Zoete aardappelsoep

Gesponsord – Mijn oma diende bij het kerstdiner standaard als eerste gang een soep op. Meestal was dit zelfgemaakte groentesoep. Op de een of andere manier hoort soep hierdoor voor mij nog steeds bij kerst. Bij ons geen kerstdiner zonder soep als eerste gang dus! Maar die groentesoep heb ik nu wel een beetje gezien. Er is zo veel meer dan dat! Tijd voor iets anders op tafel dit jaar! Wat dacht je van zoete aardappelsoep?

Deze zoete aardappelsoep is heerlijk romig, zacht van smaak en een klein beetje pittig door het rode pepertje dat erin zit. Toen Martine deze soep proefde riep ze tot mijn grote verbazing dat ‘ie misschien nog wel lekkerder was dan de befaamde tomatensoep van haar moeder. Wow, gróót compliment!

De basis van de soep bestaat uit heel veel groente en een groentebouillon. Voor de groentebouillon heb ik de nieuwe bouillon van MAGGI gebruikt: MAGGI Bouillon Groente. De nieuwe bouillon range heeft de vertrouwde smaak van MAGGI bouillon, maar dan met herkenbare kruiden en specerijen. Verkrijgbaar in de varianten Groente, Kip en Rund.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

 • Olijfolie of kokosvet om in te bakken
 • 1 grote ui
 • 1 teen knoflook
 • 3 à 4 zoete aardappelen (zo’n 700 gram), in stukken
 • 2 rode paprika’s
 • 1 grote wortel
 • 1 rode peper
 • 1 blokje MAGGI Bouillon Groente
 • 600 milliliter gekookt water
 • 200 ml kokosmelk
 • Eventueel nog een beetje extra zout naar smaak

Voor de garnering

 • Creme fraiche
 • Koriander
 • Peper

Zo maak je het

1. Hak de ui en knoflook in stukjes. Fruit dit aan in een scheut olijfolie of kokosvet. Gebruik een grote soeppan. Snijd ondertussen de (geschilde) zoete aardappel, paprika en wortel in stukken. Snijd ook de rode peper in ringetjes.

2. Voeg de groenten en peper bij de ui en knoflook en bak nog even mee.

3. Voeg nu 600 milliliter water, 200 milliliter kokosmelk en een blokje MAGGI Bouillon Groente toe. Laat het geheel koken tot alle groenten zacht zijn geworden. Dit duurt, afhankelijk van de grootte van de stukken, zo’n 30 minuten.

5. Voeg nu een handje koriander toe en pureer alles tot een gladde soep met behulp van een staafmixer. Proef de soep en voeg indien nodig nog wat zout toe. Dien de soep op met een lepeltje crème fraiche en peper.

Zoals je leest maak je deze soep echt in een handomdraai. Ideaal, want dan heb je des te meer tijd om aan het hoofdgerecht van je diner te werken! Mijn recept en heel veel andere recepten kun je trouwens ook terugvinden op de website van MAGGI.

zoete aardappelsoep

Ik weet zeker dat deze soep in de smaak gaat vallen tijdens het kerstdiner (of eigenlijk, ieder ander moment!). Hij is zo lekker dat ‘ie hier inmiddels regelmatig op het menu staat en zelfs misschien wel de pompoensoep van de troon gestoten heeft. Zeg ik dat echt? Eh ja, dat zeg ik echt!

P.S. Als je de soep ook maakt (tijdens kerst of op een ander moment), deel dan een foto op social media, dat zou ik super leuk vinden!

19 reacties

Ineke -

Vanmiddag gemaakt, makkelijk & lekker! Dankjewel voor het delen van het recept!

Sara -

Nog steeds zoo lekker! Ik varieer ook met wortel of meer/geen paprika’s, net wat ik in huis heb.
Echt een favoriet hier in huis!

Noor -

Inmiddels heb ik de soep al een stuk of 4 keer gemaakt. Ik ben er gek op!
Ik gebruik alleen wat chilivlokken ipv een gewone rode peper.
Bedankt voor het recept! :)

Julie -

Hij staat eindelijk te pruttelen hoor! Vanavond eten wij zoete aardappelsoep 😁

Annelinde -

Gisteren gemaakt met spekjes erin! Zeker een aanrader!

Mieke -

Gister gemaakt, ik was al tijden aan het wachten tot ie online zou komen. Best lekker! De volgende keer neem ik een kleinere peper, want nu heb ik de andere helft van het blikje kokosmelk er ook bijgekieperd omdat het anders veel te pittig was. En die extra kokosmelk maakte het geheel wel een tikje te romig.

Pauline -

De soep vandaag gemaakt en…………… ik kan maar een ding zeggen
HEERLIJK

Willemijn -

Yesssss 😀

Britt -

Oeh, ik zag hem een tijdje geleden al in een vlog en toen kon ik al niet wachten totdat jullie het recept online zouden gooien. Ik ga hem binnenkort sowieso een keer maken, want hij lijkt me heerlijk!

Lydia -

Toen het in de vlog voorbij kwam had ik stiekem al andere recepten opgezocht, ik was zo benieuwd! Die ik uiteindelijk gemaakt heb lijkt er erg op, maar ik ga deze zeker ook nog eens proberen, erg lekker!

Kirsten -

Klinkt echt goddelijk! Deze ga ik snel maken! Thanks, xxx

Sascha -

Daar istie dan eindelijk :-) Ziet er mega lekker uit! Kun je de kokosmelk en koriander ook vervangen met iets anders? Iemand tips?

Anne -

Verrukkelijk, het ziet er echt heel goed uit!

MARIJKE -

Lekker zeg! Ik maak regelmatig soep met zoete aardappel. Zo lekker met tomaten erbij of zoete aardappel met wortel. Heerlijk!

Wieke -

Kinkt goed! Wat kerriepoeder erdoorheen zou ook erg lekker zijn!

kIM -

Yes, zin in! Kan niet wachten om deze uit te proberen, is het al avond? 😉

Martina -

Mijn lievelingssoep! Vooral creme fraische op het einde maakt het af. Ik maak hem zelf alleen altijd zonder kokosmelk, dus dat ga ik eens proberen!

Femke -

Klinkt als een lekker soepje! Ik wil deze wel eens maken want ik ben erg benieuwd naar de smaak!

Liset -

Deze soep klinkt heerlijk! Lekker rijk en vol van smaak en ook nog goed te doen qua hoeveelheid ingrediënten. Ik ben echt heel beniewd hoe hij zal smaken :).

Reageer ook