2Keep a Diary: Van hot naar her

Soms kom ik er pas op zondag achter als ik een vlog bewerk of een 2Keep a Diary in elkaar zet hoe vol mijn week kan zijn. Deze week vloog ik weer van hot naar her voor mijn werk, studie maar bovenal voor de gezelligheid. Goedemorgen!

Maandag

De dag begint niet in Groningen, maar in de Hoeksche Waard waar mijn ouders wonen. Ik ben namelijk gezellig een weekje bij mijn ouders geweest. ‘s Ochtends laat ik Noa uit en dat is genieten met zo’n mooie zonsopgang midden in het land.

‘s Middags gaan mijn moeder en ik gezellig naar de IKEA in Barendrecht. Ik moet nog een aantal dingen hebben voor een artikel op 2WMN en mijn moeder had ook een aantal spulletjes nodig.

Maar eerst gaan we even lunchen, want ook daarvoor ga je naar IKEA haha! We nemen beiden ook nog een taartje…het leven is immers een groot feest.

Zo zag het winkelwagentje er uit na een paar minuten, daar bleef het niet bij! Ik heb echt veel gekocht.

Deze vriend heb ik niet meegenomen maar ik vind deze MALM kast in deze nieuwe kleur heel erg tof. Die ga ik onthouden!

Pas met het avondeten zijn we weer thuis. Mijn moeder maakt boerenkool met een boomstammetje er bij. Ik ben gek op “boomstammetjes”!

Dinsdag

En dan is toch na een week de dag aangebroken dat ik weer richting huis moet. Het gaat altijd zo snel! Het was heel fijn om weer even wat langer bij mijn ouders te zijn. Noa kijkt hier mijn moeder hoopvol aan of ze echt niet alsjeblieft haar beer weg wil gooien?!

Richting Groningen maak ik even een tussenstop bij Nienke. We nemen namelijk een aantal video’s op voor het YouTubekanaal van ChickStart. En Noa mocht gelukkig mee naar binnen, Nienke was zo lief om haar katten even te verstoppen in een andere kamer. Een beetje jammer dat Noa later die dag door kreeg waar de katten zich schuil hielden. Zucht.

Wat ziet ze er weer beeldig uit vind je niet? Nienke heeft altijd van dat lekkere volle haar waar je zo graag met je handen even door heen wilt woelen!

Onder andere namen we deze video op over of wij lief zijn voor onszelf en hoe wij proberen dat te doen. Je kunt ‘m hier bekijken! Voor degenen die zich afvragen of er nog een tweede event aan komt, zeker weten! Wil je op de hoogte blijven kun je ons volgen op social media (Insta en Facebook) en YouTube!

Naast het opnemen van de video’s kletsten we ook nog even bij en Nien verwende me zoals je kunt zien met thee en snoep.

Rond twee uur moest Nienke weg voor een afspraak en besloot ik Noa in de buurt uit te laten. Na anderhalf uur stapte ik mijn auto in richting Groningen.

Ik was best wel moe na de lange autorit en het opnemen van vier video’s. Thuis lag er een “cadeautje” op me te wachten, dit pakketje had ik besteld. Ik heb altijd al een rosé gouden bestekset gewild en ik ben er superblij mee.

Woensdag

Goedemorgen! Noa is net als haar baasje ‘s ochtends een echte slaapkop.

Mijn mooie BloomOn bos had ik nog helemaal niet bewonderd, dus ik zette de bloemen snel in een vaas. Wat een prachtige bos weer. Ik ben heel benieuwd hoe de bos van deze week er uit ziet, die zal vast speciaal zijn aangezien het bijna Kerst is.

Willemijn kwam gezellig bij mij werken, zoals je kunt zien regent het haha!

Wij zijn serieus telepathisch verbonden. Ik wilde namelijk voorstellen om tussen de middag lunch (lees kipkorns) te gaan halen maar die had mevrouw al meegenomen. Heerlijk zo’n vriendin!

Dus we aten ouderwets traditioneel een broodje kipkorn als lunch. Heerlijk!

En we werkten flink door voor 2WMN, zodat we straks ook een beetje vakantie hebben tijdens de feestdagen. Ik nam onder andere een video op over mijn Kerstboom.

Daarna gingen we nog even samen naar de HEMA waar we geweldige, Foute Kersttruien hadden gespot. We moeten eerlijk bekennen dat we ‘m best wel vaak aan hebben sinds we de truien hebben gekocht!

Thuis ging ik nog even snel aan de slag zodat ik klaar was met de artikelen tot vrijdag, aangezien ik donderdag naar Amersfoort moest en dan altijd laat thuis ben.

Daarna maakte ik eten. Noodles, boontjes en een ei. Zo simpel kan het leven zijn, vooral als je geen zin hebt om te koken.

Donderdag

Om half tien stond ik bij de bushalte, klaar om naar Amersfoort te gaan voor mijn opleiding tot Psychosynthese Therapeut.

Ik griste nog snel even wat thee en een broodje mee op het station. Als er goedkope dagretours zijn ga ik met de trein naar Amersfoort en zo niet, dan pak ik de auto. Ik vind het allebei prima te doen.

In de trein besloot ik even wat me-time in te lassen en lekker even een magazine te lezen. De tijd vliegt dan voorbij, voor ik het weet ben ik alweer in Amersfoort.

Het was weer een prachtige dag, ik heb het enorm naar mijn zin op de opleiding. De groep waar ik in zit is zo leuk, we gaan elkaar wel missen nu we even vakantie hebben. Het is bizar en mooi hoe snel je verbonden bent met anderen in zo’n groep door alles wat je met elkaar deelt.

Om twaalf uur ‘s avonds was ik weer op het station in Groningen en haalde Jorrik me op, zo lief van hem!

Vrijdag

Ik werd een beetje ziekjes wakker, gelukkig ging het snel weer over. Willemijn stond voor de deur met Jelle en omdat ik niet zo lekker was aan het begin van de dag had ik me ook verslapen. Zo stom! Want ik moest nog zoveel doen eigenlijk van mezelf voordat Willemijn kwam.

Mariska, onze fotografe van Grotografie, was er ook om de gezellige Kerstsfeer in beeld te brengen. De foto’s zijn zo leuk en mooi geworden, deze week kun je ze bewonderen op 2WMN.

Ik ben een beetje verliefd geworden op mijn Foute Kersttrui. Sterker nog, ik wil er nog een!

Terwijl Willemijn nog wat foto’s schiet met Mariska, kijk ik met Jelle naar buiten hoe Noa met de bal speelt. Gek beest. Het is net een bioscoop voor Jelle op deze manier.

Ook Saartje was mee! Terwijl Willemijn nog even bij mij werkte, besloot ik de honden mee te nemen naar het bos. Ze hadden zoveel energie, dan konden ze mooi even gek doen. Nou en dat hebben ze gedaan. Ik heb zelfs Saar nog van de verdrinkingsdood moeten redden omdat ze uit het niets in een enorme diepe poel sprong en er niet meer uit kon komen. Dat was wel even schrikken, maar gelukkig was het goed gekomen en kon ik haar er uit trekken. Mijn arm was wel helemaal nat, haha! Als het had gemoeten, was ik er zelfs in gesprongen. Saar sprong vanaf dat moment even niet meer in het water, die was er ook van geschrokken geloof ik.

Eenmaal weer thuis was het huis een enorme bende. Overal dozen en frutsels. Ik ben zeker wel twee uur bezig geweest om alles weer in orde te maken. Van alle dingen die we over hadden, heb ik maar feestelijke hoekjes gemaakt in huis.

Daarna ging ik boodschappen doen, ik had er amper puf voor. Wat een drukke (en gezellige!) dag!

Ik at penne met broccoli en gerookte zalm. Altijd een gerecht dat lekker makkelijk te maken is en goed smaakt.

Daarna schreef ik nog een artikel voor 2WMN en plofte op de bank met thee en Van Delft caramel zeezout kruidnoten.

Zaterdag

Yesss!!! Vandaag gingen Willemijn en ik naar Amsterdam. Voor de verandering had ik ‘s ochtends eens een keer geen haast. Het is een wonder. Ik heb rustig gedoucht…mezelf opgemaakt…ontbeten…

…en Noa nog uit gelaten. Serieus een wonder en dat allemaal binnen de tijd.

Willemijn haalde me om negen uur op en onderweg haalden we nog een kopje thee. Nou ja, kopje? Zeg maar gerust een dikke bak.

We vergaapten ons in de Bijenkorf aan al het moois. Wat een heerlijke winkel is dat toch.

Eigenlijk hadden we een afspraak met Sue om ons haar te verven, maar omdat een van haar katten heel erg ziek was geworden kon de afspraak niet door gaan. Jammer natuurlijk, maar het is het belangrijkste dat haar lieve kat beter wordt. Wij hadden daardoor wel een heel leuk en spontaan dagje in Amsterdam. We shopten, aten taart…

…deden een rondvaart door de grachten van Amsterdam en…

…gingen ook nog eens naar de film. We hebben het allemaal gevlogd, dus morgen zie je weer een hoop gezelligheid!

We waren naar Collateral Beauty geweest, een prachtige film. Komende week vertel ik er meer over. Het resultaat was in ieder geval twee zielige hoofdjes met betraande ogen. Snif!

Wauw, wat is Amsterdam toch gezellig rond deze tijd van het jaar. Genieten! Het was wel druk, maar toch hebben we er niet veel last van gehad. Het was een superleuke dag, heerlijk even quality time samen.

Eenmaal thuis trof ik dit lieve droppie aan op de bank met haar beer. Ze is gek op dat ding.

Zondag

En voor je het weet, is het alweer zondag. De dagen gaan idioot hard. Ik besloot wat Kerstkaartjes te schrijven en te versturen en nam er uitgebreid de tijd voor onder het genot van een ontbijtje.

De rest van de dag heb ik niet zo veel gedaan, ik was best wel moe van afgelopen week. Ik heb vooral geknuffeld met Noa.

En ik deed de kaartjes op de post terwijl we een grote wandeling maakten. Verder deed ik nog boodschappen en maakte lasagne voor Jor en mij. Hij moest de hele dag werken dus ‘s avonds hebben we gezellig samen doorgebracht.

Komende week werk ik gezellig nog even met Willemijn en daarna geniet ik van een weekje vakantie waarin ik geen diary maak of een vlog. Anders ben ik nog steeds aan het werk namelijk en ik wil wel graag een weekje niets doen. Dus die maandag zal ik iets anders online zetten. Ik blijf lekker thuis dit jaar met Kerst en vier samen met Jorrik en mijn schoonmoeder mijn verjaardag. Gewoon even chillen! En wat zijn jouw plannen?

 Alvast allemaal fijne feestdagen gewenst! <3

27 reacties

Britt -

Heerlijk die foute kersttruien, daar kan je me oprecht blij mee maken. En wat een heerlijke foodpics overal weer, lekker genieten, groot gelijk! Ik ben wel heel erg benieuwd naar die film, hij klinkt in ieder geval heel erg mooi, maar misschien toch ook niet zo’n goed idee voor een jankbal als ik haha!

Lindy -

Wat is Noa toch een prachtige hond <3

Renée -

Wat een leuke foto’s weer. Lekker druk weekje. Ik ben verliefd op jouw haar(kleur). Vind het je zó mooi staan. Sowieso vind ik je er heel goed uit zien, je ziet dat je goed in je vel zit, want je straalt onwijs!

Kelly -

Een drukke gezellige week zo te zien :) Heb er een beetje van meegenoten. Fijne feestdagen!

Alie -

Oh wow die theepot!! Mag ik vragen waar die van is? Superleuke blog weer, ik volg jullie graag!

Nynke -

Oeh, waar is het kommetje waar je je noodles in had van? Ik ziek nog kommen in die kleur :)
Het bestek is trouwens ook heel tof!

Lekker hoor, onverwachts een dagje vrij samen. Fijn dat jullie zo genoten hebben!

Martine -

Van IKEA! 😀

Mya -

Oww lekker die kipcorns! Ik krijg er gelijk trek in! Maar misschien moet ik gewoon even gaan lunchen nu 😛
Wat een kerstgezelligheid in je diary, leuk!

Jasmin -

Een tipje: op spoordeelwinkel.nl kun je bijna altijd retourtjes vinden voor ongeveer 20 Euro, vaak inclusief wat te drinken of te snoepen. Vertrek en aankomst station kun je zelf bepalen.

Martine -

Haha ja klopt, daar kijk ik ook altijd op! :)

Mariska -

Heerlijk weg te lezen deze 2 keep a diary. Leuke en schattige foto’s ook. Geniet lekker van de kerst en oud en nieuw. Just have fun! xx Mariska

Nanda -

Wat een leuke en gezellige diary!
En wat een mooie kerststukjes!

Balen dat de afspraak niet door ging. Kan gebeuren natuurlijk. Maar kun je dan nog wel terecht voor de kerst?

Willemijn heeft trouwens naast een stralend ook een smal koppie als je nagaat dat ze hoogzwanger is!

Martine -

Nee dat niet meer maar dat geeft niets hoor, we gaan nu lekker begin januari. Ons haar kan er nog wel even tegenaan 😉

Michelle -

Wat een drukke week! Love jullie foute Kersttruien. Ik heb er nog geen, maar kom nu toch wel sterk in de verleiding. Haha. Ik krijg spontaan zin in een dagje Amsterdam nu.. Extra leuk rond deze tijd van het jaar vind ik.

Lindsey Beljaars -

Wat een lekker druk weekje. Waar is je theepot van? Ik vind hem echt fantastisch!!

Martine -

Dat weet ik niet, het was een cadeau en van de onderkant word ik niet veel wijzer. Sorry!

Alie -

Ik denk dat ik hem na wat speurwerk heb gevonden:
http://www.asa-selection-shop.com/en/geometric-teapot-square-with-metal-handle

Martine -

Jaaaa dat is ‘m! Alleen die heeft een zilveren handvat zie ik.

Margot -

Wat een leuk weekje zo met zo’n dagje Amsterdam!

Femke -

Wat een drukke, maar fijne week heb je achter de rug. Jammer dat jullie kappersafspraak niet door ging maar samen tijd in Amsterdam doorbrengen is natuurlijk ook geen straf :-)!

MARIJKE -

Zo lekker druk weekje inderdaad. Knap dat je zoveel gedaan hebt!

Diana -

Superchille week heb je gehad met allemaal leuke mensen en dieren hahaha!
Maar ken jij de groepsretour tickets niet?
Er zijn facebookpaginas voor, bijv Ns tickets Groningen. Je zoekt 9 andere mensen op die op dezelfde datum als jij een kaartje willen. 1 ervan koopt 10 kaartjes voor 70 euro en 9 mensen maken 7 euro naar die persoon over. Daarna krijg je de link in je mail en genereer je je eigen ticket door je naam en ‘amersfoort’ (of waar je ook heen wil) in te vullen. Die dag reis je dus voor 7 euro tussen groningen en amersfoort zo vaak je wil!

Liset - Beautydagboek -

Dat is inderdaad een druk weekje! Maar je hebt het goed naar je zin gehad. Die truien zijn zo leuk, ik hou van die kersttruien. Zelf heb ik er ook eentje die ik gewoon ieder jaar weer in de winter aantrek :). Interessant dat je de opleiding tot Psychosynthese Therapeut gaat doen. Had je daar al iets over geschreven? Ik ben heel benieuwd wat het is :).

Henrieke -

Ziet er uit als een lekkere, productieve week!

Lindsay | lindsayvallen.nl -

Een druk weekje, maar wel een leuke week! Love de foute kersttruien, hier ook al zeker 3x aan gehad :-) En leuk hè zo’n rondvaart als toerist in eigen land, hebben wij ook eens gedaan. Fijne nieuwe week!

Susan -

Leuk om te zien! Je hebt er inderdaad gezellige hoekjes van gemaakt in je huis. Heel erg leuk!

marije -

Lekker druk weekje weer. Goed dat je straks even vrij neemt. De kerst decoratie ziet er echt super leuk uit

Reageer ook