Hondenergernissen

Begrijp ons niet verkeerd als je deze titel leest. We zijn hartstikke gek op onze honden. Maar soms, heel soms, zouden we weleens even willen vloeken op iets wat ze gedaan hebben om vervolgens weer een lik over je gezicht te krijgen en de boosheid wegsmelt. Je kunt namelijk nooit langer boos blijven dan 5 minuten door die puppy ogen. Dit zijn onze ergernissen!

En deze lange lijst die je hieronder leest, zijn echt niet alleen “ergernissen” die we hebben aan onze honden maar ook aan andermans honden of baasjes.

1) Uitschudden tegen je witte muur

Hier ontkom je gewoon niet aan. Honden schudden zich vaak buiten keurig uit voor je naar binnen gaat, althans Noa en Saar wel, maar vervolgens doen ze het binnen nog even een keer en vliegen de modderspetters tegen je muur. Toen Saar en Noa nog puppies waren hebben ze een keer mijn muur in de woonkamer zo vies gemaakt, dat schoonmaken niet meer hielp. Ik heb ‘m maar bruin geverfd. Gefixt!

2) Dat ze per ongeluk door de hondenstront lopen van een andere hond en dan over jouw gedweilde vloer gaan lopen

Dit. Is. Zo. Goor! Sowieso vind ik het vies als mensen de poep van hun hond niet opruimen, maar als mijn hond door de poep loopt van een andere hond en vervolgens door mijn woonkamer loopt en overal poepafdrukken achter laat kan ik wel kotsen. Gadver! Heb je wel eens andermans hondenstront uit de voetkussentjes van je hond zitten klauwen? Verschrikkelijk.

3) Honden die midden op de stoep schijten wat niet wordt opgeruimd en dat je vervolgens er per ongeluk door heen gaat met de kinderwagen. Dat is Willemijn al ondertussen drie keer overkomen. Smerig! Trouwens, dit geldt niet alleen voor hondenstront, katten kunnen er ook wat van. Maar goed, een van de grootste ergernissen is toch wel dat hondenstront niet wordt opgeruimd.

4) Als Noa constant blijft piepen ook na het uitgaan na een wandeling van 2 uur en apporteren, zwemmen, kunstjes doen: you name it. WAT WIL JE?

Konden dieren af en toe maar praten! Soms kan Noa zo veel energie hebben dat ze de hele dag wel zou kunnen lopen als het aan haar lag. Dan komt ze nog na alle inspanning met een balletje aanzetten.

5) Honden zijn smeerkezen: kots, stront, kwijlen, pis, lekkage (druppelen), haren, water, vies eten…wat niet?

Dit verschilt wel per hond denk ik, de een is viezer dan de ander. Maar je ontkomt er hoogstwaarschijnlijk niet aan dat je een keer kots, stront of pis op moet ruimen. En een hond die niet verhaart bestaat niet!

6) Honden die tegen je opspringen

Zucht, en het is al helemaal vreselijk als die hond modderpoten heeft en tegen je lichte jas aan springt. Nooo!

7) Een agressieve hond die los is en jouw hond aanvalt

Ik snap niet waarom baasjes hun hond op dat moment los hebben als je weet dat je hond niet goed reageert op andere honden. Als ik een andere hond zie, doe ik Noa altijd vast omdat ze niet zo geinteresseerd is in andere honden en ik geen zin heb dat ze dan een andere hond gaat afsnauwen. Maar ik weet nog dat ik een keer ergens liep met Noa en er een rottweiler was -die normaal vast zit- maar nu los liep. Ik ben gelukkig niet bang, maar hij kwam wel van het erf af naar ons toe en was vrij agressief tegen Noa en dat was een vervelende situatie.

8) Schooien en bedelen of voor de voeten lopen

Jaaa, dat je dan in de keuken bezig bent en opeens een levend veger-en-blik in de keuken hebt staan zonder dat je het door hebt. En ik dacht daarnaast dat katten je altijd voor de voeten liepen, maar honden kunnen er ook wat van!

9) De hele tijd blaffen om niks

Bijvoorbeeld omdat er een busje voor de deur staat van werklui. Die staat er dan al drie dagen en toch moet er even een tijdje geblaft worden.

10) Een hond die stiekem katten- of eendenstront eet en dan in je gezicht gaat ademen/gapen

Brrr, dit is ZO VIES! Wie herkent dit? Baaaahhh!

11) Stinkende hondenriemen

Jep…het bestaat echt. Mijn neongele riem is ondertussen al lang niet meer die kleur en ruikt ook niet meer zo fris!

12) Stinkende eierscheten

Eigen schuld, dikke bult. Maar ja, honden vinden eieren nu eenmaal een lekkere traktatie. Het punt is alleen dat je er spijt van hebt op het moment dat ze met hun hol onder je neus liggen op de bank terwijl je lekker een romcom kijkt. En als ze er dan ook nog eens bij gaan kwispelen is het helemaal feest!

13) Als je hond loops is en andere baasjes vertikken het om hun hond niet aan te lijnen terwijl dat verplicht is op het stuk waar je loopt. Vervolgens moet je zorgen dat je hond niet bezwangerd raakt.

Nu is dat loops zijn niet erg, maar het is zo irritant als je dan speciaal naar een gebied gaat waar de honden aangelijnd moeten zijn en dat is dan niet zo. Zo heb ik een keer bijna vijf kilometer lang een Friese Stabij achter Noa aan gehad die totaal niet meer luisterde naar zijn baas. Die dacht maar aan een ding…

14) Van de straat vreten.

Daar is Saar een ster in! Ze kan zelfs een hele appel meesmokkelen zonder dat je het ziet met die grote hamsterwangen van haar. Maar ze eet alles op als je niet op let: glas, sigaretten, kauwgom en ander restafval. Alles waar je op kunt kauwen! Uitgaan is zowat een 10-gangen-menu voor haar als je niet uitkijkt!

15) De geur van natte hond

Behoeft dit nog enige uitleg? Als er iets is wat vies ruikt -naast hondenstront- is het wel de geur van natte hond. Het is niet te omschrijven, maar het is een hele typische lucht en voor je het weet ruikt je hele auto of huis er naar. Bah!

Maarreh…ondanks de ergernissen zijn we wel gek op onze vieze smeerkezen! Want alle liefde die je er voor terugkrijgt is groter dan alle ergernissen bij elkaar. Honden zijn echt je beste vrienden!

44 reacties

Anna -

Ik heb zo hard gelachen om dit artikel, niet normaal

Naomi -

Dit artikel beschrijft mijn leven. Ik heb een Amerikaanse Bulldog rondlopen en af en toe is het net een varken hoe hij zich gedraagt.

Ondanks alle narigheden die hij af en toe met zich meebrengt – en ja, dat zijn veeeel van bovenstaande – hou ik onwijs veel van dat lieve, dikke, stinkende beestje!

Iris -

Herkenbaar! Maar… Loopsheid? Waarom is ze niet gesteriliseerd dan? Bij niet gesteriliseerde teven is het vragen om een baarmoederontsteking of melkkliertumoren, kans is vrij groot dat ze 1 van die dingen krijgt.. Als je op jonge leeftijd steriliseert is de kans op die dingen zo goed als 0. Beter een jonge gezonde hond opereren dan op latere leeftijd met spoed een doodzieke hond met alle risico’s van dien..

Martine -

Hi Iris, dat is al langer achterhaald. Ik heb dat aan twee verschillende dierenartsen gevraagd en die zeiden beiden dat het geen kwaad kon. Heel veel hondenbaasjes doen dat ook omdat ze zich ergeren aan de loopsheid van hun hond. Ik vind het daarnaast ook persoonlijk heel onnatuurlijk om dit te doen bij een dier. Ik ga niet met hetgeen wat de natuur gegeven heeft knoeien. Dus dat is mijn visie :)

Deborah -

Wat een negatieve comments! Niet alle artikelen hoeven toch een hoogstaand karakter te hebben, af en toe even lekker spuien moet ook kunnen. Vond het juist heerlijk om te lezen, zelf inmiddels geen hond meer, maar nu wel 2 poezen en zelfs daar herken ik een aantal punten van, vooral dat in de weg lopen! Liggen ze in diepe slaap, loop ik de trap af en dan springen ze gewoon op om me toch nog even voor de voeten te lopen…. Al een paar keer bijna de trap af geflikkerd, maar dan draaien ze even lief om mijn benen en dan ben ik alweer verkocht..

Thalya -

Gek dat mensen hier zo’n probleem maken over je taalgebruik. Ik vind het juist perfect bij dit onderwerp passen, want eerlijk, als je geïrriteerd bent ga je toch niet in het algemeen Nederlands praten of nadenken? Hier zit trouwens duidelijk ook wat humor bij, dus chil mensen! Ik vond het een goed – en als hondeneigenaar ook waarheidsgetrouw haha – artikel en een fijne afwisseling :) veel liefs!

Charlotte -

Jammer dit artikel.. Erg simpel en beetje grof geschreven.

Kelly -

Zo herkenbaar! Hoewel bij onze Cavalier King Charles de allergrootste ergernis zijn GESNURK is. Hij slaapt zo vaak en van zodra zijn oogjes sluiten, snurkt hij het hele huis wakker! Heel fijn wanneer je aan het werkt bent 😀 maar het is hem vergeven, de lieve kleine schat.

T. -

In grote steden doen dakloze harddrugsverslaafden ook wel eens hun behoefte buiten en dan eten honden dat op met het gevolg dat ze ook drugs binnen kunnen krijgen. Ik vraag mij af krijg je dan een hond die stoned wordt. Ze zeggen dat regelmatig een eierkoeken geven maakt dat de hond minder behoefte heeft om poep van andere honden op te eten. Ook pens wil dus helpen om te voorkomen dat de hond poep van andere honden op eet. Tegenwoordig hebben ze een poepschepje of zakje bij zich om de poep op te ruimen. dat poepschepje is te verkrijgen bij de gemeente. Ik heb gehoord dat als je dit na laat een boete zou kunnen krijgen van 40 euro. Ook ongelijnd uitlaten mag niet meer. Er staan op sommige veldjes verbodsbordjes met aangelijnd uitlaten. Soms was er een loslopende pitbull op een speelveldje te zien geweest. Soms staat er een bordje waar op staat dat er geen loslopende honden mogen lopen dan alleen aangelijnd. Dat lijkt me wel eng toe dat je hond achterna gezeten wordt door een loslopende Rotweiler. Ik hoop dat het goed opgevoede honden zijn maar rotweilers horen aan een ketting te zitten die aan een blok beton vast zit en daarna nog een hoog hek. Sommige bazen nemen het niet zo nauw met de regels. Ze springen zo over een hoog hek heen als ze niet vast zitten. Ik vind het maar eng als je zo”n loslopende hond ziet ook voor kleinere honden en teckeltjes en kleinere schoothondjes en Jack Russel hondjes. Sommige hondenjonkies wegen nog maar een onsje en dan et zo”n grote hond zoals pitbull Rotweiler.

Marjan -

😂 Hier een hond die in alle ‘lekker’ ruikende objecten gaat rollen. Alleen heeft het beestje een andere definitie van lekker ruiken dan ik: poep, dode beesten, vieze etensresten. Feest! De geur van dood krijg je echt zooo moeilijk weg, na het wassen krijgt ze ter camouflage van de doodsgeur een druppeltje lavendel in haar nek, maar dat vindt zij dan weer een vreselijke geur. 😂

Shirley -

Ik herken niet alles.. Maar dat je hond in de stront staat wel. Mijn hond had het meteen door en weigerde door te lopen. Keek mij aan met een blik van “help?”. Haha

Linda -

Vind je woordkeuze in dit artikel niet erg gepast en het leest daardoor echt niet fijn 😔, jammer!

Marielle Peeters -

Ach, grote onzin ! ‘T leest hèèrlijk weg !

Audrey -

Ik herken gek genoeg heel weinig 😉 Mijn hond houdt niet van water, verhaart weinig en is buiten energiek, maar binnen lekker rustig en knuffelig. Niet dat ze geen minpunten heeft, want ze heeft helaas jachtinstinct. Zeker in deze tijd van het jaar moeten we dus heel goed opletten en moet ze veel aan de pijn blijven.

Diana -

Ieee klinkt echt ranzig. Wil graag een hond maar gaat niet goedkomen in combinatie met smetvrees.
Eten ze serieus katten- of eendenstront?! Baaaaah

Martine -

Als je soms niet op let wel! Niet altijd hoor, maar af en toe gebeurt het. Mijn oma en moeder zeggen om die reden dat het wel eens goed is om je hond pens te voeren zodat ze minder stront van de straat eten.

Fabienne -

Ow punt 10….kattenstront… Ik snap het nog steeds niet… WHY???? ZOO SMERIG! En dat je het pas merkt als ze in je bek zitten te hijgen… Ik moest hier als nieuwbakken hondeneigenaar wel aan moeten wennen… Of wacht ff, ik denk niet dat het went haha! En schooieren… Ja wij hebben een straathond geadopteerd, dus daar draaide voorheen haar hele leven om… ETEN! Overal vindt ze wel iets en ze weet ook dat ze er gisteren iets vond… En ze komt ook echt niet als ze iets te eten heeft gevonden… Zucht… Maar verder is het een schat hahahaha!

Sanne -

Oh veel herkenbare punten. Soms kan ik mij zo ergeren aan mijn hond maar meestal moet ik er toch ook hard om lachen. Zo vindt hij altijd een plas/ modderpoel en dan vrolijk er doorheen rennen terugkomen en er in gaan liggen, hoofd erin steken boos worden heeft geen zin het is ook gewoon te grappig om te zien. Wij hebben een hond met lang haar en een tip om niet heel je huis onder de spetters te hebben en het enigszins te beperken is om een hondenbadjas aan te doen. Zoek het maar eens op, bij bol.com hebben ze ze ook alleen dan achterlijk duur. Via via hebben wij er eentje laten bij iemand, is van badhanddoeken stof gemaakt. Onze hond vindt het fantastisch om hem aan te hebben, laat je gewoon een tijdje aan en dan valt het meeste vuil daarin, ideaal!!

Pauline -

Alles is zo waar wat je schrijft, maar ondanks alle ergernissen zou ik mijn hond voor geen miljoen euro willen missen. Daarbij leeft deze hond samen met twee katten en…………. van de katten heb ik eigenlijk veel meer rommel ( haren )

Luna -

Ik kan best veel hebben van mijn hond, maar het enige wat mij mateloos kan irriteren is dat zodra de telefoon gaat, of zodra ik aansluiting maak tijdens het bellen, mijn hond keihard gaat blaffen omdat er iets op straat gebeurd, of er werkmannen voorbij lopen, of de post etc. Corrigeren lukt altijd, maar dan net op dat moment lijkt mijn hond niet willen luisteren.

Kimberly -

Het komt niet vaak voor, maar in dit artikel waren alle punten herkenbaar voor mij! Toch zou ik nooit zonder willen, ik kan ontzettend genieten van de aanwezigheid van onze hond.

Eva -

Oh hemel, zo akelig herkenbaar. Ik ben zelf dol op de herfst en winter maar die lange dweil genaamd Guus (cocker spaniël) die hier door het huis loopt is de hele dag nattig, stinkt en helpt mn schone huis om zeep (reuze handig i.c.m nesteldrang). En dan nog die lange oren die werkelijk overal in hangen :’-). En onze lieve lieve Indy (kruising mechelse herder) die wel 24x per jaar lijkt te verharen, zijn kriebelen standaard aan ons af smeert en zich standaard uit schud naast mijn witte gespachtelputzte muren. Lang leven de combinatie van water / azijn en een afwasborstel. En toch, ondanks alles, zou ik ze inderdaad ook voor geen goud kunnen missen en neem alles voor lief.

Angela -

Een hond die niet verhaart bestaat zeker wel.
Mijn ouders hebben al meerdere honden gehad, die allemaal niet verharen
Zijn allemaal boomertjes geweest
En labradoodles verharen trouwens ook niet

Evie -

Herkenbaar hoor! En ik vind de woordkeuze in deze context juist wel gepast, omdat het ook is zoals het is en dat je dit soort dingen op dat moment ook echt denkt. Als mijn hond inderdaad ook met viezigheid binnenstapt, denk ik niet ‘jeetje hier ligt wat ontlasting’ maar ‘gadverdamme stront’. Niks negatiefs aan, wél dingen die zeker meespelen als je een hond hebt. Gelukkig is dat niets in vergelijking met wat je er voor terug krijgt. 😀

Gea -

Ik heb mijn hond gered van een baasje die haar zo slecht behandelde … Ze werd geslagen waar ik bij stond en toen ik er wat van zei kreeg ik als antwoord”dan neem jij der mee trut” dat heb ik gedaan Emma was vel over been en dook bij elk hard geluid in elkaar… Maar nu 3 jaar verder heb ik een geweldige en zo een lieve hond… Een knuffel eerste klas en zo lief met kinderen en mensen.. alleen sommige andere honden vindt ze niet fijn maar je kan ook niet iedereen mogen … Ze is vorige week nog bij de dierenarts geweest die haar toen ook onderzocht heeft en ze is van 22 kilo naar 29 kilo gegaan … Ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing … Zou der geen moment kwijt willen en neem haren kwijlen ondeugden alles meeslepen van buiten op de koop toe 😉

Martine -

Wauw wat mooi om te lezen en fantastisch dat ze nu zo’n lieve baas heeft!

Gea -

Dank je marine… vandaag is ze met mij naar her verpleegtehuis geweest waar mij vader heeft gezeten voor zijn overlijden …. Ze heeft daar een favoriet een oude mevrouw die vaak chagrijnig is maar zo gauw ems er bij gaat zitten is alles goed

Gea -

Moet natuurlijk martine zijn hahsha

nadine -

Haha het is wel herkenbaar met zelf een jonge hond in huis!
Wel een tipje als je volgende keer zo’n soort artikel schrijft, je woordgebruik vond ik niet erg fijn om te lezen.. Woorden als stront/pis/goor etc. associeer ik meer bij een klein kind/opstandige puber. Komt niet in de buurt met de mooie artikelen die je soms schrijft, zonde!

Martine -

Dat snap ik, maar ik ben natuurlijk niet maar 1 kant. Dit is ook een kant van mij die heel rauw is en zo praat ik soms ook in het echt. Ik schrijf zoals ik praat en dat wil ik er wel graag inhouden. Mijn “humoristische taal” is ook meer rauw. Maar ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen dat van mij verwacht, dit soort artikelen zijn dan ook zeker niet te vergelijken met diepgaande artikelen. :)

Karin -

Nou heel humoristisch vind ik het niet hoor, je ‘humoristische taal’, eerder alsof je niet opgevoed bent?

Martine -

Dan is het simpelweg niet jouw humor en spreekt het je niet aan :) Dit ben ik ook, ik kan grof zijn, dit is een andere kant van mijn humor. Als je dat deel van mij niet kunt accepteren, zegt dat niets over mij want blijkbaar ontstaat er dan bij jou een allergie. Dat kan, maar dan is het mijn inziens niet nodig om daar zo over te oordelen (“niet opgevoed”). Laat het dan bij jezelf en lees het artikel niet als het tegen je haren in strijkt.

Kelly -

Hahaha, geniaal omschreven ! Ik ben gek op honden, en al helemaal van mijn maatje Jive. Ik zou niet zonder honden kunnen, nu ik samen woon en er geen mogelijkheid is voor een hond mis ik ze enorm.. En geloof me, als je dan dat geblaf hoor, dan klinkt het als muziek! Ook maar voor even hoor 😉

Jessica -

Ik wilde eerst niet reageren, omdat ik weet dat je het niet zo bedoelt. Maar toch…het komt allemaal wel erg negatief op mij over. Ik weet wel dat jullie gek zijn op je honden, dat blijkt echt wel uit jullie vlogs. Maar door de manier waarop het artikel is opgesteld en verwoord, komt het nu zo totaal niet over op me. Plus; ik vind een groot aantal van je ergernissen veel meer verwijtbaar aan de baas dan aan de hond. Ik ben zo’n gek die het dan voor de hond wil opnemen, zelfs al schrijf je het zelf ook wel dat het aan de eigenaar van de andere hond ligt…Dit ligt ook wel aan mij hoor besef ik me goed! Maar het moest me toch echt even van m’n hart…

Tipje voor het energie niveau met Noa. Hoe meer je loopt en beweegt, hoe beter ook de conditie van je hond wordt. Gevolg; nog meer energie en druk gedrag. Bij mijn hond merk ik dat speuren tijdens de wandeling veel meer vermoeid. En dan bedoel ik niet een zomaar even een bal in de struiken gooien, die ze mag zoeken. Maar een spoor uitzetten, waar ze echt haar neus bij moet gaan gebruiken. Ze vindt het ook nog leuk, dubbele winst. Werken met de clicker werkt bij haar ook heel goed. Wie weet kan je er wat mee!

Martine -

Hi Jessica, hoe zet jij dan precies zo’n spoor uit? :)

Jessica -

Je zet een spoor uit, waar je aan het einde een speeltje verstopt (of iets heel lekkers, beetje afhankelijk van je hond). Het handigste is als iemand je hond even vast houdt, of als je ze even vast zet aan een paal o.i.d. Je maakt een aanzet, door met je voeten in een lijn over de grond te “schuifelen”. Dat ‘schuifelen’ doe je, zodat de hond je geur op pikt en weet waar hij moet beginnen. Dwars op dit lijn ga je starten met je spoor (een T zeg maar, de bovenkant van de T is de aanzet, de lange kant het spoor). Ook hier ‘schuifel’ je weer (als je hond het vaker heeft gedaan kan je gewoon (kleine stappen) gaan lopen), in eerste instantie in een rechte lijn (als je hond het goed oppakt maak je ook rechte hoeken en later bochten.). Aan het eind van het spoor leg je het speeltje. Dan loop je dezelfde route terug (anders markeer je andere sporen met je geur, en dat is verwarrend voor de hond). Neem de hond mee naar het aanzet punt, en laat hem voor je uit speuren (ik geef meestal commando zoek). Hond kan best van je spoor afdwalen, omdat je geur ook verwaait. Kan soms wel meters schelen. Ze moet echt met haar neus gaan zoeken. Je kan in het begin ook brokjes leggen op het spoor, maar aangezien Noa niet mega dol is op eten, weet ik niet of dat voor haar veel toevoegt (misschien meer wat voor Saar, haha). En het speeltje aan het eind is natuurlijk de jackpot, lekker even stoeien en belonen.
Klinkt zo opgeschreven er lastig merk ik…haha. Is het niet. Op youtube vindt je ook veel filmpje hierover, al zijn sommige een beetje simpel. Maar dan krijg je wel een idee. Ik vind heb dit geleerd via een hondenschool, en mijn hond laat ik nu soms sporen van een paar honderd meter doen. Soms verstopt mijn vriend zich aan het eind van het spoor (dat maakt hij dan), en dat is echt heel grappig.

Kirsten -

Heel herkenbaar maar eigenlijk ook onmisbaar. Het hoort erbij! Het ergste vond ik altijd een kwijlende hond. Je raadt al wat ik nu heb, de grootste kwijlbak die er bestaat. Het is een berner sennen. We hadden er al een vanaf pups af aan, maar wilden er graag nog een bij. We gingen voor een herplaatser die 2,5 jaar alleen in de garage heeft moeten zitten. Zo ontzettend zielig. Toen we aankwamen voor de eerste kennismaking kwamen we erachter dat hij ontzettend kwijlt, maar door eenmaal in zijn lieve ogen te kijken kon ik geen nee zeggen. En het went niet, maar je leert je erop kleden (zoals pas op het laatste moment omkleden voordat ik naar mijn werk ga, en meteen mijn nette kleding weer uit als ik thuis ben 😉 ). En de liefde die je terugkrijgt maakt alles goed, zelfs de muren die het moeten ontgelden ( a la de film beethoven..).

Kiki -

Leuk artikel! Sommigen dingen zijn heel herkenbaar. Maar er bestaan echt wel honden die niet verharen!! Onze hond (shih tzu) verhaard namelijk helemaal niet! Liefs Kiki

Karin -

Iew, wat is dit een ranzig artikel. Helemaal als je net zit te ontbijten. En misschien kan je volgende keer wat minder ‘Tokkie-achtige’ worden gebruiken (zoals hol en pis enz)? Is echt niet nodig toch?

Heleen -

Haha, ik kan me hier helemaal niets bij voorstellen, want ik heb helemaal niets met honden. Mocht mijn man nog eens een keer een hond willen zal ik ‘m dit artikel laten zien haha.

Sabine -

Hahaha, sommige punten herken ik wel ja. Aanvullend op piepen: je de héle dag aanstaren en constant aandacht vragen. Lief hoor, maar zo klaar mee op een gegeven moment. En hetgeen ik het meest irritant vind is dat je huis gewoon nooit meer schoon is. Ik kan wel twee keer per dag stofzuigen want 5 minuten na de eerste ronde ligt er ergens wel weer een pluk haar. Schoonmaakdoekjes die vol hondenharen uit de was en droger komen… Vreselijk.

Liset - Beautydagboek -

Hahaha, dit zijn dus precies de redenen waarom ik géén hond heb ;). Vooral die vieze geur van natte hond en dat ze (vaak) tegen je op springen. Nee, ik ben geen hondenmens, maar dat ligt ook aan het feit dat ik een lichtelijk traumatische ervaring heb gehad toen ik als driejarig meisje met mijn pop bij de buren was en het hoofdje er gewoon vanaf gebeten werd. Ieh..!

Susan -

Haha, heel herkenbaar!

marije -

Vooral de wat wil je is er eentje waar ik soms gek van werd. Helemaal als je wist dat alles was gedaan.

Reageer ook