2Inspire: Kersttafel dekken

Nog maar heel even en dan is het kerst! Ik ben er dol op. Één van de leukste dingen vind ik uitgebreid dineren met familie of vrienden. En hoe leuk is het dan om de tafel mooi te dekken? Het leek Martine en mij leuk om beiden een kersttafel naar eigen smaak te dekken, om jullie zo te voorzien van de nodige inspiratie. En ‘huisfotograaf’ Mariska van Grotografie maakte de foto’s!

Willemijn

Ik ging voor de verandering eens voor zwart! Ik was nooit zo dol op zwart (voor mijn kleding niet, maar ook in het interieur niet), maar ik kan het steeds meer waarderen. Ik combineerde de zwarte items met bordjes in het goud en groen. Daarnaast decoreerde ik de tafel met natuurlijke materialen. Ik vind het eindresultaat super leuk geworden, al zeg ik het zelf! Heel sfeervol, duidelijk aangekleed, maar niet te druk of een hysterie aan ballen of glitters (want dat is niet echt Willemijn 😉 ).

De borden (van boven naar beneden) zijn van: Cosy & Trendy, &Klevering, &Klevering, Blokker.

De witte katoenen servetten heb ik opgerold en vastgezet met een leren touwtje, met ertussen een (echt) dennentakje. Weer eens iets anders dan een servetring!

Het bestek is van het merk Amefa. Hierover vertelt Tien zo nog een geinig verhaal, want hier was weer iets typisch mee. Haha!

Verder met de decoratie. Ik kocht een kandelaar van &Klevering waar je 7 kaarsen aan kunt prikken. Super tof! Al vind ik de uitwerking een beetje mwoah. De steeltjes zijn heel dun, waardoor de kaarsen al snel gaan zwabberen. Dinerkaarsen zijn te lang en normale stompkaarsen te zwaar. Je moet echt de kleine stompkaarsjes gebruiken.

Op de schaal legde ik wat gouden versiering dat ik bij de Xenos kocht.

Ook legde ik op tafel een paar dennentakken met daarop een waxinelichtje met een gouden binnenkant en zwarte buitenkant.

Dit alles stond op een tafelloper in het goud, afgewerkt met een heleboel glitters.

Tot slot zette ik houten kerstboompjes neer (geschilderd met krijtverf). Hier kun je bijvoorbeeld de namen van je gasten schrijven om de tafelschikking te tonen, het menu of een leuke kerstwens.

Martine

Het was voor mij de vraag waar ik moest beginnen. Willemijn en ik zouden los van elkaar dingen kopen en niet kijken wat de ander besteld of gekocht had. Dat gaf al veel voorpret! Het samenstellen van de Kersttafel begon bij Sissy-Boy.

Ik zag namelijk bij Sissy-Boy Home deze retro schaaltjes van HK Living. Deze vond ik zo tof. Ik besloot ze te kopen en de rest er bij te verzinnen. Ik wist vanaf toen dat ik een thema wilde met een beetje retro invloeden, hout en rosé.

En dit kocht ik er uiteindelijk allemaal bij! De antracietkleurige lopers zijn van IKEA. En ja, ik weet wel dat bestek officieel niet zo hoort te liggen maar ik vind het leuk op deze manier.

Van boven naar beneden zie je een kommetje van HK Living, een oranje en een dieppaars bord van IKEA en een groot onderbord van het merk PiP. Dit onderbord heeft een sierrandje met een goudolie effect wat zorgt voor een speels effect. En qua kleur paste dit sierrandje ook weer bij de rest van het servies.

Daarnaast zie je een waterglas en een wijnglas, ook beiden weer van IKEA. Ik vind vooral het subtiele rosé gekleurde glas heel mooi. Dat geeft net iets extra’s.

En eindelijk heb ik iets wat ik al jaren wil: roségoud bestek. Dit bestek is van Amefa. Dit is het enige wat Willemijn en ik hetzelfde hebben gekocht, hoe bestaat het! Alleen zij heeft het in het zwart. Leuk detail, maar niet heus, het bestek mag niet in de vaatwasser. Boehoe!

Omdat mijn bestek en servies al zo kleurrijk is heb ik de aankleding minimaal gelaten. De houten grijze kerstboom is van de HEMA. De dennentakjes kochten we bij de Praxis. De kaarsen, dennenappels en de gedroogde sinaasappelen kochten we bij de Xenos. Ik legde dit alles neer op een klein, mahoniehouten plankje van IKEA. Het lijkt misschien qua Kerstige aankleding karig omdat je het hier zo in detail ziet, maar trust me: dit was meer dan genoeg en het gaf heel veel sfeer en gezelligheid.

Ik had ook nog oranje servetten gekocht van de IKEA maar helaas stonden die niet zo mooi, dus die heb ik achterwege gelaten. Ik vond het echt heel leuk om een keer veel werk te maken van het dekken van de tafel. Ik kreeg meteen zin om te gaan eten en ik ga dit zeker een keer doen als ik visite krijg. Zo gezellig!

Tijd voor het Kerstdiner! Fijne dagen iedereen! <3 

20 reacties

Danique -

Waar zijn de goede bordjes te koop? Als ik kleverig google vind ik ze nergens

Danique -

Goud moet het zijn

Dalindcy Koolhoven -

Ik vind dit echt een beetje kneuterig van mezelf (volgens mij word ik oud) maar ik vind het dekken van de tafel tijdens kerst echt het leukste wat er is! En wat ziet dit er mooi uit!

Laura -

Ziet er prachtig uit, inspirerend! Fijne dagen xx

Channah -

Ik kon alleen maar naar die prachtige foto’s in dit artikel kijken: wauw! Ik vind Willemijn’s setje het mooist, dat bestek is echt super gaaf in het zwart!

Channah -

Ik kreeg een foutmelding tijdens het plaatsen, maar blijkbaar kwam ‘ie 2 toch door, oeps!

Channah -

Het enige waar ik naar kon kijken waren die prachtige foto’s: wauw! Ik vind Willemijn’s setje het mooist, maar eigenlijk is het allebei gewoon heel erg mooi, haha.

Femke -

Mooi hoor! Die van Willemijn is mijn favoriet :)

Kiss & Make-up -

Waauw! Dat kan ik dus echt niet he, heb daar zo geen oog voor.

Margot -

Wat leuk gedaan en mooie foto’s!

Jorinde -

Wat een toffe tafels en wat zijn de foto’s weer prachtig! Leuke inspiratie! Ondanks dat alle twee de stijlen compleet anders zijn spreekt het me toch alle twee erg aan! Gaaf gedaan! Fijne dagen alvast!

Lindsey Beljaars -

Ah vooral de foto’s vind ik echt fantastisch!!

Marijke -

Prachtige gedekte tafel zeg! De laatste is mijn favoriet. Prachtig!

thebeautyblognl -

Wat een leuke ideeën allemaal! Ziet er erg mooi en cozy uit! x

Suzanne -

Beide vind ik het erg mooi!

martina -

Heel leuk dat jullie allebei apart een styling hebben gedaan, zo kun je jullie echt terug zien in de opmaak! Ik vind het bestek van beide echt wel een eye catcher, dat servies zo leuk kon zijn!

Henrieke -

Super mooi aangeklede tafel. Ik kom bij jullie eten met kerst :p

Marije -

Wat een tof artikel! Heel leuk gedaan en wat toevallig dat jullie hetzelfde bestek uitgezocht hadden.

Lindsay | lindsayvallen.nl -

Leuk om jullie stylen zo te zien, vind het beide erg mooi! En zo tof dat jullie gewoon een eigen fotograaf hebben haha, mooie plaatjes schiet ze altijd! Ook alvast hele fijne dagen!

Mariska -

Thanks Lindsay! Ik vind het ook heel tof dat ik de huisfotograaf van deze toppers mag zijn 😉

Reageer ook