Tijd voor een nieuwe plek!

We gaan verhuizen! Eindelijk is het tijd om het jullie vertellen! Na bijna 4 jaar in ons schattige eerste koophuisje te hebben gewoond, is het tijd voor een nieuwe plek. Eerst een tijdelijke én dan eind volgend jaar naar ons nieuwe huis. Want… dat moet nog gebouwd worden! In de video van vandaag praat ik jullie bij over de afgelopen maanden, want we zijn al sinds dit voorjaar bezig met de aankoop van ons nieuwe huis. Kijk mee!

https://youtu.be/vrPnTrxTzVM

55 reacties

Tio -

Kwetsbare mensen hebben niet zo veel keus omdat er minder sociale huurwoningen worden bijgebouwd. Goedkope oudbouw wordt afgebroken omdat ze niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen. Ze zijn bang dat er verloedering en verpaupering optreedt in een wijk en dat de wijk een eenzijdige samenstelling krijgt wat gettovorming teweeg kan brengen zoals illegale activiteiten en criminaliteit zoals overlast illegale fokkers en drugsdealen wietplatages op zolder met brandgevaar dat die hete lampen met zich mee brengen en verslaafden die spuiten in de portiek laten liggen en op speelveldjes een spuit laten liggen. Ook loslopende honden op speelveldjes die voor bijtincidenten kunnen zorgen, ook voor kleinere hondjes die daar met hun baasje lopen. dat ze de hond altijd aangelijnd uitlaten met een poepschepje de uitwerpselen van hun hond opruimen. Mensen die hondenbelasting niet betalen en de hond in andermans tuin hun uitwerpselen achterlaten wat anderen niet zo fijn vinden. Er zijn in de buurt wel parken waar je de hond kunt uitlaten en met een poepschepje de uitwerpselen van de hond weer opruimt. . Ze willen dat een wijk zo divers mogelijk van samenstelling is en dat er verschillende groepen bij elkaar wonen in een wijk. Soms kost de huur wel 650 en meer dan 700 euro oplopend tot 1600 euro. Het valt voor mensen die in die inkomenscategorie niet mee mee om een betaalbare woning te vinden in een stad zoals Groningen Utrecht, Amsterdam. Woningen van 400 euro zijn daar nauwelijks te vinden en vooral ook met een inhouding is het moeilijk te doen om een woning te vinden die omstreeks in die prijscategorie ligt. Na aftrek vaste lasten dan moet er nog wat overblijven om in onderhoud te voorzien zoals eten en drinken. Als je googelt kun je nog wel een kamer woning vinden voor een prijs van 400 euro in het westen en soms ook nog wel een tweekamerwoning. Als je al eenmaal huurachterstanden hebt gehad dan lukt het haast niet meer om een ander woning te krijgen als je je laat inschrijven bij een woningcorporatie om een nieuwe woning te krijgen.

Nele | Pizzapartyfridaynight -

Oh, zo fijn!! :-) Mijn vriend en ik zijn ook bezig met de bouw van een huis :-) Hopelijk kunnen we volgend jaar in het voorjaar verhuizen! Ik kan al niet wachten! Er komt inderdaad zoooo veel bij kijken, bah! Eigenlijk vind ik dat helemaal niet tof, zo dat ‘bouwen’ 😛 ik zou liever ‘trouwen’ 😀 haha! We moeten nog even doorbijten! Vééél succes met jullie bouw, en ik kijk uit naar de volgende updates! :-) x

Ivy -

Gefeliciteerd! Toen mijn zoon met 1 jaar en 3 maanden van opvang moest wisselen heb ik tegen met tuiten gehuild. Volledig onnodig. Het deed hem niks. Een hij heeft het bij de nieuwe opvang net zo naar zijn zin!

Aboutsbtyle -

Wat een leuk nieuws zeg, van harte gefeliciteerd natuurlijk met jullie nieuwe woning. En ik snap de stress en nu helemaal met de hormonen erbij. Maar alles komt op zijn pootjes terecht zometeen. Liefs soraya

Jessica -

Super leuk nieuws! Succes met alle voorbereidingen en verhuizingen.
Lijkt me zo leuk, gewoon alles helemaal nieuw bij zo’n huis.
Hopelijk kunnen wij snel een ander huis vinden en verhuizen.

Sandra -

Ooooh wat spannend allemaal! Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe stek!
Maar hoe krijg je dat toch allemaal rond Willemijn :o, een baby, een baby on the way, een baan, een huis, gezin, familie, vrienden en dan nog even een huis kopen :D. Ik kijk echt zo naar je op want ik zit hier voor veel minder al met de handen in het haar!

rosalie -

Gefeliciteerd! Leuk hoor een nieuw huis. Wij zijn een half jaar geleden verhuisd. Naar een bestaande woning. Ik kan je zeggen, de financien zijn altijd een ding. Ik hoorde van anderen al dat je er bovenop moet zitten. Ik was nog naief en dacht “Maar die financieel adviseurs doen dit toch elke dag? Die weten toch wat ze doen?”. Maar ook zij maken fouten. En ik denk gezien de drukte op de markt nog wel meer. Bij ons was hij het overbruggingskrediet vergeten. Ja, dat deed pijn aan onze spaarrekening. Maar goed, het bedrag kwam na de verkoop van ons huis weer terug. Heel veel success de komende tijd met jullie verhuizingen!

Marieke -

Gefeliciteerd, wat een leuk nieuws! Is jullie tijdelijke huurhuis al buiten de stad of nog wel in de stad? Succes met de drukte de komende tijd!

Amelie -

Goede stap! Wij zijn vorig jaar van de binnenstad Groningen verhuisd naar Zuidhorn (ook nieuwbouw) met ons zoontje en we hebben er geen moment spijt van gehad. Ik had wel in Groningen willen blijven maar vooral in de leukere wijken (Groningen Zuid) zijn de huizen gewoon erg duur en iets buiten de stad heb je meer geld voor je huis! Gelukkig heb je alles in ons dorp en hoef ik amper naar de stad (maar met de trein is het maar 10 minuten dus kan zo).
We hoefden niet eerst in een tijdelijk huis omdat ons eigen huis lang duurde voordat het verkocht was en dat vond ik wel fijn want 2x verhuizen lijkt me een hel. Maar goed in jouw geval is het niet anders. Ben benieuwd waar je terecht komt!

Carlijn -

Het lijkt alsof ik mezelf hoor praten.. ik herken de situatie waarin je zit helemaal! Ik snap de stap naar een nieuw, ruimer huis met 2 kleine kids straks! Wij hebben dit hele lange proces ook doorlopen, en het duurt nu nog ongeveer 3 weken voor we de sleutel krijgen! Jippie! Ik weet dus wat voor hectiek het is om een nieuw huis te bouwen en je werkelijk alles kunt kiezen. En al dat geregel met financiën etc. en dan gaat er ook wel eens eea mis, super frustrerend! Maar geloof me, de tijd gaat toch best snel voorbij! Ook wij zijn naar een tijdelijke woning gegaan voor ong 1 jaar, waarin we van een prima huis naar een oud en tochtend huis gingen. Het is wel even wat afzien, maar je weet waar je het voor doet! En je haalt weer energie uit de leuke dingen zoals de keuken en vloeren etc uitzoeken! En toevallig ben ik ook zwanger 😉 Heel veel succes en ik hoop dat jullie het eea bespaard blijft!

Oh en trouwens, welke lipstick heb jij op bij 4 november?? Die is echt gorgeous! <3

Nienke -

Superleuk, proficiat! Nu krijg ik nog meer kriebels voor ons eigen nieuwbouw huis! Ik denk dat het ongveer gelijk zal lopen met dat van jullie, we vonden het project rond de maand mei, vorige maand raakte eindelijk de financiering rond (ook veel gedoe!!), deze week keurden we de plannen goed en volgende week zou de bouw moeten beginnen! Enige niet zo kleine verschil is dat wij geen kinderen hebben 😉 ook kunnen we gewoon blijven wonen in ons huidige appartement en kunnen we het nadien verhuren. Ik wens je veel plezier in het proces en ik kijk uit naar nog meer updates en artikels met tips enzo :)

Dagmar -

Hoeraaaaaaaaaaaa van harte met jullie nieuwe huis! Geweldig nieuws, wat een fijn vooruitzicht! Echt superleuk om deze video te bekijken en onwijs veel bewondering hoe je alles hebt gecombineerde de afgelopen periode én hoe je de komende tijd invulling gaat geven. Echt top!

Nicole -

Gefeliciteerd! Echt super fijn dat jullie een nieuw huisje krijgen, gaaf ook dat het een nieuwbouwproject is. Hopelijk is het komende jaar in het tijdelijke huisje toch niet al te vervelend en is jullie nieuwe huis snel klaar!

Jessie -

Hoi Willemijn,

Wat een leuke update. Normaal reageer ik nooit maar ik voel nu de behoefte dat wel te doen! Wij zaten precies een jaar geleden in exact dezelfde situatie en over drie weken is het eindelijk zover en gaan we verhuizen naar onze nieuwbouwwoning. Ook ik was zwanger van onze tweede zoon en we verhuisden vlak voor zijn geboorte naar ons tijdelijke huis, omdat ons huis ook binnen een dag verkocht was. Ik dacht dat fix ik allemaal wel even en dat klopt ook maar het is veel zwaarder dan alles wat ik ooit eerder gedaan heb, fulltime werken, twee jonge kinderen, twee keer verhuizen en een nieuwbouwwoning die casco opgeleverd is afwerken. Ik heb kort verlof genomen om nog wat dagen later in te kunnen zetten en ik heb onze zoon tot een half jaar volledig borstvoeding gegeven, het kolven in de auto tijdens werktijd kwam stond me op het laatst zo tegen…. Ik wil alles goed doen en met veel moeite lukt dat maar ik voel me inmiddels wel helemaal op, nog even doorbikkelen en dan genieten van het resultaat. Maar ondanks alle drukte geniet ik wel intens van mijn jongens, ik heb ook oprecht het idee dat ze niet meekrijgen hoe druk we zijn, en dat vind ik eigenlijk onze grootste prestatie, ze zijn vrolijk en doen het heel goed.

Ik ken jullie natuurlijk helemaal niet maar op basis van wat ik online zie heb ik echt de indruk dat jullie allebei heel hard werken en de boel lekker op de rit hebben en ondertussen ook nog genieten van het leven, erg inspirerend om te zien!

Heel veel succes en op het moment dat je er even genoeg van hebt, alles gaat voorbij en de tijd vliegt zooo snel (zeker met twee kinderen) dat je voordat je er erg in hebt in je nieuwe huis woont
😀.

Margriet -

Superleuk!!!! Gefeliciteerd <3

Miranda -

Super leuk! Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!

jose -

Ik zou het ook superfrustrerend vinden dat ik eerst een jaar in een huurhuis zou moeten wonen, ik denk dat ik zo opgewonden zou zijn voor ons nieuwe huis dat ik niet zou kunnen wachten! Maar ik denk dat het jaar heel snel voorbij zal gaan met twee kinderen en een drukke baan :) Dus maak je maar geen zorgen. En je ziet natuurlijk voor je ogen je droomhuis gebouwd worden… ook heel leuk! Dus geniet er maar even van :)

Margot -

Wat ontzettend leuk, gefeliciteerd! Mijn man en ik hebben net voor onze bruiloft (lekker druk) getekend voor een nieuwbouwhuis en ze zijn nu net begonnen met bouwen. Zo spannend!

Jolanda -

Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Ik ben ook samen met mijn vriend bezig met een nieuwbouwhuis. Het stukje financiering is idd zo spannend! Dat is de fase waar wij nu in zitten. Ben benieuwd naar artikelen en vlogs over verhuizen en jullie nieuwe huis! Leuk voor de inspiratie :):)

lydia -

Wat super leuk, gefeliciteerd! Ik ben benieuwd naar alle artikelen over verhuizen etc. wij gaan namelijk volgend jaar juni ook verhuizen! Ik dacht laatst al een keer in de vlog te horen dat je zei dat er iemand foto’s kwam maken van het huis, toen dacht ik al dat je ging verhuizen xx Lydia

Lindsey Beljaars -

Wat super leuk! Gefeliciteerd x

Ashley -

Heel veel geluk met zn 5 en!!

PatriciaKleijn -

Super leuk zeg, en ook wel een logische stap volgens mij met 2 kindjes straks! Ik ben erg benieuwd naar jullie weg naar het huis!

Lise -

Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!!! Grappig een paar weken geleden heb ik jullie huidige huisje op Funda zien staan! Toen dacht ik al, die gaan voor een groter huisje met nog een kindje op komst. :) We hebben zelfs nog getwijfeld om het te kopen maar het was al weg voordat we er nog even goed over na konden denken!

Willemijn -

Haha wat grappig! Ja het was echt heel snel weg. Als je deze huizen leuk vindt, houd de buurt dan goed in de gaten. Er zijn meer mensen van plan te gaan verhuizen (allemaal om dezelfde reden als wij haha). Succes met jullie zoektocht! 😀

Manon -

Gefeliciteerd!!!! Zo leuk een nieuwbouwhuis. Ik heb die rompslomp van dichtbij meegemaakt bij m’n zusje en man, dat was ook elke keer een gedoe inderdaad met deadlines en alles. Wel spannend een jaar in een huurhuis en daar je eerste maanden weer beleven met de nieuwe baby!

Martina -

YaY!! Nieuwe mooie dingen in het vooruitzicht! Nogmaals van harte!!

Jocelyn -

Oeeeh superspannend! Het leek me al een moeilijke kwestie om Jelle en zijn broertje op dezelfde kamer te laten slapen nu ze nog zo jong zijn en elkaar misschien ‘s nachts wakker houden door huilbuien. Heel erg veel plezier de komende tijd met het opdoen van inspiratie voor jullie nieuwe huisje!

Ellen -

Oh wat leuk gefeliciteerd! Wij hebben ook een nieuwbouwhuis gekocht en wonen er nu sinds half augustus. Ik was (en ben) niet zwanger maar het huis en alle dingen eromheen hebben mij ook zoveel zorgen en stress gebracht. Ik denk dat dat er gewoon bij hoort bij het kopen van een nieuwbouwhuis? Tip: wij hebben heel veel foto’s gemaakt en daar wil ik nu een boek van maken zodat je later nog terug kunt kijken hoe je huis helemaal tot stand is gekomen. Ben heel beniewd naar de updates.

Willemijn -

Jaaa ik wil ook alles vast gaan leggen, lijkt me zo leuk voor later 😀

Mariska -

Ah leuk, gefeliciteerd! Ik kreeg het zelf ook helemaal benauwd bij het kijken van de beelden, haha. Ben net 3 maanden geleden verhuisd naar het project aan het water vlakbij jullie huidige woning en ben pas net bekomen van alle verhuisstress. Tip: er gaat altijd wel iets mis. Als je daar vanuit gaat, komt het iets minder hard aan als het daadwerkelijk gebeurt. Bij ons ging werkelijk alles mis met de keuken, aansluitingen die niet goed zaten. Schuld van de keukenleverancier overigens. Schijnt ook vaker te gebeuren, gezeur met de keuken. Mijn vader had al gezegd houd er rekening mee dat er altijd iets mis gaat en toen ik ermee geconfronteerd werd, kon ik het toch iets beter hebben. Succes met de voorbereidingen!

Ellen -

Heel erg leuk Willemijn! En gefeliciteerd! Het is zo leuk een eigen huis bouwen ik kan er over mee praten. Wij wonen op dit moment ook nog tijdelijk ergens anders na de verkoop van ons vorige huis, omdat ook wij ons eigen huis aan het bouwen zijn. Het proces is geweldig: je koopt een leeg kavel, het ontwerpen met de architect, alles uitzoeken en de mega vele keuzes die je moet maken. Want daar kwamen wij ook achter, voor elk dingetje moet je een keus maken. Maar dat is zo leuk vooral als je resultaat ziet. Bij ons schiet het al goed op, als alles mee zit zitten we eind dit jaar nog in ons nieuwe huis als gezinnetje van drie. Want in de tijd van verhuizen, bouwen en tijdelijk kleiner wonen is 1 maand geleden ook onze lieve zoon geboren. Een druk jaar hebben we tot nu toe gehad maar met allemaal mooie resultaten:) Succes met verhuizen en de bouw van jullie nieuwe huis!!

Lisa -

Haha, toevallig dit. Vandeweek toen ik 2wmn-video’s aan het kijken was, dacht ik: maar hoe gaat Willemijn dat doen zonder tweede babykamer? en nu komt de update dat jullie gaan verhuizen. Zo leuk!

Willemijn -

Haha nou het plan was gewoon om hier te blijven wonen en de baby bij ons op de kamer te laten slapen en later met zijn tweetjes op een kamer (dat doen heel veel gezinnen), maar dat liep even anders. Hihi!

Ilona Wielinga -

Wat ontzettend leuk en spannend dat jullie gaan verhuizen! Ook erg gaaf dat jullie je eigen huis gaan laten bouwen 😀

Anne -

Wat leuk! Gefeliciteerd! Lijkt mn eigen verhaal wel destijds…

Marja -

Spannende tijd! Maar straks wel een mooi droomhuis!
Wij zijn dit jaar de stad ook uitgegaan na 8 jaren.
Wonen nu met baby in Meerstad. Ook best een stukje buiten de stad, maar nog goed te doen!
Veel plezier met alle voorpret! Die huurwoning ga je overleven, want je weet waar je het voor doet. Én je ziet je eigen nieuwe mooie huis groeien!

Kelly -

Wat leuk! Daar gaan wij ook een huis bouwen. We kunnen er over ongeveer een jaar hopelijk in. Hoe bevalt het wonen in Meerstad?

Joop -

Normaal reageer ik nooit, maar deze update is wel heel toevallig. Hier een zoontje van 9 maanden en ook op het punt van verhuizen.
Ons huis was 5 minuten na de eerste bezichtigers al verkocht, maar wij hebben nog niets nieuws. Dus ook hier tijdelijk in een appartement.
Wij moeten half december uit ons ‘oude’ huis, dus hier ook inpakstress enzo.
Ik ben benieuwd naar je komende updates hierover, want er zullen er vast ook nuttig zijn voor ons :)

Nora -

Gefeliciteerd Willemijn! Ik vind het knap en heftig dat je dit tijdens je zwangerschap doet, maar natuurlijk heerlijk dat jullie als gezinnetje van vier in een mooi, eigen, nieuw huis zullen wonen. Superfijn! <3

Melle -

Wauw. Vier jaar alweer! Het voelt echt als de dag van gisteren dat jullie het huis kochten en gingen klussen. Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning en heel veel geluk!

Jose -

gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Als naar een dorp gaat vlak buiten de stad dan heb ik het vermoeden dat we naar dezelfde plek gaan maar ander project. Als dat zo is wil ik je graag als tip geven om de kinderen alvast bij kinderopvang en school in te schrijven. Deze raken namelijk helemaal vol met alle kinderen van de nieuwbouw. Succes met de bouw!

Jeanet -

Gefeliciteerd!!! Super leuk maar ook spannend voor jullie zo met jullie nieuwe zoontje op komst. ik herken echt zo veel in je vlog! Wij hebben net iets meer dan een jaar geleden al dat gezeik met het rondkrijgen van de financiering van ons nieuwbouwhuis gehad. ik was toen ook net zwanger, dus met al die hormonen trok ik die streed echt helemaal niet! Ging ook steeds weer iets verkeerd (verkeerde formulier werkgeversverklaring, toch nog weer een nieuw formulier inleveren, belastinggegevens aanleveren, op een gegeven moment ging het voor mijn gevoel echt nergens meer over, maarja je bent zo afhankelijk! Maar het is allemaal goed gekomen gelukkig:). Wij wonen inmiddels sinds mei in ons nieuwbouwhuis (in de Berlagehof, Korrewegwijk in Grunn ;)). Ben toch ook wel heel nieuwsgierig voor welke plek en welk project jullie gekozen hebben, maar snap ook wel dat je dat om privacyreglement misschien liever niet deelt. Mocht je nog tips willen (wat betreft stopcontacten, raampjes wel of niet boven deuren en dat soort dingen haha) mag je altijd mailen! Heel veel succes met de verhuizing en met alle voorbereidingen en voorpret van jullie nieuwe huis!

Willemijn -

Ooooh zo herkenbaar!!! Haha afschuwelijk he. Goeie plek, Berlagehof! 😀

Romy -

Ah wat ontzettend spannend! Gefeliciteerd en heel veel geluk!

Susan -

Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!

leonie -

Wauw wat is jullie huis snel verkocht zeg! En voor een mooie prijs ook nog inderdaad. Ben erg benieuwd hoe de nieuwe woning eruit gaat zien!

MARIJKE -

Wat gaaf! Gefeliciteerd. Lekker om straks in een nieuw huis te zitten dat helemaal naar jullie wens is. In de tussentijd even door bikkelen op de tijdelijke plek en voor je het weet is het zover!

Suzanne -

Wat een ontzettend leuk nieuws! Gefeliciteerd

Marleen -

Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd!
Toevallig hebben wij afgelopen woensdag besloten om ons huis in de verkoop te zetten. Volgende week worden er foto’s gemaakt en kunnen wij ook gelijk zaterdags meedoen aan de open huizendag. Spannend! Ook wij hebben een optie gedaan op een nieuwbouwwoning, alleen nu nog hopen dat wij de optie krijgen.
Ik ben erg benieuwd naar alle artikelen die zullen gaan komen. Ook bijvoorbeeld hoe het bevalt in het huurhuis waar jullie tijdelijk zullen gaan wonen. Heel veel succes de komende maanden!

Marlies -

Van harte gfeliciteerd!
Mijn vriend en ik hebben ook in oktober een nieuwbouw huis gekocht, en er komt inderdaad heel veel bij kijken! De bouw van ons huis is 3 november begonnen, en is ook over 8 a 12 maanden klaar.
Ik kijk uit naar de artikelen over het nieuwe huis, want die kan ik waarschijnlijk ook wel goed gebruiken :-)
Heel veel succes de komende tijd!

Sarah -

Ooh tof zeg! Wij hebben precies een jaar geleden een nieuwbouwhuis gekocht en we zijn afgelopen zomer verhuisd. Nieuwbouw is zó fijn! Maar er komt inderdaad meee bij kijken dan je zou denken. Als je nog tips nodig hebt of vragen hebt over opties ed, stuur me gerust een berichtje :) gefeliciteerd, geniet van de voorpret en de bouw en heel veel succes met alle voorbereidingen! Xoxo

Eva -

Ahhh wat leuk! Spannend zo’n nieuw huis. Wij zijn in de zomer verhuisd en ik ben nog elke dag zo blij! Succes!

Inge -

Oh Willemijn, van harte gefeliciteerd. Ik had al wel een vermoeden dat jullie gingen verhuizen :) Wel fijn dat alles zo snel is gegaan, ik kan me inbeelden dat het een heleboel stress met zich meebrengt. Ik doe het je niet na moet ik zeggen: 2x op 1 jaar verhuizen en een nieuwe baby haha. Veel succes & plezier alvast!

marije -

Gefeliciteeeeeeerd met jullie nieuwe huis!

Reageer ook