Sauna Thermen Zuidwolde

Een dagje weken tot je uit elkaar valt. Heerlijk! Sinds ik vorig jaar met Martine voor het eerst naar de wellness ging (Elysium in Bleiswijk) ben ik om. Het is zo fijn! We vonden dat het wel weer eens tijd was voor een dagje sauna en boekten een luxe dagje bij Sauna Thermen Zuidwolde. In het kader van de categorie 2Do een review!

Informatie

Zuidwolde, voor wie het niets zegt, ligt vlakbij Hoogeveen. De sauna is gevestigd in een hele grote gerenoveerde boerderij en heeft een grote tuin waar de meeste sauna’s te vinden zijn. Er zijn in totaal 7 sauna’s. Zo vind je binnen de ‘die hard sauna’ die tot 90 graden warm kan worden. De overige sauna’s zijn buiten. Zo heb je er de prachtige grotsauna. Dit is een zachte sauna (60/65 graden). Daarnaast hebben ze ook een Turks stoombad, infrarood sauna, een houtgestookte sauna en een aantal gewone sauna’s met verschillende temperaturen.

Dagelijks worden er vier opgietingen georganiseerd. Op vrijdag en zaterdag is er ok een extra opgieting in de avond. Daarnaast worden er op de eerste en derde woensdag van de maand om 20.30 uur ook een klankschaalsessie of mindfulness sessie georganiseerd in de Grotsauna.

Op de begane grond van het complex zit een super gezellig restaurant waar je kunt borrelen, koffiedrinken, lunchen of dineren. Ze hebben een uitgebreide kaart met heerlijke gerechten! Zo smulden wij van een heerlijk stuk huisgemaakte appeltaart, sluprte Martine een heerlijke Klets Coffee (koffie met siroop, slagroom en kletskoppen) naar binnen en lunchten we met soep en een broodje. En ach, aan het eind van de dag pasten er ook nog wel wat borrelhapjes bij! Je kunt er voor kiezen om aan tafel te zitten, maar er zijn ook heerlijke hoekjes (bij haarden) waar je kunt wegzakken in grote fauteuils.

Uiteraard is er ook een beautycentrum (bovenste verdieping) waar je diverse beauty behandelingen kunt volgen. Van een ontspannende massage of facial tot een pedicure en harsen. Naast het beautycentrum vind je hier ook de rustruimte waar je heerlijk in stilte een dutje kunt doen of een boek kunt lezen.

Entree prijzen en openingstijden

Thermen Entree Vroege Vogel (incheck vóór 10:30 uur) – €22,50
Thermen Entree – €27,50
Thermen Entree Avond (incheck ná 17:00 uur) – €17,50

Maandag t/m Zaterdag: 10:00-23:00 (horeca 23:30)
Zondag: 10:00-22:00 (horeca 22:30)

Onze indruk

Als je eenmaal in Elysium bent geweest is het moeilijk om nog onder de indruk te zijn van de schoonheid van een sauna. Elysium is namelijk de koningin van de mooie sauna’s. Maar toch, als we niet te veel aan Elysium dachten, vonden we het een mooie sauna en voelden we ons gelijk ‘thuis’ hier. Door de uitstraling van de oude boerderij, de huiselijke en luxe aankleding en het zachte licht voel je je direct op je gemak. Alles ziet er mooi uit en volgens mij zijn er recentelijk nog renovaties gedaan want sommige ruimtes leken gloednieuw. Ook vond ik de grotsauna ontzettend leuk gemaakt. Het voelt inderdaad alsof je in een echte grot zit. Ook de tuin is mooi aangelegd en de Iki Sauna (85 graden) die in de vijver gebouwd is, is heel sfeervol. Look en feel: goedgekeurd!

Ik vond het wel een beetje fris in de doucheruimte waar je de toiletten, douches, dompelbad en het voetenbad vindt. Daar mocht het van mij wel wat warmer zijn, aangezien je er in je blootje loopt.

De behandelingen waren ontzettend fijn en goed geregeld. Er werd geprobeerd zo goed mogelijk te plannen. De meeste behandelingen kregen we tegelijk en er werd zo veel mogelijk geclusterd zodat je ook genoeg tijd hebt om (samen) in de sauna te gaan, te eten of te rusten. Juist doordat het geen super grote sauna is, is er veel meer overleg nodig. Heel prettig!

Martine en ik hadden beiden de D-stress Massage geboekt (30 minuten, €37,00). Dit is een massage van de hoofdhuid, het gezicht, nek, schouders en decolleté. En wow, dit was LEKKER! Echt een aanrader. Ook Martine is helemaal fan van deze massage. Martine boekte daarnaast ook een lichaamsmassage van 50 minuten (€52,50) en ik ging voor een zwangerschapsmassage van 60 minuten (€59,50). Beide massages waren lekker, maar we zouden hem de volgende keer toch verruilen voor een facial. We waren eigenlijk al ontspannen genoeg van de D-stress Massage. De zwangerschapsmassage wordt trouwens gegeven op een standaard tafel en met behulp van kussens die je lekker en stabiel op je zij neerleggen. Een aardige methode, maar… ik heb eerder een keertje op een tafel gelegen met een gat er in waardoor je op je buik kunt liggen en dat is toch wel het allerfijnste vind ik persoonlijk. Tot slot had ik ook nog een pedicure en deze was echt goed! Een super kundige dame heeft mij voeten goed onder handen genomen. Yay!

Wat ons beide trouwens opgevallen is, is dat er geen ‘standaard’ ontspannende muziek wordt gedraaid, maar rustige popmuziek en een vleugje country. Ik vond het wel een verrassende keuze. Zelf geven we allebei toch de voorkeur aan zingende vogeltjes, ruisende beekjes en meeslepend pianospel, maar ik kan me voorstellen dat andere mensen dit juist wel een fijne keuze vinden.

Het personeel verdient  een dikke pluim! Iedere medewerker die we hebben gesproken, was ontzettend aardig, klantvriendelijk en gastvrij. Bij de behandelingen werd je na afloop in je badjas geholpen en kreeg je water aangeboden, dat vond ik heel netjes!

Tot slot de hygiëne. Ook dat leek helemaal in orde te zijn! De wc’s waren ook aan het eind van de dag nog fris en opvallend droog. Overal vond je instructies t.b.v. goed gebruik van de sauna’s en hygiëne en shampoo, conditioner, scrub en douchegel waren in overvloed aanwezig.

Al met al zijn we beide super te spreken over de sauna. Het was een heerlijke, goed verzorgde dag. Ik denk dat we nog wel een keertje terug gaan!

12 reacties

Karin van den Berg -

Sauna ik ben er dol op, en toch dit jaar maar 1 keer geweest.
De agenda’s van mij en mijn bff met wie ik altijd ga konden maar niet tezamen gepland worden…
(En dan woon ik op nog geen 15 minuten van Elysium in Bleijswijk!)

Martine -

Sauna’s vind ik geweldig!!!!
Ik woon in Vught en wanneer ik naar de sauna ga, ga ik naar Devarana in Den Bosch.
Ik ben echt nog nooit met mijn lange sauna ervaring een mooiere sauna tegen gekomen.
Ook ik ben naar het Elysium geweest en ik vond het juist 100 x niets.
Slechte hygiëne, erg rommelig en onoverzichtelijk, het personeel heeft geen indruk gemaakt en toen ik was stonden er rondom het zwembad een soort lounge banken met stoffen bekleding……allemaal viezig en vochtig, bah!
Zo’n tegenvaller, vooral na zo’n stuk rijden.
Maar gelukkig heb ik nu mijn saunahemel gevonden in Den Bosch :-)
Ik kan Devarana iedereen aanraden (en nee, ik heb geen aandelen :-))

T -

Hey! Dat is leuk, ik kom ook uit Vught!

Ik ga maar eens kijken naar de sauna in Den Bosch, een heel stuk dichterbij! :-)

Bedankt voor de tip!

Stefanie -

Heerlijk de sauna, even zonder telefoon weg van het drukke leven. Termen Bussloo is ook een aanrader!

Celine -

Klinkt als een heerlijk verwendagje! Ik moet dit ook maar eens gaan plannen met mijn vriendinnen!
Liefs, Celine

Jose -

Hihi mijn vriend komt uit Zuidwolde! Ik wist niet dat daar ook een sauna was! Rare vraag misschien maar waarom zijn de namen van jullie behandelingen in schuine letters gedrukt? Het viel me zo op haha, vind ik verder helemaal niet erg hoor… Ik vroeg het me gewoon af.

MARIJKE -

Ik ben een van de weinige die echt niks heeft met sauna’s. Ik kan er zelf helemaal niet ontspannen maar ik hoor van de liefhebbers dat het inderdaad heerlijk is!

Marielle Peeters -

Ook ik heb totaal niks met sauna’s en al
die toestanden er omheen hoor:)

Susan -

Klinkt als een heerlijk dagje weg!

Lindsay | lindsayvallen.nl -

Klinkt op zich goed! Ik ben nog nooit bij Elysium geweest, maar zo te lezen is dat dus de hemel der sauna’s? :-) Wij hebben een hele fijne sauna hier in de buurt, maar dat wordt dan toch een keertje op pad. Best een goed idee om dat weer eens in te plannen als goed voornemen voor 2017!

Femke -

Klinkt als een goede sauna waar jullie een hele fijne dag hebben beleefd. Heerlijk!

marije -

Klinkt heerlijk zeg. Vooral de massage lijkt mij een aanrader. Zit nu meteen te bedenken wanneer ik eens naar de sauna kan.

Reageer ook