Tijd voor een Q&A!

Een paar weken terug riep ik jullie op Instagram op om een vraag te stellen aan Martine, mij of ons allebei. We kregen bijna 300 vragen. Super veel! Genoeg stof om een Q&A artikel van te maken. Vandaag beantwoorden we een deel van de gestelde vragen die aan ons samen werden gesteld. Er zaten namelijk hele leuke tussen. Komen ze!

Foto door Mariska de Groot

In welk opzicht hebben jullie de ander zien veranderen/groeien in 2016, en hoe was dat om mee te maken?

Willemijn: Ik heb Martine in 2016 in vele opzichten zien veranderen. En alleen maar in positieve zin! Ik zie dat ze gelukkiger is geworden en dat haar ogen meer sprankelen. Ik zie sinds dit jaar opeens zo veel meer levenslust in haar. Het doet me erg goed om mijn bestie zo te zien! Daarnaast ben ik trots op haar dat ze weer is gaan studeren en ChickStart is gestart. Wat een dappere keuzes!

Martine: Het jaar 2016 was voor Willemijn het eerste jaar als moeder. Ik heb haar zien groeien als mens en dat was heel mooi om te zien en mee te mogen maken. Ze laat meer los -go with the flow- en houdt tegelijkertijd ook alle ballen in de lucht. Ik vind het ontzettend knap hoe zij zoveel structuur heeft in haar (gezins)leven, wat een discipline. Bij Willemijn denk ik wel eens: ‘Hoe doet ze het toch?’ En wow, wat is Willemijn efficiënt geworden sinds ze moeder is haha. Soms komt ze met zulke logische oplossingen, daar sta ik van te kijken. Daarnaast vind ik het zo lief om te zien hoe zij haar moederrol is gaan omarmen maar ook gewoon Willemijn is gebleven. Soms denk je wel eens dat je vriendschap op een gegeven moment niet dieper kan gaan, maar ik heb zelfs het gevoel dat onze vriendschap zich nog meer verdiept heeft door alle keuzes die we samen maar ook apart hebben gemaakt afgelopen jaar.

Welke soort campagne zouden jullie nooit accepteren?

We zouden zelf nooit meedoen aan een campagne over zoiets als diëten met shakes en repen of extreme crashdiëten (dat is iets anders dan bijvoorbeeld Weight Watchers of iets over gezonde voeding en sporten). We zouden ook niet zo snel een campagne doen over een thema waar we niet zo veel over weten, waar veel discussie over kan ontstaan of meningen erg uiteen lopen. Zo zijn we eens gevraagd een artikel te schrijven over margarine. De één eet dit wel, de ander noemt het vergif. Wijzelf hadden er nog nooit over nagedacht en het interesseert ons eerlijk gezegd ook niet zo veel, dus hebben we hem afgewezen.

Zou je zelf plastische chirurgie ondergaan?

Willemijn: Zeg nooit nooit, maar in elk geval niet zo snel. Een borstvergroting heb ik een paar jaar geleden vaak overwogen, maar ik heb nooit echt stappen genomen om me verder te verdiepen in zo’n ingreep. Voor nu vind ik het ook wel prima zo, die erwtjes van mij. Ook botox of fillers zijn ingegrepen die ik op dit moment of in de nabije toekomst niet zou overwegen. Het liefst word ik met een goed gevoel zo natuurlijk mogelijk ouder. Mijn haar verven en een leuk make-uppie vind ik eigenlijk wel genoeg. Hoe meer je gaat doen, hoe nepper het wordt en dat staat me toch een beetje tegen persoonlijk. Wat is er mis met ouder worden? Hopelijk denk ik er nog steeds zo over, over 10 jaar. 😉

Martine: Voor mij heel duidelijk: never nooit niet. Ik ben ook fel tegen op het feit dat je dit op YouTube voorbij ziet komen bij jongvolwassenen die er uit zien zoals jij en ik alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Klinieken lijken iedereen een deal aan te bieden in ruil voor exposure. Preventief spuiten –stel je voor dat je oud en dus “lelijk” wordt– en volle lippen omdat dit nu de trend is? Het heeft in mijn ogen niets te maken met echte schoonheid. Ik vind alle Nederlandse en Amerikaanse video’s die hier over gaan verontrustend en hoop niet dat er teveel mensen door worden beïnvloed.

Op wat voor manier lijken jullie op elkaar?

Wij lijken in vele opzichten erg op elkaar. We hebben dezelfde humor. We interesseren ons in veel dezelfde dingen. Zo werd LLG groot door onze gezamenlijke liefde voor beauty, houden we van dezelfde films, genieten we beiden van dansen (ook al kan ik – Willemijn – het niet en Martine juist heel goed) en houden van praten over dezelfde onderwerpen… We zijn dol op dezelfde kledingwinkels. Delen liefde voor uitgebreid shoppen, luxe en lekker eten. Met niemand anders kunnen we vakanties doen op een manier zoals die naar New York en Milaan. En ook qua innerlijk zijn we op vele vlakken hetzelfde. Zo hebben we beiden dezelfde drive, zijn perfectionistisch (wel op verschillende manieren), streven naar optimisme, houden van reflecteren… En dat is nog maar een greep uit onze overeenkomsten. Je kunt eigenlijk beter vragen op welke manier we van elkaar verschillen, hahaha!

Waar gaat jullie volgende citytrip /shoptrip naartoe?

Oeh, daar hebben we nog niet een heel concreet idee over! Maar op ons lijstje staat onder andere Dubai, Barcelona, Berlijn en Londen. En we gaan zeker weten ooit terug naar The Big Apple! Zolang je er goed kan shoppen, zijn wij van de partij! 😉

Wat vinden jullie de leukste eigenschap van elkaar?

Willemijn: Ik ben dol op Martine’s humor, haar vermogen om iets klunzigs uit te halen (herkenbaar voor mezelf :P)  en de verhalen die ze vervolgens hierover kan vertellen. We hebben altijd lol samen. Héérlijk!

Martine: Dat Willemijn altijd wel iets heeft om over te kletsen. Ook is ze altijd heel vrolijk: mijn bruisbal haha! Als Willemijn ergens binnen komt, straalt ze altijd.

Wat is op dit moment de grootste uitdaging in jullie leven?

Willemijn: Als je nu letterlijk op dit moment bedoelt, dan is dat hoogzwanger zijn (= lichamelijk best wel zwaar) combineren met de zorg voor Jelle, werken, een huis dat nog niet echt ‘af’ is (in hoeverre het af gaat worden in de korte periode dat we er zullen wonen) en een huishuiden runnen. Best een dingetje. Ik vind het wel zwaar. Ik ben blij als ik straks mijn flexibele lichaam en energie terug heb.

Iets minder ‘nu’ maar meer algemeen, dan is het het moederschap dat een enorme uitdaging voor me. is Het moederschap laat je nieuwe kanten van jezelf zien en stelt je voor nieuwe dilemma’s. Daarnaast maak je kennis met nieuwe emoties, zorgen en vraagstukken. Ik vind het best pittig en moeilijk bij vlagen.

Martine: Voor mij zit de uitdaging in mijn opleiding tot Psychosynthese Therapeut. Ik heb het er enorm naar mijn zin en merk ook mijn valkuil: heel kritisch zijn en perfectionistisch op mezelf. Het is voor mij een uitdaging om tijdens het counselen dit los te laten en om de positieve punten ook in te kunnen zien als ik feedback krijg. Dan zit er namelijk ook vaak een criticus op mijn schouders die alleen de verbeterpunten hoort. Heel irritant. Dat had ik vroeger met stage ook al maar hé: (h)erkenning is al een eerste stap.

Verder is voor mij de uitdaging om ook te zorgen dat ik voldoende rust neem en genoeg slaap. En ook af en toe eens meer nee te zeggen. Ik heb een druk leven met een volle agenda die structuur en discipline vereist zodat ik ook aan mezelf toe kom naast alle drukte.

Op welke prestatie/wat ben je het meest trots van de ander?

Willemijn: Ik ben super trots op Martine hoe ze na een roerige jeugd en tienerjaren zo ontzettend sterk is geworden. Ze is een voorbeeld van iemand die haar shit gebruikt om te groeien, in plaats van dat ze er onder gebukt gaat. Daar heb ik heel veel bewondering voor! Daarnaast ben ik heel trots op hoe ze afgelopen jaar gezorgd heeft dat ze beter in haar ging vel te zitten. Powerrrrr!

Martine: Ik vind het zo knap dat Willemijn de moed had om haar huis te verkopen terwijl ze nog helemaal geen tussenwoning had gevonden. Zo dapper! Dat Willemijn zo af en toe rigoureus knopen door durft te hakken vind ik bewonderenswaardig. Haar huis was binnen een mum van tijd verkocht dus dat was stressen, want waar moest ze dan heen? Vervolgens flikt ze het ook gewoon om:

  • Een fijne tussenwoning te vinden
  • Jelle nog een superleuke verjaardag te geven met alles er op en er aan ondanks alle stress rondom het verhuizen, tussenwoning vinden en alles in orde te maken voor het koophuis
  • Alle artikelen voor haar tweede zwangerschapsverlof vooruit te schrijven plus in te plannen en dat zijn er mega veel! Hoe dan?! Ze is nu gewoon al klaar. Ik weet zeker dat ik later lig te bevallen en half aan het typen ben terwijl ik pers met mijn uitstelgedrag haha!
  • Het hele boeltje te verhuizen terwijl ze hoogzwanger is en een kind + hond heeft. Wauw.
  • En de boel heeft ze ondertussen ook al weer picobello ingericht.
  • Daarnaast heeft Djurre onregelmatig werk waardoor Willemijn toch wel eens langer alleen is en alles thuis zelf moet doen. Ik heb daar ontzettend veel bewondering voor en ze kookt dan zelfs nog gezond voor haar zoon terwijl ze ook een potje had kunnen kopen. Echt hoor, wat een topwijf!

Zijn jullie er nooit tegen aan gelopen dat de één een echt ochtendmens en de ander een echt avondmens is?

Nope! We weten precies van elkaar hoe de ander in elkaar steekt. Ik (Willemijn) weet dat ik niet om 8.30 uur bij Martine op de stoep moet gaan staan om te werken en dat Martine niet eerder dan 10.00 uur op zijn vroegst bij mij is om te werken. Martine weet op haar beurt dat ik na 17.00 uur het wel welletjes vind en aan de slag ga met koken, terwijl zij nog even doorwerkt bij mij. Ook hoeft Martine niet spontaan bij mij om 21:00 op de stoep te staan, want dan ben ik allang aan het snurken. Op reis zetten we de wekker op een tijdstip die een beetje tussen ons natuurlijke ritme in zit. Martine blijft ‘s avonds vaak nog even wakker, terwijl ik ‘s ochtends eerder opsta. Zolang je weet hoe de ander in elkaar steekt en dat volledig van elkaar accepteert is het geen probleem. :-)

22 reacties

T. -

Jullie schrijfstijl spreekt me wel aan en ik herken de schrijfstijl van Martine als zo wel van Willemijn. Zelfs al zou de naam er niet onder staan herken ik wie het geschreven heeft. Martine heeft een apart soort humor. Jullie weten wat jullie aan elkaar hebben. Een paar woorden zijn al genoeg om te weten wat iemand bedoelt. Of weten ze zonder woorden al wat die ander bedoelt. Nou dat lijkt me een gouden combinatie in samenwerking met elkaar, waar telkens iets moois uit voortkomt, en moois uit voortgekomen is. . .

T. -

Leuk koppel.

Madelaine -

Leuk zo’n Q & A, ik vind jullie echt een gouden team. Ps: shoppen in Dubai kan ik niet heel erg aanraden (2 x geweest), het is vrij duur en merken zoals NARS en zo kan je ook dichter bij huis vinden.

Suzanne -

Wat mooi om te lezen

Mare -

@Ellen: Ik denk dat Willemien en Martine er echt niet mee bedoelen dat als jij je leven lang zwaar ongelukkig bent over je neus of extreem kleine borsten en je laat daar iets aan doen dat ze daar op tegen zijn. Wel maken ze een duidelijk punt: Zomaar onder het mes gaan en laten spuiten om normale ouderdom en het leven “glad” te strijken met alle ingrepen, daar zijn ze op tegen. Of zomaar denken goh….leuke broek…en ehh doe maar maar een paar spuiten in mijn reet erbij…heb ik mooier kontje. Hun kennende (ik lees dagelijks hun blogs) bedoelen ze dat dit soort praktijken geen normale consumptie zijn. En natuurlijk ligt dat anders bij littekens of als je echt met iets zit.

@Willemien en Martine: Ik spreek nu voor jullie maar klopt het wat ik hierboven beschrijf hoe jullie ertegenover staan?

Verder bedankt voor deze leuke blog!
@Willemien: Zou je een keer willen bloggen over hoe je dat hebt geleerd dat goede plannen en regelen? Misschien tips, want als ik to-do lijstjes maak, worden ze chaotisch en onhaalbaar :(

Adrienne -

Wow wat zijn jullie toch bijzondere vrouwen met een prachtige vriendschap. Respect voor jullie allebei. Ik vind het nog steeds jammer dat ik LLG moet missen maar gelukkig krijg ik mijn dosis Wil & Tien iedere dag :). Hele fijne jaarwisseling en ik hoop dat jullie nog verder mogen groeien en genieten in 2017. Dankjewel voor weer een prachtig jaar vol mooie, goede en ontroerende artikelen. Liefs Adriënne

Ellen -

Ik snap niet zo goed wat mensen tegen plastische chirurgie hebben. Het lijkt me juist heel fijn dat het er is voor de mensen die er graag gebruik van willen maken. Er zijn genoeg mensen die ergens echt heel onzeker over zijn of wat willen ‘verbeteren’ en dan is het fijn dat ze ergens terecht kunnen. Dat je er nu zoveel over leest vindt ik juist handig omdat je daardoor meer informatie hebt en het proces kunt volgen zodat je in de grote lijnen weet wat je te wachten staat als je dat gaat doen. Wel vindt ik dat het heel luchtig en makkelijk over gedaan wordt en ik vind dat je er heel goed over moet nadenken. Het kost namelijk veel geld en je hebt het wel over je lichaam en daar moet je wel zuinig op zijn want je hebt er immers maar 1 😉

Ooh Dubai of de Malediven zou ik ook heel graag een keertje heen willen.

Audrey -

Leuk artikel! En die foto van jullie samen is echt prachtig :)

mijnlevenleeft -

Leuk om het te lezen. Zoveel liefde!

Nicole -

Wat leuk om te lezen! Jullie schrijven zulke mooie en lieve dingen over elkaar! Ik ben benieuwd waar jullie volgende tripje naartoe gaat. Ik vind de vlogs altijd te leuk!

Anneroos -

Wauw super mooi geschreven! De vriendschap straalt er vanaf en het is mooi om te lezen hoe liefdevol jullie over elkaar schrijven en hoe trots jullie op elkaar zijn. Erg leuk!!

Mariska -

Super leuk om dit te lezen, de echte vriendschap straalt er ook gewoon van af :)

Rosalie -

Ik ben helemaal blij geworden van deze q and ! Jullie zijn zulke oprechte mooie vrouwen zowel innerlijk als uiterlijk. Tof om te zien hoe eerlijk en down to earth jullie zijn. Martine jou persoonlijke groei inspireerd mij.

Maaike -

Ik vind jullie echt de meest oprechte, eerlijke, down to earth bloggers die ik volg. Sommige beauty trends vind ik ook nogal verontrustend, zoals die Botox onzin, alsof je als vrouw niet meer gewoon jezelf mag zijn. Ik zie jullie als voorvechters van een stroming vrouwen die daar gewoon lekker niet aan meedoen. Klinkt wat episch wellicht, maar jullie hebben al de bekendheid om een andere boodschap te verspreiden en dat doen jullie ook al. Ga zo door!

Shirley -

Wat zijn jullie mooi samen :) En wat doen jullie het goed!

Liset - Beautydagboek -

Ik vond het heel leuk om deze Q&A te lezen! Mooi om te zien hoe goed jullie op elkaar zijn ingesteld en je precies weet wat je aan elkaar hebt. Dit is echte vriendschap :).

Sien -

Ik ben al in Berlijn, Londen en Barcelona geweest en ik heb het meest genoten van Barcelona… Jullie artikel was echt super lief en wat leuk dat jullie zo over elkaar (na)denken!!

Annelien -

💜

MARIJKE -

Zo mooi om jullie mening over de ander te lezen. Jullie kennen elkaar duidelijk door en door. Zo mooi!

Henrieke -

Aaw hier spat zoveel liefde vanaf, wat mooi!

Femke -

Ik vind jullie zo leuk samen.. echt. De vriendschap spat van dit artikel af. Leuke vragen hebben jullie gekregen en fijne antwoorden!

marije -

Wat leuk om jullie antwoorden te lezen en mooi hoe lief jullie over mekaar denken.

Reageer ook