Witte sneakers schoonmaken

Martine en ik zijn alweer een hele poos verknocht aan witte sneakers. Sportief, hip en comfortabel. Maar ook: vreselijk snel vies! En dus kochten we dan maar weer een nieuw paartje. Maar dat is toch eigenlijk super zonde? Daarom besloten we iets te gaan testen. Witte sneakers schoonmaken, is dat een beetje te doen?

https://youtu.be/IcjQayJYmoQ

23 reacties

IM -

Misschien vreemd, maar ik doe ze altijd in de wasmachine! Een rondje draaien en ze zijn weer zo goed als nieuw, wel even goed laten drogen..
Nagellakremover werkt ook, maar is eigenlijk een ‘verfoplosser’, dus of dat voor de lange termijn goed is..? De nieuwe veter-truc ga ik onthouden!

Sneakers4u -

Helaas kunnen niet alle sneakers in de wasmachine. Meestal kunnen sneakers met een vulcanized zool en een canvas upper (zoals de All Stars bijvoorbeeld) prima in de wasmachine. Maar ik zou dit zeker niet doen met elke mesh sneaker. En al zeker niet met kunstlederen, suede of lederen sneakers.

Heleen -

Ik heb mijn witte Nike’s altijd met groene zeep schoon gemaakt. Werkte perfect! Droeg mijn schoenen met werk en heb er ruim 2,5 dag plezier van gehad :)

Denise -

Wow je ziet het verschil heel goed! Dankjulliewel voor de tip.

Fabienne -

Ja Cif…werkt als een trein!!!

Riëtte -

Ik ben het met COSMICGIRL eens! Gebruik wat nagellakremover op een watje voor de ‘ruberachtige’ gedeeltes van de schoen.

Werkt altijd perfect op mijn witte allstars. Die zwarte vegen zijn zo weg!

Riëtte -

*rubberachtig :)

Nadine -

De zool, en ook het bovenmateriaal maak je weer super wit met schuurmiddel waar je normaal de badkamer mee poetst. Heet water erbij en wat schrobben met een sponsje en ze zijn weer als nieuw!

Sophie -

Haha, ben ik de enige die het juist leuk vind als witte sneakers niet zo heel wit meer zijn? :-)

Michelle -

Haha neehoor, hier nog een! Vind dat vaak wat meer karakter aan schoenen geven.

Michelle -

Ps. Ik spuit, als ik nieuwe schoenen/sneakers heb gekocht, ze eerstin met impregneerspray (ik gebruik die van de hema). Dit werkt namelijk water-en vuilafstotend. Dit kost een minuut werk. Als er dan alsnog een vlek opkomt, kan je ze heel makkelijk schoonvegen met een vochtig doekje met wat vanish erop.

Kiss & Make-up -

En daarom koop ik dus geen witten schoenen, al dat werk, haha.

jose -

Ik heb witte adidasjes en ik poets ze regelmatig met een sponsje met babyshampoo… Werkt prima. Maar ik ga een keer die tandpasta-truc proberen die ik hier in de comments zag! :)

MARIJKE -

Ik heb nog een hele makkelijke en snelle tip. Tandpasta op een tandenborstel doen en dan je sneakers hier mee poetsen. Zijn ze echt binnen 5 minuten helemaal als nieuw!

Marjan -

2Fix? 2Repair?
Maar wat bij mij nou de hele tijd boven komt… Doen jullie nooit schoenen poetsen? Ik heb wit/doorzichtige leerpoets (van de hema, niks fancy) waarmee je dit sport dingen ook wel kan oplappen, maar ook zwart, grijs, blauw en bruin leerpoets om mn schoenen mooi te houden en borsteltjes voor suede… Zo heb ik zwarte laarzen meer dan 8jaar gedragen. Af en toe poetsen, een keer een nieuwe hakje eronder en good to go :) natuurlijk kost het tijd, maar tis goed voor je schoenen om ze te onderhouden… Doen jullie dat nooit?

Willemijn -

Nope. 😛 SCHAAM! Hahaha! Maar misschien dat ik na deze video mijn leven ga beteren want het heeft echt effect!

Mary -

Haha, wauw, ik ben verbaasd! Je houdt je schoenen zo lang mooi door ze te poetsen!

Witte schoenpoets werkt perfect, het maakt je schoen wit en schoon zonder allesreiniger nodig te hebben. Ik gebruik schoensmeer van Scapino voor ongeveer €2. Ik denk dat schoensmeer dezelfde werking heeft als jullie “verfspons”, maar met schoensmeer kun je beter doseren en schoonmaken. Ik maak mijn Stan Smiths zo schoon:

1. Veters schoonmaken met ossengalzeep, daarna in de wasmachine – spierwit komen ze eruit!
2. Zolen schoonmaken met een tandenborstel en groene zeep
3. Het leer inwrijven met witte schoenpoets

Ik heb dit nu een keer of 4-5 gedaan, en altijd lijken mijn schoenen weer super shiny – zelfs na een modderig Oktoberfest 😉

Nienke -

Heerlijke video! Ik wil al heel lang witte sneakers kopen maar ik durfde nooit omdat ik een vlekkenmagneet ben. Maar misschien haal ik ze toch en sla ik ook een pak babydoekjes in! 2fix?

Cosmicgirl -

De witte zolen krijg je makkelijk schoon met nagellak remover en een watje😉

Dineke -

Haha, misschien 2fixit als naam voor de rubriek? 😉 Ook leuk wellicht met verhuizen en klussen straks! 😀 Supergezellige video trouwens, ik krijg bijna zin om schoon te maken. Kun je nagaan.

Susan -

Heel handig! Ik gooi mijn all stars regelmatig in de wasmachine.

Janine -

Ik gebruik voor de witte zolen altijd een schuursponsje met Cif, werkt supergoed!

Joke -

Een actie naar mijn hart, meiden! Nog een stapje verder in de antiwegwerprichting: was de veters even mee met de witte was en maak een veter/touwen/lintendoos(je). Je hebt dan altijd een schoon exemplaar op voorraad. Daarnaast zijn veters zó handig wanneer je even een sterk touwtje nodig hebt!

Reageer ook