Tiramisu met suikerbrood

Ik ben dol op bakken en het bereiden van desserts. Zeker nu het steeds kouder wordt buiten, kan ik daar intens van genieten. Ik maakte dit keer een variant op tiramisu. In plaats van het standaard recept, maakte ik tiramisu met suikerbrood.

Alle benodigdheden voor dit recept zijn niet duur. Ik heb alles gekocht bij de Aldi. Het zijn kwalitatief goede producten voor een klein prijsje. Zo past een heerlijk dessert zoals deze tiramisu binnen ieders budget. Lekker en luxe hoeft dus zeker niet duur te zijn!

Benodigdheden voor 3 á 4 personen

  • Een fles Amaretto Cream likeur
  • 250 gram mascarpone
  • Een pak Brosse koeken
  • 2 eierdooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 ml verse slagroom
  • Suikerbrood

Recept voor tiramisu met suikerbrood

Snij voor vier personen twee dikke plakken suikerbrood af. Snij deze in stukjes. Doe de stukjes suikerbrood in een kom en schenk er Amaretto Cream likeur overheen. Vul het kommetje met Amaretto Cream likeur tot net onder de bovenste stukjes suikerbrood. Laat dit even staan zodat het suikerbrood alle likeur opneemt en zacht wordt.

Mocht je dit dessert ook aan je kinderen willen geven, kun je in plaats van likeur ook (anijs)melk of chocolademelk gebruiken!

Pak een dubbele plastic zak en doe daar per persoon vier Brosse koeken in. In totaal heb je dus zestien Brosse koeken nodig. Verkruimel de koeken door met een zwaar voorwerp te slaan op de plastic zak. Ik gebruik hiervoor bijvoorbeeld een knoflookpers. Je kunt ook de achterkant van een groot mes gebruiken.

Daarna is het tijd om de tiramisu te maken. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Het eiwit gebruiken we niet. Voeg bij de eierdooiers 50 gram suiker en 100 ml slagroom.

Klop dit met een mixer minstens 2 minuten op de hoogste stand stijf. Als het stijf genoeg is, voeg je langzaam maar zeker 250 gram mascarpone toe. Klop dit met de mixer net zolang tot het dik en stijf is. Dit mengsel gaat ook nog in de koelkast, waar het verder op zal stijven.

Laat het mengsel ongeveer twee á drie uur in de koelkast rusten en verder opstijven.

Dan is het tijd om het dessert in elkaar te zetten. Wat mij betreft is dit het allerleukste!

Laag 1: Schep de stukjes suikerbrood er met een lepel uit. Leg deze op de bodem van een mooi, hoog doorzichtig schaaltje. Druk zachtjes het suikerbrood aan op de bodem zodat het een geheel wordt.

Laag 2: Daarna voeg je een laagje van het tiramisu mengsel toe. Zorg dat het mengsel ook de zijkanten raakt. Met een theelepel kun je alles goed verspreiden.

Laag 3: Doe dan een royale laag van de verkruimelde Brosse koeken op het tiramisu mengsel. Zorg ook hier weer dat het goed wordt verspreid met behulp van een theelepel.

Laag 4: Zie laag twee!

Laag 5: Zie laag 3. Dit is de laatste laag. Eventueel zou je hier nog wat cacao overheen kunnen strooien als je dat lekker en/of mooi vindt, maar ik besloot het simpel te houden.

Het oog wil ook wat, dus naast deze prachtige laagjes tiramisu met suikerbrood, kijk ik ook naar hoe ik het dessert opdien. Ik serveer er nog twee Brosse koeken naast en een Amaretto Cream likeurtje. Wat mij betreft een perfect, luxe dessert voor een lage prijs!

9 reacties

Leonie -

Deze slaan we op onder de favorieten 😉

Kirsten -

Omg, wat ziet dit er heerlijk uit! Dit moet ik echt ook een keer proberen.

Isla -

Ziet er heerlijk uit!

Eigenlijk ben ik best wel nieuwsgierig naar de blogs die jullie elke dag bezoeken, misschien leuk om daar eens wat over te vertellen :)

Eline -

Dit lijkt mij extreem lekker! Suikerbrood, mmmm… ik koop het zelden want voor 2 personen vind ik het wat veel suiker maar dit recept ga ik zeker uitproberen! Die Amaretto heb ik al eerder ontdekt bij de Aldi, betaalbaar alternatief voor Baileys/Disaronno ;-).

Superheldin.nl -

Wat een idee om dit met suikerbrood te maken. Klinkt heerlijk en zo ziet het er ook uit.

Nicole -

Eigenlijk lust ik helemaal geen tiramisu, maar dit ziet er wel echt heerlijk uit! Heel lekker recept hoor.

martina -

wow wat ziet dit er lekker uit!!!

Dagmar -

Wauw wat een heerlijk recept, zulke mooie foto’s en wat een lekker geheel! Ziet er echt super uit, fijne tip!

Martine -

Bedankt voor het leuke compliment! 😀

Reageer ook