Mijn favoriete kazen

Een leven zonder kaas zou ik me niet voor kunnen stellen. Ik ben gek op kaas en ik gebruik het regelmatig in gerechten. Ik vind het een heerlijke toevoeging aan een recept. In de loop der jaren ben ik van verschillende soorten kaas gaan houden. Dit zijn een paar van mijn favorieten!

Brie

Dit was altijd zoiets wat ik mijn vader zag eten met een jonge jenever er naast. Zo’n typisch beeld op zondagmiddag. Brie leek mij in de eerste instantie helemaal niet lekker, maar toen ik het eenmaal eens probeerde vond ik het heerlijk. Binnen de kortste keren zat ik naast mijn vader te smullen van brie, minus de jonge jenever natuurlijk! Ik drink er zelf liever een wijntje bij. Ik heb aan Aldi advies gevraagd welke soorten wijn goed smaken bij verschillende soorten kaas. Ik vind dat altijd fijn om te weten, want ik ben zelf geen wijnkenner. Een wijn die hier goed bij smaakt is de Sant ‘Orsola Barbera d’Asti. Ik vind brie heerlijk op toast, maar tegen een broodje met gesmolten brie, honing en pijnboompitjes zeg ik ook geen nee!

Gorgonzola

Veel mensen houden absoluut niet van gorgonzola. Ik kan me goed voorstellen dat schimmelkaas er niet appetijtelijk uit ziet, maar de smaak is heerlijk. Als je houdt van een hartige en zoute maar toch zachte smaak, dan moet je zeker deze kaas eens proberen. De eerste keer was ik ook huiverig om gorgonzola te proeven, maar nu vind ik het heel lekker. Ik word altijd heel blij als ik ‘s avonds tagliatelle met ham en gorgonzola saus op het menu heb staan. Dat recept kun je hier lezen. Een wijn die hier goed bij past is Abadia Milagro Rioja Crianza.

Parmezaanse kaas

En als liefhebber van de Italiaanse keuken kan Parmezaanse kaas absoluut niet ontbreken. Je kunt het natuurlijk ook al geraspt kopen, maar niets zo lekker als zelf een hele Parmezaanse kaas raspen. Dat smaakt toch anders vind ik. Ik vind het heerlijk over pasta en lasagne, het geeft toch die typische Italiaanse smaak. Een wijn die je hier goed bij kunt serveren is de Clos de Lilas – Montagne St. Emilionals.

Als ik deze foto’s zie, krijg ik al trek. Al deze kazen en wijnen zijn verkrijgbaar bij de Aldi. Allemaal stuk voor stuk kwalitatief goede producten voor een klein prijsje. De Aldi verkoopt ontzettend veel soorten kaas met bijpassende wijnen, dus voor ieder wat wils. Welke kaas is jouw favoriet?

12 reacties

Kirsten -

Ah kaaaaaas <3. Kaasplankjes in restaurants zijn ook standaard mijn favoriete toetjes!

Chantal -

Mijn vader haalt altijd speciaal de parmezaanse kaas bij de Aldi haha ! Sowieso is de Aldi de laatste tijd goed bezig (veel meer producten, biologisch, volkoren en spelt etc.) snel eens kijken naar de wijnen.

Mare -

Nou Martine, dat mag je mij weleens uitleggen “Ik heb aan Aldi advies gevraagd welke soorten wijn goed smaken bij verschillende soorten kaas. ” Er werken veelal jongeren die (zonder veroordelend te zijn over jongeren) behoorlijk ongeïnteresseerd zijn en het vaak niet eens weten waar iets staat. Tenminste dat is mijn ervaring. Maar goed, daar zijn de prijzen ook naar. Soms mis ik dat, die kleine schattige winkeltjes…..waar men echt een passie heeft voor producten.

Eva -

Oh ik krijg hier honger van!

Heleen -

Als ik zou willen zou ik me helemaal tonnetje rond kunnen eten aan kaas, heerlijk. En dan in het weekend helemaal met een lekker wijntje. Aan de kritische mensen boven me: je zou gewoon de wijnen kunnen bekijken en dan in dezelfde richting kunnen zoeken waar je maar wilt. Vaak kun je in de beschrijving wel een goeie richting vinden.
Misschien ligt het trouwens aan mij, maar de linkjes werken niet bij mij. Ik krijg geen foutmelding, maar hij sluit zich direct weer.

Martine -

Ah ik zal het doorgeven, dankjewel!

Doortjesblog -

Ik ben ook gek op kaas, heerlijk! Van Parmezaanse kaas tot brie of camembert, lekker!! En zeker met wijn erbij 😉

Petra -

Ik ben normaal niet zo kritisch op advertorials, maar had het bij deze wel fijn gevonden om te horen welk type (Spaanse/Franse/volle/zoete enz.) wijn bij de kaas past en waarom, met als voorbeeld een wijn van de Aldi die in die categorie past. Nu lijkt het voor mijn gevoel alsof alleen die ene specifieke Aldi wijn erbij past (zonder dat mij helder wordt waarom) en komt het voor mij heel erg als reclame over. Jammer!

Martine -

Goede feedback, ik zal het terugkoppelen!

Martine -

Oh ja en wat ik ook nog weet hierover van Aldi, is dat op zich alle drie deze wijnen heel erg lekker smaken bij iedere soort kaas.

Sylvi -

Hier sluit ik mij bij aan. Aan dit artikel heb je eigenlijk niks..is het puur geld binnenhalen met een reclame artikel..

Sabien -

Volgens mijn ben ik een van de weinigen die zich niet irriteert aan dit soort artikelen, maar wel aan dit soort reacties. Maak je niet zo druk, jij zal er ook wel mindere dagen tussen hebben op je werk 😉

Reageer ook