Wat vloggen met je doet…

Voorheen keken we met zijn allen naar reality shows op TV maar al een tijdje kunnen we meegenieten van iedereens wel en wee door het fenomeen vloggen. Je ziet steeds vaker iemand met een camera op zijn neus al lopend over straat. Maar wat doet vloggen met je?

Foto door Mariska – Grotografie

https://www.youtube.com/watch?v=dYnZ_zQ_8po

Wij begonnen al met vloggen op LiveLifeGorgeous. Alleen heette dat toen nog geen vloggen, het beestje had nog geen naam. Je filmde gewoon een werkdag en wij filmden vooral leuke werkdagen zoals een afspraak in Den Haag of Amsterdam of als we gewoon een dagje voor onszelf ergens heen gingen om te shoppen. Later kregen dit soort video’s pas een naam: een vlog en het trok zich door naar de blogwereld. De video’s op blogs begonnen ook vaker vlogs te worden in plaats van tutorials en dergelijke. En vlogs waren toen nog niet dagelijks maar meer sporadisch.

Terwijl het nu stikt van de dagelijkse vloggers zoals Enzo Knol, Vloggloss, Monica Geuze, Croco Jill. En dat zijn dan nog de bekende vloggers, er zijn ook tal van minder bekende dagelijkse vloggers en dat aantal lijkt met de dag te groeien. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en vlogger is gewoon een beroep geworden. Ook BN’ers nemen het over zoals Frans Bauer en vlogs worden nu zelfs in categorieën ingedeeld. Je hebt beautyvloggers, lifestylevloggers, travelvloggers en je hebt ook zelfs ‘hoodvloggers’. Het ontwikkelt zich allemaal heel snel.

Doordat ik in april een maand vrij nam, ging Willemijn eens experimenteren met weekvlogs op 2WMN om te kijken hoe het haar beviel. En bizar genoeg worden onze weekvlogs veel beter bekeken dan dat onze 2Keep a Diaries (artikel met foto’s uit ons dagelijkse leven) gelezen worden. Ook onze bezoekers vinden het dus veel leuker om een vlog te zien. Zo nu en dan wisselen we het af, maar ook wij merken dat we weekvlogs eigenlijk veel leuker vinden om op te nemen en te bewerken dan het schrijven van de 2Keep a Diary artikelen.

Maar wat doet vloggen met je? Het is namelijk niet niks en wij beiden moeten er absoluut niet aan denken om dagelijks te vloggen. We vinden het heerlijk dat we met zijn tweeën zijn, zodat je ook voor je gevoel nog wat privacy hebt. De ene week laat Willemijn zien wat ze in haar leven doet en wat er gebeurt, en de andere week laat ik het zien. Lekker 50/50!

Wat is er zo leuk aan vloggen?

Het is leuk om op een laagdrempelige manier dingen te delen en wat ook leuk is, is dat je je leven vanuit een ander perspectief ziet. Je ziet wat het met je doet. Soms als we een vlog kijken, reflecteren we er wel eens op. Dan zeggen we bijvoorbeeld dingen waar we het een jaar later niet echt meer mee eens zouden zijn of we hebben juist heel veel bewondering voor onszelf omdat we gegroeid zijn als mens. Je ziet de gelukkige momenten en de verdrietige momenten.  Het is leuk om te zien wat je allemaal meemaakt en dat je dit terug kunt kijken. Een visueel beeld van een deel van je leven. Net alsof je gezellig aan de keukentafel oude foto’s terug kijkt, maar dan via een vlog.

https://www.youtube.com/watch?v=8ULRFjTRidA

Een van de meeste pure vlogs op 2WMN is denk ik wel de dag dat Jelle geboren werd. Dit was zo ontzettend persoonlijk en emotioneel, het heeft niet alleen ons geraakt maar ook de bezoekers en dat is zo mooi aan vloggen: dat het niet alleen jezelf kan raken maar ook honderden anderen. Alsof je allemaal kaarsjes aansteekt.

Als ik deze vlog terug kijk, zijn er ook een aantal dingen die door mijn hoofd heen gaan en die je niet in de vlog hebt gezien. Zo ging ik naast Willemijn zitten op bed, kijkend hoe de kraamhulp Jelle ging aankleden en was ik deelgenoot van dit mooie moment in dit lieve gezinnetje. Ik zal het gevoel ook nooit meer vergeten toen Jelle geboren was en ik met Djurre beneden zat, wachtend op Willemijn. De bijzondere rust die in huis was, had ik nog nooit eerder ervaren. Dat was heel erg bijzonder.

Ken je het gevoel als je naar iemands huis gaat om afscheid te nemen van een dierbare die overleden is? Iedereen is rustig, er wordt bijna op een fluisterende toon gepraat, er worden herinneringen opgehaald, er wordt gehuild en dat alles met een bepaalde rust, respect en stilte.

Dit was nu ook zo maar in plaats van tranen van verdriet, waren er tranen van geluk, ongeloof, nieuwsgierigheid en nog meer vanwege een nieuw leven. We waren aan het fluisteren, het was heel stil en tegelijkertijd deelden we veel met elkaar. Heel erg mooi en als ik de vlog zie, krijg ik nog dat bijzondere gevoel van rust en het verwelkomen van een nieuw, klein mensje.

Waarom kijken we naar vlogs?

Ik denk dat de nieuwsgierigheid van mensen maakt dat ze er graag naar kijken. Het is blijkbaar heel fascinerend om te weten wat een ander doet in zijn/haar leven. Dat vinden wij ook, want wij kijken ook weleens naar andere vloggers. Terwijl ik kijk denk ik ook vaak: ‘Waarom kijk ik hier eigenlijk naar?’ Maar het is puur entertainment om een kijkje in iemands leven te krijgen. Het is heel interessant om te zien hoe anderen doen wat ze doen. Vooral als de titel smeuïg is en je jezelf afvraagt wat er in die vlog in hemelsnaam gaat gebeuren.

Wat zijn andere kanten van het vloggen?

Naast dat het heel leuk is om te doen -vinden wij- zitten er ook zoals bij alles in het leven minder leuke kanten aan. Zo heeft opeens je werkende leven wel een heel dun lijntje met je privéleven gekregen.  En wij hebben van die gezichten die niet verborgen kunnen houden hoe we ons echt van binnen voelen. Dus als je een kutdag hebt, tja…dan komt dat dus op beeld. En geloof me, daar heb je af en toe echt geen zin in. Je kunt wel faken dat het goed met je gaat…maar wij kunnen dat niet. En tegelijkertijd is het iets waar we heel erg om gewaardeerd worden, want we horen vaak hoe fijn het is dat wij zo ‘lekker normaal en nuchter’ zijn. Dat vinden we zelf ook heel erg belangrijk. Maar soms merk je wel eens dat er dingen zijn die je graag voor jezelf wilt houden en dat het moeilijk is om dit te verbergen in een vlog.

En mensen willen ook steeds meer van je zien, dat is soms ook wel lastig. Waar trek je de grens? Of merk je dat je de grens verschuift? Dat is wel iets waar wij voor proberen te waken. Voor je het weet laat je iets zien wat je helemaal niet wilt. Zo krijgt Willemijn heel vaak de vraag waarom Jelle niet in beeld komt en het waarom heeft ze al vaker uitgelegd maar de vraag blijft komen. Dit soort dingen zorgen dus weleens voor een innerlijk conflict. Ga ik het wel laten zien of niet en hoe hou ik mezelf aan mijn woord?

Wat we ook merken is dat anderen een vlogcamera reuze-interessant vinden. Mensen op straat kunnen soms reageren en irritant doen wanneer je in het openbaar vlogt en dan gaat het er niet om dat wij ze per ongeluk hebben gevlogd. Maar de meeste mensen willen juist graag op beeld verschijnen of schreeuwen iets om gehoord te worden of je voelt de ogen in je rug prikken en vingers naar je wijzen. Dat maakt vloggen op straat soms wel awkward om te doen. In New York vond ik dat heel anders, het lijkt wel alsof mensen er daar veel meer aan gewend zijn dat er gevlogd wordt. Maar als je wilt vloggen in het openbaar, moet je jezelf niets aantrekken van anderen en dat is best een kunst.

Over het algemeen krijgen wij hele leuke reacties op onze vlogs – maar ongevraagde en goedbedoelde adviezen die je weleens krijgt kunnen ook wel vermoeiend zijn.  En dan hebben we het nog niet eens over vervelende, negatieve reacties. Want daar ontkomt niemand aan.

Het is logisch dat er reacties komen, je plaatst het immers zelf online. Maar moet je je eens voorstellen dat je advies krijgt van honderden mensen. En niet 1 iemand zegt het, hetzelfde wordt een keer of tien herhaald door verschillende mensen. En het kan weleens voorkomen dat je dan soms een gigantische kutdag hebt door negatieve reacties. Een beetje alsof je baas/collega zegt dat je iets niet goed hebt gedaan op een vervelende manier maar dan zijn het dertig bazen/collega’s die allemaal hetzelfde zeggen. Dat is niet fijn en veroorzaakt soms stress. Ik weet nog wel dat Willemijn soms weleens een dag verdrietig kon zijn als er nare opmerkingen kwamen over haar rol als moeder. Of ik kreeg een keer een hele vuile opmerking over een video op ChickStart en dat raakte me meer dan ik dacht. Daar kan ik dan wel nijdig om worden op zo’n moment. Nu komt dit bij ons gelukkig helemaal niet vaak voor, maar het doet je wel degelijk wat.

En deels is het ook zo dat je iemand kent door zijn/haar vlogs, maar je ziet maar een paar minuten uit iemands leven. Dat geeft zeker een indruk van iemand, maar het echt kennen van diegene? Nee, dat is niet zo ook al denken velen van wel en voelen ze dit ook  zo. Van een weekvlog zie je bijvoorbeeld ook ongeveer 15 minuten maar een week heeft 168 uur. Het is maar een greep uit iemands leven. Maar ik denk wel dat mensen daarom graag advies geven of denken een bepaalde opmerking te kunnen maken, want ze kennen je. Het is een wondere wereld dat vloggen. En ik hoor Jorriks opa nu op de achtergrond in mijn hoofd zeggen: “Mensen? Da bin roare wezens.” Althans, ik kan het Drents dialect totaal niet spreken/schrijven maar je snapt vast wat het betekent haha!

Wat heeft het ons gebracht?

Het heeft ons gebracht dat door het vloggen mensen ons wel iets beter hebben leren kennen. We zijn ook altijd open over hoe we ons voelen en daardoor krijgen we veel leuke reacties, waardering en veel complimenten. Het maakt alles nog laagdrempeliger waardoor je het gevoel hebt dat je iemand mee kunt nemen in hoe jouw leven verloopt. En dat vinden we heel leuk, dat we niet alleen mensen kunnen inspireren met artikelen maar ook door middel van vlogs. Het is leuk dat anderen je op zien groeien als volwassene en dat je het zelf ook terug kunt kijken. Het is alsof je een documentaire maakt van je eigen leven en als dat met liefde ontvangen wordt, is het een extra groot cadeau. In die zin zijn wij ontzettend blij met alle lieve mensen die onze vlogs kijken en er plezier aan beleven. Het feit dat mensen uitkijken naar die saaie rot maandag door onze vlogs, dat is toch een groot compliment!

Dagelijks vloggen is de volgende stap?

Maar dagelijks vloggen? Dat zouden we nooit full-time gaan doen, want dat is ons toch echt te privé om dag in dag uit jezelf volledig met je goede en slechte dagen op beeld weer te geven. We hebben wel enorme bewondering voor vloggers die dat doen. Wat ik me soms wel afvraag uit nieuwsgierigheid maar ook oprechte interesse is in hoeverre zij nog een privéleven hebben en of het altijd leuk is om te vloggen? Ook als je lekker eens op reis gaat om te ontspannen of als je met je familie gezellig samen bent? Of als je iemand gaat bezoeken in het ziekenhuis of als er een dierbare ernstig ziek is en komt te overlijden? Dat lijkt mij ontzettend pittig, ook al vlog je niet alles. Het komt op een of andere manier toch in beeld en mensen hebben er een oordeel over. Ik vraag me daarnaast af in hoeverre het gezond is om op die manier altijd bezig te zijn met je werk ook al is het leuk werk?

Ik merk bijvoorbeeld als ik lekker een weekje ergens naar toe ga met mijn vriend en/of met mijn familie dat ik liever niet vlog. Ik wil dat voor mezelf houden. Maar Renate zei bijvoorbeeld dat ze het wel heel leuk vond als ik ging vloggen met haar in New York en ik ben wel blij dat ik dat gedaan heb. Het is heerlijk om terug te kijken!

Dus zo ben je als blogger/vlogger constant aan het wikken en wegen: vlog ik wel of vlog ik niet? En het verschilt van persoon tot persoon. Zo vindt Willemijn het heel leuk om tijdens haar zwangerschapsverlof nog wel een diary of weekvlog te plaatsen en ik verklaar haar voor gek haha! Dat komt omdat ik daar echt totaal geen zin in toen ik een maandje voor mezelf wilde. Dus zo zie je maar weer!

Maar zoals wij het nu doen is het wat ons betreft helemaal prima en het is heerlijk dat we ook daarin weer elkaar kunnen aanvullen. Vloggen, wat vind jij er eigenlijk van? Kijk jij wel vlogs of niet en van wie? Waarom kijk je er wel naar of waarom niet? Wat vind jij leuk/niet leuk aan zelf vloggen en/of vlogs van anderen bekijken?

20 reacties

Marianne -

Ik kijk iedere keer weer met veel plezier naar jullie vlogs, zowel de weekvlogs als de ‘gelegenheidsvlogs’. Ik snap echter heel goed dat jullie niet alles willen vloggen wat er gebeurd in jullie leven, ik leg ook niet mijn hele leven bloot op mijn werk of op social media.
Nederlandse youtube-kanalen (de vlogkanalen dan) volg ik niet, ik ben meer geïnteresseerd in de Engelstalige vloggers. Zo volg ik een Australische moeder met 6 kinderen onder de 5 (Life with Beans), erg leuk en boeiend op zijn tijd. Daarnaast hou ik van de heerlijk Amerikaanse manier van vloggen, heerlijk zelfinnemend en dik aangezet.
Ga zo door dames met jullie vlogs wat mij betreft! Het is iedere maandag heerlijk kijken :-)!

Lieke - Life As Lieke -

Wat een goed artikel! Ik vind het heel leuk zoals jullie het nu doen :) Ik volg zelf wel een aantal vloggers, jullie natuurlijk en verder Alboe, Kelly Caresse en Twinkelbella. Die kijk ik altijd en verder gewoon wat ik tegenkom en leuk vind :)

PatriciaKleijn -

ik vind weekvlogs zelf ook erg leuk om te zien en ik volg eigenlijk alleen mascha met haar dagelijkse vlogs en Hans en Shifra. Ik ben zelf ook aan het expirimenteren voor weekvlogs, maar aangezien mijn omgeving hier totaal vreemd van is is het geen makkelijk iets, maar hoop ik er wel regelmaat in te gaan krijgen. Ik vind jullie weekvlogs erg lekker wegkijken, niet te langdradig enzo en toch kun je een beetje meekijken met jullie.

felicia -

ik vind het zelf wel leuk om te kijken naar vlogs vooral week vlogs
ik kan dan helemaal genieten van het zien hoe andere dat doen met hun kindjes en gezinnetje . omdat ik zelf ook moeder ben van drie kindjes en een gezin heb vind ik dat heerlijk ontspanne om dan zo dat ook te volgen bij een andere mama.
ik geniet ook vaak van willemein haar weekvlogs en martine
en ik heb dan bewondering dat willemein zoveel doet sporten de boodschappen de verzorging van jelle haar zoontje
dan denk ik vaak pfff wat knap . ik heb het ook druk met 3 kindjes maar mijn man doet ook een hoop hij haalt hier de booschappen zodat ik thuis ben met de kinders en de deur niet uit hoef
en hij doet het ochtend ritueel met de kinderen smorgends behalve met jasmijn onze jongste telg van 7 maanden want die krijgt bv dat doe ik dan nog even natuurlijk zelf haha voor ik vertrek naar mijn werk.
en mijn man haalt en brengt de kinderen altijd naar school dus die stukjes stress heb ik niet
hij kookt ook hier in huis ook dat scheelt een berg .hij is van beroep kok.
dus als ik dan zie dat andere moeders waaronder willemein dat zelf allemaal doen
dan vind ik dat knap en best zwaar lijkt mij
ik kijk ook naar elise joanne vind ik echt super gezellig ze vertelt de dingen altijd zo gezellig
en ik volgde haar tijdens haar zwangerschap omdat ik toen zelf ook zwanger was van ons derde prinsesje geboren op 24 maart 2016
dus dat was helemaal super tof om het dan zo te volgen.
verder volg ik kelly caresse ook vind het ook leuk en interessant hoe ze de dingen uit haar leven met ons deelt
maar er zijn er ook bij waar ik gauw bij afhaakte omdat het mij niet genoeg trok om te blijven kijken dus eigenlijk kijk ik naar 3 vloggers en de huismuts heel af en toe .
ik ben geen vlogger maar weet wel een klein beetje het gevoel wat je beschrijft martine op negatieve kritiek
ik praat mee op een vrouwen forum en deel ook een hoop uit ons leven gezins leven en heb daar in het verleden ook weleens negatieve reacties op gehad
dat steekt en voelt tegelijkertijd heel vreemd
want hu die mensen kennen mij niet eens waarom lijken ze alles te weten over mij ?
maar dat komt natuurlijk omdat ik zoveel mogelijk deel
nu praat ik gelukkig met een leuk groepje vrouwen
wat mij hielp was dan te zeggen tegen mijzelf ze vinden mijn leven waarschijnlijk belangrijk genoeg om hun druk over te maken triest.
even een vraagje willemein hoe ga jij dat straks doen met de prikjes?
wij hebben dat bij mijn twee oudste meisjes uitgesteld tot 2 jarige leeftijd en dat voelde goed
nu gaan wij dat weer zo doen met onze kleinste telg
hoe ga jij dat doen?

Mya -

Ik vind het heerlijk om vlogs te kijken. Het is gewoon leuk om te zien dat anderen net zulke normale dingen doen als jij. En ik vind het ook altijd leuk om te zien hoe mensen hun huis ingericht hebben (als ze in huis vloggen dan). Want ik ben gek op mn interieur aanpassen. En soms krijg ik er hele leuke ideeën door.
Maar het aller leukste vind ik vakantie vlogs. Gewoon omdat ik dan kan zien of ik dat land/ die stad ook boeiend vind om eens te gaan bezoeken of juist niet.

jolanda -

Vlogs zijn leuk als het gaat om reizen, events, shoptrips en werk. Natuurlijk is een beetje een inkijk wel leuk, maar wel het inkijkje alsof je bij een vriendin op de koffie bent en als virtuele vriendin leef ik mee met een rotmoment en lach bij gekke situaties. Bij vloggers met een dagelijkse vlog heb ik soms het idee dat ze hun vlog leven ipv hun leven vloggen. Het moet immers wel interessant blijven. Ik denk dat het publiek op 2wmn toch wat ouder en drukker is met het eigen leven. De vlogs van 2wmn passen ook bij de blogs (ook al is dat uit volgens Mascha). Ik begrijp waarom Willemijn haar kind uit haar vlogwerk wil houden en ben het met haar eens dat je kind recht heeft op privacy. Maar toch, het wegdraaien of een doek boven de kinderwagen hangen, vind ik je vlog leven en een tikje krampachtig. Binnenshuis is dat nog logisch, hij woont daar. Maar bij shoppingtrips zoals laatst in Groningen… Neem hem dan niet mee winkelen als je dat wil vloggen voor je werk. Ik neem mijn kind immers ook niet mee naar mijn werk. En daar zit dus de spagaat, aangezien ze wel in blogs over haar kind en zwangerschap schrijft en dat is naar mijn idee net zo prive als de beeltenis. Het moederschap is onderdeel van haar werk, samenwerkingen ed. geworden. Misschien nog wel meer nu jullie van beauty geswitched zijn naar lifestyle en personal interest. En nogmaals ik begrijp Willemijn, het is ook geen verwijt of klacht. Meer een constatering om eens over na te denken.

Martine -

Dat bedoel ik dus ook inderdaad met dat het lijntje zo dun is. Ons leven is deels ook ons werk geworden dus qua privacy is het altijd wikken en wegen wat je doet en dat geldt voor heel veel lifestyle bloggers/vloggers die een persoonlijke touch hebben. Zo voelt Willemijn zich wel comfortabel bij dingen delen op schrift over haar als moeder en Jelle, maar ze gebruikt liever niet teveel beeld om dit te versterken en daar voelt zij zich goed bij. Heel af en toe zie je Jelle, want helemaal buiten beeld houden is toch lastig. Ik vind dat ze dat heel knap doet, want ik zie natuurlijk alle foto’s wel en soms zitten er zulke leuke tussen haha!

En zo dus ook het verschil met vakanties. Ik vlog/schrijf er liever niet over als ik echt zin heb om te ontspannen en niet met mijn werk bezig te zijn (dat is het gevaar van leuk werk, je bent er 24/7 mee bezig) en Willemijn ziet het vloggen/schrijven daarover als ze vakantie heeft juist als ontspanning.

Er komen in ieder geval boeiende gesprekken uit voort, bedankt voor jouw visie en mening :) !

Eva -

Ik ben sinds kort ook een kanaal begonnen en ik ben het allemaal nog aan het ontdekken. Het vloggen vind ik leuk! Maar niet om dagelijks te doen. Ik heb ook twee kindjes en die wil ik niet constant in beeld hebben. IK kijk zelf graag tutorials en favorieten filmpjes. Echt specifieke weekvlogs volg ik niet. Ik kies gewoon waar ik op dat moment zin in heb. Ik vind filmpjes opnemen naast het bloggen wel echt heel leuk dus ik ga er lekker mee door!

christien -

Aangezien ik geen vaste TV aansluiting heb kijk ik veel youtube. Hierdoor zijn vlogs nóg wat interessanter voor mij 😛
Ik volg er 2 op het moment (naast jullie): FleurdeForce en Sacconejolys. Zij zijn er ook heel eerlijk in als er iets kut gaat of een verdrietig moment is.
Anyway, genoeg gepraat. Ik blijf t vreselijk knap vinden van mensen dat ze dit doen.

Marijke -

Ik kijk eigenlijk ook alleen maar weekvlogs. Die van jullie en de weekvlogs van Jamie Li vind ik echt heel leuk. Alle andere vloggers vind ik over het algemeen toch best wel heel saai.

Susan -

Goed artikel! Ik volg graag vloggers, waarom weet ik niet echt maar het is blijkbaar leuk om te kijken. En dat vinden duidelijk meer mensen!

Ilona Wielinga -

Wat een mooi artikel weer.
Ik geef zelf de voorkeur aan geschreven artikelen of aan ‘gewone’ videos, ik hoef niet perse het leven van anderen week in, week uit te volgen.
Alhoewel ik vlogs zoals de geboorte van Jelle wel ontzettend mooi vind om te kijken

martina -

ik vlog prive, dat wil zeggen, momenten vastleggen met mn gezinnetje en filmen op tripjes zoals de dierentuin of een stedentrip. Ik zou dit ook echt niet dagelijks voor de grote wereld willen doen. Het komt zo dichtbij en het voelt echt alsof je een wildvreemde bij je de woonkamer intrekt. Maar misschien is dat ook iets waar je een weg in kunt vinden. Toch vind ik het wel weer onwijs leuk om te kijken…

Liset - Beautydagboek -

Vloggen begint inderdaad steeds populairder te worden, het lijkt echt een hype te zijn. Ik vind een weekvlog leuk om te zien om weer even bij te zijn, maar ook ik lees graag een artikel en ben (nog) niet zo van de dagelijkse vlogs :). Ik vind het knap dat mensen dat iedere dag kunnen en willen doen, want je levert zoveel in van je privacy. Maar ook dat je gewoon elk moment van de dag je camera laat mee draaien lijkt me heel vermoeiend voor jezelf. Ik zou het niet kunnen :).

Lotte -

Ik vind jullie vlogs leuker dan de diaries. Ik vind het lekker wegkijken en zet het soms naast een ander geopend venster zodat ik door kan werken.
Eerder volgde ik ook vloggloss maar merk aan mezelf dat mijn interesses veranderen en haar op den duur minder leuk begin te worden. Ik kijk nu liever naar kleinere kanalen!

Harma -

Ik ben ook groot fan van geschreven artikelen, met name omdat de vlogs enorm lang duren. Dus blijf ook zeker doorgaan met de foto diary’s!

Hanneke -

Lezen vind ik veel prettiger dan vlogs kijken. De weekvlogs zijn ook zo lang. Heb ze wel eens bekeken, maar na een minuut of 5 haak ik af. Terwijl ik de diaries altijd wel lees. Gelukkig doen jullie allebei en kan ik kiezen wat ik lees of bekijk.

Carina -

Ik heb een hekel aan vlogs. Geef mij maar een diary of gewoon geschreven artikel. Heel sporadisch kijk ik wel eens naar sanny zoekt geluk maar dat was het dan ook. Ik heb gewoon niets met filmpjes en vlogs trekken mij ook absoluut niet.

marije -

Mijn favoriete vlogger is Jamie Li. Ik vind haar vlogs zo heerlijk puur. Jullie weekvlogs kijk ik ook altijd en ik denk dat jullie het goed doen om bepaalde stukken gewoon niet te laten zien. Iedereen snapt wel dat je bepaalde dingen niet wil laten zien maar de negatieve comments snap ik gewoon niet en ook vervelend. Soms vraag ik mij af of mensen in real life ook al die crap durven te roepen.

Femke -

Ik volg een aantal vloggers, maar ik ben wat dat betreft toch nog iets meer van het lezen van blogs. Mijn vlogtopper is Jamie Li, maar alle vloggers die ik volg kun je op één hand tellen. Ik denk dat het lastig kan zijn ja, als je een rotdag hebt om dan te gaan vloggen.. ik zou dat ook niet kunnen verbergen. Ook kan ik mezelf voorstellen dat veel goedbedoelde adviezen wat minder leuk kunnen zijn, net zoals negatieve reacties.

Reageer ook