Mijn favoriete plekjes in huis #2

Ik heb een aantal favoriete plekjes in mijn huis. Als ik er naar kijk word ik er altijd blij van. “Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen”, zegt men niet voor niets. Dat vind ik ook in huis zo. Die kleine frutseltjes, daar word ik helemaal gelukkig van en het maakt het huis gezellig en eigen. Dit zijn mijn favoriete plekjes in huis.

Ik begin beneden, want in de woonkamer ben ik natuurlijk het meest te vinden. Het liefst op de bank met een dekentje samen met Jor en Noa.

Voorheen had ik op deze plekken een koperen schaal staan met kaarsen er op en nog wat andere kaarsenhouders, maar daar ben ik op een gegeven moment van afgestapt. Ik wilde het iets meer clean hebben en shopte onder andere Laif en Nuver leeg. De rosé gouden trend kwam toen net op en ik werd (en ben!) er helemaal gek op. Ik hou enorm van rosé goud/koper.

De kandelaren kocht ik bij Laif en Nuver, net als het fotolijstje met de kaart erin, de kaarsenhouder met de flamingo, de grijzige/beige kaarsenhouder en het kleine, glazen vaasje met de veren. Het vosje kocht ik onlangs nog bij Xenos. De ananas is van Anthropologie en kocht ik in New York. De glazen kubus kreeg ik met Sinterklaas vorig jaar. De flesopener is een cadeautje van BloomOn. De lange kaarsen koop ik vaak bij HEMA of bij de Xenos.

Ik ben gewoon gek op kaarsenhoudertjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze plek vind ik ook heerlijk. Dit is ook mijn plek op de bank, naast de dekenkisten. Hier zit ik altijd met een kop thee te genieten. Ik ben nog steeds niet uitgekeken op mijn dekenkisten, ik vind ze zo leuk! Ik verwissel ook weleens de kaarsenhouders, maar net waar ik zin in heb.

Om even in de decembersferen te blijven, kan dit niet ontbreken natuurlijk. Ik kan hier uren naar kijken, binnenkort maak ik een gezellige video over mijn Kerstboom en alles wat er in hangt. Maar hier word ik heel erg happy van.

Kaarten van Studio Vrolijk

Dit is ook een favoriete plek van mij. Sowieso vind ik het heerlijk dat ik om de week een prachtige blos bloemen ontvang voor op mijn steigerhouten tafel. Dat is ook zo’n meubelstuk waar ik heel erg blij mee ben. Ik zit ook graag aan tafel. Om het nog gezelliger te maken heb ik al deze kaarten opgehangen. Echt een knus hoekje.

Destijds hadden wij een campagne met IKEA waarbij mijn badkamer een make-over kreeg om alle rommel netjes weg te kunnen werken. Hier ben ik ook nog steeds heel blij mee. Het is praktisch en maakt het een stuk gezelliger in de badkamer. Voorheen had ik veel minder ruimte om alles op te bergen en deze ideeën om alles zo op te ruimen zijn super wat mij betreft.

Tja en dit had je kunnen verwachten natuurlijk. Ik ben gek op mijn kaptafel en op dit leuke bordje boven mijn sieradenkast. Ik vind het heerlijk om hier lekker te tutten, naar buiten te staren, uitgebreid te make-uppen, mijn haar te krullen, mijn outfits in de spiegel te bekijken en ik word altijd blij van de tekst op dit bordje. Positieve vibes! Welke plekjes in huis maken jou blij?

25 reacties

T. -

Ik ken iemand die z”n eigen konijn heeft vetgemest en voor kerst heeft geslacht om het geslachte konijn te kunnen nuttigen met de kerstdagen samen met kennissen en familieleden. Dit is jaren geleden maar ik weet het me nog te herinneren. Het was een jongen uit de buurt die alleen woonde en dat in geuren en kleuren heeft gezegd. Dan heeft het geen goede herinnering meer. Je eigen huisdier vetmesten in een konijnenhok en voor kerst slachten en met de kerstdagen op eten. Dat is wel heel wreed. Dan is het konijn niet op een waardige manier aan z”n eind gekomen. Heeft zich niet kunnen verdedigen. En dat als een welvarend en beschaafd land zoals in Nederland. Zo maar slachten van je eigen huisdier.

Emily -

Heel erg leuk ingericht! Die kistjes maken het op de een of andere manier ook meer winters/kerstachtig.

T. -

Het zijn wel rustige en ontspannen hoekjes in huis waar je tot je zelf kan komen. Het straalt rust en sfeer uit met een heel eigen stijl als je dat ziet. Uit de ramen kijken wanneer je bezig bent met opmaken lijkt mij ook ideaal. Het ziet er dromerig en romantisch uit. helemaal om bij weg te dromen, en om bij te komen. Zo creeer je een rustpunt in je eigen huis. Dat uitzicht en panorama.

Sandra -

Hoi Martine, zou ik mogen weten waar je kaptafel vandaan komt? Ik vind hem heel mooi en ik ga in januari samenwonen met mijn vriend… :)

Sofia -

Oh wat een gezellige hoekjes zijn het! Ik ben zelf ook gek op mijn kaartjesmuur met foto’s daartussen. Net als dat ik nu ik kerstlampjes heb opgehangen, mijn kamer ook veel gezelliger vind! :)

EliseDingen -

Wat een fijne plekjes! Ik vind rosé gouden/koperen (vooral koper!) details ook erg mooi. En wat een mooie rustige kerstboom hebben jullie :) Heb je trouwens expres het kaartje met de palmbomen en ananassen op de kop hangen? 😛

Nicetobeout -

Die dekenkisten <3 En dat vosje is ook geweldig leuk!

Amy -

Wat een leuke plekjes heb je in huis! Dat roségoud spreekt mij ook (nog steeds) erg aan. Mijn favoriete plek is het kantoor, waar ik ook mijn beautyspulletjes heb staan. Lekker tutten in dat kamertje vol met mijn spulletjes.. heerlijk!

Kiss & Make-up -

Wat een mooie hoekjes! Zelf is mijn favoriete plekje de TV hoek.

Mariska -

Wat leuk ingericht :) vind je kaptafel ook erg mooi en zeker ook met dat bordje erboven met een mooie tekst. Ik word toch wel erg blij van mijn slaapkamer en hoop binnenkort mijn eigen huisje als ik ga verhuizen :)

Marit -

Ik snap helemaal dat die kisten en dat kaarsenhoekje een van je favorieten zijn! Erg leuk!
Wij hebben zelf een vrij kleine badkamer en die plankjes die je in je badkamer hebt zijn precies wat wij ook zoeken voor onze badkamer. Welke plankjes zijn dit, en hoe doen ze het met vocht en dergelijke?

Martine -

Ik heb geen idee, deze zaten er al toen wij er kwamen wonen!

Margot -

Wat een leuke plekjes allemaal!

Liset - Beautydagboek -

Ik kan me goed voorstellen dat je blij bent met je make-uphoekje. Heerlijk om hier te kunnen tutten :). De kerstboom ziet er mooi uit hoor, ik ben momenteel ook hooked aan de kerstboom in huis!

Romy -

Wat een heerlijke plekjes! Je hebt echt een leuke interieurstijl. Ik ben ook helemaal weg van dat vosbeeldje.

thebeautyblognl -

Wat een leuke plekjes! De kerstboom ziet er prachtig uit! xoxo

MARIJKE -

Wat een leuke en gezellige plekjes in huis! Ik heb zo geen favorieten die ik kan bedenken. Wel zou ik het leuk vinden om de slaapkamer meer aan te kleden. Beetje VT wonen stijl. Maar kennelijk niet graag genoeg want ik begin er nooit aan haha

Martine -

Hahaha dit is zo herkenbaar. Ik heb ook nog steeds van die projecten (zoals inderdaad de slaapkamer gezellig maken) waar ik nooit aan begin :’)

Curly Creative -

Ooh wauw dat zijn zeker fijne plekjes. Zelf kan ik uren schuiven en doen om steeds weer nieuwe plekjes te maken in huis. Momenteel is mijn mega grote nieuwe servieskast wel een favoriet. Daarin staat naast mijn serviescollectie nog veel meer gezelligs. Verder hebben we ook een hele gave plank in de slaapkamer die steeds een andere invulling krijgt. Je hoort het al ook ik maak t graag gezellig

X

marije -

Wat een heerlijke plekjes. Kan mij voorstellen dat je daar blij van wordt.

Lia -

Is dat konijnenbont? :(

Marjolein -

Vroeg ik me ook al af:(

Charlotte -

Hij ziet er wel echt uit :( :(

Martine -

Klopt, het is echt maar ik weet wel de achtergrond. Het is van een konijn van iemand bij mij uit de familie. Dat konijn is jarenlang goed verzorgd en is uiteindelijk door ouderdom een natuurlijke dood gestorven. Diegene bewaarde altijd het bont van hun konijnen: biologisch bont zou je kunnen zeggen. Voor mij persoonlijk kijk ik er daarom in dit geval anders tegen aan.

Susan -

Heel leuk! Dat vosjes beeld is zo schattig.

Reageer ook