Rocky Road met kruidnoten en taai taai

Een paar maanden geleden maakte ik zelf Snickers Rocky Road. En het was zo ontzettend lekker! Destijds kwam er ook al een heel leuk idee voor Sinterklaas in me op: Rocky Road met kruidnoten en taai taai. Ik sloeg het idee op en toen de Sint afgelopen week in het land kwam was het eindelijk tijd om het te gaan maken. En het is héél lekker, kan ik je vertellen!

Je hebt nodig:

  • 150 gram melkchocola
  • 90 gram (bakkers)kruidnootjes*
  • 50 gram taai taai
  • 70 gram ongezouten roomboter

* Ik heb bakkerskruidnootjes genomen omdat deze klein zijn. Ik maakte niet zo’n hele grote batch dus deze pasten goed bij de grootte van de reep. Je kunt uiteraard ook normale kruidnoten gebruiken.

Zo maak je het

1. Smelt de chocola en boter au bain marie tot een glad geheel.

2. Snijd ondertussen de taai taai in kleine stukjes en plet alle kruidnootjes (op zo’n 10-15 stuks na) grof. Dit kan door ze met een mes te hakken of kapot te slaan. Ik zorgde ervoor dat de stukjes ongeveer even groot waren als de stukjes taai taai. De 10 tot 15 kruidnootjes houd je apart, die gebruiken we later.

3. Zodra de chocola en boter gesmolten zijn en je het hebt gemengd tot één geheel voeg je de taai taai en kruidnootjes toe.

4. Bedek een kleine (oven)schaal met huishoudfolie en schep het mengsel in de vorm. Druk het goed aan en maak de laag niet te dik. Het is namelijk behoorlijk machtig en daarnaast eet een dun blokje makkelijker dan een dikke plak. Houd ongeveer de dikte aan van een gemiddelde chocoladereep. Tot slot decoreer je de Rocky Road met de kruidnootjes die je apart had gehouden.

5. Laat het mengsel een paar uur opstijven in de koelkast. Daarna snijd je de plak in blokjes (maak ze niet te groot, het is erg machtig) en is het tijd om te smullen.

Variatietip: Je kunt ook ander Sinterklaas snoep toevoegen, zoals brokjes speculaas, schuimpjes, tum tum en hartjes! Handig ook als je na Sinterklaas nog wat restjes hebt!

17 reacties

Heleen Schrijvershof -

Leuke tip! Ook leuk om met kleine kinderen te maken. Ik denk dat ik de Sinterklaas variant maak en m’n zoontje die naast z’n schoen laat zetten ‘voor Piet’. Ik weet zeker dat ik die in tegenstelling tot de wortel dan niet pas op het laatste moment vergeet uit de schoen te halen 😀

Kelly -

Zo ongezond, maar zo lekker!

S. -

Ik maak altijd Rocky Road met spekjes, gezouten pinda’s en biscuitjes. Heerlijk!

Margot -

Wat een goede combinatie! Yum!

Kiss & Make-up -

Oh zo lekker!!!

Jorinde -

OMG zo’n goed idee! Zo lekker!

Dagmar -

Oelalalaaa dit ziet er geweldig uit! Wat een heerlijk recept en fijne tip!

Eva -

Ah wat lekker! Ik heb dit nog nooit gemaakt maar je brengt mij op ideeën! Met spekjes erin lijkt mij ook lekker :-)

Lianne -

Oehhh, ziet er goed uit! Echt liefde voor rocky road. Ik vind die koekjes erin altijd zo lekker. :)

Lindsey Beljaars -

Wauw, dit MOET ik maken!!

Celine -

Omg.. wat ziet dit er overheeeerlijk uit! Dit weekend even maken.

Dionne -

OMG! Dit is echt te lekker! Ik ga het ook proberen! Yum!

Diana -

Ziet er heerlijk uit!! 😊

Susan -

Klinkt heerlijk!

Curly Creative -

Hier ook een fudge fan. Deze variant ga ik ook zeker eens proberen naast mijn favorieten met bastogne en cranberry/pistache

xx

MARIJKE -

Ziet er heerlijk uit! Ik heb inderdaad een fudge variant gemaakt met sint strooigoed en witte chocolade. Ook heel lekker!

marije -

Nice! Een vriendin van mij deed er ook nog altijd spekjes door. Ook heel lekker.

Reageer ook