Zwangerschapsupdate: 32 weken zwanger!

Oeh wat gaat het snel! Op het moment dat ik dit schrijf ben ik alweer 32 weken zwanger. Nog zo’n 8 weken te gaan. Het wordt nu echt spannend en ik begin enorm uit te kijken naar het vasthouden van ons tweede zoontje. Vandaag een zwangerschapsupdate van week 29 tot en met week 32.

Week 29

 • Wat een heerlijke week was dit! Ik voelde me super fit en had weinig last van harde buiken en rugpijn, ondanks dat ik veel heb gedaan. Ik heb zelf het idee dat de harde buiken ook minder zijn nu de stress van het moeten vinden van een tijdelijk huis en het regelen van de financiering van ons nieuwe huis voorbij is. Stress doet rare dingen met je!
 • Ik begin duidelijk ‘brokken’ en harde stukken te voelen. Een teken dat de baby steeds groter aan het worden is.
 • Samen met HipDesign.nl werk ik aan het ontwerp van het geboortekaartje. Hij wordt zo leuk! Dit keer ook met een leuk versierde envelop, dat hadden we met Jelle’s kaartje niet gedaan, maar is toch wel heel leuk! (*)
 • De naam is zo goed als zeker!

Week 30

 • Tijdens mijn vorige zwangerschap had ik alleen rugpijn (en flink ook), maar nu begin ik ook wat last te krijgen van bekkenpijn. Wat een raar gevoel is dat! Alles wordt sowieso weker rondom mijn bekken, ik knak er op los en mijn lichaam wordt sneller moe. Maar ja, het hoort erbij! Ik ben eigenlijk al super blij dat het nog zo ‘lang’ geduurd heeft voor ik wat meer klachten kreeg.
 • We groeien lekker door! Mijn buik begint echt groot te worden.
 • Ik heb voor de laatste keer gesport! En stiekem vind ik dat best wel erg. Mijn abonnement liep af en omdat we gaan verhuizen heb ik het niet meer verlengd. Ik had nog wel even door willen gaan want het voelde ontzettend goed. Ik ben er van overtuigd dat ik minder rugpijn heb gehad doordat ik sterkere spieren heb en ik denk dat ik veel baat gehad heb bij het feit dat ik een veel betere conditie heb dan tijdens mijn eerste zwangerschap.
 • Ik heb een nieuwe kinderwagen uitgezocht! Ik was al vanaf het begin van deze zwangerschap aan het dubben over een duowagen en toen ik het op Instagram vroeg adviseerden veel moeders toch echt om een duowagen aan te schaffen. ‘Beste keus ever!’, riep bijna iedereen. Joolz zag mijn Instagram post toevallig en nodigde me uit om de Joolz Geo Duo eens te proberen. En ik ben over stag! Na een uitgebreide demonstratie op het hoofdkantoor van Joolz besloot ik dat jullie toch echt wel gelijk hadden. Het is toch wel heel makkelijk straks. Jelle bovenin, de baby onderin. En als één van de twee niet mee gaat, bouw je hem heel makkelijk om tot enkele wagen. Ik heb de Joolz Geo Tailor gekozen in volledig zwart, met bruine lederen details (zie de afbeelding hieronder). Over een paar weken komt ‘ie binnen. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten, ik vind ‘m zo tof! En ik laat natuurlijk weten hoe ‘ie bevalt over een paar maanden! (*)

joolz geo duo

Week 31

 • Wow, bekkenpijn is echt een pain in the ass! (Letterlijk, HAHA!) Sinds eind vorige week heb ik er last van gekregen en dit is geen kattenpis. Het is ontzettend vervelend. Het voelt alsof mijn benen ‘los’ in mijn heupen zitten en het voelt beurs, stijf en stekend aan. Zijn de harde buiken weg, krijg je dit er voor in de plaats. Meh!
 • We hadden een naam voor de baby. En toen toch niet. En toen weer wel. Of toch niet…? ZUCHT! Het is zo moeilijk deze keer…
 • Ik was vergeten hoe LANGZAAM plassen kan gaan als je aan het eind komt van je zwangerschap. Criminelen zeg, ik kan zo 2 minuten lang plassen. Ben ik de enige?!?! Het schijnt te komen doordat het hoofdje meer en meer op je blaas gaat drukken. Super irritant, want ik ben nog al ongeduldig aangelegd. 😛
 • Ik haal de bakken met kleding van Jelle van zolder en begin aan het grote sorteerwerk. Ik vis alle kleding tot en met maar 62 eruit zodat ik dat over een paar weken gaan wassen en in de kast kan.

Week 32

 • Ik ga weer naar de verloskundige. Mijn bloeddruk is weer helemaal netjes en mijn buik groeit goed ‘volgens schema’. Ik zei tegen de verloskundige dat ik het idee had dat de baby al ingedaald is (dat betekent dat hij met het hoofdje in je bekken ‘vast’ zit) en dat bleek inderdaad het geval te zijn! Wooow, we’re getting closer!
 • +6 kilo op de weegschaal! Een stuk minder dan destijds met Jelle trouwens. Dat komt vast omdat ik nu veel meer in beweging blijf. Aan m’n snaaigedrag kan het in elk geval niet liggen, ik verorber gevulde speculaas en toblerone aan de lopende band!
 • We hebben een babykamer besteld! Je kon ‘m al helemaal bovenaan dit artikel zien. Bij Jelle hebben we dat helemaal geen gloednieuwe meubels aangeschaft en deze keer wilde ik dat wel graag. Zo heeft deze baby ook iets ‘nieuws’, aangezien zo’n beetje alle andere spullen van Jelle zijn geweest. De kamer is van het merk Kidsmill. We hebben de commode en het ledikant gekocht (niet de kledingkast). We gaan zelf een kledingkast opknappen voor op het kamertje. Verder ben ik druk bezig met andere spulletjes kopen voor op het kamertje. Ook al wonen we straks in een oud en lelijk huurhuis voor een jaar, ik wil het toch een beetje gezellig maken!
 • Verder kan ik het niet laten om af en toe een paar nieuwe pakjes te kopen. Dat mag best toch? 😉 Hoe lief zijn deze kleertjes hieronder! En zo klein!

32 weken jongens… De laatste pak ‘m beet 8 weken gaan in. Misschien zelfs wel minder, aangezien Jelle met 38 weken kwam! Ik ben zo benieuwd en ik heb er zo’n zin in! Lekker hele dagen knuffelen met een klein wurmpje en Jelle kennis laten maken met zijn broertje… Maar eerst nog even die babykamer fixen en kleertjes wassen de komende weken!

Sponformatie
* Ik krijg de Joolz kinderwagen cadeau van Joolz.
* De geboortekaartjes krijg ik cadeau van HipDesign.nl.

35 reacties

Anne -

Superleuk om te lezen en de gelijkenissen op te sporen! Ik ben nu net 33 weken en tel af tot mijn verlof. Voor ons is het de eerste dus ik heb nu nog heerlijk lange nachten. Ik kan me voorstellen dat dat met een tweede wel wat minder is.

Mirjam -

Leuk om te lezen :) Ik heb zelf de 32 weken net niet gehaald, dus ik kan niet helemaal meepraten over alles, haha.

Eva -

Zo leuk om weer te lezen. Ik zit onze mini praktisch uit mijn buik te kijken (ben 38 weken 5 dagen) en ben het helemaal beu EN doodzenuwachtig, haha (horrormonen op rampkoers…). Vind de babykamer die jullie hebben uitgekozen trouwens echt heel mooi!
Die bekkenpijn herken ik overigens ook maar al te goed. Tip als het te erg word, een chiropractor, die heeft echt mijn “leven” gered de afgelopen maanden 😉

felicia -

ik vond trouwens mijn tweede zwangerschap wel een stuk zwaarder en de derde zwangerschap helemaal
de eerste viel het meest mee
maar dat de tweede zwaarder aanvoelde de zwangerschap kan ook te maken hebben met dat ik een 1 jarige had rondlopen haha

felicia -

leuk hoor om zo te lezen over je zwangerschap
en wat een schattige leuke kleurtjes van de kleding
spannend straks met de baby.

Judith -

Ah bekkenpijn zo vreselijk… omdat het de hele dag zeurt vond ik het super vermoeiend! Een bekkenfysio is echt aan te raden! Onderschat het niet. Misschien een bekkenband voor als je een dag ver/veel moet lopen! En een sluitband voor na de bevalling… had ik het toch maar gedaan… omdat je kindjes wat korter op elkaar zijn heb je veel kans op naweeen… succes met de laatste loodjes! Je gaat zo’n liefdevolle tijd tegemoet!!!

Margot -

Leuke update om te lezen en wat gaat het toch snel! Mooie spullen hebben jullie gekozen voor het kamertje.

Nanda -

Leuke update! Bewondering voor je! Hoe je het allemaal doet. Zeker met het verhuizen en zwanger zijn.

Qua naam gok ik op ‘Hidde’.
:)

Lindsay | lindsayvallen.nl -

Wat zie je er prachtig uit Willemijn! Stralend en wel! Ik vind het zo leuk om vanaf de zijlijn je updates te lezen, word er helemaal blij van :-)

Amelie -

Bij 32 weken nog maar 6 kilo aangekomen, wauw dat is echt super weinig!!
Dat ben ik al bijna bij 18 weken :-(

Leuk die blauwe kleertjes, bij de Bijenkorf in de sales of niet, ik heb ze ook gekocht! :-)

Marieke -

Wat gaat het snel zeg! Je ziet er goed uit en gelukkig heb je (op de bekkenpijn na) niet veel klachten. Wat ik me afvroeg van wanneer tot wanneer heb je verlof? In mijn beleving waren bij de vorige zwangerschap jij en Martine heel veel aan het vooruit werken en lijkt dat nu veel minder?

kIM -

Wat een fijne update (op de bekkenklachten na natuurlijk, die zuigen inderdaad hard)!
Super mooie kinderwagen en ik kan uit ervaring spreken dat hij ideaal is, lekker compact én handig dat hij zo in 1x in elkaar te vouwen is waardoor je hem zo in de achterbak van de auto kiepert :)
Geniet nog van die laatste weken “rust” en aandacht voor elkaar met z’n drietjes.

Debby -

Wowww zo ver als jij nu bent.. was bij mij bijna klaar. Geniet r nog maar even van die mooie buik! En af en toe iets nieuws kopen moet toch kunnen. Probeer thuis wat rek en strek oefeningen te doen :*

Mare -

Leuke update. Ben benieuwd hoe je het huurhuis gezellig gaat maken.

Sanne -

Wat toevallig dat joolz je post zag 😉

Marieke -

Had je ze toevallig getagd?

Anita -

Hier alweer bijna 31 weken zwanger en de bekkenklachten beginnen helaas ook te komen. Rugpijn gelukkig niet terwijl ik dat wel had verwacht met mijn zwakke rug! Gaaf dat je de kinderwagen van Joolz krijgt :)

Eva -

Wat zie je er goed uit! Prachtig buikje! Ik had ook veel last van bekkenpijn. Ik heb op een gegeven moment oefeningen gekregen voor thuis en dat hielp heel erg. Misschien ook iets voor jou!

Dionne -

Wat schattig die kleertjes! En dat plassen ik heb dat als ik mijn plas te lang ophoudt, dan duurt het ook erg lang. (TMI, oeps) ahah! Succes met de laatste loodjes!

Nicole -

Wat spannend. Het komt nu allemaal zo dichtbij! Heel leuk om te lezen hoe je het allemaal ervaart. Ik vind de kinderwagen er echt geniaal uitzien. Wat goed bedacht zeg! Zo kun je twee kinderen in 1 keer meenemen!

Dagmar -

Ik word zo blij van deze update, echt super dat het zo goed verloopt allemaal en wat een mooie wagen heb je uitgezocht! Daar ga je hopelijk veel plezier door beleven. Ook prachtige meubeltjes, love it! Heel veel succes deze laatste fase en ik gun je van harte een voorspoedig en mooi verloop. Zet hem op en denk goed aan jezelf X

Romy -

Wat een mooi buikje heb je! Leuk om weer een update te lezen. Spannend hoor, die laatste weken tot de bevalling!

Tineke -

Jeetje wat gaat dat snel zeg! Je buik is inderdaad minder groot dan bij Jelle. Ik ben zo benieuwd naar de naam!
Liefs

Lobke -

Wat fijn dat je de kinderwagen hebt gekregen van Joolz! Dat is nou echt een groot voordeel van je werk nu. En ook leuk dat je de geboortekaartjes hebt gekregen. Alvast twee hele toffe cadeaus gehad. Geniet nog van de laatste weekjes zwangerschap. Hopelijk klachtenvrij.

Willemijn -

Ja wat een bofkont ben ik! Geen slechte secundaire arbeidsomstandigheden zou ik zeggen hihi! 😉

MARIJKE -

Wat een ontzettend handige kinderwagen als je 2 kleintjes hebt. Mooi dat je die gekregen hebt, ga je vast veel plezier van hebben!

Laura -

Leuke update!
Ben je al naar de bekkenfysiotherapeut geweest met je bekkenklachten? Hij/zij kan je allerlei oefeningen meegeven waardoor je in dat gebied sterker wordt. Hier heb je niet alleen tijdens, maar ook na de zwangerschap profijt van.
Ik ben zelf nog aan het herstellen van bekkeninstabiliteit.

Elise -

Wat zie je er goed uit zeg en wat gaat het snel he?
Ik ben nu ruim 38 weken zwanger van mijn eerste kindje, zo spannend. Ik kan niet wachten tot hij er is;) xx

Jessica -

Oooh god dat plassen! Ik word er echt gek van. Allerlei acrobatische toeren, vervolgens eindelijk opstaan en dan denken ‘nope, ik moet nog steeds plassen’ :’)

Willemijn -

Hahahaha ja dat!!!

Jacobien -

Je ziet er goed uit! Veel succes met de verhuizing en dan lekker toegeven aan de nesteldrang. Ik ben nu 28 weken zwanger van nummer 2, het gaat zo hard!

Femke -

Ohhhh wat gaat het allemaal hard zeg!! Gelukkig gaat het allemaal goed en hopelijk blijf je jezelf lekker zo voelen :-)!

Henrieke -

Dat klinkt goed! En die meubeltjes zijn super leuk. Succes met de laatste loodjes!

Susan -

Leuk om te lezen!

marije -

Leuk om zo’n update te lezen!

Reageer ook