • Soms vliegt het me aan dat ik over een paar weken TWEE KINDEREN heb. Hoe dan?!?! PANIEKKK!!!
 • Ik heb last van lichte voorweeën bij vlagen. Iets wat ik bij Jelle niet heb gehad. Het schijnt heel normaal te zijn bij een tweede zwangerschap. Leuk is anders, maar het houdt gelukkig niet lang aan iedere keer.

Nog 5 weken jongens! Of minder… Wow… Er komen denk ik nog één of twee van deze zwangerschapsupdates en dan zit het er alweer op. Soms denk ik: Heb ik wel genoeg genoten? Ben ik er wel bewust mee bezig geweest? Zo’n tweede zwangerschap is zo anders merk ik. Je hebt gewoon veel minder tijd om er bij stil te staan. Jammer aan de ene kant, maar aan de andere kant vliegt te tijd wel lekker. Ik zal ook wel weer blij zijn als ik straks mijn flexibele lichaam weer terug heb, want ik begin aardig log te worden. Ondertussen fantaseer ik er flink op los. Hoe zal ‘ie er uit zien? Wat voor ventje wordt het? Iehhhh, nog maar een paar weken en dan weten we het!

19 reacties

Saskia -

Jeetje Willemijn wat ga je hard! En straks een tweede jongetje erbij. ♡

Hier bijna 29 weken zwanger van ook een jongetje dankzij pgd. Zo fijn om nu ook een kamertje in te mogen richten!

Ilona -

Spannend Willemijn! Geniet nog even van de laatste weken.

Linda -

Waarom vraag je geen hulp? (Familie of aannemer) om de ergste dingen zoals vocht en tocht uit het huis te krijgen? Dan zit je misschien net wat meer op je gemak voor de kleine komt

Hofje.nr.12 -

Leuk om het weer te lezen! Is dit voor jullie eigenlijk de laatste zwangerschap?

Manon -

Super leuk om te lezen zeg… Zo herkenbaar! Nu 34 weken zwanger. en schaam me nu wat minder wanneer ik lees dat jij de vluchttas ook nog niet klaar had staan. Thanks! 😊

Kirsten -

Heerlijk om te lezen Willemijn! Heel veel succes met de laatste loodjes. Ik ben zo benieuwd! Liefs, Kirsten

Dionne -

Zo spannend! Je ziet er goed uit!

marije -

Leuk om het zo te lezen en met je mee te maken. Heerlijk dat je al zo ver vooruit hebt gewerkt. Succes met de laatste loodjes.

Anita -

Wat een prachtige foto’s zeg! Hier nu 33 weken zwanger van de eerste en de bevalling komt steeds dichterbij inderdaad. Spannend allemaal!!

Jeanet -

Wow zo ver al weer! Mijn tweelingzoontjes zijn geboren met 35+1 weken! Hopelijk laat jullie tweede mini nog eventjes op zich wachten totdat jullie er helemaal klaar voor zijn :). Ben benieuwd! Succes en geniet van de laatste loodjes!

Stephanie -

Dit vind ik altijd zo leuk om te lezen ^^
Waar wil je bevallen als ik vragen mag? Wil je naar het ziekenhuis/geboortecentrum of wordt het weer een thuisbevalling als het aan jou ligt?

Willemijn -

Ik blijf weer lekker thuis als het kan 😀

MARIJKE -

Wauw nog 5 weken, wat gaat de tijd snel zeg. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je alles in huis graag af wilt hebben. Hopelijk krijg je alles op tijd hoe je het hebben wil!

Femke -

Zoooo spannend, want het gaat zo snel! Succes met de laatste loodjes en lekker genieten daarna!

Linda -

Ohh dat gaat hélemaal goedkomen, zo’n kleintje gaat gewoon zo rap mee in het dagelijkse ritme, daar was ik altijd zo verbaasd over. Het lukt mij ook met 3, dus bij jou gaat t ook goedkomen! Succes!

Dita -

Jeetje, alweer zo ver!! Wat gaat het allemaal snel. Geniet van de laatste loodjes.

Romy -

Wauw, wat gaat dat snel! Zo leuk weer om je update te lezen! Nog heel veel succes met de laatste loodjes!

Karin -

Komt helemaal goed Willemijn! In mijn zwangerschap dacht ik ook help! hoe ga ik straks alles doen met een kindje van 1 1/2 jaar en een pasgeboren kindje. Ons 2de kindje is nu 2 weken en het gaat allemaal verassend goed. Soms moet de een even wacht en soms de ander. Je kunt je nu eenmaal niet opsplitsen;) succes met de laatste weekjes!

Marina -

Wow je bent al weer zo ver!! Leuk om je update te lezen en de overeenkomsten te zien in zwangerschappen. Heel veel succes met de laatste loodjes en de bevalling, ben heel benieuwd wanneer de nieuwe kleine zich zal melden!

Reageer ook