Er leuk uit zien in pyjama: HOE DAN?!

Ik wil graag een bevallingsfotograaf bij mijn volgende bevalling. Wat lijkt het me leuk om mooie foto’s te hebben van een van de meest bijzondere momenten uit mijn leven. Maar ja, dan wil je ook een piepklein beetje leuk op de foto verschijnen. Dus begon ik met de zoektocht naar een aardig pyjamaatje om aan te trekken. Bij ieder setje dat ik tegenkwam dacht ik: Wauw, dat ziet er sexy/leuk uit. Echter is het mij nog nooit gelukt. Er leuk uit zien in pyama: HOE DAN?!

Dat vraag ik mij namelijk ontzettend hard af. Niet per se omdat ik nu omdat een bevallingsfotograaf in de arm heb genomen, maar gewoon ook wanneer ik niet zwanger ben. Met ‘coupe Plof’ en een #nomakeupface zie ik er namelijk vaak eerder niet, dan wel gelikt uit. Hoe ik mijn best ook doe! Om te snappen wat ik bedoel stel ik voor dat we gezamenlijk even naar een paar voorbeelden kijken… Gewoon een greep uit de pyjama collectie van ASOS (waar ik dus zocht naar een pyjama).

PIKANT en zo sexy. Op deze foto dan. Want als ik dit aan zou trekken, zouden mijn erwtjes never nooit in de cups passen en zou het broekje, gezien hoe het nu al bij dit model valt, een oncharmante cameltoe creëren. Sorry Djur, wordt ’em niet! Meh!

Martine zag ook al niet veel goeds in dit pakje. ‘Dit ziet er natuurlijk alleen sexy uit als je je handen zo leuk achter je hoofd doet en je benen strekt. Anders lijkt het meer op een olifantensnuit! DOEI!’

Er uit zien alsof je naar een gala gaat, terwijl je naar bed gaat… Dit wil toch iedereen?! Halleluja! Ik zie mezelf al zwieren op een paradijselijk eiland in een luxe bamboehut. De wind waait naar binnen en doet de sleep zachtjes opwaaien. Mijn haar, gekruld en wel, mijn make-up subtiel, jep, #iwokeuplikethis. Net als in films! Ik zie het al he-le-maal voor me.

Maar even realistisch. Het kan toch niet anders dat je met dit geval ‘s ochtends wakker wordt met een soort van zijden navelstreng om je strot. Not gonna happen!

Oh ja, hier begon het mee! Het leek me wel chic om een mooi, lang overhemd aan te trekken. Mooi én praktisch. Zo zijn je billen verhuld tijdens de bevalling, heb je iets aan je bovenlijf en je knoopt het makkelijk open om de pasgeboren baby op je borst te leggen. En los daarvan vind ik slapen in een overhemd sowieso iets sexy’s hebben. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar nooit eerder slaagde ik er in om er iets leuks van te brouwen. Ik lijk meer op een verslonsde moeder die zelfs nog geen pyjama voor zichzelf meer koopt. FAAL, haha!

Oh kijk hoe leuk dit playsuitje! Super cute. Maar eh, als dit je pyjama is, hoe hip loop je er dan overdag bij?!?! Ben ik de enige die deze playsuitje ook gewoon overdag zou willen dragen?

En heeft iemand bij ASOS er wel over nagedacht als je ‘s nachts naar de wc moet?! Ik zie ons al naar de wc strompelen en dan dat rotding niet uit krijgen met je slaapdronken hoofd… Om nog maar niet over sex te spreken. Mannen hebben moeite met BH’s losmaken, laat staan dat ze dit kunnen uittrekken! Verder is het natuurlijk wel een heel leuk (maar onmogelijk) pakje… 😉

En dan deze… Als ik dit aan zou trekken zou ik lijken op een gevangene, maar deze chick rokt deze pyjama als een hipster! Nogmaals: HOE DAN?! Tien weet het antwoord: “Die geposeerde voet!!!! Je ziet er alleen maar sexy uit als je hiermee in pose vogeltjesdans gaat staan! Onrealistisch as fuck!”

Idem… Ik heb er geen woorden voor! En hallo, wat is dat met die losse knoopjes aan de onderkant? Huh?!

En dan de volgende twee… Die spannen wat mij betreft de kroon!

Er schattig uit zien in… een pyama met draken! Het showen van deze pyjama heeft echter wel een gebruiksaanwijzing. Want dit is natuurlijk alleen grappig als je ook echt poseert als een draakje. Tja…

HOE KUN JE ER ZO SCHATTIG UIT ZIEN IN EEN BARBIE PYJAMA?!?!?!? Dit is echt goals…

Oke, genoeg gegrapt. Dit artikel is natuurlijk met een vette knipoog geschreven. En natuurlijk weet ik hoe het kan dat ze er zo leuk uit zien. Met een leuk make-upje, je haar gestijld en precies het goede model om de pyjama te tonen en een leuke pose wordt het natuurlijk al gauw wat. En uiteraard is het compleet onbelangrijk hoe je er uit ziet in je slaap, laat staan als je gaat bevallen! Maar soms kan ik me dit dus echt afvragen als ik foto’s van webshops en in tijdschriften bekijk. We moeten altijd maar mooi zijn. Zelfs als we naar bed gaan lijkt het wel! En daar word ik dus mooi moe van…

Mensen, het is al laat, ik duik mijn bed in met mijn oude I Scream Icecream pyjama (voor de LLG-veteranen bekend 😉 ). Wat zal ik héérlijk slapen. Ajuus! 😉

49 reacties

Roos -

Gaaf dat je een fotografe neemt! Mocht ik ooit bevallen, ga ik dat zeker ook doen. Toevallig al 1 op het oog?

Je kan ook op etsy kijken, daar staan veel bevallingsjurken op (laborgowns of delivery gowns). En mooi en handig bij een bevalling!

Willemijn -

Ah ik ga kijken, dank je 😀 En jep, ik heb Mariska (onze vaste fotograaf) gevraagd. :) Lekker vertrouwd!

Nicole -

Haha wat een leuk artikel! Die playsuit is zooo leuk!

Mare -

Ohh…..hilarisch wat een leuke blog!
Wat dacht je van meubilair wat zo niet schoonmaak/kind vriendelijk is of gewoon een stoel waar je niet lekker op zit en vreselijk duur is?
Of een lijstje met de meest gebruiksonvriendelijke verpakkingen om open te maken?
@Willemijn Bovendien wie gaat er slapen met zoveel make-up?????

Marleen -

Haha heerlijk artikel, ik griste op weg naar het ziekenhuis een wit werk T-shirt van manlief uit de kast. Dus zag er absoluut niet glamorous uit, wel “bloody”. Maar ja dat zou me ook worst wezen als dat kind er maar uit kwam 😉

Linda -

Bij het lezen van de intro rees bij mij eerder de vraag ipv er leuk uitzien in een pyjama hoe dan: Er leuk uitzien en goed op de foto staan tijdens een bevalling.. Hoe dan?!

Desiree -

Haha, leuk artikel, maar ik moet wel even reageren op de opmerking dat mannen al niet goed kunnen omgaan met bh-sluitingen. Ik ken er eentje die daar (met één hand!) super mee om kan gaan en ook met dat stoeipakje vast raad weet. :-) Je hoeft ook niet altijd alles uit te trekken om iets te kunnen doen… nouja, I rest my case. :-)

Willemijn -

Hahahaha!

Anne -

Leuk stuk!
Ik zie trouwens de laatste tijd dat jullie vaak ‘d-t’ fouten maken. Zoals: daar wordT ik dus moe van, in plaats van: daar word ik dus moe van. Ik dacht ik meld het even! :)

Liza -

Dat is geen dt-fout, de zin staat in de IK-vorm dus daar wordt bij de vervoeging nooit een t bijgezet 😉

Lisanne -

Hahahaha! Fantastisch geschreven dit! Ik hoor het je ook gewoon vertellen!
Ik heb veel pyjamas, maar mijn man is mijn kacheltje dus regelmatig is het veeeeel te warm! Nu slaap ik regelmatig alleen in een hemdje met onderbroek of een dunne langere broek.
En met een bevalling… Geen idee wat dan prettig is, nog geen ervaring mee! Kan me voorstellen dat je er op je voordeligst uit wil zien, maar ook dat het niemand ook maar iets interesseert 😉

Irene -

Haha ik heb meteen zin om leuke pyjama’s te zoeken :’)

nanoe -

doe het gewoon zoals tamar braxton.
1 fashion stylist
1 haar stylist
1 make up artist
1 camera ploeg
4 zussen
2 extra zusters

zo zag ze tijdens de bevalling er ‘on fleek’ uit, zo werd nog zelfs haar make up tijdens het persen bijgewerkt en haar weave vervangen na de bevalling…
en ohja, het leek hun ook leuk om te bevallen in een zwart wit pakje met pumps, dus het kan zo gek als je wilt.

Je moet die bevalling echt een keer gezien hebben. Te crazy voor woorden!
😉

Willemijn -

Hahaha dat klinkt echt bizar, ik ga het opzoeken 😛

Anneke -

Haha, hilarische post…!
Ik slaap altijd in een boxer met een hemdje erop. Nachthemden of pyjama’s die kruipen op de 1 of andere manier altijd omhoog tijdens mijn slaap, of ze draaien om mijn lijf heen. Of ik lig dan net op een vervelende naad, etc..
Voor mijn 2 bevallingen heb ik een nachthemd gekocht. Ik heb deze ook alleen die 2 keer gedragen. Wel bewaard daarna in de doos met ‘1e spulletjes van de baby’, als herinnering.

Audrey -

Haha, ik moest hier echt zo om lachen! Mijn pyjama’s, tja, die zijn vooral praktisch en kleurrijk.

Laura -

Ik ben een LLG veteraan heuheu! Kwam dat i scream ice cream niet bij Loavies vandaan?

Weer to the point: me vriend vindt me nog steeds het meest sexy in een xxl T-shirt die net over me billen valt haha. Dus geen flannelen ellende voor mij

Audrey -

Ik weet wel dat ze ‘m allebei mee hadden naar New York!

Malou | Blonde Blossom -

O o wat een leuk stuk, haha! Ik word hier helemaal blij van. Die pyjama’s zijn inderdaad allemaal hartstikke leuk, maar ik ben benieuwd hoe ze me staan. Malou x

Marja -

Oooo snap het zo goed! Had tijdens m’n bevalling geluk dat er een huisarts in opleiding met de vk mee liep. Die heeft dus alle foto’s gemaakt. Echt.Zo.Waardevol!
Wat je schrijft over ‘high’ van hormonen. Absoluut! Door de foto’s weet ik wat er gebeurd is.

Bij een eventuele tweede zou ik dus ook heel graag een geboortefotograaf willen. (Kijk eens bij Fotograafke, die zou ik kiezen als ik nog eens mag bevallen).

Ennnnn ik beviel in bad. Zonder bh. Dus alle foto’s zijn heeel waardevol voor mij, maar helaas niet toonbaar.
Bij een volgende dus maar mét topje :-).

Geniet van je laatste loodjes!

Madebyuna -

Hihihi ik heb echt gelachen om deze blog, zalig commentaar erbij:) Ik slaap ik hele oude pyjama’s lekker warm en zacht, mn vriend vind het gelukkig helemaal prima. Al ziet hij ze liever gaan dan komen. Een bevallingsfotograaf, phoe dat lijkt me niet niks.. zou het zelf niet echt comfortabel vinden een camera op mn poenany. Maar het idee van mooie fotos van je pasgeboren baby is wel heel erg aanlokkend!

Christina -

Haha! Toen ik alleen de kop las dacht ik ‘ach malle Willemijn, jij ziet er toch altijd leuk uit en tijdens de bevalling met rode konen ben je vast té schattig, zelfs in je oudste t-shirt’

Mariska -

Heb jij kleren aan als je bevalt? Ik was poedeltje naakt… Veel te warm die kleren! 😉 Al had ik bij het begin wel een redelijk lang shirt aan (zwangerschap shirt).
En ik slaap altijd in een oud overhemd van m’n vriend. Vindt hij iig sexy 😉 en ik vind t lekker zitten.

Amelie -

Een bevallingsfotograaf bestaat dat ook al?? Moet er niet aan denken zeg bah dan wil je toch niet dat een vreemde er bij staat als jij verrekt van de pijn en verhit aan het persen bent? Het interesseert tijdens een bevalling echt niemand wat je draagt, het moet vooral lekker zitten vind ik dus een lekker groot wijd nachthemd wat van boven beetje open kan!

Willemijn -

Haha ik snap dat je er zo over denkt! Dat deed ik ook! Maar ik vind het zo ontzettend jammer dat ik bijna geen foto’s heb van Jelle’s bevalling. Ik heb namelijk ook nauwelijks herinneringen aan de bevalling omdat ik helemaal high was van de hormonen. Ik zou dus dolgraag meer herinneringen hebben, en ik denk dat foto’s daarbij helpen. 😀

Ilse -

Mijn favoriete slaap en bevaljurkjes komen van de Hunkemöller vandaan! Netjes voor de foto, ideaal omdat je gewoon in je blote billen kunt liggen en het top gedeelte schuif je zo opzij voor als je beeb op je borst gelegd wordt! https://m.hunkemoller.nl/nl_m/11-modal-lace-slipdress-zwart-95497.html

Kiss & Make-up -

Dat lange hemd en die romper vind ik echt superleuk.

Ansjuh -

Hahahahahahaah. Mijn vriend en ik hebben hier smakelijk om gelachen. Ik snap je helemaal. En mijn vriend bevestigde je tekst over het playsuitje volmondig 😂

Ik ben trouwens al jaren fan van de pyjama’s van Charlie Choe. Niet perse sexy, wel comfortabel en draagbaar. En mijn vriend vindt m’n donut pyjama geweldig 🙈

Sara -

Ik ben 1 of 2 weken voor jou uitgerekend en ben ook nog op zoek naar een beetje geschikt nachthemd. Normaal slaap ik altijd in t-shirts van m’n man haha. Als je wat geschikts gevonden hebt ben ik heel benieuwd!

Margot -

Hihi heerlijke post om te lezen!

Mo -

Haha, leuk artikel! Voor mij zijn de pyjama-struggles niet echt herkenbaar, ik slaap vrijwel altijd naakt. Comfortabel en sexy :) Tijdens de bevalling is zo’n overhemd wel ideaal trouwens!

Mariska -

Ik snap de struggle. Een pyama staat alleen sexy bij Doutzen en Sylvie ben ik bang. Maar heb je het wel eens gevraagd aan Jurre wat hij mooi vindt? Soms kan je partner je namelijk ‘s ochtends het mooist vinden, compleet met slaaphoofd en comfy shirt. Mijn partner vindt dat, Joost mag weten waarom, haha. Iets met dan ben je helemaal jezelf ofzo. En ik maar denken dat ik mijzelf moest opkalefateren met sexy lingerie enzo, zegt ie doodleuk (nadat ik het vroeg) dat ie daar niet van houdt. Say what? Ik vond die optie van dat lange ‘overhemd’ een heel goed idee trouwens!

Nienke -

Haha, hilarisch geschreven! Ik vraag me dat ook wel eens af, het is mij ook nog niet gelukt. 😉

Lot -

Zijn dat geen dinosaurussen (volgens mij zie ik een t-rex) op die een na laatste pyjama 😉

Cindy -

Ik was van plan in een xxxl witte t-shirt te bevallen maar uiteindelijk in een super luchtig zomerjurkje bevallen. Zo 1 met een rekker rond je borst en dan gewoon een rok aan, typisch strandkleedje. Beste outfit ooit! Bevallen ging heel handig en borstvoeding daarna super easy. Ik heb het kleedje nog en zou het zo weer dragen.

martina -

die laatste hahaha!! Zoiets had ik vroeger!

MARIJKE -

Hahaha inderdaad, deze dames zien er prachtig uit maar in een gala achtige pyjama gaan slapen ligt natuurlijk voor geen meter haha. Ik houd het voor de komende bevalling op een zwart t-shirtje. Tijdloos 😉

martina -

ja daar zou ik ook voor gaan, T shirt in een fijne stof, niet te strak en een v hals! Mijn eerste bevalling bracht ik door in een OK jasje, dus bij mij nog niet aan de orde geweest

Jose -

Hilarisch ja. Maar ik heb ook vaak genoeg bij ‘normale’ kleding dat ik denk ‘oeh wat hip en leuk, dat wil ik ook’ en dan komt het binnen en dan zie ik eruit als kruimeltje of als een leeggelopen ballon ofzo… Eeuwig zonde.

Willemijn -

Hahaha ja precies!

Romy -

Haha, wat een geweldig artikel met een flinke dosis cynisme.Heel leuk geschreven!

Renate -

We moeten heulemaal niks!

Maaike -

Hahaha ik reken mezelf tot de LLG veteranen, dat ik nog weet waar die pyjama vandaan komt!

Willemijn -

Woehoeeeee! 😀

Susan -

Haha, ik ben het helemaal met je eens! Echt onzin om er ook dan nog eens goed uit te moeten zien. Aint nobody got time for that 😉

Henrieke -

Oh, zo mee eens! Het moet toch ook vooral lekker zitten, slapen is ontspanning en dan wil je je niet irriteren aan opkruipende broekjes enzo. En als je echt van elkaar houdt vind je elkaar in ieder gewaad in bed aantrekkelijk. Maar wel heel leuk om naar te kijken hihi :)

Kelly -

Hilarisch! En ik ben het helemaal met je eens, hoe dan ?!

marije -

Heerlijke blog weer! I would die for it om er zo elegant als deze modellen eruit te zien in die geweldige pyjama’s. Maar uiteindelijk ben ik alleen maar een vodje. Misschien moet ik er een life goal van maken 🤔

Femke -

Heerlijk geschreven. Toch vind ik het playsuitje en de overhemd pyjama erboven leuk. Zelf slaap ik altijd in een lange broek en shirt met lange mouwen en zie ik er inderdaad niet zo uit, sowieso geen make-upje en mijn haar in een staartje haha :-)!

Reageer ook