28 jaar!

Er is er een jarig hoera, hoera! Eerste Kerstdag betekent voor mij niet alleen gezellig met familie samen zijn maar ook dat ik mag vieren dat ik leef. Een hele speciale dag. Vandaag ben ik 28 jaar geworden. Ik ben gek op even getallen!

Foto door Mariska – Grotografie

Wat is het een mooi jaar geweest afgelopen jaar. Er is zoveel moois gebeurd waar ik heel dankbaar voor ben. Het begin van dit jaar was even pittig tot aan het moment dat ik een maand vrij nam. Vanaf daar kwam ik tot mezelf en dankzij professionele hulp en lieve familie en vriendinnen pelde ik steeds meer laagjes af. Ik voel me een ander mens dan een jaar geleden.

Ik heb meer innerlijke rust, ik kom meer voor mezelf op en neem mijn ruimte in. Dat voelt heel goed. Ik kijk uit naar alles wat zich nog voor gaat doen in mijn leven. Ik geniet van alles op dit moment en dat is heel fijn. Ik heb weer heel veel over mezelf geleerd afgelopen jaar en tegelijkertijd valt er nog zoveel moois te ontdekken. Ik heb mooie stappen ondernomen die mijn zelfvertrouwen en talenten een boost hebben gegeven.

Afgelopen jaar stond voor mij in het teken van groei en gevoelens er laten zijn en doorleven. Dat is niet altijd makkelijk maar heeft me wel heel veel geleerd. Ik heb het gevoel dat ik nu van jongvolwassen naar volwassen ben gegaan en een nieuwe weg in sla waar ik me thuis voel.

Volgens antroposofische lessen staan de jaren 28 tot en met 35 voor de fase van inzicht: In deze fase is er een “tweede geboorte” in het individu. De eigen persoonlijkheid maakt zich nu echt los uit het geheel, en vormt zich helder en standvastig. Creativiteit ten opzichte van het leven hoort hierbij. Ik weet wie ik ben, wat ik kom doen, alleen misschien nog niet altijd hoe…

Dit is heel bizar, want vorige week toen ik voor de laatste keer in verband met de vakantie op de Academie was van mijn opleiding zei ik op het eind: ‘Ik voel me opeens weer een pasgeborene’. En nu stuit ik op de fases van antroposofisch leven en lees ik dit. Voor mij is wat hier beschreven wordt -en die laatste zin- echt spot on op dit moment. Wauw.

Wat ik vandaag ga doen is alleen maar genieten. Genieten van het mooie leven dat ik heb. Genieten van hoe trots ik op mezelf ben door alles wat ik afgelopen jaar gedaan en bereikt heb. Genieten van een uitgebreide kerstbrunch met mijn vriend bij mijn schoonmoeder, lekker op de bank kerstfilms kijken met wat lekkers, genieten van een heerlijke avond uit eten met een mooie jurk aan en mijn nieuwe laarsjes. Het wordt een heerlijke, relaxte dag.

Ik heb voor mijn verjaardag van mijn vriend trouwens een abonnement gekregen op de Flow, superlief! De rest van de cadeautjes moet ik nog krijgen, want op Eerste Kerstdag vier ik niet echt mijn verjaardag. Ik geniet dan vooral van de gezelligheid die Kerst met zich mee brengt en sta op de tijd dat ik geboren ben even stil bij mezelf.

Ik vier later pas met anderen mijn verjaardag als de feestdagen allemaal voorbij zijn. Vaak doe ik dat eind januari/begin februari, als iedereen weer geld heeft na die dure decembermaand haha! Dan ga ik lekker stappen met mijn zus en vriendinnen en maken we er een gezellige avond van. Ik heb er nu al zin in!

Ik wens jullie allemaal een prachtige dag toe en hele fijne feestdagen!

28 reacties

Channah -

Nog van harte gefeliciteerd!

Anna -

Vanwege de kerstdagen niet veel op internet geweest, maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je fijne dagen gehad en kun je het in januari/februari nog eens dunnetjes over doen, haha!

Maria -

Alsnog gefeliciteerd, Martine!

Suzanne -

Nog van harte gefeliciteerd

Nora -

Nog van harte gefeliciteerd! Dikke knuffel <3

Jen -

MOOI geschreven en wat fijn dat er nog mensen met DIEPZINNIGHEID zijn..geniet van de reis in je nieuwe levensfase en vandaag vooral van deze speciale dag; JOU VERJAARDAG! Ennuh misschien moet je er eens aandenken om iets met een boek schrijven te gaan doen..zouden wij lezers heel leuk vinden!

Marielle Peeters -

Van harte gefeliciteerd lieve Martine ❤
Liefs van Marielle

Daisy -

Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag Martine!🎉 En voor iedereen nog hele fijne feestdagen🎄🎊🍾😘

Tamara -

Gefeliciteerd! Mijn man is vandaag ook jarig en is al 30 geworden en mijn dochter is OOK jarig (ja ja hoe kien je het uit ;)?!) en 2 geworden. Blijft toch raar op Eerste Kerstdag 2 jarigen hebben…

EliseDingen -

Van harte gefeliciteerd! Bijzonder om te lezen over de ”nieuwe periode” die je nu tegemoet gaat. Ik ben zelf een aantal jaar jonger (23) en merk nu dat ik ”oud” begin te worden voor tieners, haha. Terwijl ik mij niet heel veel ouder voel. En toch ook weer wel of zo. Maf om te omschrijven. Wat leuk trouwens, een abonnement op Flow! Ik vind het zo leuk aan de Flow dat je hem op een bladzijde open kan slaan en bijna altijd wel weer iets nieuws ontdekt om over te lezen.

Esther -

Gefeliciteerd Martine en een heel fijn kerstfeest, ook voor Willemijn natuurlijk!

Britt -

Van harte gefeliciteerd lieve Martine, ik hoop dat we nog vele verjaardagen van je mee mogen maken!

Elly -

♥ ♥ ♥ Gefeliciteerd Martine! ♥ ♥ ♥

Mya -

Gefeliciteerd en een hele fijne kerst!

Anita te Gussinklo -

Van harte Gefeliciteerd met je verjaardag Martine.
Een hel fijne en gezellige dag gewenst.

Christien -

Gefeliciteerd!! Geniet van deze dagen, ze zijn om voordat je het door hebt😅

Wendy (B) -

Proficiat!

Dionne -

Van harte gefeliciteeerd met je nieuwe leeftijd🎄!
Ik heb het idee dat ik (wij) zelf ook wat mogen mee maken van je ontwikkeling omdat jouw manier van schrijven en de soorten artikels zijn veranderd. Ik kijk graag uit naar een artikel waar ontwikkeling centraal staat en ik lees dat dan ook met liefde.
Ik wens jou een hele feestelijke dag toe

Carina -

Gefeliciteerd! En ik vind het heel mooi om je ontwikkeling een beetje te kunnen volgen via 2wmn omdat je onderwerpen belicht waar toch wel veel vrouwen mee zitten. Dankjewel daarvoor!

Rosanne -

Van harte gefeliciteerd Martine!
Mooi artikel heb je geschreven over het afgelopen jaar. Ik wens je een prachtig nieuw levensjaar toe!

Femke -

Gefeliciteerd!! Dat je een hele fijne dag mag hebben en ook later als je jouw verjaardag echt gaat vieren. Wat heb je dit mooi geschreven :-)!

Sharon -

Gefeliciteerd Martine!

Romy -

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat bijzonder om met kerst jarig te zijn! Fijne kerst én fijne verjaardag!

Dorien -

Proficiat. Morgen word ik er 28. 😊

Nanda -

Hartelijk gefeliciteerd Martine!

Carolien -

Gefeliciteerd, geniet nu en ook straks in het nieuwe jaar van een fijne verjaardag.

marije -

Happy birthday! Mooie reflectie op je afgelopen levensjaar en wat een stappen heb jij gezet meis! Mag je echt trots op zijn.

Marina -

Van harte gefeliciteerd! Wat een bijzonder jaar heb jij achter de rug, dat het jaar dat voor je ligt je maar mag brengen waar je op hoopt!

Reageer ook