Café Denderz

Djurre en ik zijn dol op samen ergens te gaan lunchen, dineren of gewoon wat te gaan drinken. Als je kinderen krijgt weet je dat er wel wat dingen gaan veranderen. Hoewel we veel blijven doen ondanks de komst van Jelle, zoek ik de laatste tijd wel iets ‘kind-vriendelijkere’ plekjes op, bijvoorbeeld. Plekjes waar het niet zo erg stoort als je kind rondloopt en waar kinderstoelen zijn. Een van leukste kind-proof plekjes in Groningen is Denderz.

Denderz is geopend in 2015 en het ontstaan ervan is wel leuk om even te vertellen. Het is een idee van twee vriendinnen, Lucinda en Jessica. Ze zochten een fijne plek in de binnenstad van Groningen waar je een goede kop koffie kunt krijgen, een lekker broodje kan eten en tegelijkertijd je kind zorgeloos mee naartoe kunnen nemen. Waar je je niet ongemakkelijk hoeft te voelen als je kleintje huilt, maar waar je ook een goede kinderstoel vindt, een kindermenu en een verschoningsruimte. En voor grotere kinderen een leuke plek om te spelen. Deze plek bestond nog niet en dus creëerden Lucinda en Jessica deze zelf.

Denderz vind je in de Westerhaven. Dit is klein stukje buiten het winkelgebied van Groningen. Voor wie Groningen een beetje kent, het zit bij de parkeergarage Westerhaven, Primark, iCentre en Mediamarkt. Vanaf Denderz is het een paar minuten lopen naar de Vismarkt.

Denderz is groot en ruim opgezet. Je vindt er tal van gezellige tafeltjes, een heleboel kinderstoelen (voor grote en kleine kinderen) en er is een grote speelhoek met matten, kussen, een ‘hok’, hobbelpaard en een heleboel boeken en speelgoed. Jelle is nu 1 jaar en vermaakte zich er prima, maar er speelden ook kinderen van 8 jaar. Voor ieder wat wils dus!

Een leuk detail en iets waaraan je ziet dat het echt gericht is voor mensen met kinderen, is dat er een speciale verschoontafel (met luierzakjes en billendoekjes!) gereserveerd is voor vaders in de toiletruimte. Want, hoe vaak je als ouders wel niet meemaakt dat de verschoonruimte alleen in damestoiletten te vinden is… Klein detail, maar een groot pluspunt wat mij betreft!

denderz

Zitten en spelen: check! Dan de menukaart. Ook daar was ik ontzettend van gecharmeerd! Er staan een heleboel lekkere broodjes en salades op. Daarnaast zag de vitrine met taart er erg goed uit en vind je ook heerlijke borrelhapjes op de menukaart. Grappig detail vond ik dat er een tekentje op de menukaart staat die aangeeft of het gerecht geschikt is voor zwangeren. Het kidsmenu is perfect! Een tosti, boterham met beleg (zoals huisgemaakte notenpasta, hagelslag, jam, kaas) of de kidsbox met een bolletje kaas, drinken, rozijntjes en een suprise. De prijzen vind ik heel schappelijk, tussen de €2,95 en €4,95. Niets is zo irritant als een gerecht van €10 moeten bestellen voor je kind terwijl je weet dat hij de helft maar gaat opeten. 😉 Er zijn ook kleinere hapjes, zoals een doosje rozijntjes, een suikervrije verrassing, fruithapje, een koekje of het ‘Ontbijtkoek Feestje’. Qua drinken zijn er ook genoeg opties, zoals roosvicee, limonade, kidssmoothie en kinderthee.

Ik nam de salade met gegrilde groente en Djurre ging voor het broodje gegrilde kip. Voor Jelle bestelden we de tosti kaas. Daarnaast bestelde ik ook de  Banana Bread Go Nuts want die klonk zo lekker! En oh my god, HEMELS! Zo lekker. Echt, bestel ‘m. Ontzettend lekker! Het broodje, de tosti en de salade waren ook heel lekker. Maar het bananenbrood spande de kroon, hmmm!

denderz

Naast een café zit er trouwens ook een winkeltje met kleding, interieurspulletjes en baby-hebbedingetjes in Denderz. Je zou alles wel willen hebben daar! Super leuk!

Ook kunnen er babyshowers gehouden worden en organiseert Denderz diverse toffe activiteiten (klik hier voor een overzicht) zoals schoen zetten tijdens sinterklaas, een Urban Mom Workout (er wordt oppas geregeld!) of een workshop babymassage, bijvoorbeeld. En op woensdag en zaterdag is eer een kinderkapper!

Ik ben fan! En Jelle volgens mij ook, want die heeft zich meer dan prima vermaakt en gesmuld van de tosti. Aanradertje!

Het bezoek aan Café Denderz was op uitnodiging en onze lunch is vergoed.

20 reacties

Martina -

Hier ook vaker geweest en was echt helemaal prima! Vind het ook zo leuk dat er een box is en dat het menu echt perfect past bij bezoek van de kleintjes. Voor Melle had ik toen bananenbrood gekozen. Beviel goed!

Margot -

Wat ziet dat er goed uit!

marleen@burgertrutjes -

Ohhh leuk! Ik ga zeker eens langs als ik in Groningen ben :)

Heleen -

Ziet er echt super tof uit! Je ziet gelukkig steeds vaker dit soort concepten, of in ieder geval plekken waar een hoekje is en kids de ruimte hebben. Maar dit is wel extra gaaf door de tipi en het kindermenu!

Michelle -

Echt heel leuk dit! Zoiets hebben we hier in de buurt niet, en nu Morris nog klein is en rustig in de kinderwagen speelt is dat geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat het vooral als ze wat ouder worden leuk is als je ook naar een kindvriendelijk tentje kunt.

Kiss & Make-up -

Origineel concept!

Ilona Wielinga -

Wat een ontzettend leuke plek en ook erg leuk dat ze echt een hoekje hebben voor de kinderen :)

Jose -

Ach wat schattig, zoiets hebben ze in Utrecht volgens mij niet. Werd er veel gehuild en geschreeuwd binnen, of kon je nog wel rustig met je partner wat eten als je wilde? Ik stel me een soort van kinderbinnenspeelparadijs (Kidzcity all the way!) voor als ik hoor over kindervriendelijke plekken haha…

Willemijn -

Hihi nee het was geen krijspaleis. Maar op het moment dat wij er waren was het wel vrij rustig. Als het bomvol zit zal je wel wat meer kinderen horen natuurlijk, dat is inherent aan zo’n cafe. 😀 Maar het lijkt zeker niet op een speelparadijs hihi.

Lindsey Beljaars -

Wat een super leuk concept zeg, ziet er heel erg gezellig uit!

Susan -

Klinkt echt ontzettend leuk!

Renate -

Leuk concept!

Suzanne -

Ziet er erg knus uit!

Dionne -

Wat super schattig! Ik hou ervan!

Rianne -

Leuke review! Al krijg ik door de onderste regels hier wel een beetje een advertorial ‘gevoel’ van, terwijl dat er op de homepage niet bij staat.. Misschien dat dat minder zo zou lijken als die twee regels ergens bovenin het artikel stonden of als het artikel over meerdere kindvriendelijke cafés ging ipv over 1.

Willemijn -

Hoi Rianne! Klopt, het woord ‘advertorial’ staat er niet bij omdat het geen betaalde samenwerking is. De onderste regels staan erbij om zo transparant mogelijk naar jullie toe te zijn over het feit dat de lunch vergoed is. Als bloggers zijn we volgens de online reclame code verplicht dit te melden dus dit doen we dan ook. De ene lezer – zoals jij – vindt het prettig om tussen de regels door te lezen wanneer iets gesponsord is, de ander vindt een disclaimer onderaan prettiger. Het is zo lastig voor ons om de juiste toon/balans te vinden. :) Verder verschilt dit artikel overigens in geen enkel opzicht van bijvoorbeeld andere restaurantreviews die we hebben gedaan (zoals die van Bi Britta, Jamie Olivers restaurant, ‘t Spijshuis etcetera). Denderz vroeg of ik wilde komen lunchen, ik zei ja, en schreef er op eigen initiatief een artikel over omdat ik het zo leuk vond. :)

MARIJKE -

Wat een leuk cafe! Hier ga ik zeker een keer naar toe als ik daar in de buurt ben. Klinkt niet alleen als een leuk eet cafe met kids maar ziet er ook nog eens heel leuk uit!

Japkejanneke -

Leuke review! Denderz is leuk! Het zit vlakbij waar ik nu woon. In de kerstvakantie komt m’n neefje logeren en dan wilde ik daar ook even heengaan.

Lindsay | lindsayvallen.nl -

Wat een leuke plek, die speelruimte (met tipi!) ziet er onwijs leuk uit! Mooi en niet zo schreeuwerig door die kleurtjes. Beetje uit de buurt alleen 😉 maar fijn dat jullie je alledrie zo goed hebben vermaakt :-)

Reageer ook