Terugblik op 2016

Het wordt een beetje vaste prik op 2WMN om in de laatste week van december terug te blikken op het afgelopen jaar. Na 2014 en 2015 is vandaag 2016 aan de beurt. Wat hebben we op het gebied van bloggen en onze persoonlijke levens meegemaakt afgelopen jaar? Tijd voor de terugblik op 2016!

Foto’s door Mariska de Groot

Bloggen

Er is véél gebeurd op blog-gebied voor ons. Begin 2016 zijn we bewust de frequentie waarop we postten op LiveLifeGorgeous gaan afbouwen. Van 7 artikelen per weer naar 3. Het was voor ons een natuurlijk proces, dat afbouwen van LLG. Inmiddels hebben we er genoeg over verteld en geschreven. Toch nog benieuwd? Hier en hier kun je alles over onze om te stoppen met LLG terugvinden.

Waar LLG stopte, ging 2WMN eigenlijk alleen maar harder. Eind 2015 en begin 2016 begon onze focus meer en meer op 2WMN te liggen. En dat resulteerde in super goede bezoekersaantallen en een goed zakelijk jaar voor ons. Het is zo fijn om te kunnen doen wat je geweldig vindt en daar ook nog van te kunnen leven. Wij zijn gezegend!

Ook deden we natuurlijk de nodige leuke dingen. Door de komst van Jelle waren de uitjes weliswaar iets minder dit jaar, maar de dingen die we samen deden, waren ouderwets leuk! Zoals ons tripje naar Milaan. Het was zo leuk! Hier kun je alle vlogs en artikelen terugvinden over Milaan. Ook gingen we voor het eerst naar een gala premiere. Van de nieuwe Lion King musical! Martine ging op een toffe persreis naar Hamburg en Willemijn naar Frankrijk met haar gezin.  Verder zaten we bij Manuel Broekman op schoot en gingen naar het Foute Feest van Q-Music.

We zijn sinds dit jaar april begonnen met het maken van weekvlogs. En dat bevalt zowel ons als jullie super goed, merken we. Yay!

Verder werken we sinds dit jaar op vaste basis samen met Mariska, onze ‘huisfotograaf’. Daarover kon je eerder deze week al wat lezen van Martine. We vinden het zelf super leuk en vinden het ook een verbetering voor 2WMN. We hopen dat jullie dat ook vinden!

We hadden dan wel geen Meet & Greet dit jaar, wél was er de Boursin borrel waarbij we zo’n 10 2WMN lezers ontmoet hebben. En dat was zo leuk! Volgend jaar willen we zeker weer een Meet & Greet organiseren want het is zo leuk om jullie te ontmoeten!

En dan hadden we dit jaar ook nog voor het eerst een stagiaire! De lieve Kirsten. Het was super leuk om dit gedaan te hebben en Kirsten was een hele fijne eerste stagiaire! Het was ontzettend leuk met haar en ook nog eens heel leerzaam voor ons. We weten nu dat we niet het hele jaar door een stagiaire willen, maar liever eens in de zo veel tijd misschien wel.

Tot slot is in de loop van dit jaar ons werkschema een beetje veranderd. We gingen van drie dagen samen werken naar twee dagen. De laatste maanden, sinds LLG gestopt is, werken we één à twee dagen samen. In die tijd kunnen we alles doen wat we samen moeten doen. De rest van het werk doen we (alleen) thuis. Daarvoor in de plaats is gekomen dat we wel meer quality time hebben samen op andere dagen. En dat is een leuke bijkomstigheid! De werkdruk is minder geworden doordat LLG is weggevallen en eigenlijk vinden we dat heel fijn. We hebben voor ons gevoel jaren dag in, dag uit gewerkt voor onze blogs. We hebben hierdoor nu meer tijd gekregen om ons ook op andere dingen in het leven te richten (moederschap, studeren, nevenactiviteiten), iets waar we na een aantal jaar fulltime en keihard bloggen wel aan toe waren.

Als we het zo teruglezen was dit eigenlijk weer een heel vol en super leuk jaar. Wauw!

Persoonlijk

Ook persoonlijk gebeurde er weer veel in onze levens. Willemijn begon het jaar als kersverse moeder en Martine startte met een nieuwe opleiding.

Willemijn

Wat een jaar is 2016 geweest! Als ik terugkijk is het een behoorlijk druk en roerig jaar geweest. Het begin van het jaar stond in het teken van wennen aan het moederschap en een nieuwe balans vinden. Ik heb de eerste periode echt moeten bijkomen van de kraamtijd. Ik had zo’n optater gekregen van de ziekenhuisopname van Jelle na zijn geboorte en mijn moederliefde moest echt groeien. Dat vond ik moeilijk en verdrietig. Maar toen de lente begon te komen en Jelle richting de 6 maanden ging, klaarde voor mij de lucht ook wat meer op en kon ik meer gaan genieten.

Hoogtepunten waren er genoeg, want zo’n eerste jaar van een kind barst er van! Leren rollen, zitten, tijgeren, kruipen, eten, de eerste woordjes en momenteel stevent Jelle af op de mijlpaal ‘leren lopen’. Wauw, ontzettend bijzonder om mee te maken. En eerlijk is eerlijk, zeker op baby-vlak had ik dit jaar ook aardig wat dieptepunten – ik heb nog nooit zó weinig geslapen haha! Het moederschap vraagt veel van je, lichamelijk en emotioneel. Eigenlijk zou ik kunnen zeggen dat doordat ik nu moeder ben, mijn pieken veel hoger zijn en mijn dalen wat dieper. Het leven is intenser geworden.

Daarnaast had ik eind 2015 niet verwacht er halverwege 2016 alweer achter te komen dat er wederom een gezond knulletje naar ons onderweg is. Nooit heb ik durven dromen dat kinderen krijgen zo voorspoedig zou gaan. Dat was toch wel een hele bijzondere gebeurtenis in 2016. Na wederom drie eerste hele spannende maanden konden we ons klaar gaan maken voor de komst van baby 2. Nog maar heel even en dan is ‘ie er! Aaaah!

Toen zetten we in de zomer ook nog een handtekening onder het koopcontract voor een nieuwbouwhuis, waardoor ons oude huis in de verkoop moest. Dat was binnen no time verkocht waardoor we op stel en sprong een tijdelijke woning moesten vinden. My god, wat een hectische en stressvolle periode was dat! Ik ben er nog van aan het bijkomen, pffff!

Het eerste jaar met Jelle, een verhuizing, een huis laten bouwen, een tweede zwangerschap en het stoppen met LLG waren mijn persoonlijke hoogtepunten van 2016. Stuk voor stuk goede keuzes, al is het wel een beetje veel, als ik het zo opsom… Haha!

Maar er gebeurden ook hele leuke, kleinere dingen. Zo ging ik samen met Djurre naar Coldplay. Het was zo gaaf! Daarnaast zag ik vrienden ouders worden in 2016, heb ik genoten van al het gezelschap van al onze lieve familie en vrienden en ben ik doordat het leven zo veel drukker is geworden me meer bewust van wat er echt toe doet in het leven.

Er gebeurden ook verdrietige dingen in 2016. Kanker en andere rotziektes ben ik vaker dan me lief is tegengekomen. Het zijn dingen die ik niet deel online, omdat het niet over mij gaat en uit respect voor mijn geliefden. Maar dat betekent niet dat het er niet is. Ik zou willen dat ik de mensen beter kon maken. Of dat ik al het leed kon verzachten. Maar dat gaat natuurlijk niet. Ook dit is het leven. Helaas. Het doet me keer op keer weer realiseren wat een geluk een goede gezondheid is en het doet me kritisch nadenken over waar en aan wat en wie ik mijn tijd wil besteden.

Al met al was 2016 een mooi jaar. Zwaar, maar mooi. Ik ben zo benieuwd naar 2017! Het jaar waarin ik voor de tweede keer moeder zal worden, 27 word en ons nieuwe huis waarschijnlijk af zal zijn. Ik kan niet wachten tot het zo ver is!

Martine

Ook ik heb net als Willemijn een roerig jaar achter de rug. Na de retreat in Zeeland in 2015 was er een grote emotionele bal gaan rollen en die kon ik niet meer stoppen. Ik voelde me in het begin van dit jaar zo klote en eenzaam. Langzaam krabbelde ik weer op toen ik besloot om een maand lang vrij te nemen. Een maand! Superlang voor mijn gevoel maar wel echt nodig om mezelf weer te herpakken. Mijn gevoel werd dit jaar opengebroken, wederom dankzij psychosynthese. Sinds ik de opleiding ben gestart tot Psychosynthese Therapeut is er veel gebeurd. Gevoelens die ik al 10 jaar lang heb onderdrukt zijn er opeens. Ik ben nooit boos geworden om alles uit mijn verleden en heb geprobeerd altijd de schoonheid van alles in te zien. Een hele mooie eigenschap die ik koester, maar dit jaar heb ik ook geleerd dat die gevoelens er diep van binnen wel zijn en dat ik die ook mag doorleven als ze zich aandienen. Pas dan kan ik echt loslaten, rust vinden en kan ik liefde ontvangen en geven: iets waar ik al jaren onbewust diep naar verlangde. Dus dit jaar heb ik geschreeuwd, enorm gehuild, ben ik gebroken en weer opgestaan, heb ik keihard gelachen, heb ik lief gehad en heel veel liefde gekregen en ben daarnaast ook ontzettend boos geworden. Een bijzondere ervaring, want boos worden vind ik moeilijk. Maar wat een bevrijding om al deze gevoelens nu toe te kunnen en mogen laten.

Naast dat heb ik ook een aantal hele leuke dingen gedaan afgelopen half jaar waar ik zo van geniet/heb genoten. Ik ben met mijn lieve zus naar New York geweest, dat was ontzettend leuk. Ik heb hele fijne herinneringen aan deze leuke reis. Altijd leuk om samen op vakantie te gaan, ik hoop dat we dat in 2017 ook weer gaan doen. Ook heb ik zo mijn best gedaan op de vlogs, daar zitten wel wat uren werk in. Ik kijk er met een heerlijk gevoel op terug. Bekijk hier de afspeellijst!

De vakantie met mijn vriend en schoonmoeder in Ferrières was ook heel fijn. We hadden heel veel zon  die week en het was leuk om even last-minute weg te gaan. We waren er zo met de auto en ook Noa vond het heerlijk om daar te wandelen. En daarnaast gingen Jor en ik ook samen een weekend weg in eigen land en boekten we een superluxe hotelkamer. Wat was dat leuk en gezellig zeg!

Wat ik ook heel leuk vond afgelopen jaar was dat ik met mijn schoonzusje voor haar verjaardag naar het concert van Justin Bieber ging. Wat een show, het was even afzien zo nu en dan in de Golden Circle, maar ik heb er enorm van genoten. Wat een lol, ook toen we terug kwamen in de auto en stierven van de dorst en daarna de slappe lach kregen omdat mijn schoonzusje zo luid zat te drinken haha! Ze moest de autodeur open doen om het weer uit te spugen zo hard moesten we lachen. Het was een toffe ervaring!

Daarnaast heb ik samen met mijn lieve vriendin Nienke stichting ChickStart opgezet met bijbehorende social media kanalen. Na vele gesprekken gevoerd te hebben en constant weer uit te komen bij het organiseren van een event voor vrouwen door vrouwen ging ook deze wens in vervulling. Wat was het gaaf, echt overstijgend. Ik heb zoveel geleerd van de samenwerking met Nienke over het leven en over mezelf. Ook onze vriendschap heeft zich hierdoor nog meer verdiept. In 2017 gaan we natuurlijk vrolijk verder en organiseren we nog meer events waar wij en andere vrouwen heel blij van worden.

En van de zomer ben ik natuurlijk weer begonnen met studeren. Ik heb het enorm naar mijn zin en ik vind het heel erg meevallen om heen en weer van Groningen naar Amersfoort te reizen. Misschien komt dat ook omdat ik zo gemotiveerd ben. Ik heb echt een leuke studiegroep, in korte tijd zijn we al zo met elkaar verbonden. Ontzettend mooi en iedere week leer ik weer zoveel. Per week lijk ik meer bewust te worden van een aantal patronen en nog meer te leren over mezelf en anderen. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om de opleiding tot Psychosynthese Therapeut te gaan volgen. In 2017 ga ik je er meer over vertellen.

Het was een zware, pittige reis voor mij dit jaar op persoonlijk gebied en tegelijkertijd fantastisch. Ik voel me een ander mens en ben enorm blij met alle keuzes die ik gemaakt heb in mijn leven op dit moment. Aan het eind van dit jaar zei ik ook tegen mezelf en mijn lieve studiegenoten: ‘Ik voel me als herboren.’

Kom maar op 2017!

12 reacties

Maria -

De beste wensen voor 2017, dames! x

Mare -

Gelukkig nieuwjaar! Prachtige blog weer en mooi om jullie ontwikkelingen te mogen volgen. Ik kan me echt verheugen over de blogs over je opleidingen Martine. En jouw blogs over het moederschap Willemijn daar kijk altijd naar uit.

Sandra -

Jullie hebben dit heel mooi beschreven! Wat een mooie manier om terug te blikken op het afgelopen jaar. Over die eventuele meet &greet: dat lijkt mij superleuk. Misschien wat dichter in de buurt van bijvoorbeeld Rotterdam? 😉 Al zou ik het ook helemaal niet erg vinden om naar Groningen te reizen als er ooit weer eens een meet en greet komt. Ik zou jullie echt heel graag een keer willen ontmoeten!

Amy -

Wat een prachtig overzicht van een bewogen, maar heel mooi jaar voor jullie. Ik wens jullie allebei een heel mooi nieuw jaar, vol gezondheid, liefde en mooie kansen! Geniet ervan!

Dionne -

Een mooi overzicht van prachtige hoogtepunten! En hals-over-kop verhuizen is ook wat

Mariska -

Heel mooi om te lezen en kan me geloof ik ook bijna alles wel herinneren. Fijne jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar :) x

Murl -

Fijne jaarwisseling dames! Bedankt voor weer een jaartje vol blogs en vlogs!

Kirsten -

Wauw lieve Willemijn en lieve Martine, wat was het een bijzonder jaar. Jullie hebben veel prachtige dingen mee mogen maken. Ik denk nog dagelijks terug aan mijn stage bij jullie, wat was dat leuk, leerzaam en gezellig. Jullie zijn het leukste blog duo van Nederland en ik ben er trots op dat ik jullie stagiaire ben geweest! Tot snel, lieve mensen!!

Ik wens iedereen een mooi, gezond, sportief en liefdevol 2017. Liefs, Kirsten

MARIJKE -

Wat een bijzonder en intens jaar voor jullie allebei. Ik blijf het zo knap vinden dat jullie zo open zijn op jullie blog. Ook in 2017 ben ik weer dagelijks te vinden op 2wmn!

Dita -

Een hele fijne jaarwisseling gewenst voor jullie! En natuurlijk een geweldig 2017.

Liset - Beautydagboek -

Super mooi om het jaar op deze manier af te ronden. Jullie hebben een bewogen jaar gehad, zowel zakelijk als persoonlijk. Heel veel geluk en succes gewenst in het nieuwe jaar!

marije -

Lieve dames, ik volg jullie al een hele tijd met veel plezier en vind het geweldig om te lezen hoe jullie dit jaar zijn gegroeid en met de hobbels zijn om gegaan. Jullie mogen 2016 met een trots hart afsluiten.

Ik wens jullie een geweldig liefdevol en succesvol 2017. Tot het nieuwe jaar!

Reageer ook