Wat ik ga missen als we verhuisd zijn

Nog ongeveer anderhalve week en dan moeten we verhuisd zijn! Morgen krijgen we de sleutel van ons tijdelijke huis en gaan we aan de slag met een vloer leggen, schilderen en verhuizen. Nog een week in ons schattige, zelf opgeknapte huisje. Nog een week wonen in hartje centrum van Groningen. Ik moet er toch even van slikken. Ik ga een aantal dingen namelijk echt wel missen!

Keuze hebben uit tientallen bezorgdiensten en keukens

Wat hebben wij veel gebruik gemaakt van de bezorgdiensten afgelopen jaar! Op pizza en Chinees waren we snel uitgekeken, dus probeerden we in de afgelopen jaren veel verschillende keukens uit. Onze favorieten zijn toch wel Surinaams, Indiaas en Indonesisch. Groningen heeft zo veel lekkere tentjes die bezorgen. Veel van onze favoriete bezorgdiensten bezorgen helaas (net) niet meer waar wij gaan wonen (dat had ik natuurlijk al uitgezocht 😛 ). Dat wordt afkicken!

De geur van de Niemeyer en suikerbieten in het najaar

De Niemeyer is een grote tabaksfabriek in Groningen en de suikerbieten worden in het dorp Hoogkerk, vlak naast Groningen, verwerkt. Je ruikt het niet overal in de stad, maar wel op veel plekken. Beide geuren zijn vallen me altijd op tijdens het najaar. De suikerbieten omdat die enkel in het najaar verwerkt worden. Waarom ik de geur van de Niemeyer alleen ruik in de herfst weet ik niet eigenlijk. Geen idee of dat echt seizoengebonden is, of dat het me gewoon alleen opvalt in de herfst. In elk geval, ik ga het missen. Ook al vind ik beide vreselijk stinken! Deze twee geuren typeren namelijk de herfst voor mij. Ik krijg er instant najaarskriebels en zin in kerst van, omdat het bij die tijd van het jaar hoort.

Onze fijne wijk

Ik ben dol op ons buurtje. Het is zo sfeervol, ik ken mijn buren goed, de stad is op loopafstand, het heeft parken, speeltuinen… Het is de perfecte plek om te wonen wat mij betreft! Alleen zo jammer dat de huizen hier zo klein zijn (of groot en niet te betalen)…

Binnen 10 minuten lopen in de stad zijn

Dit ga ik zo erg missen! Het is namelijk iets wat ik regelmatig deed. Gewoon hup, Jelle in de kinderwagen, 10 minuten lopen en shoppen maar! Dat is straks echt wel anders, dan moet ik namelijk wel met de bus of auto om met m’n jongens in de stad te komen. Op loopafstand is er ook wel een winkelcentrum(pje) in onze nieuwe wijk, maar dat is toch anders dan de Herestraat, Vismarkt, Zwanenstraat, Oude Kijk in ‘t Jat en Folkingestraat die bij mij ‘om de hoek’ zitten. Om maar wat te noemen.

Spontaan ergens lunchen/dineren/drankje doen

Ik heb het geluk dat we al lichtelijk afgekickt zijn sinds Jelle er is. Voor Jelle kwam gingen Djurre en ik zeker zo’n 2 tot 4 keer per maand uiteten ‘s avonds. Tel daarbij op lunchen in de stad in het weekend en spontane avondjes naar de bios of kroeg. We hebben echt genoten van het zo dichtbij de stad wonen (en het vrije, kinderloze leven haha!). Toen Jelle kwam werd dit al een heel stuk minder, maar nu we straks echt de auto of bus moeten gaan pakken wordt de drempel nog iets hoger. Gelukkig heb ik straks een heerlijke grote, luxe keuken, dan maak ik mijn eigen dinertjes wel! 😉

Ons huisje

Ook al erger ik me momenteel groen en geel aan het gebrek aan ruimte en onze oude badkamer, ik ga d’r missen. Ons schattige jaren ’30 huisje van nog geen 75 vierkante meter. Djurre en ik hebben hier zo veel meegemaakt samen en het helemaal naar onze eigen smaak gemaakt… Zo ‘thuis’ heb ik me nog nooit ergens gevoeld.

Zucht, ik ga het allemaal zo missen… Ik heb 8 jaar lang in hartje Groningen gewoond en ik heb er ontzettend van genoten. Het is mijn thuis geworden. Ik ging van Friezin naar ‘Stadjer’ en ken de stad op mijn duimpje. Naar een plek met meer groen en ruimte verhuizen is waar we aan toe zijn en leuk, ik heb er ook veel zin in, maar het wonen in het centrum van ‘mijn Groningen’ ga ik wel ontzettend missen. Gelukkig zal ik er nog vaak genoeg komen want zoohooo veher wehèèèg is het helemaal niet, zeg ik dan maar tegen mezelf. Maar toch, ik pink een traantje als we over anderhalve week de sleutels aan de nieuwe bewoners van ‘ons huis’ geven…

15 reacties

Allissa -

Je gaat naar Meerstad of niet? Weetje het is alleen maar geweldig mooi dat je zoveel herinneringen en leuke momenten aan dit huisje hebt en het gaat missen 😁

Tallina -

Oeeeehhhhh, spannend! Wij hebben het ook geprobeerd. Na bijna 2 jaar Ter Borch (bijna vastgeplakt aan Groningen) had ik zo’n heimwee naar de stad dat we terug zijn gegaan. Dat mooie grote huis haalde het voor mij niet bij de sfeer van de stad. Wat was (en ben ik) blij met de bouwval die we daarna kochten en de 10 min. fietsen naar de Grote Markt. Daarbij wil ik wel aangeven dat wij daar gingen wonen tussen allemaal gezinnen met baby’s en peuters terwijl onze 3 meiden al bijna naar het middelbaar onderwijs gingen. Zij vonden het ook niet fijn daar, dat speelde absoluut mee.

Diana -

Oh dus je gaat in een ander dorpje wonen? Tijdelijk en dan weer na een jaar terug naar Groningen? Of ook weer buiten de stad?
Ik ben opgegroeid in een dorp in Limburg en alles voelde zo fijn en vertrouwd, je kent bijna iedereen en dat het een half uur fietsen is naar de kroeg, en een half uur auto naar een stad maakten dan niet meer zoveel uit. Nu woon ik midden in een grote stad en ugh lawaai en sirenes overal.

Angelique -

Ah, een nieuwe fase in je leven. Ook wij hebben die stappen gezet, van klein huis, naar gezinshuis, en nu naar nog meer ruimte in…Rome! Heel veel geluk met de beweging in je leven, ook hier komen weer geweldige nieuwe dingen uit.

Fleur -

Leuk geschreven! Hoe groot ga je nu wonen?

martina -

Allemaal zoooooooo herkenbaar! Ik ben natuurlijk ook van rollend de stad in verhuist naar meer-dan-een keer-rollen de stad in. Het is allemaal te overzien maar als je zo verwend bent qua afstand kies ik nu regelmatig voor lui met 4 wielen de stad in. Ik moet zeggen dat ik de parkeerkosten dan gewoon voor lief neem en nog steeds geniet van het even naar de stad gaan. Straks treffen we elkaar gewoon in de parkeergarage aan de vismarkt 😉 KOMT GOED! Al zijn die bezorgdiensten dan wel weer een serieus probleem….

Charlene -

Mooi artikel, ik kan me het zo enorm goed voorstellen. Volgens mij gaan jullie een prachtig plekje krijgen waar je je ook helemaal thuis gaat voelen.

Mijn man en ik hebben 5 jaar geleden ons eerste huis gekocht, een kleine eengezinswoning van 90 m2 met tuin op het zuiden en een zoldertje in een heerlijke buurt. Alles erop en eraan en helemaal opgeknapt en ingericht naar onze smaak, maarja die ruimte… Op den duur zouden we wel naar een grotere woning willen, maar voorlopig krijg ik alleen al bij de gedachte dat er een te koop bord in de voortuin zou komen een brok in mijn keel.

Ingrid -

Succes met alles. Waar ik meer tegenop zou zien, zoals ik het lees, is 2 keer verhuizen…..eerst naar je tijdelijke huis. Dat lijkt mij pas verschrikkelijk. De heisa van verhuizen en je thuis gaan voelen.
Ook al woon ik nog steeds in Amsterdam, het is wel een buitenwijk. En het was best wennen. Inmiddels al 20 jaar superblij met het huis. De trap af en de deur uit lopen en midden in de drukte staan, is best een lang heimwee gevoel geweest.

Dagmar -

Wauw dat klinkt echt als een heerlijk thuis. Maar gelukkig krijg je er ongelooflijk veel moois voor terug en dat is het hopelijk allemaal ook waard. Lekker genieten van dit proces en wat spannend dat het opeens zo snel gaat! Echt fijn dat je zo’n mooi en warm gevoel hebt bij jullie huidige woning, dan kan je er met extra veel plezier op terugkijken. Succes alvast met verhuizen!

MARIJKE -

O ik kan mij echt voorstellen dat je het enorm gaat missen! En dan vooral het eten laten bezorgen denk ik straks. En wat zullen jullie straks genieten in jullie grote huis! Straks wil je het huis niet meer uit 😉

Henrieke -

Aaw ja, dat is wel wennen denk ik. Maar je krijgt er zoiets moois voor terug en misschien kun je dan extra genieten van een rondje stad omdat het meer moeite kost :) veel verhuisplezier!

Lindsay | lindsayvallen.nl -

Ah, ik snap dat wel hoor. Heb zelf 31 jaar in mijn stadsjie Utreg gewoond (geboren & getogen) en hoewel ik al bijna 2 jaar zeer tevreden in een klein dorpje ernaast woon, had ik het ook wel moeilijk met verhuizen. Maar je krijgt er wat moois voor terug en stiekem went het ook allemaal best snel! En ik ga voor de heimwee zeker eens per twee weken even terug :-)

Susan -

Blijft lastig om afscheid te nemen van een plek waar je het erg fijn hebt gehad. Gelukkig komt er iets moois voor terug!

marije -

Klinkt echt als een fijn plekje maar waar oude deuren sluiten, openen nieuwe deuren. Zo moet je maar denken. En een uitje naar de stad wordt nu echt een dagje uit.

Femke -

Ahhhhh het klinkt echt als een hele fijne plek. Hopelijk ga je precies dit gevoel ook bij je nieuwe woning en wijk krijgen en daar ook heel veel van dit soort fijne dingen krijgen. Dat komt ongetwijfeld goed!

Reageer ook