2Tell a Story: Vuilnisvrouw

In mijn top tien van beschamende en domme dingen die ik gedaan heb, hoort deze zeker weten in het rijtje thuis. Wederom weer zo’n verhaal die het uitstekend doet op een verjaardag. De dag dat ik met het schaamrood op mijn kaken tussen tientallen vuilniszakken stond op straat. Ondertussen mezelf afvragend: “Gebeurt dit echt?”

Het was in mijn studententijd. Ik woonde samen met Jor bij het Noorderplantsoen in een studio en deelde het gebouw met twaalf anderen. Om de zoveel weken ging ik vaak een weekend naar mijn ouders. Mijn vriend werkte in die tijd veel omdat hij twee bijbanen had en was dus in het weekend vaak aan het werk.

Nu was het zo dat we met twaalf man 1 milieupas deelden. Deze pas is speciaal om je vuilniszakken te deponeren in zo’n ondergrondse container. Dat was dus ook het ‘probleem’, want Jor en ik hadden niet altijd zin om met onze volle vuilniszakken daar he-le-maal naar toe te lopen. Dus we spaarden het op, zodat we in een keer met twee of drie vuilniszakken er heen konden lopen. Als we dan een volle vuilniszak hadden, parkeerden we die op de gang. We waren niet de enige, want dat deden wel meer stellen.

Toen ik een keer een weekend naar mijn ouders ging, stond er een vuilniszak op de gang. Jor had me beloofd dat deze weg zou zijn op het moment dat ik terug kwam. Na een gezellig weekend bij mijn ouders zat ik in de trein terug naar Groningen. Ik was supermoe, want ik had tentamens en in de weken daarvoor weinig geslapen.

Eenmaal aankomend bij mijn studio om 23:00 zag ik in de gang niet 1, maar twee vuilniszakken voor de deur staan. Mijn vriend was niet thuis, want hij moest tot laat werken. Ik vloekte de boel bij elkaar, want ik was moe en ik ergerde me dood aan het feit dat Jor die ene vuilniszak niet had opgeruimd terwijl hij dat beloofd had en dat het er nu zelfs twee waren. GROM!

Met een super chagrijnig hoofd, griste ik de milieupas van het bord in de gang en ging met de twee vuilniszakken richting de ondergrondse container. Zo, opgeruimd staat netjes!

De volgende morgen vroeg Jorrik met een lichte angst in zijn stem: “Waar heb je die vuilniszakken gelaten die voor onze deur stonden?” “Ja, wat denk je zelf? Jij ruimt het nooit op dus ik heb het maar weer gedaan!” “Nee, dat meen je niet! Je hebt ze beiden weggedaan?” “Ja, hoezo? Wat is er dan?” “K*t!!! Daar zaten mijn superdure werkkleren in t.w.v. €500!!! Die had ik daar neer gelegd in een zak omdat ze zo ontzettend vies waren geworden en stonken en ik wilde die niet in de wasmand doen.” “Jaaaaa, wie doet dat dan ook in een vuilniszak? Dat weet ik toch niet???”

Ik voelde me licht schuldig, maar ja: wat een dom idee ook! Puntje bij het paaltje was dat ik het nog heb geregeld ook om die vuilniszak terug te halen. Jor moest namelijk de komende dagen werken en had geen tijd om het te regelen. Dus ik belde de Milieudienst. Wonder boven wonder komen ze dan dus langs om de vuilcontainer voor je te legen zodat je jouw spullen er uit kunt pakken. Daar krijg je dan een boete voor van €30. Dat viel me eerlijk gezegd nog mee.

En ik kan je vertellen, dat was echt een van de goorste dingen die ik ooit heb moeten doen. Ik woonde namelijk in een kindvriendelijke buurt = poepluiers. Dus de container werd geleegd als in: gewoon op z’n kop gekieperd over de hele straat heen. Ik wist niet wat ik zag. Overal zag ik opengereten vuilniszakken, volle poepluiers, etensresten. Het was te goor voor woorden en het stonk een uur in de wind. Er kwamen zelfs mensen die in die straat woonden naar buiten om te kijken wat er aan de hand was met hun neus dicht geknepen. En het allerergste? De vuilniszak met Jorrik zijn kleren was ook gescheurd, dus zijn kleren lagen overal. En…ik had ook geen handschoenen om tussen het vuil te zoeken dus dat moest op dat moment…Met. Mijn. Blote. Handen. IIIIIEEEEHHHHLLLL!!!

Ik heb serieus, hoe vaak ik ook mijn handen waste, nog wel drie dagen de viezigheid geroken. Het was te goor voor woorden. De lucht zat echt in mijn neus. Maar afijn, het is me wel gelukt om alles weer bij elkaar te sprokkelen. Dat jaar kreeg ik een zeer melige Sinterklaas surprise: een afvalcontainer met derrie (warme pap) er in waar mijn cadeautje ergens in zat haha!

Nu kan ik er om lachen, maar toen destijds was het zo vreselijk en ik schaamde me dood. Ook die mensen die naar buiten kwamen als een soort ramptoeristen, oh my god! Ik had bij wijze van mezelf met milieupas en al wel in de container willen deponeren op dat moment. Je snapt het, vanaf dat moment kreeg Jorrik de taak om voortaan altijd het vuilnis weg te gooien. Ik kwam er niet meer aan!

21 reacties

Mya -

Haha wat een verhaal!

Kelly -

Hahahaha geniaal ! Ik zie het zo voor me!

tessa -

Hahaha Martine wat een verhaal! Ik zie het al helemaal voor me, jij wroetend met je blote handen in dat vuil, gadverdamme!

Dagmar -

Hahaha wauw briljant geschreven, ik zie het helemaal voor mij: wat een gebeurtenis en onvergetelijke ervaring oeps!

Sara -

Haha, wat een verhaal. Zou ook echt iets voor mij zijn :) Maar ik vind het echt getuigen van heel veel liefde dat je dit voor Jorrik over had, want het was eigenlijk wel een beetje zijn eigen schuld.

Henrieke -

Ah nee! Wat een ramp, dat is zo goor. Maar voordeel is dat je nu nooit meer de vieze vuilnis hoeft te doen :p

Lindsay | lindsayvallen.nl -

Haha, fantastisch verhaal! In geuren en kleuren 😉 Ik heb op een van mijn bijbaantjes eens 4 dozen met kerstspullen in de vuilkoker gestort door eenzelfde soort blunder. Gelukkig was dat verzekerd, haha!

Floor -

Toen ik 9 was gingen we met het gezin naar centerparcs voor een weekje. Mijn moeder had de kleren gescheiden (vies en svhoon) de vieze had ze in vuilniszakken gedaan en mijn vader heeft die daar weggegooid. Maar dat waren ZO veel kleren en dan ook nog duur (MC gregor, Tommy hilfigger etc) iedereen moest heel veel nieuwe kleren kopen

Peggy -

Ahaha, oh nee joh! Dan denk je dat je goed bezig bent en dan krijg je dit, haha. Nou groot gelijk heb je, om je vriend voortaan het vuilnis voor zijn rekening te laten nemen. Ik was laatst een keer vergeten mijn kleding mee te nemen naar de douche. Dus toen ik klaar was met douchen, kwam ik erachter dat ik naar de slaapkamer moest lopen om mijn kleding aan te kunnen doen. Uiteraard lag er alleen maar een kleine handdoek die ik kon pakken, waardoor ik het natuurlijk weer steenkoud zou krijgen tijdens de barre tocht van de douche naar de slaapkamer. Maar goed, eerder die avond had ik aan mijn vriend gevraagd of hij het raampje van de slaapkamer dicht wou doen. Gemakshalve ging ik ervan uit dat hij dan ook de lamellen dicht zou doen, aangezien het buiten al donker was. Logisch toch?! En daar ging ik dus vanuit, toen ik in mijn eva kostuum naar de slaapkamer liep. Toen ik vervolgens de slaapkamerdeur open gooide, kwam ik er tot mijn grote schrik achter dat de lamellen allemaal nog open stonden. Een pijnlijk moment, want onze overburen kunnen altijd (redelijk) bij ons in huis kijken wanneer de lamellen open staan. Gelukkig was het donker en hadden de buren hun gordijnen dicht. Dus ik ga er voor mijn eigen gemak maar vanuit dat ze niks gezien hebben. Maar ook ik was woest op mijn vriend, dat hij blijkbaar niet zelf kon bedenken om ook de lamellen dicht te doen wanneer het buiten donker is. Hij zei dood leuk: ‘Ja, dat doe jij toch altijd!’ – _ – really?!…Och, mannen….Liefs, Peggy.

Jose -

Oh wat heerlijk dit! Zo herkenbaar ook! Dit soort verhalen zou ik wel vaker willen lezen :). Misschien dat jullie ooit iets kunnen doen met gastartikelen van mensen die dit soort verhalen hebben? Als een soort extraatje ofzo? Ik geniet hier zo van 😀 😀

Diana -

Leuk dat je er weer om kan lachen, maar wie doet nou werkkleren in een vuilniszak?! Ik heb wel eens een sieraad per ongeluk weggegooid maar heb gelukkig een eigen container. Alsnog ook vies hahaha. Dit zijn de soort dingen die je niet op andere blogs kan lezen maar bij jullie zijn de gekke verhalen bijna het leukst!! (Willemijn met fotolijstje is mn favoriet haha)

Martina -

Hahahaha ooooooooh! Wat BALEN!!!! Wel stoer dat je de kleding weer terug bent gaan halen, gezien wat je er voor moest doen!

Mariska -

Hahaha, toch wel een heerlijk verhaal om te lezen hoor! Zo heeft mijn vader dat een keer met mijn spullen gedaan. Ik was net naar hem toe verhuisd en er stonden vuilniszakken met echt vuil en een vuilniszak met een dure Diesel broek, wat DVD’s en nog wat dingen.. nergens meer te vinden. Had hij die ook weggegooid… haha!

Lou -

Ik ben serieus zo blij met jouw verhaal! Want gisteren is mij dus ook zoiets ontzettend stoms overkomen! Een aantal weken geleden heeft mijn man de frituurpan schoongemaakt. Dat was namelijk de voorwaarde waarop de frituurpan überhaupt is gekomen: prima, maar ik maak dat ding niet schoon. Dus zo gezegd, zo gedaan. Nou, wat heeft hij niu gedaan? De oude, gebruikte, vieze olie in lege flessen wasmiddel gegoten. En dat deed hij zo netjes dat je aan de buitenkant niks zag. En vervolgens heeft hij die flessen op het aanrecht laten staan (waar we ook onze boodschappen uitpakken) en nooit tegen mij gezegd wat hij heeft gedaan. Dus ik heb die flessen gewoon opgeruimd, een maand geleden al. Dus toen ik gisteren de was ging doen, nou je raadt het vast al… FRITUUROLIE IN MIJN WASMACHINE GEGOTEN! Ik was zo boos op hem en toen op mezelf. En nu zijn we dus al een dag de wasmachine aan het schoonmaken, kookwasjes draaien met schoonmaakazijn en soda. Echt verschrikkelijk! Toen ik mijn schoonmoeder in paniek opbelde, kreeg ik eerst mijn schoonzus aan de lijn die me toen hartelijk heeft staan uitlachen. Ik hoop dat ik er later net zo om kan lachen, maar voor nu vind ik het echt zo ontzettend stom!

Femke -

Oooh neeee! Ik zou ook zo boos zijn!

Femke -

Hahahaha wat een verhaal! Wie doet inderdaad zijn dure kleren dan ook in een vuilniszak de gang op, ik zou precies hetzelfde hebben gedacht haha!

Nora -

Omg haahaahaha gadverdamme :’).

MARIJKE -

Hahaha wat een verhaal! Echt super lief van je dat je zo je best hebt gedaan om die kleding terug te krijgen!

Thebeautyblognl -

Hahaha awhh wat erg! Maar wel een heel grappig verhaal om te vertellen! X

Susan -

OMG! Wat een verhaal hahaha. Gelukkig is het nog goed gekomen..

marije -

Hahaha .. wat een verhaal. Ik heb wel eens per ongeluk iets in de vuilniszak gegooid maar kon het er toen gelukkig op tijd nog uitvissen.

Reageer ook