10x Grotografie 2016

Sinds afgelopen zomer hebben we een heuse fotografe in de arm genomen. Wat zeg ik?! Een enorm talent! Eens in de zoveel tijd schiet Mariska van Grotografie de mooiste en leukste kiekjes voor 2WMN. Daar zijn we enorm blij mee. Het leek me leuk om eens terug te kijken welke Grotografie foto’s ik het leukste vond van 2016!

Mariska kennen jullie misschien wel als de fotografe van Willemijns bruiloft. Hier leerden we haar kennen en daar zijn we heel dankbaar voor. Het is heel erg leuk om met haar samen te werken voor 2WMN. Afgelopen zomer kwam Willemijn namelijk met het briljante idee om toch zo nu en dan eens een professionele fotografe foto’s te laten maken voor 2WMN. En wie kon dat nou beter dan Mariska? We houden namelijk heel erg van haar stijl en daarnaast is ze gewoon een ontzettend leuke vrouw. Voorheen maakten we altijd zelf de foto’s voor onze blogs. Bij LiveLifeGorgeous was dat ook wel noodzakelijk om zelf te doen omdat we daar heel veel foto’s voor nodig hadden. Maar op een gegeven moment toen we afscheid namen van LiveLifeGorgeous, merkten we pas hoeveel foto’s we wel niet door de jaren heen gemaakt hebben voor onze (ex-)beautyblog.

Vanaf toen ging natuurlijk alle aandacht naar 2WMN en vaak voor een artikel hebben we maar een foto nodig, soms twee maar het is veel minder werk qua fotografie dan LiveLifeGorgeous. Het idee om Mariska in te huren als ‘de huisfotografe van 2WMN’ was geboren. En dat was een hele goede stap al zeggen we het zelf. Natuurlijk maken we ook nog genoeg foto’s zelf voor 2WMN, maar het grootste deel hebben we uit (goede!) handen gegeven.

Mariska is heel creatief, weet precies wat voor soort foto je zoekt bij een artikel en daarnaast is ze enorm snel. Binnen no time hebben we de foto’s al binnen. Dit vind ik persoonlijk de leukste en mooiste foto’s van 2016, gemaakt door Mariska van Grotografie.

Soms fotograferen we in huis, maar ook wel eens op locatie. Het is superleuk om ook buitenshuis te fotograferen, bijvoorbeeld in de stad Groningen. Dit was de eerste shoot die we in de stad deden. Het was hier nog zomer! Mariska weet altijd zo goed de momenten vast te leggen die heel puur zijn. Hier moesten we lachen omdat die ijsjes enorm aan het smelten waren en er een paar gulzige kinderen toe stonden te kijken. Echt, wat een idee weer! Na het maken van de ‘perfecte wij-worden-gelukkig-van-ijsjes-foto’s’ hebben we deze ijsjes aan de kinderen gegeven.

Ook deze foto is weer zo’n goede moment-opname. Wat mij betreft is een goede fotografe eentje waarvan je niet door hebt waar ze op dat moment is en oprechte momenten vast legt. Van deze foto had ik niet eens door dat die gemaakt werd, een leuke verrassing achteraf! Wat ik ook heel tof vond, was dat we van Vanilia in hun mooie winkel mochten fotograferen. Die winkel is zo fotogeniek!

Van deze foto krijg ik reiskriebels en ik vind mijn koffer van SuitSuit zo leuk! De look and feel van die koffer maakt de foto wel vind ik. Ik vind daarnaast het licht in deze foto heel mooi. Ik had vooraf geen idee waar we het beste deze foto konden nemen, maar Mariska had de perfecte plek alweer gespot. Heerlijk dat je nergens over na hoeft te denken en geregisseerd wordt. “Ja als je nu hier gaat staan, met je gezicht naar het licht toe en…” Tadaa!

We gaan Willemijns huis wel missen, want dit was een hele mooie plek om te fotograferen. Willemijn had de perfecte lichtinval in haar woning. Deze foto vind ik zo ontzettend lief, het schetst voor mij de mooie, pure, liefdevolle band tussen moeder en zoon. Wederom weer zo’n prachtig, puur moment die Mariska vast heeft weten te leggen. En kijk dat lieve broekje van Jelle nou en zijn lachje! Zo cute! Jeetje, wat groeit hij toch hard. Het is nu alweer zo’n ander ventje dan hier op de foto.

Ik kan met niemand zulke fijne foto’s maken als met Willemijn. Dat is echt zo. Ik sta liever met haar op de foto dan alleen, veel gezelliger. Deze twee foto’s van ons vind ik zo mooi. Het weerspiegelt echt onze dierbare vriendschap.

Hoewel we samen al heel vaak hebben geposeerd voor foto’s, voel en zie ik altijd wel onze fijne, diepe vriendschapsband terug in onze foto’s. Dat kun je niet faken door te poseren. Dat is er of dat is er niet. En bij ons is dat er gewoon, iets waar ik heel dankbaar voor ben. Dat klinkt wellicht raar om te zeggen, maar ik kan altijd wel zien/voelen als ik deze foto’s zie dat wij een speciaal plekje hebben in elkaars hart. We houden elkaar ook altijd stevig vast valt me nu ineens op, haha! Love you bestie!

We hebben altijd heel veel lol in het fotograferen met Mariska. Deze foto is genomen bij het prachtige Harmoniegebouw in Groningen. Deze foto doet me denken aan die heerlijke reis naar Milaan samen, wat hebben we het naar ons zin gehad. We namen deze foto, zodat we deze konden gebruiken voor een artikel over Milaan. We vonden de stijl van de doorgang naar het Harmoniegebouw namelijk wel iets Italiaans hebben.

Ook deze foto is genomen bij het Harmoniegebouw. Deze foto heb ik gebruikt voor mijn artikel over depressie. Dit artikel vond ik een van mijn mooiste en puurste artikelen van 2016. Het lukte Mariska om hier ook een foto bij te creëren wat mijn gevoel letterlijk en figuurlijk weerspiegelde. Pas toen ze de foto gemaakt had en aan me liet zien, zag ik mezelf weerspiegelen in het raam. Boem, we hadden dé foto!

De twee laatste foto’s heb je recent nog kunnen bewonderen op 2WMN. Willemijn en ik hadden het idee om voor een artikel beiden een Kersttafel te dekken. En wat was het leuk! Speciaal voor dit artikel schakelden we Mariska in die alle foto’s maakte. Mocht je je afvragen wie er hier zo mooi kan schrijven? Wederom topper Mariska haha! We hebben met plezier dit artikel gemaakt en geschreven. Mooie foto’s zoals deze maken het artikel wat ons betreft helemaal. Het was heerlijk om Mariska bezig te zien om de mooiste foto’s te maken van de gedekte Kersttafels.

Ik vind deze foto zo mooi vanwege het licht en het verschil in diepte. Die kaarsen zo op de achtergrond en die leuke zwarte kerstboom er voor met mooie letters. Geweldig. Plus…die heerlijke gouden glitters op de voorgrond. I love glitters!

En als dit geen ultieme kerstsfeer oproept, weet ik het ook niet meer. Een mooi gedekte tafel, kaarsjes, een foute Kersttrui, vriendschap en een Kerstboom. Deze foto’s zijn in mijn huis genomen en gelukkig werkte het licht die dag een beetje mee. Hoewel het voor deze foto’s juist heel sfeervol was dat mijn huis niet zo veel lichtinval heeft. Ik hou van gezelligheid, dus vandaar dat dit ook een van mijn favoriete foto’s is.

We genieten enorm van Mariska’s mooie werk en we wachten altijd met smart op de mooie foto’s na een shoot. Mariska, je bent een topper en we gaan vrolijk verder in 2017!

27 reacties

Lianne -

Wauw! Wat een enorm gave foto’s. Die blije foto van jullie vind ik ook superleuk! :)

Jessica -

Wat een prachtige foto’s!

Evelien -

De foto’s zijn echt prachtig! De foto’s met jullie samen vind ik zo leuk, omdat inderdaad jullie vriendschap echt van het scherm af spat.

Deborah -

Mariska is zo’n topper! Ik heb al vaker foto’s van haar voorbij zien komen en herken inderdaad dat ze heel goe dhet moment weet vast te leggen waarbij mensen op hun puurst zijn. Prachtig <3!

Nele | Pizzapartyfridaynight -

Wat een supermooie foto’s! Lijkt me geweldig om een huisfotograaf te hebben 😉 hihi… Ik wou dat iemand mij de hele dag achtervolgde en alleen maar mooie foto’s trekt 😀

Tineke -

Wat superleuk om een artikel over jullie huisfotografe te lezen. De foto’s zijn inderdaad elke keer weer schitterend en Mariska is ook nog eens een ontzettende lieverd!

Shanna -

Ok. Wow. Wát een talent!!!! Mijn zus en ik zijn beiden tientallen kilo’s afgevallen en wil nu eigenlijk wel een mooie fotoshoot van ons samen laten doen. Ik ga me eens verdiepen in het werk van Mariska!

Mariska -

Wauw Shanna, wat goed! Ik zou het super vinden, stuur je me een berichtje als je meer wilt weten?

Mariska -

Hee, wat een verrassing, deze blog! Ik zit met een knalrood hoofd te lezen :-) Dankjulliewel lieve dames, en ook de reacties van de lezers, wauw! Ik werk met veel liefde met jullie samen, tot gauw!

Bertine -

De foto’s zijn inderdaad prachtig! Wat een top idee van jullie om Mariska de foto’s te laten maken! Wij hebben mooi beeld bij de blogs en jullie hebben prachtige foto’s van jullie zelf en jullie samen!

Marieke -

Mooie fotos.. Maar een lastige naam! Grotowatti?

Mariska -

Hint: het rijmt op Fotografie 😉

Channah -

Ik vind die foto op de vismarkt echt super vet, maar eerlijk gezegd zijn ze echt stuk voor stuk prachtig! En luxe hoor, zo’n eigen fotograaf! 😉

Marjoleine -

Wat een prachtige foto’s allemaal! Ik wist helemaal niet dat jullie samenwerken met een fotografe maar als ik de foto’s zo zie is dat een héle goede stap geweest :-) Ik kijk uit naar nog meer mooie foto’s in 2017!

Mariska -

Ik vind de foto’s ook echt heel erg mooi altijd, ze heeft echt talent voor fotograferen :)

Chayenne - Chayennemenning -

Prachtige, spontane foto’s. Echt een keeper die Mariska!

Amy -

Vooral de foto waarop jullie allebei iets wits aanhebben (met het skelet op de achtergond) vind ik prachtig… hier wordt jullie vriendschap zó duidelijk! Mooi!

Britt -

Wauw, ontzettend mooi allemaal. Ik vind die foto’s van jullie twee zo leuk, heerlijk stel zijn jullie, lekker spontaan en vrolijk en dat wordt in de foto’s ontzettend goed weerspiegeld!

Denise -

Even een groot compliment aan biede! Bezig met een nieuwe studie, verhuizen en een baby on the way en de site ziet er super goed uit. De content is nog steeds zoals we gewend zijn, foto´s zijn zelfs nog mooier geworden.
xx

Willemijn -

Wat lief, dank je!! 😀

Joyce -

Prachtige foto’s mooi toevoeging aan jullie site.

Heleen -

Heel mooi! Ze past qua stijl echt heel goed en is lekker consistent in ‘r stijl. Tof ook dat jullie zoveel credits geven aan je fotograaf👍

Romy -

Wauw, wat een prachtige foto’s! Inderdaad niet geposeerd, maar lekker spontaan en op de onverwachte momenten. Heel mooi!

Sharon -

Echt mooie foto’s! Toch weer iets unieks van jullie blog, al die mooie sfeerfoto’s.

Ik ‘ken’ Mariska nog van mijn studie Psychologie geloof ik :)

Femke -

Ik vind het een goede stap dat je af en toe foto’s door Mariska laat maken. De foto’s zijn prachtig, heel puur.

Henrieke -

Mariska maakt echt prachtige foto’s! Ik vind het wel een dappere stap om een fotografe in te huren, het neemt waarschijnlijk veel frustratie uit handen, zeker als je samen op de foto wil

marije -

Mariska maakt zeker hele mooie foto’s. Ze zijn zo puur en oprecht.

Reageer ook