Mijn droomhuis vinden!

Ik heb nog nooit een huis gekocht en ik krijg wel vaker de vraag of ik ook niet graag net als Willemijn een huis zou willen kopen. Het houdt me natuurlijk wel bezig, maar ik heb nog geen knoop doorgehakt. Ik vraag me af hoe ik ooit mijn droomhuis ga vinden?

https://youtu.be/j-aWzAYH8Qo

Zo nu en dan kijk ik wel eens rond op websites zoals Funda. Vaak als ik de prijzen zie van iets wat ik mooi vind, dan zakt de moed me alweer in de schoenen. Dan komen de twijfels. Kan ik wel een hypotheek krijgen als ZZP’er? En hoeveel dan? Hoe zit het met het werk van mijn partner? Kan ik mijn droomhuis vinden voor dat bedrag? Hoeveel geld moet ik ongeveer op mijn spaarrekening hebben? En daardoor klik ik automatisch alle vensters in mijn scherm weer weg en laat het voor wat het is.

Al deze vragen maken dus ook dat ik niet altijd zin heb om te gaan zoeken naar mijn droomhuis. Maar ABN Amro daagde me uit om toch eens met mijn droomhuis aan de slag te gaan. In deze video ga ik op onderzoek uit en vertel ik jullie over hoe mijn droomhuis.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Deel jouw droominterieur met de hashtagh #mijnthuis op social media.

10 reacties

Bernadeyte -

Wij hebben een appartement gekocht, destijds niet gehuurd omdat dat helemaal duur was en geld “weggooit”. Enige spannende vinden we de verkoop tzt.. zou dat wel lukken? Hoe lang duurt het?

Dita -

Wij hadden een koop appartement en hebben dat na 3 jaar te koop te hebben gestaan verkocht. We konden in het huis van mijn schoonouders, dat huren we nu. Een groter huis, met tuin en helemaal naar onze smaak kunnen inrichten. En kopen, dat hoeft van mij niet per se.

Denise -

Mijn vriend en ik huren nu, en dat willen we graag nog 6 jaar blijven doen zodat we genoeg geld hebben om al meteen een deel van het huis af te betalen. Daarnaast wil ik rond die tijd graag kinderen. Dus ik spaar liever nu terwijl ik huur, zodat als we kopen en er komt een kindje, we beide wat rustiger aan kunnen doen.

Jessica -

Wij zijn ook druk bezig met zoeken naar een koophuis.
Voor ons is kopen gunstiger dan huren. Als we zouden huren wordt het helaas vrije sector waardoor we meer zouden betalen per maand dan met een hypotheek per maand…
Ik ben benieuwd hoe jouw zoektocht zal verlopen.

Eva -

Voor iedereen is het anders natuurlijk en gelukkig is er zowel koop als huur. Ikzelf kocht mijn huis op mijn 26e en dit jaar zijn we weer verhuisd. Nu hebben we een heerlijk nieuw huis wat we helemaal hebben kunnen inrichten naar onze smaak.

Dionne -

Iedereen is hier anders in. Zelf ben ik afgestudeerd en vond ik een baan waar ik meteen een vast contract kreeg. Op zich niet heel spannend, voor mij dan. Want ik heb geen huis gekocht en ben dat ook niet van plan te gaan kopen. Ik ben dan wel bijna 25, maar het idee om ergens aan vast te zitten maakt mij bang. Dus van een vast contract word ik niet warm of koud, maar een huis kopen: ik moet er niet aandenken. Sindskort woon ik samen in een huur appartement en dat is prima. Misschien verandert het nog, maar vooralsnog wil ik elk moment kunnen uitvliegen en de wereld ontdekken

Margot -

Mijn vriend en ik hebben 2 maanden geleden ons eerste huis gekocht, ookal ben ik nog erg jong (22) en zit ik nog volop in mijn studie, maar we vonden het allebei zonde om geld “weg te gooien” door te huren. Met een eigen huis zijn al je kosten, op de rente na, natuurlijk een investering die je weer terug krijgt als je je huis weer verkoopt. Gelukkig hadden we de financiële middelen en wonen we nu in een mooi huis wat niet mijn droomhuis is, maar we weten vrij zeker dat we over 5 tot 10 jaar al wel ons droomhuis kunnen kopen, en dat is een heel fijn vooruitzicht! Ik zou zeggen, als je het kan betalen, ga zeker kopen in plaats van huren!

Diana -

Het is heel kortzichtig om huren weggegooid geld te noemen, en aan kopen zitten toch heel wat risico’s aan.

Kirsten -

Ook al zitten er inderdaad risico’s aan kopen, ook ik vind huren het weggooien van je geld. Het wordt namelijk nooit van jezelf en je stopt er wel geld in.

Linda -

Ik verdien niet genoeg om een huis te kopen helaas, dus voor mij is het geen optie. Ik zal eerst een andere baan moeten gaan zoeken waarbij ik meer verdien. Wel leuk als je op huizenjacht zou gaan kun je ons meenemen in het hele proces 😇

Reageer ook